Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#1061 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 27.11.2006 - |20:34|

Od kilku dni slysze o komunikatorze zwanym Spik.Czy ktos by mi mogl powiedziec czy warto go zakladac jesli juz mam Gg,Msn Messenger,Skype i Icq.Tego ostatniego w ogole nie uzywam. :buu: Zastanawiam sie czy przypadkiem nie zastapic go Spikiem.Pytanie jednak,czy bedzie on dzialac,mimo,ze nadal jeszcze nie mam Javy. :censored:
  • 0

#1062 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.11.2006 - |20:09|

Od kilku dni slysze o komunikatorze zwanym Spik.Czy ktos by mi mogl powiedziec czy warto go zakladac jesli juz mam Gg,Msn Messenger,Skype i Icq.Tego ostatniego w ogole nie uzywam. :buu: Zastanawiam sie czy przypadkiem nie zastapic go Spikiem.Pytanie jednak,czy bedzie on dzialac,mimo,ze nadal jeszcze nie mam Javy. :censored:

Ja siedzę na konnekcie (www.konnekt.info)
Obsługuje:
GG, Tlena, ICQ, aQQ, Jabbera.
Więc MSN możesz uruchomić przez przez jabbera.
Jedyny multi-konumikator który obsługuje Skypa to jest Mirrinda.
  • 0

#1063 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 28.11.2006 - |22:02|

No to teraz jestem kompletnie zakrecona.......Jesli np zainstaluje konnekt,to czy wtedy moge wywalic gg i ICQ?Czy osoby z gg badz ICQ beda mogly ze mna rozmawiac?Czy one jako pierwsze beda sie mogly do mnie podlaczyc? :X
  • 0

#1064 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.11.2006 - |22:23|

W konnekcie instalujesz wtyczki do gadu i ICQ. Obie te sieci masz jednej liście kontaktów. Dla obu tych sieci jesteś dostepny jeśli tego sobie życzysz. Konnekt to multikomunikator.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#1065 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 03.12.2006 - |18:15|

Moi drodzy,wybaczcie mi,ale dzis znow was ciut ponudze.Tym razem mam gorszy problem.Posiadam nagrywarke,moge nagrywac plyty cd oraz dvd.Niestety jednak od kilku dni nagrywarka ta przestala nagrywac oraz nie odtwarza plyt.Jednym slowem totalna zalamka.Malo tego 2 tygodnie temu zacial mi sie program antywirusowy i teraz wyskakauje komunikat,ze nie mam takowego programu.Czy nagrywarka nie nagrywa i nie odtwarza plyt z powodu wirusa? :aniolek: :huh: A moze,gdzis indziej tkwi problem...?
  • 0

#1066 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.12.2006 - |18:57|

Nagrywarka mogła ci paść. Sprawdź ją u jakiegoś znajomego czy dzieje się to samo. Jeśli chodzi o antywira spróbuj go zreinstalować.
  • 0

#1067 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 03.12.2006 - |19:44|

Nagryware mam w kompie.Wodzu,czy jesli padla nagrywarka,to czy oznavcza to,iz bede musiala kupic nowa? :censored:
  • 0

#1068 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.12.2006 - |20:04|

Hmm poproś kogoś doświadczonego wymontowanie nagrywarki by sprawdził jeśli się nie czujesz na siłach. Jeśli padła ci nagrywarka w dużej większości nic nie zrobisz chyba że masz jeszcze gwarancje to ją oddaj do naprawy.
  • 0

#1069 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 03.12.2006 - |20:11|

Tak,mam kolege,ktory jest jak to sie mowi komputerowcem.Chce go zlapac na telefon od 2 tygodni,ale niestety nie odpowiada i wydaje sie ,iz wyjechal.Mowiac szczerze,draznil mnie ten problem az do teraz,kiedy dales mi pewne wskazowki.Nie nie mam gwarancji,wiec kumpel jak wroci najpewniej kupi mi nowa nagryware.Dziekuje Wodzu,iz zainteresowales sie moim postem. :sma1: :blush:
  • 0

#1070 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.12.2006 - |20:21|

Spoko. Zawsze do usług.
  • 0

#1071 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.12.2006 - |16:49|

Właśnie oglądałem trzynasty SGA mint i w dwóch miejscach plik okazał się mieć jakieś zakłócenia przez ok. 5 sekund (moja manta zupełnie te 5 sekund pominęła w obu przypadkach). Wy też tak mieliście, czy po prostu źle mi się ściągnęło (albo cuś)?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1072 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 06.12.2006 - |17:09|

Właśnie myślę jak zrobię napisy do tego odcinka bo raz, że jakość i tak kiepska jak na hdtv to jeszcze mój subedit jakoś nie łyka mi tego odcinka.
Może HR.HDTV pomoże. Subedit w przypadku odpalenia podaje mi ze film ma rodzielczość 384x2920 taktak właśnie tyle. to nie literówka.
Tymczasem Crystal Player to odpala. Ale tylko SE mi pomoże zrobić synchro.

PEACE :P
  • 0

#1073 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.12.2006 - |17:39|

Ciekawy macie problem... ja odpalając na Xine nie dostałem żadnego info o błędzie... ani nie zauważylem by była gdzieś przerwa :/

#1074 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 06.12.2006 - |17:45|

Hans,jestes juz 3 osoba ,od ktorej slysze,iz kiedy oglada sie cokolwiek zgranego z netu,to Manta ''robi zakłocenia''.Moje 2 kolezanki z pracy maja Mante i niedawno mi powiedzialy,ze jak ogladaja cokolwiek zgranego z netu to albo i urzadzenie zacina plyte,albo lataja paski.Tylko tyle moge ci powiedziec ..... :sam9:
  • 0

#1075 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.12.2006 - |18:18|

Oglądałem na Subedicie mam pakiet klcodec i uszkodzenie też było widoczne ale z racji, że to komp, to jakoś to zdzierżył ale straszna pikseloza była przez te 5 sekund.
  • 0

#1076 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.12.2006 - |18:28|

podajcie mi czas tych 5 sekund, sprawdzę jak bedę w domu...

#1077 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.12.2006 - |18:33|

16:17 to pierwszy, a drugi nie pamiętam i jakoś nie chce mi się szukać. Wystarczy, że ten jeden sprawdzisz.
  • 0

#1078 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.12.2006 - |22:33|

Stargate.Atlantis.S03E13.HDTV.XviD-MiNT

0:16:17/0:43:31
SubEdit build 4040
K-Lite Mega Codec Pack 1.61 (wszystko wlaczone oprucz Vobsubow)
Zadnych zaklucen

Użytkownik Modes edytował ten post 06.12.2006 - |22:34|

• 0

#1079 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.12.2006 - |22:38|

No to ściągam ponownie :/
  • 0

#1080 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.12.2006 - |23:05|

Odtwarzacze stacjonarne czasem mają problemy jeśli w strumieniu AVI jest zbyt dużo klatek typu B (dwukierunkowych) przy kodowaniu kodekiem Xvid z jednoczesną małą ilością klatek kluczowych (I). W takim przypadku najczęstszym zakłóceniem jest pojawienie się artefaktów w obrazie (pozostałości po poprzednich scenach lub dużych kwadratów).

Podobnie może się dziać jeśli kodek Xvid wykorzystuje kodowanie z opcją Qpel (Quartel pixel). W tym ostatnim przypadku większość odtwarzaczy, które odtwarzają ten system miewa problemy ze zdekodowaniem klatek i zdarza się, że źle odczytują strumień i przeskakują do następnej klatki kluczowej (I). Klatki kluczowe mogą pojawiać się w strumieniu AVI przy standardowych ustawieniach kodeka Xvid co 5 sekund, więc to by wyjaśniało skoki pięciosekundowe w filmie.

Jeśli w systemie jest bajzel z kodekami to też takie problemy często się zdarzają przy odtwarzaniu na komputerze.

Najlepszym wyjściem jest na nowo przekodowanie filmu z wyłączeniem opcji Qpel i klatek dwukierunkowych - B. Komu się to jednak chce robić.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 06.12.2006 - |23:07|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych