Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1021 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.12.2004 - |08:14|

O jakim karatece on mówi ? :blink:

Ja sądzę, że mu się karate z boksem pomyliło i o Gołotę mu chodziło :D
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1022 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 08.12.2004 - |10:26|

Wrr...nasza młodzież się "rozwija" do jasnej ciasnej... :censored:
We wtorek był trening przed pucharem kontynentalnym w Lahti i jak wypadły nasze orły?
Kamil Stoch - 21 miejsce
Marcin Bachleda - 33 miejsce
Wojciech Tajner - 35 miejsce
Krystian Długopolski - 47 miejsce
Tomisław Tajner - 68 miejsce - przypominam że w Rovaniemi w PK uplasował się na 82! miejscu...
  • 0
Dołączona grafika

#1023 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 08.12.2004 - |16:19|

Borussia Dortmund(moja pierwsza niemiecka miłość),która prawie jest bankrutem napaliła się na dwóch naszych orłów.Pierwszym na liście życzeń jest Sebastian Mila,zaś drugi to Dariusz Dudka(o którego stara się też Legia).Mila ma realne szanse,gdyż jest młody i zdolny.Zresztą dla mnie Mila to taki polski Rosicky :hyhy: W Niemczech powinien się przełamać i duuuuuuuuuuuuużo nauczyć.A tak niedaawno Borussia interesowała się jeszcze Arturem Borucem :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1024 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 09.12.2004 - |17:08|

Henryk Kasperczak zostaje. :clap: Może to oznaczać tylko jedno. Że Wisła będzie jeszcze mocniejsza. (przynajmniej w lidze)

Można się spodziewać, że kilku piłkarzy opuści Wisłę. Jak obstawiam, że będzie to Gorawski, Szymkowiak(!??) oraz Piekutowski. Żurawski sądze, że zostanie. Chyba, że nagle pojawi się super oferta.

Za to mogą przybyć: Sobolewski, Sostak, Bledzewski...

PS Znowu ktoś dementuje te informacje...
  • 0
VeeDee

#1025 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.12.2004 - |17:55|

ME: Srebrny medal Urbańczyk!

Aleksandra Urbańczyk zajęła drugie miejsce w finale wyścigu na 200 metrów stylem zmiennym mistrzostw Europy na krótkim basenie, które odbywają się w Wiedniu.

ME: Brązowy medal Korzeniowskiego

Paweł Korzeniowski zajął 3. miejsce w finale wyścigu na 400 metrów stylem dowolnym pływackich mistrzostw Europy na krótkim basenie w Wiedniu. Przemysław Stańczyk zajął 4. miejsce.

PŚ: Wspaniały występ Sikory

Tomasz Sikora pozazdrościł chyba doskonałego występu Magdalenie Gwizdoń, która w biegu na 15 km zajęła 3. miejsce i sam w biegu indywidualnym (20 km) stanął na najniższym stopniu podium.

Biathlonowy PŚ: Polka sprawiła wielką niespodziankę!

Znakomicie podczas zawodów PŚ w biathlonie w norweskim Holmenkollen spisała się Magdalena Gwizdoń, która w biegu indywidualnym na 15 km stanęła na podium, zajmując 3. miejsce. Po raz ostatni sztuka ta udał się polskiej zawodniczce w 1997 roku.

Same dobre wiadomości :) Jednak Polski sport wcale tak nisko nie stoi :/ Po prostu mamy zdolnych ludzi,dla których kłopoty finansowe nie są sprawą narodową.Chcą wygrywać i wygrywają :)

Użytkownik MacGyver edytował ten post 09.12.2004 - |17:56|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1026 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.12.2004 - |09:16|

Z areny skoków narciarskich.

Po treningach w Zakopanem widzę, że Małysz złapał wreszcie rytm. Jeśli uda mu się wszystko zgrać, będzie w trójce - mówi przed konkursami PŚ w Harrachovie trener Heinz Kuttin.

W Harrachovie mieli skakać Mateusz Rutkowski i Wojciech Skupień, ale... odmówili wyjazdu. Stwierdzili, że nie są jeszcze na odpowiednim poziomie, by występować w PŚ.

Oby się Kuttin nie mylił.

P.S. Może teraz JoVisH zakuma o co chodzi z tą skocznią. ;)
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1027 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 10.12.2004 - |13:16|

Znowu się czepiasz? Jeśli tak bardzo przeszkadza ci moja osoba to mogę się nie odzywać. Myślę, że już pora byś został moderatorem na tym forum, bo poziom nienawiści do innych userów masz odpowiedni. Chyba, że akurat mnie obdarzasz takim zaszczytem.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#1028 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 11.12.2004 - |09:26|

Ten tekst chyba większość z Was już gdzieś czytała, ale jakby nie to pozwólcie że zacytuję...
Jest to niestety czarna strona sportu, ale w pewny sposób smieszna...
cyt. za Onet.pl

"Sztuczny penis dopingowym hitem"

Dopingowicze wpadli na nowy pomysł oszukiwania kontrolerów. Sportowcy, w których moczu znajdują się ślady stosowania niedozwolonych substancji, mogą oszukać kontrolę antydopingową za pomocą sztucznego penisa.

W sztucznym penisie, który nieuczciwy sportowiec ma ze sobą podczas kontroli, znajduje się mocz "czysty", pozbawiony śladów stosowania niedozwolonych substancji i to właśnie on trafia do próbek, poddawanych później do badań.

Zestaw, składający się ze sztucznego penisa, zbiorniczka na mocz, strzykawki i podgrzewacza, można kupić w internecie. Kosztuje 150 dolarów.
  • 0
Dołączona grafika

#1029 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 11.12.2004 - |10:04|

Jak zobaczyłem ten temat na onecie to pomyślałem sobie... że to sporstmenki przed zawodami się dopingowały... a tu wyszło na co innego. :rolleyes:

Zresztą ten motyw pojawił się już w jakimś filmie. (nie wiem czy nie była to Gattaca)
  • 0
VeeDee

#1030 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.12.2004 - |14:05|

...nie wiem czy nie była to Gattaca)

Racje VeeDee, to była Gattaca ale w filmie lekarz był wporzo :D
A życiu nawet mańkutowi wiatr w oczy..
  • 0

#1031 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 11.12.2004 - |14:44|

Brawo dla Adasia. Pierwszy po pierwszej serii i rekord skoczni :)

Dawno już z taką niecierpliwością nie czekałem na II serię... :clap:

Oby tak do końca tego konkursu i całego sezonu :)

---

No i pierwszy :clap: :clap:
Po 21 miesiącach w końcu znowu wygrał :)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 11.12.2004 - |15:23|

• 0
VeeDee

#1032 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 11.12.2004 - |15:50|

Zwycięstwa Adasia no i rekordu skoczni, tego to ja się w najśmielszych snach nie spodziewałem. No ale się stało i wielkie brawa :clap: :clap: :clap:

Tera należy utrzymać formę i piąć się do góry w klasyfikacji generalnej.
  • 0

#1033 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.12.2004 - |18:32|

Takiego progresu to w najśmielszych snach bym nie wyśnił. :clap:
19-19-15-7-1
Poprosimy o bis !!
  • 0

#1034 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.12.2004 - |17:28|

Dzisiaj 11,ale loozik :] Mi tam się już skoki znudziły :/ Obejrzę od czasu do czasu,ale to nie dlatego,że Adam nie wygrywa.Po prostu się przejadły :]

P.S.PSV Eindhoven wreszcie stracił bramkę bo blisko 10 kolejkach!!!Zremisował z Feyenordem 3-3

P.S.2

ME w pływaniu: Polska niespodzianka

Sławomir Kuczko zdobył srebrny medal w wyścigu na 200 metrów stylem klasycznym podczas odbywających się w Wiedniu pływackich mistrzostw Europy na krótkim basenie.Polak, który uzyskał szósty rezultat eliminacji (2.10,47), w finale popłynął znakomicie. Na 25 metrów przed końcem nawet prowadził. Ostatecznie z czasem 2.07,61 19-letni pływak AZS AWF Warszawa ukończył wyścig na drugiej pozycji poprawiając przy tym własny rekord Polski.Zwyciężył Włoch Paolo Bossini (2.07,29), brązowy medal zdobył najlepszy w eliminacjach 17-letni Rosjanin Grigorij Fałko (2.07,66).Sławomir Kuczko zdobył piąty medal dla reprezentacji Polski podczas wiedeńskich mistrzostw.

Użytkownik MacGyver edytował ten post 12.12.2004 - |17:30|

• 0

#1035 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.12.2004 - |20:52|

Dzisiaj 11,ale loozik :] Mi tam się już skoki znudziły....

Pewnie, że luzik, bo forma ma na MŚ być i może też na Turniej 4 Skoczni.
Ale znudzić , to mi się nie znudzą, bo za każdym razem liczę że się jakiś nowy Polak pokaże :D .
A w pływaniu to małe żniwa tej zimy mamy.
  • 0

#1036 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.12.2004 - |22:04|

A w pływaniu to małe żniwa tej zimy mamy.

Nie powiedziałbym kolego gmerek :]

Wiedeńskie mistrzostwa były udane dla Polaków. Startująca bez światowej gwiazdy Otylii Jędrzejczak dziewięcioosobowa ekipa zdobyła sześć medali - złoty, trzy srebrne i dwa brązowe (przed rokiem w Dublinie Polacy zdobyli dwa brązowe medale, a dwa lata temu w Riesie nie zajęli żadnego miejsca na podium). Poprawiono kilka rekordów Polski. Na najwyższym stopniu podium stanęła Aleksandra Urbańczyk w wyścigu na 100 m st. zmiennym. Zawodniczka Trójki Łódź była także druga na 200 m st. zmiennym.

• 0

#1037 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 12.12.2004 - |22:13|

A może Gmerek napisał ironicznie "małe"??

Bo według mnie było dobrze :) I zapowiada się ciekawie przed Pekinem :)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 12.12.2004 - |22:14|

• 0
VeeDee

#1038 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.12.2004 - |23:28|

"małe żniwa" oznacza, że trzeba grabi i worka na medale :D
Nawet nie wpadłem na to, że to zrozumiecie odwrotnie :lol:
Pozdrawiam
  • 0

#1039 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 13.12.2004 - |10:14|

Coś dla fanów Andrzeja Gołoty:
Podano dziś informację, że nasz bokeser dostał szanse (kolejną...ach ta kasa i sprzedane bilety) na walkę o tytuł mistrza WBO w marcu!
Przeciwnikiem będzie L.Brewster - tak! ten sam który w tym roku znokautował W. Kliczkę...
A Kliczko jak wiecie zaś w sobotę został mistrzem ...
Jak to ktoś już kiedyś mówił...jedynym zwycięzcą będzie znów Don King :>
  • 0
Dołączona grafika

#1040 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.12.2004 - |12:00|

...Podano dziś informację, że nasz bokeser dostał szanse. kolejną...

Szczerze mówiąc, boks tylko oglądam, ale za to często.
I mam wrażenie, że Andrew naprawdę jest mocny.
Każda walka to dla niego duża szansa, bo IMO może wygrać teraz z każdym.
A Don King jest jak makler, czy sprzedaje, czy kupuje prowizja i tak jego :D

Użytkownik gmerek edytował ten post 13.12.2004 - |12:01|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych