Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.07.2006 - |19:30|

Hmm. Mam problem i gdyby nie wakacje to bym Was nim nie męczył bo i tak nie miałbym ochoty się tym zajmować. Mam kilka filmów, które mają audio nieobsługiwane przez moją Mantę E3 011 i chciałbym przekonwertować samo audio w filmach. Jaki program polecicie? Najlepiej żeby obsługiwał jakąś pokaźniejszą gamę kodeków. No i jeszcze mam też parę filmów, które maja nieobsługiwane video tu też by sie coś sprytnego przydało co by na avi w Divx albo XVid ładnie obraz zamieniało. Dogrywanie softu do playera odpada, po mojej przygodzie z softem mam do tego uraz. Najwyżej sobie kiedyś skoczę do serwisu żeby mi wgrali, ale to jest przyszłość bliżej nieokreślona.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 09.07.2006 - |19:30|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1002 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 09.07.2006 - |23:23|

Hmm. Mam problem i gdyby nie wakacje to bym Was nim nie męczył bo i tak nie miałbym ochoty się tym zajmować. Mam kilka filmów, które mają audio nieobsługiwane przez moją Mantę E3 011 i chciałbym przekonwertować samo audio w filmach. Jaki program polecicie?

Znowu się kłania VirtualDub lub NunDub.:)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#1003 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 10.07.2006 - |09:13|

O własnie przypomniałem sobie coś....

Ma ktoś może tę mante recorder HDD ????
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#1004 Zelek

Zelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.07.2006 - |12:31|

Mam mały problem otóż nie dawno kupiłem odtwarzacz DVD który rzekomo odtwarza także DviX, XviD oraz polskie napisy, niestety zazwyczaj napisów wogle nie widzi a jak już udaje mu się odczytać to zamiast polskich znaków wywala jakieś krzaczki lub inne znaki. Może ktoś z was miał podobny problem? Z góry dzięki z pomoc B)
  • 0

#1005 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.07.2006 - |12:35|

A rozumiem, że sami mamy sobie zgadnąć co to za playerek tak? :) Dla tych co zgadną, to jest jakaś nagroda przewidziana?
  • 0

#1006 Zelek

Zelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.07.2006 - |12:36|

Firma DKdigital model DVD-449 choć wątpie by wam to pomogło :hyhy:
  • 0

#1007 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.07.2006 - |12:44|

Musisz sprawdzić jakie formaty napisów obsługuje i porównać z tym jakie formaty mają pliki tekstowe, a na polskie znaki nie wiem co poradzić. Jeśli playerek umożliwia aktualizacje softu to mozna by spróbować.
  • 0

#1008 Zelek

Zelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.07.2006 - |12:50|

Przypominam że chodzi o odtwarzacz "stacjonarny", a w instrukcji nic nie ma o obsługiwanych formatach tekstu ale udało nam się odtworzyć pare razy w .txt, a z tymi polskimi literami to chyba chodzi o jakieś kodowanie tych napisów :hyhy:
  • 0

#1009 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 20.07.2006 - |14:20|

Ja ze moją mantą emperatorem 2 miałem problemy zaraz jak kupiłem - niby miał widziec mpl2 ale nie widział - update oprogramowania uleczył tę dolegliwoś :)

Inna sprawa - jeśli nie odtwarza polskich znaków to na co mi taki odtwarzacz ? - Wal z nim do reklamacji puki jeszcze przyjmą.
  • 0

Dołączona grafika

#1010 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.07.2006 - |14:45|

Przypominam że chodzi o odtwarzacz "stacjonarny", a w instrukcji nic nie ma o obsługiwanych formatach tekstu ale udało nam się odtworzyć pare razy w .txt, a z tymi polskimi literami to chyba chodzi o jakieś kodowanie tych napisów :hyhy:

No właśnie nie chodzi o rozszerzenie pliku tylko o sposób zapisu tekstu w pliku. Ściągnij sobie time adjustera i skapujesz o czym mówię.

Ja ze moją mantą emperatorem 2 miałem problemy zaraz jak kupiłem - niby miał widziec mpl2 ale nie widział

Pewnie mówisz o napisach z Hataka. One mają to do siebie, że część tekstu na początku jest zwykle kolorowana, do czego służą kody kolorów wstawione w nawiasach typu"{}". Gdy manta trafia na coś takiego to traci głowę i gubi tekst. Ja mam mantę EIII 011 i mpl2 odtwarza pod warunkiem, że usunę z pliku kody kolorów. Podobno nowy soft usuwa ten problem, ale ja się boję aktualizacji softu.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.07.2006 - |14:46|

• 0

#1011 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 20.07.2006 - |15:06|

wogóle mój e2 nie czytał mpl2, dopiero jak zrobiła upa to chodziły. Co do e3 i kodów mpl2 to standardowo, nawet e2 widział je jako kod hex, tego niby nie da się zmienic bo Imperatory maja ograniczoną pamięc i inne rzeczy chcą wprowadzic.....

Mi to nie przeszkadza - przeszkadzało mi kiedy wogóle nie odtwarzał mpl2 :(

A teraz pytanie, moze nie dotyczące komputerów ale w sumei dla mnie też ważne :)

Mam zamiar sobie sprezentowa nowe okna, bo stare juz lekko "wypadają ze ramy" i w związku z tym przeglądając oferte sklepów zastanawiam się co to jest za parametr współczynnik przenikania ciepła ?. Na co jeszcze musiał bym zwrócic uwagę przy zakupie okien ?

Użytkownik mmisiek edytował ten post 20.07.2006 - |18:28|

• 0

Dołączona grafika

#1012 Zelek

Zelek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.07.2006 - |19:06|

Inna sprawa - jeśli nie odtwarza polskich znaków to na co mi taki odtwarzacz ? - Wal z nim do reklamacji puki jeszcze przyjmą.

Taki mam zamiar tylko teraz muszę szukać innego odtwarzacza, mówicie że manta E3 odtwarza takie rzeczy, cóż obadam i to B)
  • 0

#1013 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.07.2006 - |20:55|

Mam zamiar sobie sprezentowa nowe okna, bo stare juz lekko "wypadają ze ramy" i w związku z tym przeglądając oferte sklepów zastanawiam się co to jest za parametr współczynnik przenikania ciepła ?. Na co jeszcze musiał bym zwrócic uwagę przy zakupie okien ?

Jatam za bardzo sie nie znam, ale zalecam olanie PCW. Ja mam drewniane w mieszkaniu, ale w jakiejś ciekawej technologii. Chyba poddali to drewno wysokiemu ciśnieniu itd. i generalnie okno zachowuje się jak PCW, ale w razie pożaru jest o wiele mniej toksyczne, świetnie izoluje cieplo. Im mniejszy współczynnik tym lepiej (tak mi się zdaje), bo to by znaczylo, że wtedy lepiej izoluje. Podobno świetna sprawa jak okno ma potrójną szybę, ale nie wiem, nie mialem z takimi do czynienia.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.07.2006 - |20:55|

• 0

#1014 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 26.07.2006 - |09:44|

Szukam jakiegoś darmowego kompilatora dla Visula Basic'a, może ktoś z was już się z takim spotkał??
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#1015 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 26.07.2006 - |13:37|

Zobacz MS Visual Basic Express Edition
do ściągnięcia TUTAJ
więcej poczytasz na TEJ STRONIE

PS: Darmowy nie zawsze oznacza darmowy ;) Ten jest zdaje się darmowy tylko do niekomercyjnego zastosowania. Doczytaj sobie co do rodzaju licencji.
  • 0
"COM - TRAYA"

#1016 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 26.07.2006 - |13:58|

Dzieki bardzo :)
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#1017 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 26.07.2006 - |18:11|

Czy moze spotkal sie ktos z Was z programem przeznaczonym dla dzieci, który po ukuchomieniu komputera na pulpicie wyswietlałby jakieś smieszne zdjęcia i animacyjki podczas pracy, przywital dziecko po uruchomieniu itp...
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#1018 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.07.2006 - |21:27|

Czy moze spotkal sie ktos z Was z programem przeznaczonym dla dzieci, który po ukuchomieniu komputera na pulpicie wyswietlałby jakieś smieszne zdjęcia i animacyjki podczas pracy, przywital dziecko po uruchomieniu itp...

jedynym czymś takim (o czym ja słyszałem jest opcja w Windowsie, że zmienia tapetki co określony okres czasu...)
  • 0

Dołączona grafika

#1019 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.07.2006 - |22:21|

Mam problem. Dostałem od Agatki Star Treka i większość odcinków jest w formacie *.xvid. Niestety manta tego nie rusza. Zainstalowałem mediacodera, ale nie mam pojęcia o co w tym programie chodzi. Czy ktoś mi może pomóc? Chciałbym z tego zrobić jakiegoś porządnego avi. No i jest jeszcze poboczny problem. Dwa odcinki mają defekt polegający na rozmazywaniu się obrazu od dolnej krawędzi, gdy jest więcej ruchu a preview w mediacoderze jakimś cudem eliminuje ten bląd, czy jest sposób na to, żeby przekonwertować to jednocześnie eliminując ten defekt?

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 27.07.2006 - |22:26|

• 0

#1020 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 28.07.2006 - |09:20|

W formacie xvid, czy pliki mają rozszerzenie xvid? (Zamiast avi?) Zakładam że to drugie.

Jeśli się nie mylę, to rozszerzenie xvid to to samo co avi. Po prostu ktoś sobie tak wymyślił. Po prostu Manta wtedy nie rozpoznaje rozszerzenia xvid, więc nie wyświetli tego jako film, jak to bywa z avikami. Mylę się?:)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych