Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1061 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.12.2004 - |13:54|

Wisła: Manifestacja przy Reymonta

Ponad 500 osób czynnie odpowiedziało na wezwanie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków i zjawiło się na manifestacji w pobliżu budynku klubowego - poinformowano na stronie internetowej wislakrakow.com.Na parkanie okalającym basen TS Wisła wywieszono trójkolorowy transparent: "Bogusław Cupiał = Wielka Wisła".

Cupiał ma racje.Kiedyś cierpliwość się kończy i następuje to teraz.Wisła musi znaleźć nowego sponsora,a to trudne na pewno nie będzie,więc kibice płakać nie powinni.Oczywiście macie prawo do manifestacji i w pełni to popieram.Takie same rzeczy się dzieją u nas na Łazienkowskiej.Non stop problemy mimo,że mamy sponsora :] Wbrew pozorom na pewno nie ciesze się bynajmniej ja z problemów Wisły :] Jestem wobec tego obojętny.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1062 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 27.12.2004 - |15:12|

Byłem dziś i fajnie było :P
Zobaczymy co z tego wyniknie <_<
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#1063 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.12.2004 - |14:21|

Ostatnio naszły mnie bardzo optymistyczne myśli. Wiele osób uważa odejście Cupiała jako koniec. Ale tak niekoniecznie musi być. Cupiał chcę przekazać Wisełkę w dobre ręcę.

Narzekało się także, że piłkarze są sprowadzani albo na zasadzie wolnego transferu, albo za maks. 500tys euro. I często się pisało o zdolnych piłkarzach, którzy kosztują po 1mln Euro, ale Wisłę na to nie stać (osatnio tak było z Sestakiem, chociaż jeśli chodzi o jego osobę to uważam go zbędnego, bo jak na razie Wisła mam super atak i utalentowanego Brożka). Więc jest szansa, że nowy właściciel zechę zainwestować jakieś większe pięniądzie. A ponoć jest już zainteresowanie po stronie Hiszpan, Rosjan, Włochów.

Oczywiście nie liczę tu na jakiegoś Abramowicza, co zechcę zrobić z Wisły najlepszy klub świata. Ale może znajdzie się właściciel, który odważy się kupować zawodników po 1-1,5mln euro...

Wiem także że od zainteresowania do kupna jest długa droga. Ale uważam, że Wisła jest ciekawym zespołem do kupienia. Trochę już znana w Europie, w mocnym składzie (jak na ligę), ma już trochę punktów w rankingu, no i utrzymanie zespołu w Polsce jest o wiele tańsze niż na zachodzie, a jak się dobrze popracuję na drużyną to można liczyć na sukcesy w pucharach...

Użytkownik VeeDee edytował ten post 28.12.2004 - |14:24|

• 0
VeeDee

#1064 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.12.2004 - |18:33|

Romario kończy z futbolem

Sławny brazylijski piłkarz, mistrz świata z 1994 r. Romario ogłosił, że kończy z futbolem, poinformowała we wtorek gazeta z Rio de Janeiro, "O Globo".Gazeta napisała, że 38-letni były napastnik hiszpańskiej Barcelony, Valencii i holenderskiego PSV Eindhoven w wywiadzie, udzielonym we Florianopolis (południowa Brazylia), gdzie przebywa na urlopie, ogłosił swe rozstanie z futbolem. Według gazety Romario miał powiedzieć. "Skończyłem. Nie wyjdę więcej na boisko. Nie mam już ochoty".

Urodzony 29 stycznia 1966 r. Romario de Souza Faria, był wicemistrzem olimpijskim w 1988 r. w Seulu i królem strzelców turnieju olimpijskiego. Potem stał się gwiazdą MŚ-1994, kiedy "canarinhos" zdobyli tytuł mistrzów świata, a on sam - najlepszym strzelcem finałów. W tym samym roku Romario został uznany za Piłkarza Roku FIFA.

Kilka miesięcy temu obiecywał, że nie zakończy kariery zanim nie strzeli tysięcznej bramki, a miał ich 890. W ostatnich latach grał w brazylijskich klubach; w 2000 r. dla Vasco da Gama strzelił 73 gole w 75 meczach. Potem był graczem Fluminense, ale coraz częściej nie znajdował miejsca w pierwszej drużynie. W 2003 r. miał grać w katarskim klubie Al Saad. Podpisał nawet lukratywny kontrakt, ale wyjechał z tego kraju, korzystając z klauzuli w umowie, która przewidywała taki obrót sprawy na wypadek konfliktu zbrojnego w tym regionie świata.

W listopadzie 2004 r. w Los Angeles zakończył karierę międzynarodową i wystąpił w pożegnalnym meczu reprezentacji Brazylii z 1994 r. przeciwko zespołowi Meksyku z tego samego roku. Brazylijczycy wygrali 2:1, a obie bramki zdobył Romario.

Dwa lata wcześniej toczyła się w Brazylii batalia, prowadzona przez kibiców futbolu, o włączenie Romario do kadry brazylijskiej na mistrzostwa świata 2002 roku.

Pytany przez dziennikarzy o plany na przyszłość Romario mówił, że zamierza poświęcić się karierze politycznej.

Romario jesteś wielki :) Na stare lata mógłbyś pograć w Polsce przynajmniej dla kibiców,a i o króla strzelców na pewno byś powalczył :) Nieliczny przykład piłkarza,który gra nie dla kasy,a dla piłki :D Bravo !!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1065 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 05.01.2005 - |22:08|

"Adam Małysz zajął w kwalifikacjach do ostatniego konkursu 53. Turnieju Czterech Skoczni w Bischofshofen drugie miejsce. Wicelider klasyfikacji generalnej turnieju obiecał, że w czwartkowych zawodach nie zabraknie emocji.
- Będę spokojnie walczył o zwycięstwo - powiedział Adam Małysz w wywiadzie dla TVP. - Na pewno dostarczę kibicom emocji - dodał.
W czwartkowym konkursie wystartuje także Robert Mateja, który w klasyfikacji Turnieju Czterech Skoczni jest czternasty."
----------------------------------------------------------------------------------------------
Postawa Adama jakoś mnie nie dziwi - fajnie że się rozkręca!
Robert Mateja to dla mnie prawdziwa zagadka...co się z nim dzieje ( w pozytynym tego słowa znaczeniu) ?
Przecież co roku było słychać, że kończy karierę, ze to już "ostatni sezon" i za trenera Tajnera jakoś mu nie szło ..a teraz ???
  • 0
Dołączona grafika

#1066 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.01.2005 - |19:44|

No to mamy 4 miejsce Adasia w całym Konkursie i 7 dziś.
Jest dobrze, choć mogło być lepiej (te 0,2 pkt do Morgensterna).
Żebyśmy tak czterech Adasiów mieli, ech
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1067 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.01.2005 - |21:42|

Dlaczego Małysz skacze słabo?Bo nie ma Blecharza i Żołędzia :] Proste :] Każdemu sportowcowi potrzebny jest psycholog i fizjoterapeuta.Adam skacze wyśmienicie na treningach i w kwalifikacjach,a w konkursie nie może się przełamać.Małysz spuścił z tonu,gdy odeszli wyżej wymienieni.Jednak skacze dobrze,a czy Ahonena dogoni?Kiedyś forma fina się skończy :]
  • 0

#1068 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 13.01.2005 - |22:23|

Hehehe ten tekst znaleziony dziś na necie mnie rozwalił...swoją drogą jest to śmieszne, ale jednocześnie bardzo niebezpieczne zdarzenie..posłuchajcie:

Polski motocyklista Jacek Czachor przeżył niecodzienną przygodę na czwartkowym etapie Rajdu Dakar. Wjechał w stado małp.

"Było ich chyba z pięćdziesiąt. Z daleka, w kurzu myślałem, że to kozy, ale szybko zobaczyłem, że to pomyłka. Małpy początkowo jakby ustąpiły mi z drogi, ale szybko spłoszyły się rykiem motocyklowego silnika i zaczęły skakać na wszystkie strony. Czekałem tylko, kiedy wylądują mi na głowie albo na plecach. Na szczęście nic takiego się nie stało. Mam także czyste sumienie, nie musnąłem nawet żadnej małpy"

Mam nadzieję że Czachor się cieszy, że przez małpy nie zakończył udziąłu w rajdzie ;)
  • 0
Dołączona grafika

#1069 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.01.2005 - |12:45|

Co raz goręcej na Łazienkowskiej :) Vuković "syn marnotrawny" wrócił :) Fabiański,Król(polski milan baros) i Zjawiński to kolejna dostawa młodzieży :) A jak się dzisiaj dowiedzieliśmy doszli jeszcze Majewski i Kaczorowski z Lecha :]
Jednak jak zapowiedział Jacek Bednarz na Łazienkowskiej szykuje się hit :> Ja w te hity nie wierze,ale jak Bednarz mówi to mówi :] Spekuluje się o pewnych zawodnikach:Emmanuel Olisadebe,Artur Wichniarek,Marcin Mięciel :] Każdy z nich ma problemy w swoich klubach i wielce prawdopodobne,że z nich odejdą w najbliższym czasie :) Bardziej prawdopodobny jest Mięciel,a potem Wichniarek :) Olisadebe ciągłe kontuzję,więc jego powrót do kraju jest wątpliwy :) Oj ta Legia :hyhy:
  • 0

#1070 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2005 - |15:37|

No i mamy 3-cie miejsce Adasia.
Brawo :clap: :clap: :clap:
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1071 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.01.2005 - |16:52|

No i mamy 3-cie miejsce Adasia.
Brawo  :clap:  :clap:  :clap:

View Post

No bravo :) Ale widać,że na treningach skacze genialnie,a w konkursie już troszeczkę się paraliżuje :/ Nadal jestem przekonany,że brakuje mu Blecharza i Żołędzia :/ To tak jakby piłkarz potrafił grać,ale założył buty odwrotnie :] Co mu uniemożliwiało lepszą grę :P
  • 0

#1072 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.01.2005 - |17:19|

...Nadal jestem przekonany,że brakuje mu Blecharza i Żołędzia :/ ...

Coś w tym jest, co piszesz.
Adam skakać to już umie, tylko koncentracja mu pada.
A od tego jest psycholog a nie trener.
  • 0

#1073 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 16.01.2005 - |15:11|

Uniwersjada: "Złoto" Gwizdoń

Magdalena Gwizdoń (BLKS Żywiec) zdobyła złoty medal w sprinterskim biegu biathlonowym na 7,5 km podczas 22. Zimowej Uniwersjady w austriackim Hochfilzen.

Uniwersjada uniwersjadą :) Jednak złotem chyba nikt nie pogardzi :P
  • 0

#1074 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.01.2005 - |15:40|

No i Adaś wreszcie wygrał.
Warto było to zobaczyć :clap: :clap:
  • 0

#1075 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 16.01.2005 - |18:14|

No i Adaś wreszcie wygrał.
Warto było to zobaczyć :clap:  :clap:

View Post

Teraz się zacznie dopiero Puchar Świata :] Koniec dominacji Ahonena,dlaczego?
Choroba mu trochę pokrzyżuje plany :] Niektórzy skoczkowie z czołówki są już zmęczeni:Janda,Hoellwarth,Lyokolsey.Nastąpiła zmiana warty:Hautamaeki,Jussilainen,Widhoelzl wracają do gry.Małyszowi się forma ukształtowała i sie zacznie sieczka :D
  • 0

#1076 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.01.2005 - |15:54|

Wczoraj 7 , dziś 2 miejsce w zawodach PŚ i awans Adasia na 4-tą pozycję w klasyfikacji ogólnej.
A za tydzień ZAKOPANE :D
  • 0

#1077 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 23.01.2005 - |16:21|

A tam Adam, Adam to juz standard ze w czolowce...ale Ahonen ! Co sie z nim stalo ? 7 miejsce...przeciez to juz po nim :) Hehe a tak na powaznie to pogratulowac Jandzie spisal sie dobrze, wkoncu mu sie nalezalo...2 w pucharze swiata i pierwsze zwyciestwo...:)
Adas i tak bedzie 2 w pucharze swiata na koniec roku :D
Niestety szkoda ze nasza cala reprezentacja nie idzie w slady mistrza, to co dzis pokazali to naprawde juz dno :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#1078 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.01.2005 - |16:59|

Niestety szkoda ze nasza cala reprezentacja nie idzie w slady mistrza, to co dzis pokazali to naprawde juz dno :)

View Post

Mateja i tak ma baaardzo udany sezon :D W sezonie 2000/2001 miał 120 pkt,a teraz ma ich 74 :D ,a dopiero jesteśmy na półmetku :P Co do reszty to.......bez komentarza.
  • 0

#1079 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.01.2005 - |23:41|

Co do reszty to.......bez komentarza.

Spokojnie, panowie :) .
Reszta reprezentacji to tylko juniorzy ( Tajnerów i Skupienia już raczej nie należy przypominać, bo to boli).
Rutkowski musi okrzepnąć.
Ze wszystkich juniorów tylko Austryjak Morgenstern dojrzał z biegu.
Będzie lepiej.
  • 0

#1080 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 24.01.2005 - |10:33|

A tam Adam, Adam to juz standard ze w czolowce...ale Ahonen ! Co sie z nim stalo ? 7 miejsce...przeciez to juz po nim :)

View Post

Miejmy nadzieję, że forma Fina już powoli się kończy...
ale jakoś mi się nie wydaje żeby nie wygrał Pucharu Świata w tym roku.
Na pewno w każdym konkursie będzie "ciupał" punkty i wygra.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych