Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#1041 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.08.2006 - |20:32|

nie poprostu żeby poruszał myszką chcem go wygożystaćdo oszukania "Euro barre"

Nie znam tego sytemu, ale możliwe, że potrafią wykryć działanie takiego oprogramowania i zbanować użytkownika, więc przemyśl sprawę czy gra jest warta zachodu.
  • 0
"COM - TRAYA"

#1042 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.08.2006 - |07:25|

@Hans Olo skoro masz mantę jedynkę z oryginalnym softem fabrycznym ... to już dawno trzeba było zrobić aktualizację . Ja tzn. moja manta jedynka przeszła ich chyba z 7 albo 8 i jakos nadal żyje i odtwarza ;)

Mi wystarczył raz żeby zdechła ale na szczęście byłem na umowie przedgwarancyjnej i przyjęli z powrotem bez zbędnego pytania, zwłaszcza, że przyjechałem do nich o 8 rano i koleś w serwisie robił wszystko na "odwal się". Aktualizację chyba zrobię, ale zaniosę ją w tym celu do lokalnego serwisu manty.
Ale spoko, wczoraj wreszcie kupiłem nową RW :afro: i dzisiaj sobie przetestuję srt :).
A tak przy okazji to czy w srt są dopuszczalne wszystkie te same formaty napisów co w txt??

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 31.08.2006 - |07:36|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1043 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 17.09.2006 - |18:08|

Witam,

Pytanko do znawców SQL.
1. Czy łatwo jest się nauczyć obsługi bazy danych SQL Server?
2. Od czego zacząć?
3. Od jakich książek, dla kompletnego laika?;)

Dzięki za wszelkie sugestie.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#1044 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.09.2006 - |19:13|

1. Czy łatwo jest się nauczyć obsługi bazy danych SQL Server?
2. Od czego zacząć?
3. Od jakich książek, dla kompletnego laika?;)

Ad. 1. To zależy kto ma jakie predyspozycje. Jeden uczy się czytać w 2 dni, a drugi umiera będąc analfabetą. ;)
Ad. 2. Ja zaczął bym od teorii baz danych, relacjii, transakcji, normalizacji, optymalizacji. Potem poznałbym sam język SQL, później skoncentrował się na możliwościach wybranego silnika (pisząc "SQL Server" pewnie miałeś na myśli MS SQL Server).
Ad. 3. Jeśli chodzi o MS SQL Server, to osobiście nie czytałem żadnej ksiązki, ale może ta będzie dobra:
http://helion.pl/ksiazki/sqls2k.htm
W internecie jest bardzo dużo kursów SQL, więc tu ksiązka nie będzie potrzebna, możesz też poszukać czegoś o teorii.

Napisz czy będziesz korzystał z bazy danych pisząc jakies aplikacje, jesli tak to w jakim języku. Jest wiele książek skoncentroanych na wykorzystaniu danego silnika w konkretnym języku programowania.
  • 0
"COM - TRAYA"

#1045 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 17.09.2006 - |19:23|

pisząc "SQL Server" pewnie miałeś na myśli MS SQL Server.

Dokładnie.:)

Napisz czy będziesz korzystał z bazy danych pisząc jakies aplikacje, jesli tak to w jakim języku.

Nie wiem nawet czy dobrze napiszę. Chodzi mi głównie o obsługę MS SQL Server. Ogólnie MySQL też. Trochę w sumie źle zrobiłem, bo najpierw powinienem trochę chociaż poczytać co jest co.;)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#1046 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 23.09.2006 - |23:40|

Kilka tygodni temu zassałem sobie serial Rome DVDR NTSC i próbuję dołozyć do niego napisy, mimo pojawienia się polskiej wersji wolałbym pozostać przy tej wersji z uwagi na dźwięk 5.1.

Wiem jak rozwiązać tę kwestię pozbawiając płyty menu, natomiast rozkładam się przy próbie pozostawienia go. Np. w 3 Vobach są 2 odcinki, kilka PGC w jednym filmie.
klik
Znalazłem w końcu pewien tutorial - klik - tylko problem mam tym razem z Sonic Scenaristem, albo wywala się przy próbie wczytania skryptu, albo wywala się przy końcu importowania plików. Testowałem wersje 2.7, 3.0, 3.0.1 i 3.1.

Jak rozwiązać kwestię Sonic Scenarista, ewentualnie jak dołożyć te napisy?

Pięknie dziękuję za pomoc.
  • 0

#1047 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.09.2006 - |08:40|

Ja w takim wpadku jak opisałes to zgrywałem tylko po "jednym własciwym odcinku" a potem montowałem cały materiał od nowa - tj menu ręcznie "linkowałem" (tworzyłem)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#1048 k-d

k-d

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 24.09.2006 - |09:11|

A wykorzystywałeś do tego oryginalne menu? Jakim programem wtedy od nowa linkować manu?

Dziękuję

Nie byłoby problemu gdyby Sonic Scenarist działał...
----------------------

Edit:
Mam rozwiązanie
klik

Użytkownik k-d edytował ten post 24.09.2006 - |22:13|

• 0

#1049 el Grecko

el Grecko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.10.2006 - |16:44|

Czy mógłby mi ktoś poradzic co zrobić aby właśnie tak się stało?? Mam kilka filmów na komputerze i mam nagrywarkę dvd i mam napisy do tych filmów ale nie potrafię zrobić tak aby te napisy były na dvd wchodziłem na różne strony internetowe i nic. Niech mi ktoś pomorzę proszę
  • 0

#1050 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 15.10.2006 - |15:05|

Czy mógłby mi ktoś poradzic co zrobić aby właśnie tak się stało?? Mam kilka filmów na komputerze i mam nagrywarkę dvd i mam napisy do tych filmów ale nie potrafię zrobić tak aby te napisy były na dvd wchodziłem na różne strony internetowe i nic. Niech mi ktoś pomorzę proszę

Niestety, ale ja Cię odsyłam właśnie do tych stron znowu. Opisać ten problem jest naprawdę trudno. Poza tym nie napisałeś o jakich filmach mówisz. DVDRipach czy o pełnych DVD bez polskich napisów. Podejrzewam że chodzi o te pierwsze.

Ja mam takie pytanie. Czy jest możliwe zrobienie RAID 0 z dyskami USB? Rozumiem, że jeśli tak, to może on "uruchamiać się" tylko w trakcie ładowania systemu. Czy jest do tego odpowiednie oprogramowanie? Jeśli tak to jakie? Pomijamy kwestie awaryjności takiego rozwiązania.;)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#1051 romek37

romek37

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 30.10.2006 - |20:18|

Wie ktoś , jak zrobiono wersję z lektorem ? Chodzi mi , jak połączono film z głosem lektora . Mam Allplayera z lektorem , ale nie wiem jak połączyć lektora z filmem na stałe , tak aby było można zarchiwizować serial na płycie . Proszę o pomoc .
  • 0

#1052 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 08.11.2006 - |14:29|

Od dluzszego czasu nie moge uporac sie z jednym problem.Wiem ,ze niby umieszczam ten temat w dziale Offtopic,ale i tak czuje sie niezrecznie,poniewaz nie chce zasmiecac forum taka sprawa.Dlatego tez zwracam sie prosba do administratora,aby po udzieleniu mi porady od forumowiczow,szef Orion Tokra usunal moj post.Przejde wiec do rzeczy.Moi drodzy mam komputer z systemem XP.Za chiny nie moge brac udzialu w zadnych czatach .Ciagle mi sie wyswietla komunikat o czyms co nazywa sie Java.Skad mam cos takiego pobrac.Nawet nie wiem ,czy jesli to zainstaluje ,bedzie dzialac.w tej chwili uzywam przegladarki Internet Expolorer.Mam zamiar chyba jednak przejsc na Opre.Czy Opera tez potzrebuje instalowanai javy.Prosze o rozjasnienie mi moich szarych komorek.Z gory dziekuje. :blush:
  • 0

#1053 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.11.2006 - |14:37|

http://underpl.org/p...la_windows.html
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#1054 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 08.11.2006 - |16:06|

To, co podał Wodzu powinno być ok, dla wszystkich przeglądarek.:)
A admin powinien przenieść temat do działu Pytania techniczne, więc następnym razem pytaj o co chcesz w sprawie kompów i nie tylko właśnie tam.:)

Pozdrawiam.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#1055 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.11.2006 - |10:34|

Od dluzszego czasu nie moge uporac sie z jednym problem.Wiem ,ze niby umieszczam ten temat w dziale Offtopic,ale i tak czuje sie niezrecznie,poniewaz nie chce zasmiecac forum taka sprawa.Dlatego tez zwracam sie prosba do administratora,aby po udzieleniu mi porady od forumowiczow,szef Orion Tokra usunal moj post.Przejde wiec do rzeczy.Moi drodzy mam komputer z systemem XP.Za chiny nie moge brac udzialu w zadnych czatach .Ciagle mi sie wyswietla komunikat o czyms co nazywa sie Java.Skad mam cos takiego pobrac.Nawet nie wiem ,czy jesli to zainstaluje ,bedzie dzialac.w tej chwili uzywam przegladarki Internet Expolorer.Mam zamiar chyba jednak przejsc na Opre.Czy Opera tez potzrebuje instalowanai javy.Prosze o rozjasnienie mi moich szarych komorek.Z gory dziekuje. :blush:

Witam.

1. Najnowsza java zawsze do pobrania z http://java.sun.com/
2. Opera nie potrzebuje dodatkowej instalacji ma jave w sobie, chyba ze wybierzesz odchudzana wersje bez.
3. Do przegladania internetu polecam wrecz doskonalego
:afro: FireFox'a www.firefox.pl

Pozdrawiam i powodzenia :D
  • www.gwrota.com

#1056 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 09.11.2006 - |13:40|

Mam w pracy problem - otóż Serwer poczty MS Exchange 2000 wydaje się wariować. Objawia się to w następujący sposób:

Wychodzi na zewnątrz ok 50% poczty przez nas wysyłanej. Te wiadomości, które nie wyjdą mają status opóźnionych i komunikat na serwerze: The remote server did not respond to a connection attempt.

Jestem w kropce - sprawdziłem ustawienia serwera i wszystko wydaje się być w jak najlepszym porządku.

Admin naszego konta pocztowego twierdzi, że nie łączymy się z nim w ogóle w przypadku nie wysłanych wiadomości i błąd leży po naszej stronie. Twierdzi też, że nasz serwer próbuje wysyłać wiadomości bezpośrenio, z pominięciem naszego konta pocztowego.

Ja błędu w ustawieniach serwera nie widzę, poza tym przecież gdyby ustawienia były błędne cała poczta nie wychodziłaby na zewnątrz.

Czy spotkaliście się z podobnym zachowaniem? może znacie jakies rozwiązanie?

Proszę o pomoc!
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#1057 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.11.2006 - |12:16|

przepraszam, jesli to pytanie i odpowiedz juz gdzies padlo , przegladam ten temat aler jestem dopiero na 23ciej stronie wiec nie wiem, kiedy znajde :)

- jak sie robi spojlery?? tzn, zeby tekst byl ukryty, zanim sie w niego nie kliknie? moglby mi ktos wytlumaczyc?

ktos ma w sygnaturce i myslalam, ze to bedzie proste: [spojler] tekst [/spojler] - ale jednak nie :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#1058 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.11.2006 - |12:20|

ktos ma w sygnaturce i myslalam, ze to bedzie proste: [spojler] tekst [/spojler] - ale jednak nie :)

Dokładnie tak tylko i krótkie a nie długie :)

::. GRUPA TARDIS .::

#1059 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.11.2006 - |12:22|

[ spoiler ] tekst [/ spoiler]

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#1060 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.11.2006 - |15:23|

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

dziekuje bardzo za odpowiedz !
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych