Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1021 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 02.07.2008 - |10:25|

Czy paczki z amazon.com zawsze wam przychodza na czas?
i zeby nie bylo OT to patrzac na wydania X-Files to Imperial-CinePix sie nie popisał, dwa pierwsze sezony strasznie odbiegaja wygladem od kolejnych :(

Użytkownik sruuba edytował ten post 02.07.2008 - |10:27|

• 0

#1022 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.07.2008 - |10:35|

dla mnie i tak najlepsza abstrakcja wzrokową to są wydania pl 24 Godzin, normalnie "poezja" na półce, widziałam u Biku :D

co się zaś tyczy amazon... zależy co ktoś rozumie pod pojęciem "na czas", dla mnie na czas to jest 3-4 tygodnie zwykłą i 2-3 tygodnie lotniczą, przy czym one zapewne wcześniej docierają do Polski, ale muszą swoje odleżeć gdzieś po urzędach.
  • 0
Dołączona grafika

#1023 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 02.07.2008 - |10:52|

mówiąc "na czas" miałem na myśli przewidywany czas dostawy przez amazon. Paczka idzie lotniczą? (Expedited Int'l Shipping) i wg amazon powinna dotrzeć do mnie dziś, tylko martwi mnie to ze poprzednim razem dostałem ja ponad tydzień wcześniej :(
A jak to wygląda gdyby moją paczką zainteresował się UC, oni ja przechwytują a ja czekam na jakieś pisemko od nich? Cz po prostu ją jakoś "naznaczają" i na poczcie płace?

Użytkownik sruuba edytował ten post 02.07.2008 - |11:56|

• 0

#1024 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.07.2008 - |13:13|

są poślizgi z powodu minionego strajku... jeszcze poczekaj z tydzień-dwa i jeśli wtedy nic nie dopłynie, to napiszesz do amazon i wyślą drugi egzemplarz...

jeśli sieknie UC to dostajesz awizo do skrzynki, że masz do odbioru na poczcie paczkę i że masz do zapłacenia cło... tak jakbys odbierał przesyłkę za pobraniem

-------------------

będąc już przy amazon i UC...

na październik Paramount przygotował nie lada gratkę dla fanów Charmed, zamierza wydać complete series w dwóch wersjach:

http://www.tvshowson...ete-Series/7930
http://www.tvshowson...ete-Series/7937

Podobne (a raczej prawie takie samo) wydanie Book of Shadows jest dostępne co jakiś czas w Australii, jednak koszt całej zabawy wyniósłby prawie 1000 zł!!! W USA można więc sporo zaoszczędzić i dodatkowo zyskać jedną płytę z dodatkami

Wydanie standard i deluxe różnią się rozmiarem, standard jest wielkości A4 i grubości około 6 cm, deluxe ma wymiary 40x30x4,5 cm. Dopóki Paramount nie rzuci dokładniejszych fotek, to można jedynie spekulować, ale wszystko wskazuje na to, że standard będzie miał po 2 płyty na stronę, podczas gdy deluxe będzie miało po 6 płyt na stronę (czyli sezon/strona). Standard będzie miał płyty umieszczone w tych przeklętych kieszeniach rysujących krążki, podczas gdy deluxe zdaje się korzystać z innego rozwiązania, wygląda to, jakby na stronę były przyklejone jakieś plastikowe szyny z zaczepami jak w normalnych pudełkach, co zdecydowanie jest lepszym rozwiązaniem i gwarantuje lepsze zabezpieczenie płyt. W opisie wydania AU jest zapis, że triquatra na okładce posiada diody, które migają, kiedy przenosi się cały boks, nie wiemy na razie, czy to samo dostaniemy w USA (mam nadzieję, że tak :D)

Użytkownik SliderOh edytował ten post 02.07.2008 - |13:15|

• 0
Dołączona grafika

#1025 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 03.07.2008 - |12:33|

Może trochę nie związane z tematem, ale 7 Sierpnia Galapagos Films wyda serial anime "Batman - Rycerz Gotham" składający się z 6 krótkometrażowych krótkometrażowych filmów anime, w których poznamy historię przemiany bogatego przedsiębiorcę Bruce'a Wayne'a w Mrocznego Rycerza. Wydanie ma związek z premierą drugiej kinówki, której premiera już 8 Sierpnia. A dzień po odbędzie się premiera drugiego sezonu "Joey", niestety to wydanie będzie się sporo różniło od 1 sezonu, obraz w 4X3 oraz brak polskiego lektora, tylko napisy. Oto okładki obu wydań:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Tym razem news z Imperial-CinePix już 26 Sierpnia zostanie wydany film serii "Stargate Continuum", czyli miesiąc po amerykańskiej premierze. Może wreszcie coś się u nas ruszy ze "Stargate" na DVD. Jeszcze niech wydadzą "The Ark Of Truth". Co ciekawe film nie ma polskiego tytułu. Oto okładka:
Dołączona grafika

Użytkownik boscorelli edytował ten post 05.07.2008 - |12:36|

• 0

#1026 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.07.2008 - |22:47|

SG-Continuum zostanie wydane w tym samym czasie co w reszcie R2 więc nie jest tak źle.
Zresztą już dawałem linka w temacie o SG-C więc i dam tu bo tam pewnie zginie w tłoku ---> http://www.imperial-...rgate-Continuum

A teraz moje pytanie czy ktoś już miał do czynienia z tymi wydaniami Dead Zone - Martwa strefa :
sezon 1 -- http://oceandvd.pl/i...m...ricemax=&p=
sezon 2 -- http://oceandvd.pl/i...m...ricemax=&p=

ps. przy okazji znowu się uśmiałem oglądając ofertę sklepu dvdmax.pl : już wkrótce w sprzedaży --> Noc w muzeum 2: Ucieczka z wystawy -- film który wejdzie do kin dopiero w 2009.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.07.2008 - |23:07|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1027 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.07.2008 - |23:43|

1 Sezon "Dead Zone" został u nas wydany dość dawno temu przez jeszcze działające wtedy ITI Home Video, wydanie to było całe angielskie, tylko mała naklejka z tyłu po polsku, że to "Martwa Strefa". Teraz to co oferuje OceanDVD to całkowite wydania z rynku brytyjskiego, patrząc po okładkach na stronie. U nas dystrybucją serialu powinien się zająć Imperial-CinePix, dlatego że serial jest ze studia Paramount, ale jak na razie nic na ten temat nie i pewnie prędko nie będzie.
  • 0

#1028 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 06.07.2008 - |07:44|

ps. przy okazji znowu się uśmiałem oglądając ofertę sklepu dvdmax.pl : już wkrótce w sprzedaży --> Noc w muzeum 2: Ucieczka z wystawy -- film który wejdzie do kin dopiero w 2009.

Kinowe Archiwum X 2 też mają w ofercie.
  • 0

#1029 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.07.2008 - |08:26|

Teraz to co oferuje OceanDVD to całkowite wydania z rynku brytyjskiego, patrząc po okładkach na stronie.

No właśnie mnie ciekawi czy faktycznie to ma polskie napisy i jak to napisali "Dystrybucja: Inny" więc to jest problem/strata Imperiala ,że nie chcą tego u nas wydać.

Przy okazji zacząłem się zastanawiać czy nie dołożyć tego do zamówionego 4 sezonu SG-A na amazonie , bo za dwa sezony Dead Zone zapłacę tyle [każdy po ok 16 funtów] co tu za jeden a skoro mają pl suby.......

Np i jak się okazuje to oba sezony powinny mieć polskie napisy co widać po opisie na tych okładach.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.07.2008 - |19:53|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1030 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 06.07.2008 - |15:38|

Pierwsza seria napewno ma, kupiłem jakoś podkoniec zeszłego roku w empiku w Arkadi za 150 zł a kilka dni później widziałem to w empiku w śródmieściu za chyba 100 albo 110.
  • 0

#1031 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.07.2008 - |17:13|

O to fajnie, dzięki za potwierdzenie.
Niestety właśnie z tego co oglądałem tyły pudełek do sezonu 3 i wzwyż to już nie mają pl napisów.
Ale przynajmniej te dwa sezony wyjdą mi jak za jeden w Polsce.

Zobaczcie już prawie za 3 tygodnie wyjdzie taki komplecik w UK.

Dołączona grafika

Cena też lepsza bo już 112 funtów ---> http://www.amazon.co...f=pd_sbs_d_h__4 a nie jak to starsze wydanie kompletu 10 sezonów za ok 155 funtów i do tego w tych badziewnych koszulkach rysujących płyty --> http://www.amazon.co...h...137&sr=1-24
Jak widać Arka jest już w komplecie i teraz tylko jeszcze nabyć zapowiadane przez Imperiala na sierpień Continuum i będzie ładny komplecik. :D :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.07.2008 - |19:52|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1032 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 07.07.2008 - |19:16|

amazon.com dorzuciło kilka promocji, m.in.Supernatural s1 za 19.99, Supernatural S2 za 19.99, Veronika Mars 1, 2, 3 po 19.99 każdy... jeszcze mieli Kości s1 i s2 po 16.99 każdy, ale już cena podskoczyła :/
  • 0
Dołączona grafika

#1033 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.07.2008 - |20:06|

Podobno Imperial w końcu dostał zgodę i w sierpniu wyda pierwszy sezon STARGATE SG-1.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.07.2008 - |20:09|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1034 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 09.07.2008 - |00:08|

Podobno Imperial w końcu dostał zgodę i w sierpniu wyda pierwszy sezon STARGATE SG-1.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gdybym nie miał kalendarza przed nosem pomyślał bym że to 1 kwietnia...ale jednak nie mam nadzieje ze to prawda w tedy tylko House BSG i pomyśle faktycznie że polska zaczyna się rozwijać...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#1035 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 09.07.2008 - |02:03|

Ja jestem sceptycznie nastawiony. Uwierzę jak zobaczę. Oby tylko dali dwie ścieżki do wyboru + napisy (no i porządnego lektora, bo ten z AXN to jakaś kpina)
  • 0

#1036 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.07.2008 - |04:57|

Ja jestem sceptycznie nastawiony. Uwierzę jak zobaczę. Oby tylko dali dwie ścieżki do wyboru + napisy (no i porządnego lektora, bo ten z AXN to jakaś kpina)

Jeśli się to potwierdzi to mogli by dać tego lektora z HBO , a jeśli chodzi o tego z AXN to LOL ostatnio nauczył się czytać Goauld i już nie mówi namiętnie Guldzi. :P :lol:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1037 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.07.2008 - |11:17|

Gdybym nie miał kalendarza przed nosem pomyślał bym że to 1 kwietnia...ale jednak nie mam nadzieje ze to prawda w tedy tylko House BSG i pomyśle faktycznie że polska zaczyna się rozwijać...

No to mogę Cię poinformować, że "House M.D." ma się w naszym kraju ukazać już pod koniec września, za sprawą TiM Film Studio :lol: Oby tylko dali oryginalną ścieżkę dźwiękową, a nie tylko samego lektora jak w przypadku "Herosów". :P

Co do tego "Stargate SG-1", to coś jest na rzeczy i to już od jakiegoś czasu, ale na sierpień bym nie stawiał. Z tego co słyszałem, to owszem, Imperial przymierza się do wydania "Gwiezdnych wrót", ale podobno wszystko ma zależeć od sprzedaży "Continnum". Informacji u źródła zaczerpnąć nie mogę, bo nie odpowiadają na moje maile, co jest trochę dziwne, bo zawsze pisali "nie mamy w planach tego serialu", "nie wiemy czy i kiedy wydamy", itp. A tutaj nagle cisza; trochę to dziwne jak dla mnie ;)

Druga sprawa (plotka) mówi o tym, że w przypadku "Stargate SG-1" ma być tak samo jak w przypadku "Z Archiwum X", czyli, że najpierw wydaje DeAgostini, a potem Imperial. A z tego co kiedyś pisałem do DeAgostini, to można wnioskować, że mają zamiar wydać ten serial. Najpierw pisali, że nie planują kolejnej kolekcji filmowej, potem, że moja prośba o wydanie "Stargate SG-1" nie jest jedyną, i że już została przedstawiona szefostwu. Następnym razem, że na dzień dzisiejszy nie mogą niczego potwierdzić.

Zobaczymy jak będzie tym razem; maile powysyłane i czekamy na odpowiedź. kontakty w MM i Empiku też zostały uruchomione ;)
  • 0

#1038 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 09.07.2008 - |11:42|

No, no... SG-1 w Polsce to byłoby coś. Byleby tylko dali jakieś przyzwoite wydanie, a będą zadowoleni z powodzenia serii.
  • 0

#1039 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 09.07.2008 - |11:47|

mperial przymierza się do wydania "Gwiezdnych wrót", ale podobno wszystko ma zależeć od sprzedaży "Continnum".

Byłoby to z ich strony nierozsądne. Kto poza największymi fanami najpierw kupi film, który kończy 10 sezonowy serial?

W kwestii lektora. To tak jak pisał Biku, ten z HBO (Piotr Borowiec) byłby najlepszy. Co ciekawe pierwszy sezon na AXN czytał właśnie on. Potem zaczęła się era buraczanych lektorów z San Studio Polska.
  • 0

#1040 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 09.07.2008 - |16:52|

Jesli SG1 bedzie wydawane przez De Agostini w takiej formie jak bylo X Files, to daje sie zywcem ukrzyzowac a potem ukamieniowac na amen. :rolleyes:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych