Nie znam tego sytemu, ale możliwe, że potrafią wykryć działanie takiego oprogramowania i zbanować użytkownika, więc przemyśl sprawę czy gra jest warta zachodu.nie poprostu żeby poruszał myszką chcem go wygożystaćdo oszukania "Euro barre"
PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 30.08.2006 - |20:32|
Napisano 31.08.2006 - |07:25|
Mi wystarczył raz żeby zdechła ale na szczęście byłem na umowie przedgwarancyjnej i przyjęli z powrotem bez zbędnego pytania, zwłaszcza, że przyjechałem do nich o 8 rano i koleś w serwisie robił wszystko na "odwal się". Aktualizację chyba zrobię, ale zaniosę ją w tym celu do lokalnego serwisu manty.@Hans Olo skoro masz mantę jedynkę z oryginalnym softem fabrycznym ... to już dawno trzeba było zrobić aktualizację . Ja tzn. moja manta jedynka przeszła ich chyba z 7 albo 8 i jakos nadal żyje i odtwarza
Ale spoko, wczoraj wreszcie kupiłem nową RW :afro: i dzisiaj sobie przetestuję srt .
A tak przy okazji to czy w srt są dopuszczalne wszystkie te same formaty napisów co w txt??
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 31.08.2006 - |07:36|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 17.09.2006 - |18:08|
Pytanko do znawców SQL.
1. Czy łatwo jest się nauczyć obsługi bazy danych SQL Server?
2. Od czego zacząć?
3. Od jakich książek, dla kompletnego laika?
Dzięki za wszelkie sugestie.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 17.09.2006 - |19:13|
1. Czy łatwo jest się nauczyć obsługi bazy danych SQL Server?
2. Od czego zacząć?
3. Od jakich książek, dla kompletnego laika?
Ad. 1. To zależy kto ma jakie predyspozycje. Jeden uczy się czytać w 2 dni, a drugi umiera będąc analfabetą.
Ad. 2. Ja zaczął bym od teorii baz danych, relacjii, transakcji, normalizacji, optymalizacji. Potem poznałbym sam język SQL, później skoncentrował się na możliwościach wybranego silnika (pisząc "SQL Server" pewnie miałeś na myśli MS SQL Server).
Ad. 3. Jeśli chodzi o MS SQL Server, to osobiście nie czytałem żadnej ksiązki, ale może ta będzie dobra:
http://helion.pl/ksiazki/sqls2k.htm
W internecie jest bardzo dużo kursów SQL, więc tu ksiązka nie będzie potrzebna, możesz też poszukać czegoś o teorii.
Napisz czy będziesz korzystał z bazy danych pisząc jakies aplikacje, jesli tak to w jakim języku. Jest wiele książek skoncentroanych na wykorzystaniu danego silnika w konkretnym języku programowania.
Napisano 17.09.2006 - |19:23|
Dokładnie.pisząc "SQL Server" pewnie miałeś na myśli MS SQL Server.
Nie wiem nawet czy dobrze napiszę. Chodzi mi głównie o obsługę MS SQL Server. Ogólnie MySQL też. Trochę w sumie źle zrobiłem, bo najpierw powinienem trochę chociaż poczytać co jest co.Napisz czy będziesz korzystał z bazy danych pisząc jakies aplikacje, jesli tak to w jakim języku.
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 23.09.2006 - |23:40|
Wiem jak rozwiązać tę kwestię pozbawiając płyty menu, natomiast rozkładam się przy próbie pozostawienia go. Np. w 3 Vobach są 2 odcinki, kilka PGC w jednym filmie.
klik
Znalazłem w końcu pewien tutorial - klik - tylko problem mam tym razem z Sonic Scenaristem, albo wywala się przy próbie wczytania skryptu, albo wywala się przy końcu importowania plików. Testowałem wersje 2.7, 3.0, 3.0.1 i 3.1.
Jak rozwiązać kwestię Sonic Scenarista, ewentualnie jak dołożyć te napisy?
Pięknie dziękuję za pomoc.
Napisano 24.09.2006 - |08:40|
Napisano 14.10.2006 - |16:44|
Napisano 15.10.2006 - |15:05|
Czy mógłby mi ktoś poradzic co zrobić aby właśnie tak się stało?? Mam kilka filmów na komputerze i mam nagrywarkę dvd i mam napisy do tych filmów ale nie potrafię zrobić tak aby te napisy były na dvd wchodziłem na różne strony internetowe i nic. Niech mi ktoś pomorzę proszę
Niestety, ale ja Cię odsyłam właśnie do tych stron znowu. Opisać ten problem jest naprawdę trudno. Poza tym nie napisałeś o jakich filmach mówisz. DVDRipach czy o pełnych DVD bez polskich napisów. Podejrzewam że chodzi o te pierwsze.
Ja mam takie pytanie. Czy jest możliwe zrobienie RAID 0 z dyskami USB? Rozumiem, że jeśli tak, to może on "uruchamiać się" tylko w trakcie ładowania systemu. Czy jest do tego odpowiednie oprogramowanie? Jeśli tak to jakie? Pomijamy kwestie awaryjności takiego rozwiązania.
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 30.10.2006 - |20:18|
Napisano 08.11.2006 - |14:29|
Napisano 08.11.2006 - |16:06|
A admin powinien przenieść temat do działu Pytania techniczne, więc następnym razem pytaj o co chcesz w sprawie kompów i nie tylko właśnie tam.
Pozdrawiam.
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 09.11.2006 - |10:34|
Witam.Od dluzszego czasu nie moge uporac sie z jednym problem.Wiem ,ze niby umieszczam ten temat w dziale Offtopic,ale i tak czuje sie niezrecznie,poniewaz nie chce zasmiecac forum taka sprawa.Dlatego tez zwracam sie prosba do administratora,aby po udzieleniu mi porady od forumowiczow,szef Orion Tokra usunal moj post.Przejde wiec do rzeczy.Moi drodzy mam komputer z systemem XP.Za chiny nie moge brac udzialu w zadnych czatach .Ciagle mi sie wyswietla komunikat o czyms co nazywa sie Java.Skad mam cos takiego pobrac.Nawet nie wiem ,czy jesli to zainstaluje ,bedzie dzialac.w tej chwili uzywam przegladarki Internet Expolorer.Mam zamiar chyba jednak przejsc na Opre.Czy Opera tez potzrebuje instalowanai javy.Prosze o rozjasnienie mi moich szarych komorek.Z gory dziekuje. :blush:
1. Najnowsza java zawsze do pobrania z http://java.sun.com/
2. Opera nie potrzebuje dodatkowej instalacji ma jave w sobie, chyba ze wybierzesz odchudzana wersje bez.
3. Do przegladania internetu polecam wrecz doskonalego
:afro: FireFox'a www.firefox.pl
Pozdrawiam i powodzenia
- www.gwrota.com
Napisano 09.11.2006 - |13:40|
Wychodzi na zewnątrz ok 50% poczty przez nas wysyłanej. Te wiadomości, które nie wyjdą mają status opóźnionych i komunikat na serwerze: The remote server did not respond to a connection attempt.
Jestem w kropce - sprawdziłem ustawienia serwera i wszystko wydaje się być w jak najlepszym porządku.
Admin naszego konta pocztowego twierdzi, że nie łączymy się z nim w ogóle w przypadku nie wysłanych wiadomości i błąd leży po naszej stronie. Twierdzi też, że nasz serwer próbuje wysyłać wiadomości bezpośrenio, z pominięciem naszego konta pocztowego.
Ja błędu w ustawieniach serwera nie widzę, poza tym przecież gdyby ustawienia były błędne cała poczta nie wychodziłaby na zewnątrz.
Czy spotkaliście się z podobnym zachowaniem? może znacie jakies rozwiązanie?
Proszę o pomoc!
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 10.11.2006 - |12:16|
- jak sie robi spojlery?? tzn, zeby tekst byl ukryty, zanim sie w niego nie kliknie? moglby mi ktos wytlumaczyc?
ktos ma w sygnaturce i myslalam, ze to bedzie proste: [spojler] tekst [/spojler] - ale jednak nie
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 10.11.2006 - |12:20|
ktos ma w sygnaturce i myslalam, ze to bedzie proste: [spojler] tekst [/spojler] - ale jednak nie
Dokładnie tak tylko i krótkie a nie długie
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 10.11.2006 - |12:22|
Napisano 10.11.2006 - |15:23|
dziekuje bardzo za odpowiedz !
www.science-fiction.com.pl/forum