Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1041 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.07.2008 - |17:03|

dla mnie to jest poroniony pomysł z tym Continuum, nie w tym sensie, że wydają, tylko dlatego, że wydają to tak ni z gruszki ni z pietruszki. W Polsce nie wydali żadnego sezonu SG, nie ruszyli Arki i nagle Continuum... kogoś tam na górze zaćmiło :D Ja np. nigdy nie miałam HBO i nie oglądałam do końca serialu, nie można też zakładać, że każdy ma możliwość wessania odcinków z netu, bo tak po prostu nie jest... więc zamiast się brać za Continuum to powinni najpierw zająć się sezonami... może rzeczywiście w końcu tak zrobią...

inna sprawa, że jeśli wyda to Imperial... i nie poprzestanie na S1... to pewnie cena będzie zabójcza, minimum 150 zł za sezon i zapewne będzie to wydanie w stylu slimy w kartoniku lub zbiorowe pudełko plastikowe

Ci, którzy potrzebują napów PL nie będą mieli wyboru, ale dla reszty zdecydowanie bardziej będzie się opłacało nabyć ten nowy zbiorczy pakiet z amazon.co.uk... można również zaryzykować (w nadziei, że nie trafi się felerny egzemplarz) i nabyć za 165 $ pakiet S1-10 na amazon.com - wtedy za 10 sezonów zapłaci się tyle co u nas za dwa :)
  • 0
Dołączona grafika

#1042 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.07.2008 - |18:00|

Ja to się tylko właśnie obawiam aby to się nie skończyło tak jak w wypadku Angela i Millenium - czyli pierwszy sezon wydany a następne to już ciągła obsuwa.
I nie kończące się czekanie albo też jak w przypadku ALIASa nie wiadomo czy w ogóle i kiedy będzie kolejny sezon.

Więc na chwilę obecną jestem za tym kompletem z amazona co powyżej opisałem.
Co jak co ale na 100% wyjdzie SPORO taniej niż polskie wydanie SG-1.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1043 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 09.07.2008 - |18:15|

A czy bym mogla prosic o przeliczenie tej ceny na zety!?. Przykro mi ale z matmy , to ja zawsze mialam mierny... :blink:
  • 0

#1044 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.07.2008 - |18:32|

A czy bym mogla prosic o przeliczenie tej ceny na zety!?. Przykro mi ale z matmy , to ja zawsze mialam mierny... :blink:

Z przesłaniem itd wszystkie koszty tego angielskiego wydania - komplet 1-10 sezony+Arka to jest 510 zł. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1045 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 09.07.2008 - |20:18|

A wiadomo czy będą polskie napisy w tym wydaniu SG 1??
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#1046 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.07.2008 - |20:33|

szczerze wątpię, żeby to miało polskie napy...

wydanie amerykańskie co jakiś czas jest w promocji na amazon.com za 165 $, to z przesyłką wychodzi niecałe 360 zł za 10 sezonów... można się czepić opakowania, ale w sumie 150 zeta piechotą nie chodzi :D
  • 0
Dołączona grafika

#1047 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.07.2008 - |20:52|

Jest już oferta SG:Continuum a kosztować ma 55 zł. :D ---> http://www.dvdmania....V...12868&zap=1

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1048 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.07.2008 - |21:29|

Jak dla mnie bomba :] Biorę ;) No dostaję w prezencie, ale prawie na to samo wychodzi ;)
  • 0

->1019<-

#1049 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.07.2008 - |22:05|

No fani musimy się że tak powiem skupić. Coś czuję, że to badanie rynku. Jak sie spiszemy, to może w końcu doczekamy się reszty ;)
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1050 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 09.07.2008 - |22:17|

Czy ja wiem czy badanie rynku? ST też rekordów nie bije, a filmy spod tego znaku dostać można. Raczej sadzę, że wydają wszystko jak leci, co tylko ludzie mogą kupić. Wystarczy zajrzeć choćby na to forum, by stwierdzić, że fanów SG jest trochę, akurat tyle, by zarobić na tej płytce.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#1051 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 10.07.2008 - |16:00|

A dam też tu.

Jest już oferta SG:Continuum a kosztować ma 55 zł. :D ---> http://www.dvdmania....V...12868&zap=1

aż się zdziwiłam, że będzie w Polsce. aczkolwiek to bardzo miłe zaskoczenie:) czyżby sondują zbyt na jakieś inne wydawnictwa..? :)

Użytkownik dr Danielle Jackson edytował ten post 10.07.2008 - |16:00|

• 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#1052 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.07.2008 - |18:31|

Albo mam zwidy,albo wloskie DeAgostini zaczyna wydawac serie SG1

http://www.deagostin...collezioni/sg1/
  • 0

#1053 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.07.2008 - |18:41|

.........dziś dostałem info z imperiala od kiedy wydają sg-1 na dvd w Polsce - cytuje:
Witam,

Nasza data wydania to 19-8-2008.

Pozdrawiam,

Sylwia Padamczyk
Junior Brand Manager

Imperial Cinepix Sp. z o.o.
ul. Przasnyska 9
01-756 Warsaw, Poland
tel. +48 (22) 560 14 73
obecnie będzie 1 seria, a 2 i 3 we wrześniu

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1054 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 10.07.2008 - |18:52|

To dobra wiadomość dla fanów serialu. W końcu SG-1 z polskimi napisami będzie. Tylko jeszcze Star Treki, BSG i Dextera mogli by wydać. Tylko by z ceną nie przesadzili.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#1055 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.07.2008 - |19:41|

Poczekamy zobaczymy jak to im wyjdzie z terminowością ukazania się SG-1. ;)

A tu mamy już zapowiedź 3 sezonu Buffy --> http://www.punkt44.p...x.php?film=6439
Niby wyjdzie 15 lipca , ciekawe tylko jaka będzie okładka czy też z innej parafii podobnie jak dwa poprzednie sezony każda z innego wydania.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1056 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 10.07.2008 - |21:57|

Włoskie DeAgostini wydaje "Stargate" od 7 Kwietnia 2007, co dwa tygodnie. Obecnie zbliża się koniec sezonu 6, a dokładnie 29 Lipca. Później kolejne naturalnie. Seria składa się z 58 numerów. Sezon 1 składa się z 5 DVD, a kolejne po 6 płyt. Ostatni numer kolekcji zostanie wydany 16 Czerwca 2009.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 10.07.2008 - |22:00|

• 0

#1057 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 11.07.2008 - |08:34|

Witam Wszystkich

Jestem tu nowy ale w kolekcjonowaniu DVD jestem starym wyjadaczem... niedawne miałem okazję napisać list do
Tim Film Studio z pytaniem o reedycję Heroes i plany dotyczące Battlestar Galactica i oto co mi napisali

Panie Marcinie

Pana mail to pierwszy sygnał ze strony rynku, że jest jakieś potencjalne zainteresowanie Battlestarem na DVD, stąd lojalnie informuję, że nie rozważaliśmy do tej pory wydania tego serialu. Jeśli chodzi o Heroes, to niestety podzielam Pana opinię na temat tego produktu, ale decyzja odnośnie poprawionego wydania jeszcze nie zapadła. W najbliższym czasie z mocnych serialowych pozycji będziemy wydawać pierwszy sezon Dr. House, jednak nie wiem, czy ten tytuł aby wpisuje się w Pańskie gusta.

Pozdrawiam Tomasz Jawor

a z tego co czytałem m.in. na tym forum wynika że środowisko wręcz domaga się seriali ... coś tu nie halo .. nie sądzicie

Użytkownik M@rtinez edytował ten post 11.07.2008 - |08:35|

• 0

#1058 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.07.2008 - |09:08|

To co oni tam siedzą i czekają, aż my odwalimy za nich całą robotę? Ja rozumiem, że chcieliby mieć tysiące listów z prośbami, ale jednak to nie w ten sposób działa :/. To oni muszą dotrzeć do nas. Nie będę przecież błagał o wydawnictwo kogoś, kto wydaje sezon serialu bez pilota :/
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1059 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.07.2008 - |09:44|

Witam Wszystkich

Jestem tu nowy ale w kolekcjonowaniu DVD jestem starym wyjadaczem... niedawne miałem okazję napisać list do
Tim Film Studio z pytaniem o reedycję Heroes i plany dotyczące Battlestar Galactica i oto co mi napisali

Panie Marcinie

Pana mail to pierwszy sygnał ze strony rynku, że jest jakieś potencjalne zainteresowanie Battlestarem na DVD, stąd lojalnie informuję, że nie rozważaliśmy do tej pory wydania tego serialu. Jeśli chodzi o Heroes, to niestety podzielam Pana opinię na temat tego produktu, ale decyzja odnośnie poprawionego wydania jeszcze nie zapadła. W najbliższym czasie z mocnych serialowych pozycji będziemy wydawać pierwszy sezon Dr. House, jednak nie wiem, czy ten tytuł aby wpisuje się w Pańskie gusta.

Pozdrawiam Tomasz Jawor

a z tego co czytałem m.in. na tym forum wynika że środowisko wręcz domaga się seriali ... coś tu nie halo .. nie sądzicie

Po pierwsze witam na forum :D

A po drugie: no jak dla mnie to faktycznie coś tu jest nie halo! Ja do Tfuj Film Studio pisałem chyba z 10 razy z pytaniem o BSG i reedycje "Herosów" i do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi! Jak im mało głosów, to już im powysyłam listy i kumpli też zapędzę do roboty i rodzine też B) Niech widzą, że jest zainteresowanie tematem. No i niech tych "Herosów" wreszcie poprawią, bo już niektóre wydania gazetowe mają wyższą jakość wydania! Chyba muszę się meliski napić :P

M@rtinez mógłbyś jeszcze napisać na jaki mail wysłałeś swój list? To ten z ich oficjalnej strony, czy może masz kontakt bezpośrednio do kogoś z firmy?

Użytkownik Inuki edytował ten post 11.07.2008 - |09:46|

• 0

#1060 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 11.07.2008 - |10:44|

Druga sprawa (plotka) mówi o tym, że w przypadku "Stargate SG-1" ma być tak samo jak w przypadku "Z Archiwum X", czyli, że najpierw wydaje DeAgostini, a potem Imperial. A z tego co kiedyś pisałem do DeAgostini, to można wnioskować, że mają zamiar wydać ten serial. Najpierw pisali, że nie planują kolejnej kolekcji filmowej, potem, że moja prośba o wydanie "Stargate SG-1" nie jest jedyną, i że już została przedstawiona szefostwu. Następnym razem, że na dzień dzisiejszy nie mogą niczego potwierdzić.

Napisałem dzisiaj do DA z pytaniem czy zamierząją wydać SG-1 i dostałem błyskawiczną odpowiedź:

"Szanowny Panie,

Redakcja wydawnictwa DeAgostini nie podaje informacji o planach
wydawniczych.

Serdecznie pozdrawiamy,

Serwis Klientow De Agostini
Marta Lemieszek"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych