Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1001 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.11.2004 - |16:19|

Ma przecież 8 pkt straty a nie 80!
Szansę ma na pewno i to nie jest kwestia wiary tylko dobrej gry Legii a zwłaszcza Sagana.

Przede wszystkim trener.On musi poustawiać chłopców,dać im kopa takiego,że im w :censored: pójdzie.
Drużyna musi grać,a nie obwiniać się nawzajem za stracone bramki.Tak było za Okuki.Poza tym musimy wygrywać,a nie oglądać się za Wisłą,czy straci punkty,a może jej skład w przerwie zimowej się zmieni na gorsze.

P.S.LOL :) 1000 post :P Czuję się zaszczycony :P

Użytkownik MacGyver edytował ten post 23.11.2004 - |07:10|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1002 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 28.11.2004 - |16:16|

FALSTART tak chyba można określić ten weekend w wykonaniu naszych skoczków narciarskich. Mam nadzieję że z konkursu na konkurs będzie lepiej.
  • 0

#1003 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.11.2004 - |16:59|

Spokojnie :) Nic się nie stało :) Małysz pokazał na przełomie lata i jesieni,że będzie się liczył.Ten weekend był po prostu wypadkiem przy pracy.Poza tym Adam jeszcze nie trenował na skoczniach typu K-120 :] Za tydzień kolejne zawody i to one pokażą,gdzie Adama miejsce :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1004 Jason Voorhes

Jason Voorhes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoLegionowo

Napisano 03.12.2004 - |14:06|

Gratulacje dla Amiki za wspaniałą reklame polskiego futbolu!!!Takiej reklamy nawet w Kerfurze,czy Oszą nie ma!!!1-5 to stanowczo za niski wynik!!!Tylko Burkhardt pokazał klase....na bramce.Malarz stracil ich 4,a Burkhartd tylko 1.
  • 0

#1005 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 03.12.2004 - |14:39|

Gdyby nie to, że Wisła odpadła wcześniej, to bym coś napisał... Ale nie będę, bo zaszli dalej...
  • 0
VeeDee

#1006 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.12.2004 - |21:07|

Amica Wronki-Bez komentarza.Za to martwi mnie co innego :/ Tomek Pochwała miał kolejny poważny wypadek na skoczni.Ma złamany obojczyk i moim zdaniem,chyba zakończy swoją przygodę ze skokami.Po takich upadakch można się załamać :/ Przykre.
  • 0

#1007 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.12.2004 - |19:38|

No i mamy 15- te miejsce Adama M.
O trzy oczka w górę, niby trochę lepiej ale forma nie powala na kolana.
Może jutro w 10 będzie?
Oby...
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1008 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 04.12.2004 - |20:12|

No i mamy 15- te miejsce Adama M.
O trzy oczka w górę, niby trochę lepiej ale forma nie powala na kolana.
Może jutro w 10 będzie?
Oby...
Pozdrawiam

Szczerze mówiąc ja bardziej jestem ciekawy co do formy innych naszych "reprezentantów".
Czy choć trochę bedą lepsi niż za trenera Tajnera? Osobiście uważam że oprócz Rutkowskiego nie ma nikogo...nie mowię o tym Klimku czy jak on tam ma na imie co omało nie "odleciał" z Wielkiej Krokwi...
(ale to jeszcze przecież dziecko)

O Adama jakoś jestem spokojny.Rozkręci się.
  • 0
Dołączona grafika

#1009 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.12.2004 - |20:32|

O Adama możemy być spokojni.Na pzrełomie lata i jesieni pokazał klasę i latał jak za dawnych czasów.On cały czas jest tym samym Adamem co kilka sezonów temu.Dajmy mu czas,pokażmy,że go wspieramy :) Ja na przemian oglądam i Małysza i Tomka Sikorę na Eurosporcie,bo Biathlon jest to naprawdę ciekawa konkurencja :)

Grzesiu "Rasiadlo" Rasiak stzrelił już 6 w tym sezonie bramkę dla Derby County.Moim zdaniem trafił do najlepszego dla siebie klubu i ligi.Jego już tam wytrenują i chłopak odsztywnieje nam :D

Radek Gilewicz za to strzela 4 bramkę dla Austrii w lidze austriackiej :)
  • 0

#1010 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.12.2004 - |14:30|

Tak czekam na ten drugi konkurs i czekam.
I słucham jak się w studiu wymądrzają.
Fajnie, że wpadł Kusznierewicz, może kobitki skoki pokochają :D
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1011 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.12.2004 - |17:15|

Forma A. Małysza rośnie. Tym razem w Trondheim zajął 7 miejsce. W klasyfikacji generalnej daje mu to 12 pozycję.
Po raz czwarty z rzędu wygrał Fin Janne Ahonen.
Zastanawiam się tylko co z pozostałymi naszymi skoczkami. Czyżby zmiana trenera im nie pomogła?

Użytkownik M.M edytował ten post 05.12.2004 - |17:18|

• 0

#1012 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 05.12.2004 - |17:24|

Zastanawiam się tylko co z pozostałymi naszymi skoczkami. Czyżby zmiana trenera im nie pomogła?

Im to chyba już nic nie pomoże :lol:
I coś mi się wydaje że do czasu dorośnięcia chłopców, którzy teraz dzięki sukcesom Adama zaczeli uprawiać skoki, nie pojawi się skoczek który regularnie kwalifikowałby sie do czołowej trzydzistki. Pozostasje nam liczyć tylko na odbudowę formy Adama, która mam nadzieję będzie rosła z konkursu na konkurs.
  • 0

#1013 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.12.2004 - |18:54|

Moje marzenie co do Adama się spełniło.
Jest wyraźny postęp 19-19-15-7-?
Boję się tylko, że prasa nie da szansy Kuttinowi i dobiorą się do niego.
A reszta skoczków może na ryby jechać, wynik się przez to nie zmieni.
Istnieje też niebezpieczeństwo, że w Harrachowie wystąpi nastolatek jakiś, a to akurat nie jest obiekt dobry do debiutów. Może ze zmianami lepiej do Engelberga poczekac.
Pozdrawiam
  • 0

#1014 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.12.2004 - |21:20|

Bundesliga: Pierwsza bramka Kosowskiego!

Kamil Kosowski zdobył pierwszą bramkę w historii swoich występów w Bundeslidze. Stało się to w meczu 16. kolejki z FSV Mainz. 1.FC Kaiserslautern wygrał 2:0, a polski pomocnik miał udział także przy drugim golu.Pierwsza bramka padła w dość niecodziennych okolicznościach. W 20. minucie Kosowski dośrodkował w pole karne, a do piłki zmierzali pomocnik FCK - Ioannis Amanatidis i bramkarz Mainz - Dimo Wache. Futbolówka trafiła jednak do obrońcy gości, Mathiasa Abela, który niefortunnie skierował ją do siatki.Po niespełna godzinie gry było 2:0. Doświadczony szwajcarski pomocnik Ciriaco Sforza dostrzegł idealnie ustawionego Kosowskiego. Polak będąc 12 metrów od bramki Wache uderzył lewą nogą na tyle precyzyjnie, że piłka znalazła drogę do bramki.To pierwsza bramka "Kosiarki" w Bundeslidze. Wpisał się na listę strzelców w 31. meczu w barwach 1.FC Kaiserslautern.

Wreszcie mój piłkarski idol strzela bramkę,ba prawie 2 :) Powoli się ptzełamuje i dobrze ! Ulżyło mi :P
  • 0

#1015 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 06.12.2004 - |11:50|

Boję się tylko, że prasa nie da szansy Kuttinowi i dobiorą się do niego.

Hmm ...
Odnoszę takie samo wrażenie jeśli Małyszowi nie będzie szło (mam nadzieje że sie mylę), to polskie media po 2-3 miesiącach "zajadą" H. Kuttina...Taką kurde mamy chyba mentalność że nie potrafimy poczekać na rezultaty, albo wybaczać jakieś potknięcie...
nie wiem ale cały czas nie mogę darować że zwolniono Engela po mistrzostwacgh świata :/ - ale tu wchodze w inną dyscyplinę; było minęło.
Jeżeli wywalą Kuttina to kto przyjdzie za niego? Niech zgadnę...jeśli to będzie Polak - to na pewno Apoloniusz Tajner...
  • 0
Dołączona grafika

#1016 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.12.2004 - |13:48|

Istnieje też niebezpieczeństwo, że w Harrachowie wystąpi nastolatek jakiś, a to akurat nie jest obiekt dobry do debiutów. Może ze zmianami lepiej do Engelberga poczekac.

Dlaczego? Przecież nie będą skakać na mamucie tylko na "zwykłej" 120m. Ja myślę, że zdecydowanie trzeba odmłodzić kadrę, bo tacy zawodnicy jak np. Skupień najlepsze lata mają już za sobą i nie łudźmy się, że zrobią jakiś wynik. A nawet jeśli to raz i to pewnie przypadkiem. Niech skaczą młodzi i zbierają doświadczenia. Tu powstaje pytanie: co się stało z Rutkowskim. Objawienie zeszłego sezonu, mistrz świata juniorów i nagle gdzieś stracił swoje umiejętności. Czy to wina zmiany przepisów czy może czegoś innego?
A co do Adasia... ludzie, on już swoje zrobił. Nie będzie wygrywał do końca świata i o jeden dzień dłużej. Skacze zupełnie przyzwoicie, a w porównaniu do reszty naszych "orłów" wręcz genialnie. Jeśli da nam jeszcze podczas swojej kariery odrobiną radości to będzie super. A jeśli nie to trzeba się z tym pogodzić a nie wieszać na nim psy. Człowiek to nie maszyna.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#1017 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.12.2004 - |16:40|

Dlaczego? Przecież nie będą skakać na mamucie tylko na "zwykłej" 120m....

To to akurat każdy wie, dziecko nawet, nie wysiliłeś się za bardzo. :>
A ta twoja "zwykła" skocznia po prostu cieszy się złą sławą wśród skoczków, niektórzy nawet dawniej odpuszczali ją sobie, ale możesz tego nie pamiętać, bo jak nie było małyszomanii, to pewnie skoków nie oglądałeś i tyle, a teraz to modne hobby. ;) .

Update:
JoVisH ,wcale cię nie oplułem, zaczepnie piszesz to i zaczepne odpowiedzi dostajesz. Kapkę jesteś przewrażliwiony ;) .
Ale muszę przyznać , że zapowiadać to może pyskówkę a na to szkoda naszego czasu , z jedną tylko prośbą, spójrz czasami na buźki. (a odpowiedż co do meritum przecież dałem).

Użytkownik gmerek edytował ten post 06.12.2004 - |20:14|

• 0

#1018 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.12.2004 - |19:46|

Nie rozumiem dlaczego usiłujesz mnie obrazić, przecież mój post nie miał na celu wytknęcia ci czegokolwiek. Cudzysłów miał na celu podkreślenie, że niby jest to normalna skocznia, ale tak naprawdę to te 120 metrów to nie tak znów mało. No ale pewnie - lepiej kogoś opluć publicznie niż odpowiedzieć w cywilizowany sposób.
A co do małyszomanii to grubo się mylisz, bo skoki oglądam od czasów Fijasa. Wtedy cieszyły każde punkty zdobyte przez Polaka (bo praktycznie był tylko on), a nie miejsca na podium, bo o tych można było tylko pomarzyć.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#1019 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 07.12.2004 - |16:31|

Dzisiejsza wypowiedź Jabuba Jandy (jakby ktoś nie wiedział najlepszego skoczka czeskiego) trochę mnie zdziwiła...
cyt. "U was skoki to fenomen, popularność Małysza nie równa się z niczym. Ja nawet o czymś takim nie marzę. Małysz dokonał w Polsce cudu, ale ja nie jestem cudotwórcą. My mamy w Czechach wielu znakomitych sportowców, mistrzów olimpijskich, świetnych hokeistów. A wy, z tego co wiem, macie jakiegoś dobrego karatekę i Małysza, który w zimie nie ma żadnej konkurencji"

O jakim karatece on mówi ? :blink:
  • 0
Dołączona grafika

#1020 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.12.2004 - |17:40|

O jakim karatece on mówi ? :blink:

Może o taki typowym polskim karatece,co chodzi w dresiku(oczywiście markowym,sportowym) i zaczepia ludzi na ulicy w celu wyłudzenia pieniędzy lub pobicia.Oczywiście jak każdy karateka nosi ze soba swój kijek,jak w filmach o karate rodem z Azjii.Ten kijek się trochę różni,gdyż jest cięższy,grubszy i wali nieźle po łbie.Jak widać nawet w Czechach więdzą w jakich sportach królujemy :]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych