pierwsze, co chce sie powiedziec po obejrzeniu one of us to: szkoda Jacka. Jakos nie wierze, ze wie o planie Julliet. Jest po prostu w niej zauroczony, i pchany altruistyczna potrzeba pomagania nawet nie zauwaza oczywistych znakow ostrzegawczych. Przytoczony przez misiaqu dialog pomiedzy nim a Julliet (-Moi ludzie przez 3 dni trzymali Sayida przykutego do huśtawki, potem ZAWLOKŁAM KATE DO DŻUNGLI, SKUŁAM NAS RAZEM I JĄ OKŁAMAŁAM) pokazuje jak bardzo do niego rzeczywistosc nie dociera. Zamiast zapytac sie, jak to, dlaczego, on sie tylko martwi tym, jak lostowicze ja przyjma.
Niestety, cos czuje, ze skonczy sie to bardzo smutno. Julliet na pewno zginie. Teraz pytanie, czy zabita przez lostowiczow w obronie wlasnej czy np poswieci zycie za, najlepiej Jacka? Tak czy owak, Jack zostanie sam, a dodatkowo, lostowicze nie beda mu juz ufac i jego przywodztwo, jak ktos wczesniej zauwazyl, najpewniej dobiegnie konca. On bedzie najwiekszym przegranym...
A co do pytan typu, kim jest Jacob, gdzie przeniesli sie inni? Nie zartujcie, ze was one tak kreca

Przeciez to typowa zagrywka scenarzystkow, zawsze beda nam dawali kogos nowego, jeszcze bardziej tajemniczego i kolejne, jeszcze bardziej wyszukane miejsca pobytu othersow, po to tylko, zeby rozciagac opowiesc w czasie. Jak sie dowiemy kim jest Jacob, to nic nie stoi na przeszkodze, by byl jeszcze jakis wiekszy, "Mojzesz" itp itd. Dla mnie Jacob moze byc nawet sw Mikolajem. Wazne, dlaczego powstala Dharma, jakie eksperymenty i z jakimi efektami prowadzi i dlaczego wybrali wlasnie ta wyspe (jakie sa jej tajemnice). To jest wazne, a nie to, kim jest Jacob
Ciekawe jest natomiast dlaczego Julliet musiala byc przypieta pasami w ostatnim etapie podrozy lodzia podwodna i dlaczego tak bardzo preferuja droge woda, a nie np lotnicza (przeciez skoro samoloty robily zrzuty prowiantu, to chyba mozna tam doleciec, a wiec pewnie i wyladowac, wszak miejsc na potencjalny pas startowy jest na wyspie calkiem sporo).
Ogolnie odcinek bardzo dobry. Duzo nowych informacji, wiele sie nam w spojna calosc poskladalo i milo sie to wszystko ogladalo
Użytkownik borderline edytował ten post 13.04.2007 - |10:40|