Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 062 - S03E15 - Left behind

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#81 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:07|

Cerberus - niezdolnośc do pokonania 2-3 metrowego Ogrodzenia, zdolnośc do świecenia i najprawdopodobniej robienia zdjęc oraz wydawanie mechanicznych dźwięków, sugerują, że Cerberus jest mechaniczny, a czarny dym słuzy tylko do maskowania i ukrywania prawdziwego kształtu i wyglądu Cerberusa (to nie mój pomysł - przeczytałem o tym gdzieś ) .

Dokładnie tak samo pomyślałem po tym odcinku, ten cały dym to tylko zasłona i nie ma on żadnych mocy. Oczywiście może być inaczej ale to będzie wtedy lipa ;P

ale niby przeistaczył się w Brata Ecko .. dziwne to wszystko właśnie 2 m ogrodzenia przejśc nie umie :|

Czy to przeistaczanie to jest pewne ? to chyba jedna z teorii według mnie błędna. To co widział Ecko to raczej halucynacje nie dymek :afro:

Użytkownik ris edytował ten post 05.04.2007 - |22:12|

• 0

#82 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:11|

Ogrodzenie, łodź podwodna i Cerberus
Kiedy Ogrodzenie zatrzymuje Cerberusa, Juliet mówi: " Nie wiemy co to jest, ale wiemy, że nie lubi naszego ogrodzenia". Ta wypowiedź wg mnie sugeruje, że pierwotne przeznaczenie Ogrodzenia było inne, a na Dymek działa niejako przy "okazji" lub zostało zmodyfikowane do oddziaływania na Dymek.
Inni uzywają do komunikacji ze światem łodzi podwodnej, czyli nie mogą pływać po powierzchni. Zgaduję, że atakuje ich wtedy Cerberus, lecz nie fizycznie , lecz psychicznie , tak jak Desmonda , któremu wskutek ingerencji Cerberusa wydawało się , ze odpłynał z Wyspy i płynał 3 tygodnie na zachód.
Do bunkra Swan z czasem przestali docierać zmiennicy - Kelvin Inmann nigdy się na swojego nie doczekał - przyczyna jak wyżej: Cerberus.
Czyli Cerberus jest groźny dla obu frakcji , które powstały po rozpadzie Dharmy - zarówno dla frakcji Kontynuatorów, która siedziała w Swanie, jak i dla frakcji Buntowników (Innych), którzy odeszli od pierwotnych celów DI i porzucili stacje.
1. W trakcie Czystki mordowani przez Buntowników Kontynuatorzy nie mając nic do stracenia "uwolnili" Czarny Dym, dokonując sabotazu na stacji kontrolującej system Cerberus w wyniku czego CD robi co chce i z czasem pojawiające się awarie są niemozliwe do usunięcia. Kiedy Cerberus zaczął atakować uprawnione statki wokół Wyspy , Buntownicy nie mieli wyboru, musieli zacząc uzywać łodzi podwodnej, zmodyfikowali też / zbudowali Ogrodzenie.
2. Dharma Initiative rozpadła się na trzy frakcje i gdzieś jeszcze w jakiejś ukrytej/ niedostępnej stacji siedzi człowiek, który cześciowo kontroluje Cerberusa i za jego pomocą dąży do osiągnięcia własnych celów, nękając przy tym w miarę mozliwości wszytskich pozostałych ludzi na Wyspie, uważając ich za wrogów.

Użytkownik Asignion edytował ten post 05.04.2007 - |22:14|

• 0

#83 Pchela87

Pchela87

Szeregowy

• Email
  • 30 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:19|

Asignion dziwne te twoje tezy, wogóle do mnie nie trafiają.
Odpowiem tylko na jedną z nich którą jeszcze pamiętem, chodzi o Desa któremu wcale nie wydawało się że płynie na zachód tylko faktyncze wskazania kompasu takie były, a że to przez wyspę to już inna bajka
  • 0

#84 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:26|

2. Dharma Initiative rozpadła się na trzy frakcje i gdzieś jeszcze w jakiejś ukrytej/ niedostępnej stacji siedzi człowiek, który cześciowo kontroluje Cerberusa i za jego pomocą dąży do osiągnięcia własnych celów, nękając przy tym w miarę mozliwości wszytskich pozostałych ludzi na Wyspie, uważając ich za wrogów.

Nie widzę motywu do takiego postępowania. Jeśli ten ktoś trzeci rzeczywiście steruje dymkiem i ma jakieś prywatne cele to dlaczego nie wybił do tej pory rozbitków tylko się z nimi bawi ?
  • 0

#85 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:29|

Co do Cerberusa to mi się wydaje że jest on w jakiś sposób połączony z ziemią bo w końcu w którymś odcinku poprzednich serii chciał wciągnąc Locka pod ziemię. Może nie może sobie latać i odrywac sie od ziemi. A po wysokość drzew gdzie umieścił Pilota i rzucał Eko po prostu się wspiął ale chyba się wtedy od ziemi nie oderwał.
Inna możliwość to że to przy pomocy czego utworzona jest bariera ogrodzeniowa koliduje z jakimś jego systemem :unsure: i prawdopodobnie nie może dlatego przez nią się przebić. A to że mamy kamerę tak jakby z oczu Dymka to może być podpowiedź że rzeczywiście ktoś nim steruje !

Użytkownik Piecho edytował ten post 05.04.2007 - |22:30|

• 0

#86 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 05.04.2007 - |22:49|

jednak nie ma to jak LOST. nie narzekam na retrospekcje, na plaży bardzo wesoło (ciekawy motyw HUGO - CON MAN), poza tym troche się wyjaśniło w sprawie ogrodzenia... dla mnie bomba :P

Juliet jest "Inną" i szpiegiem, bo:
- nie uspiono jej gazem i udawała nieprzytomną
- miała kluczyk do kajdanek
- kłamała, ze nie wie co to jest Czarny Dym, ale wiedziała, że Ogrodzenie go zatrzyma
- wiedziała , że Ogrodzenie jest wyłączone, czyli, że Inni opuścili Othersville

tez mam takie podejrzenia ale przecież o tym że Inni opuścili Othersville powiedziała jej Kate. gdy Juliet została wygnana postanowiła przykuć się do Kate i udawać że nic nie wie... mogła zmyślić całą tą historie aby dostać się do reszty rozbitków.

Użytkownik confidence man edytował ten post 05.04.2007 - |22:50|

• 0

#87 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 05.04.2007 - |23:06|

tez mam takie podejrzenia ale przecież o tym że Inni opuścili Othersville powiedziała jej Kate. gdy Juliet została wygnana postanowiła przykuć się do Kate i udawać że nic nie wie... mogła zmyślić całą tą historie aby dostać się do reszty rozbitków.

no ale skąd ona wiedziała że ogrodzenie jest wyłączone ?
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#88 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.04.2007 - |23:14|

no ale skąd ona wiedziała że ogrodzenie jest wyłączone ?

Pewnie można łatwo to poznać. Jak można wywnioskować z odcinka, ogrodzenie jest przeciwko potworowi, a nie ludziom, więc pewnie ma jakiś znak "włączony".

Co do ogrodzenia i dlaczego potwór nie przeszedł górą, to być może ogrodzenie ma jakieś boczne fale, które ludzi nie zabijają, ale dla potwora mogą być nieprzyjemne.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.04.2007 - |23:15|

• 0
VeeDee

#89 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 05.04.2007 - |23:27|

Asignion dziwne te twoje tezy, wogóle do mnie nie trafiają.
Odpowiem tylko na jedną z nich którą jeszcze pamiętem, chodzi o Desa któremu wcale nie wydawało się że płynie na zachód tylko faktyncze wskazania kompasu takie były, a że to przez wyspę to już inna bajka

Kompasów nie uzywa się od jakiegoś czasu, no chyba że harcerze ... Desmond miał na jachcie żyrokompas, którego się nie da zakłócić oraz odbiornik GPS. A poza tym Desmond brał udział w samotnych regatach dookoła świata - to oznacza, że nalezy do absolutnej elity żeglarzy. Gdyby mu żyrokompas i GPS zaczęły pokazywac fałszywe odczyty, natychmiast by się zorientował i uzywał do nawigacji słońca i gwiazd. Ponieważ mimo wszytsko był przekonany, że prawie przez 3 tygodnie płynał za zachód z prędkością 9 węzłów, a na koniec wrócił do punktu wyjścia, to wg mnie jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest stwierdzenie, że w rzeczywistości Des nigdzie nie płynął , tylko mu się pod wpływem Cerberusa tak wydawało.
I dlatego Inni chcąc miec absolutną pewność, że rzeczywiście odpływają z Wyspy, a nie są pogrązeni w majakach, uzywają do tego łodzi podwodnej naprowadzanej sygnałem sonaru - pod wodą możliwości Cerberusa są zapewne ograniczone.

Użytkownik Asignion edytował ten post 05.04.2007 - |23:30|

• 0

#90 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |23:31|

Do Dziś mnie drażni motyw z 1 odcinka, że Cerberus porwał i zabił tylko Pilota !. i dlaczego akurat pilota ?? - i proszę nie pisać, że wiedział jak wydostać się z wyspy itp ., ja w to nie wierze .. musi być inne wytłumaczenie ..

Użytkownik Azazell edytował ten post 05.04.2007 - |23:32|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#91 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 05.04.2007 - |23:43|

yyyeee... tworcy chcieli pokazac, ze cos na tej wyspie jest i to byl ich jedyny pomysl na poczatek i przyciagniecie uwagi telewidzow?

Użytkownik margoq edytował ten post 05.04.2007 - |23:44|

• 0

#92 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.04.2007 - |00:25|

Odcinek bardzo przyjemny. Pozytywnie. Szkoda,że Locka już nie zobaczymy często. Przystąpił do Innych to go nie będą za często pokazywać. Dowiedzieliśmy się, że Dymek to maszyna i chyba robiła w tym odc zdjęcia. A nawet szła bo był widok pokazany. Podejrzewam, że dowiemy się coś o tym w ost odc sezonu
  • 0

#93 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 06.04.2007 - |00:55|

Po obejrzeniu odcinka mam bardzo mieszane uczucia. Nudne retro, ale ciekawa akcja na wyspie. Odcinek zapychacz, ale jednak parę rzeczy wyjaśnia. Nareszcie dymek :).

Chyba potwierdza się moja wcześniejsza teoria, że dym jest sterowany. Widzieliśmy jak pstryknął parę fotek i odleciał, żeby wrócić i wykonać egzekucję. Dziwne to trochę, nie mógł przesłać zdjęć bezprzewodowo swojemu panu (o ile w ogóle mam rację). Potwierdza się też, że Smoke jest mechaniczny - te odgłosy dawno o tym świadczyły, a teraz te flesze. Rację chyba mają ci, którzy twierdzą, że dym tylko skrywa prawdziwą postać Lostzilli.

Dlaczego nie sforsował bariery ani nad nią nie przeleciał? Nie wiem. Być może wpadł na nią siłą rozpędu, albo pole przez wydzielane przez ogrodzenie zakłóca jego mechanizmy. Może po prostu się popsuł po uderzeniu i musiał wrócić "do naprawy"?

Juliet zachowuje się dziwnie. Skąd miała kluczyk i dlaczego nic nie wie o potworze. Albo kręci (bardzo możliwe), albo Inni nie są tacy cwani jak myślą.

Retro badziewne. Matka Kate kochała męża, mimo iż ten ją katował. Ładne mi przesłanie. Po za tym nic wartego uwagi.

Sawyer jako drugi Jack? - dziękuję, postoję. To jedyna postać wnosząca nieco cynizmu i sporo humoru do Losta. W odcinku zrobił się słodki do obrzydzenia. Jednak świetna bya scena z patroszeniem ryby i dialogami z Hugo.

Ogolnie odcinek 6/10
  • 0

#94 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 06.04.2007 - |05:12|

Ben lubi psychologiczne zagrywki, jak sama powidziała. Skuł je ale dał jej kluczyk, bo ją może jeszcze trochę lubi. Może stwierdził, że tak się lepiej zaprzyjaźnią. :) Mogła się ocknąć i wymacać ten kluczyk, a potem udawać nieprzytomną. Po prostu ją wygnali.

Albo jednak ma być szpiegem. :)
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#95 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.04.2007 - |06:38|

1. @Asignion
Sam sobie zaczynasz przeczyć - nie ma "trzeciej frakcji" na wyspie, ale ktoś jednak kontroluje Lostzillę, która jest najprawdopodobniej mechaniczna...
Bariera wokół wyspy jest na granicy powietrza i wody - pod wodą można swobodnie manewrować. Cerberus - jak jest mechaniczny to chyba pod wodą nie rozrabia, proste...
BTW - dlaczego do tej pory nie widzieliśmy całej wyspy "z góry" i było mało ujęć "z lotu ptaka"?
2. Ogrodzenie chroniło przed Lostzillą, to dlaczego zabijało ludzi? :huh: Nie rozumiem?!
No chyba, że nie kot tylko sam Michaił był kolejnym wcieleniem Dymka [bez jaj proszę, pisanki już mam!] :afro:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#96 Shephard

Shephard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków/NH/WRCE

Napisano 06.04.2007 - |08:05|

Juliet zachowuje się dziwnie. Skąd miała kluczyk i dlaczego nic nie wie o potworze. Albo kręci (bardzo możliwe), albo Inni nie są tacy cwani jak myślą.

a ja wierzę Juliet. Gdy obydziła się w dżungli poczuła się jak pies zbity przez swego pana, a jak zobaczyła że jest przykuta do Kate i znalazła przy sobie kluczyk to pomyślała że ma nową przyjaciółkę... :lol:
oczywiście żartuje

odcinek średni 6,5/10 a retrosy porażka 3/10 tylko Cassidy fajna
  • 0

#97 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.04.2007 - |08:09|

Dobra jeśli faktycznie Cerberus Dymek jest sterowany przez kogoś .. to dlaczego ten ktoś (wkońcu to człowiek ! ) nie wpadnie na pomysł jak Lostowicze i nie przeskoczy Dymkiem nad Murem ? ??? :)

ja jednak myślę, że dymek to nieudany eksperyment .. lecz albo możliwe, że ktoś kiedyś był na tyle geniuszem i stworzył takie coś jak Dymek aby chronić jego laboratorium ? czy coś no nie wiem sam :P
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#98 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.04.2007 - |08:13|

Dobra jeśli faktycznie Cerberus Dymek jest sterowany przez kogoś .. to dlaczego ten ktoś (wkońcu to człowiek ! ) nie wpadnie na pomysł jak Lostowicze i nie przeskoczy Dymkiem nad Murem ? ??? :)

Bariera jest niewidoczna, może umie pokonac lub obejść tylko to co jest widoczne.
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#99 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 06.04.2007 - |08:17|

Przeglądając różne serwisy o Lost jeden z nich przypomniał mi o pewnym fakcie. Czemu Jack nie obudził się tak jak dziewczyny dzień wcześniej? :P

Użytkownik Metalfish edytował ten post 06.04.2007 - |08:23|

• 0
...and Justice for All!

#100 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 06.04.2007 - |09:08|

Odcinek slabiutki 2/10 retrospekcje jak z wenezuelskiego serialiku :( kate jak zwykle beznadziejna. jedynie juliet ratowala ten odcinek. szkoda tylko ze nic nie wniosl do fabuly.

najwazniejsze pytania po docinku : to czym jest dymek?
gdzie poszli inni? i czy lock stal sie Othersem ?

bo to ze juliett jest szpiegiem to widac na 100%

czekam na jej przesluchanie przez mojego irackiego faworyta :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych