Jest jeden plus tego, że wiedzą iż to koniec... można zrobić porządną fabułę na jeden sezon i odejść z wielkim hukiem i w dobrym stylu.
Mam nadzieję, że odpuszczą sobie wątki miłosne, bo od nich mi się niedobrze robi... coś w klimacie 1 sezonu, ewentualnie Pegasusowate... I jak najmniej mitologi ;]
Takie moje marzenie
Odpuszczą, odpuszczą. Przynajmniej nie będzie już taki przesyt tymi wątkami miłosnymi jak w sezonie 3. Tak przynajmniej twierdził David Eick w jednym z ostatnich wywiadów. Mówił, że w reakcji na bardzo duże niezadowolenie fanów na forach związane z przesytem tzw czworokątem Lee-Starbuck-Anders-Dee w sezonie 4 będzie położony mniejszy nacisk na te sprawy. Zrezygnują także z odcinków jednowątkowych, które wprowadzili na wyraźne życzenie stacji, ale okazało się to błędem. Sezon 4 będzie także emitowany w starym systemie, czyli najpierw 10 odcinków potem przerwa (chyba 3 miesiące) i następne 10 odcinków.
No cóż ja to liczę na to, że 4 sezon będzie najlepszym sezonem ze wszystkich seriali SF w historii i mam nadzieję, że się nie przeliczę. Wydaje mi się, że skoro to już ostatni sezon to twórcy nie będą ograniczani przez stację w kwestii scenariusza, a i budżet podobno mają większy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Logowanie »