Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1061 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 11.07.2008 - |10:58|

M@rtinez mógłbyś jeszcze napisać na jaki mail wysłałeś swój list? To ten z ich oficjalnej strony, czy może masz kontakt bezpośrednio do kogoś z firmy?

wysłałem na ten adres:
a.kaczmarczyk@timfilmstudio.com.pl

ale kicha z tymi wydawnictwami DeAgostini naisali ze
"nie ujawniają planów wydawniczych" a to co projekty rakiet kontynentalnych czy lek na AIDS ... bo nie rozumiem jaka w tym tajemnica moim zdaniem wręcz przeciwnie .. ja nawet wprowadził bym rezerwacje od razu mieli bym przygotowany rynek zbytu

Użytkownik M@rtinez edytował ten post 11.07.2008 - |10:59|

• 0

#1062 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.07.2008 - |10:59|

Napisałem dzisiaj do DA z pytaniem czy zamierząją wydać SG-1 i dostałem błyskawiczną odpowiedź:

"Szanowny Panie,

Redakcja wydawnictwa DeAgostini nie podaje informacji o planach
wydawniczych.

Ja dostałem taką sama odpowiedź. Moim zdaniem coś jest na rzeczy, ponieważ w przypadku kilku kolekcji o które kiedyś pytałem odpowiadali, że na dzień dzisiejszy nie mają ich w planach. Zobaczymy jak to będzie. ja pewnie i tak wezmę BOX-y z Imperiala.

Jeżeli chodzi o Imperial, to dostałem też odpowiedź w sprawie "SG-1". Napisali, że "pierwszy sezon powinien ukazać się pod koniec sierpnia", tak więc data którą podał biku1 może być bardzo prawdopodobna i być może nie będzie żadnego przesunięcia, oby ;)

M@rtinez dzięki za maila, zaraz skrobnę jakiś list.
Co do tej "tajemnicy handlowej" DeAgostini, to się nie dziw, tu jest Polska :P Mój znajomy mówi tak: w większości krajów wiadomo, że dany film, serial zostanie wydany, nie wiadomo tylko kiedy dokładnie to będzie. W przypadku Polski nie wiesz jaki film, serial zostanie wydany, nie wiesz kto go wyda i nie wiesz czy i kiedy wyda :lol: Z pewnością są wyjątki w tym temacie, ale coś w tym chyba jest?

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.07.2008 - |19:33|

• 0

#1063 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 11.07.2008 - |11:14|

Jeżeli chodzi o Imperial, to dostałem też odpowiedź w sprawie "SG-1". Napisali, że "pierwszy sezon powinien ukazać się pod koniec sierpnia", tak więc data którą podał biku1 może być bardzo prawdopodobna i być może nie będzie żadnego przesunięcia, oby ;)

... oby bo moja lista potrzeb jest długa Atlantis, Battlestar, 4400 (dalsze częście,) MASH (jak poprzednio), Heroes a tu jedynie X-Fles dojechali do końca ... a reszta ??!!!

Co do tej "tajemnicy handlowej" DeAgostini, to się nie dziw, tu jest Polska :P Mój znajomy mówi tak: w większości krajów wiadomo, że dany film, serial zostanie wydany, nie wiadomo tylko kiedy dokładnie to będzie. W przypadku Polski nie wiesz jaki film, serial zostanie wydany, nie wiesz kto go wyda i nie wiesz czy i kiedy wyda :lol: Z pewnością są wyjątki w tym temacie, ale coś w tym chyba jest?

... niby racja ale skoro te same wydawnictwo wydaje we Włoszech to co za problem dodać jeden zestaw napisów (nie mają ... na Hataku są pewnie chętnie udostępnią)
a tak w ogóle amerykanie mogli by też dodać do swoich wydawnictw polskie napisy ... dla większości DVD odtwarzanie NTSC to żaden problem (jedynie te porąbane regiony) sam mam filmy NTSC dla Regionu 0 i myka bez problemu ... nie wiem te firmy nie chcą zarabiać ???

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.07.2008 - |19:02|

• 0

#1064 marcussz

marcussz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.07.2008 - |11:25|

Galapagos zapowiedział kolejną letnią promocje. Tym razem poszły na deskę seriale: "Sześć stóp pod ziemią" oraz "The O.C." plus coś na temat serialu "Autostopowicz" ale tu niema info że taniej. Pytanie tylko co to znaczy że "teraz w PROMOCYJNYCH CENACH"?

A to link dla zainteresowanych http://www.galapagos...,TV,na,DVD.html

Autostopowicz na merlinie jest po 45.99zł
Sześć stóp... w tym samym miejscu po 91.99zł za sezon

Ciekawa sprawa z serialem "Nowojorscy gliniarze" w jednym sklepie internetowym jest że premiera 15 lipca a w innym że 1 sierpnia ale cena ta sama 184zł

Użytkownik marcussz edytował ten post 11.07.2008 - |11:55|

• 0

#1065 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 11.07.2008 - |12:39|

... czy ktoś orientuje się kto w naszym "dziwnym" kraju ma licencje na Babylon 5 ... to już taki "stary" serial że wydanie jego to chyba żaden problem
  • 0

#1066 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 11.07.2008 - |14:00|

"Babylon 5" należy do koncernu Warner Bros. więc na pewno prawa do tego serialu ma Galapagos Films, który wydał do tej pory "Krucjatę". W US można już dawno zakupić wszystkie sezony i film telewizyjne. Kiedy u nas, zapytaj Galapagos?
  • 0

#1067 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 11.07.2008 - |14:13|

"Babylon 5" należy do koncernu Warner Bros. więc na pewno prawa do tego serialu ma Galapagos Films, który wydał do tej pory "Krucjatę". W US można już dawno zakupić wszystkie sezony i film telewizyjne. Kiedy u nas, zapytaj Galapagos?

... dzięki wysłałem zapytanie
  • 0

#1068 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.07.2008 - |19:55|

... oby bo moja lista potrzeb jest długa ..... ... a reszta ??!!!

A kto ją ma krótką ;) chyba każdy z nas ma jakieś swoje seriale które na 100% musi mieć i też takie które by chciał ale już nie za wszelką cenę.
Przy okazji witam. :)

Ciekawa sprawa z serialem "Nowojorscy gliniarze" w jednym sklepie internetowym jest że premiera 15 lipca a w innym że 1 sierpnia ale cena ta sama 184zł

Właśnie , czy ktoś w końcu widział gdzieś na żywo NYPD BLUE ??

"Babylon 5".........W US można już dawno zakupić wszystkie sezony i film telewizyjne.

To i spokojnie w fajnej cenie można kupić na europejskim amazonie - Anglia , Niemcy, Francja itd tylko niestety nie u nas.

Pana mail to pierwszy sygnał ze strony rynku, że jest jakieś potencjalne zainteresowanie Battlestarem na DVD, stąd lojalnie informuję, że nie rozważaliśmy do tej pory wydania tego serialu...

Gdyby nie cała ta sytuacja, że wciąż tego nie ma w PL to bym się całkiem nieźle uśmiał z tego zdania.
A w necie rozchodzi się BSG jak ciepłe bułeczki.
Potrafią w tej firmie żartować. ;)
W takim razie pozostaje mi obecnie wciąż wydanie angielskie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.07.2008 - |19:57|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1069 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 11.07.2008 - |20:04|

a tak w ogóle amerykanie mogli by też dodać do swoich wydawnictw polskie napisy ... dla większości DVD odtwarzanie NTSC to żaden problem (jedynie te porąbane regiony) sam mam filmy NTSC dla Regionu 0 i myka bez problemu ... nie wiem te firmy nie chcą zarabiać ???

wydaje mi się, że tu znowu wsio rozbija się o prawa autorskie, Amerykanie robią wydania wyłącznie na swój rynek, Region 1, w zasadzie nie mają nic wspólnego z Europą i innymi R-kami... o europejskie kraje mają się martwić perełki typu Tim Film... my korzystamy z dobrodziejstw wydań US tylko dzięki temu, że ktoś pomyślał o dodaniu NTSC do naszych TV i ktoś wyprodukował odtwarzacze region-free...

ale to ogólnie jest tak powalone, że nie zdziwiłabym się, gdyby któregoś pięknego dnia policja ogłosiła Manty sprzętem nielegalnym i zrobiła nalot na użytkowników... w końcu na ksera już nalot zrobili...lol... wszystko przed nami
  • 0
Dołączona grafika

#1070 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.07.2008 - |20:24|

Co do "Nowojorscy gliniarze" to chyba już jest ten box dostępny.
Widziałem już w sprzedaży na Allegro.
Dołączona grafika

//biku
Dzięki za informację, wygląda na to ,że faktycznie jest już na rynku.
:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.07.2008 - |20:32|

• 0

#1071 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.07.2008 - |07:28|

Odnośnie wydania SG-1 to mam informację od znajomego który telefonicznie rozmawiał z tą panią od maila SG-1 i podała mu takie przybliżone terminy wydania.

19-8-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 1 (5 discs)
16-9-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 2 (6 discs)
10-11-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 3 (6 discs)

Oczywiście jak zwykle terminy mogą jeszcze ulec "małej" ;) modyfikacji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.07.2008 - |07:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1072 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.07.2008 - |08:31|

Co do "Nowojorscy gliniarze" to chyba już jest ten box dostępny.
Widziałem już w sprzedaży na Allegro.

Serial ten jest już dostępny w sprzedaży wysyłkowej, w MM ma być od dzisiaj albo od poniedziałku. O EMPIKu niestety nic nie wiem ;)

19-8-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 1 (5 discs)
16-9-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 2 (6 discs)
10-11-2008 STARGATE SG-1 - SEASON 3 (6 discs)

Sądząc po ilości płyt, powinniśmy dostać wersję z dodatkami. Ciekaw mnie tylko czemu 2 i 3 sezon mają po 5 płyt, skoro w oryginale mają po 6?

Użytkownik Inuki edytował ten post 12.07.2008 - |16:25|

• 0

#1073 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.07.2008 - |09:09|

Widział ktoś BUFFY sezon 2 na żywo czy coś się poprawiło to wydanie.
Szukałem tego wydania w MM ale go nie mają, Empik to samo.
  • 0

#1074 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.07.2008 - |09:18|

Widział ktoś BUFFY sezon 2 na żywo czy coś się poprawiło to wydanie.
Szukałem tego wydania w MM ale go nie mają, Empik to samo.

Ja widziałem drugi sezon "Buffy" w Opolu w MM tydzień temu. Cena to 150zł, dodatków chyba brak (na opakowaniu nic nie pisze), parametry wydania takie same jak w pierwszej serii. 6 płyt DVD w slimach. Niestety nie kupiłem, więc jak jest "w środku" to nie wiem
  • 0

#1075 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.07.2008 - |11:22|

A w Lublinie nigdzie nie mogę znaleść BUFFY sezon 2. Muszę poszukać w Warszawie, kiedyś widziałem w Saturnie Złote Tarasy ale tam drogo - 179 zł.
  • 0

#1076 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.07.2008 - |12:15|

Ciekaw mnie tylko czemu 2 i 3 sezon mają po 6 płyt, skoro w oryginale mają po 6?

yyy... czy ja tu czegoś nie łapię? :blink:
Oryginał ma 6 płyt i nasze wydanie ma 6 płyt .... więc ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1077 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.07.2008 - |16:28|

yyy... czy ja tu czegoś nie łapię? :blink:
Oryginał ma 6 płyt i nasze wydanie ma 6 płyt .... więc ?

Sorki bardzo; pomyliły mi się cyferki :P Chodzi o to, że w oryginale 2 i 3 sezon mają po 5 płyt (tak pisze na Amazonie i na aukcjach na ebayu), a u nas ma być 6 płyt. Właśnie to mnie dziwi
  • 0

#1078 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 12.07.2008 - |17:27|

Wydanie włoskiego DeAgostini które ukazuje się od zeszłego roku, właśnie tak się składa, o czym już pisałem we wcześniejszym.
  • 0

#1079 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.07.2008 - |17:33|

Buffy sezon 2 w EMPiKach już jest, kosztuje 194. Nowojorscy Gliniarze są, chwilowo jeden egzemplaż, powinno być lepiej w tygodniu. Cena 185.

W sumie to nie ten temat ale nie mogę się powstrzymać. Na empik.com mają Powrót do Przyszłości w wersji 4DVD za 96zł. Import z Niemiec z polskimi napisami. Na Allegro wersja 3DVD chodzi za 149 a edycja 4DVD za 500.

Użytkownik wergora edytował ten post 12.07.2008 - |18:08|

• 0

#1080 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.07.2008 - |18:06|

194 zł? Za 22 odcinki tak starego serialu? Pogięło kogoś kompletnie? Dziwić się, że piractwo nie maleje. Za granicą za trochę większe pieniądze można mieć 7 sezonów, a u nas jeden. Wiadomo - Polska bogaty kraj.

Użytkownik baku edytował ten post 12.07.2008 - |18:13|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych