Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica - sezon 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#81 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.06.2007 - |20:33|

Jest jeden plus tego, że wiedzą iż to koniec... można zrobić porządną fabułę na jeden sezon i odejść z wielkim hukiem i w dobrym stylu.

Mam nadzieję, że odpuszczą sobie wątki miłosne, bo od nich mi się niedobrze robi... coś w klimacie 1 sezonu, ewentualnie Pegasusowate... I jak najmniej mitologi ;]

Takie moje marzenie ;)

Odpuszczą, odpuszczą. Przynajmniej nie będzie już taki przesyt tymi wątkami miłosnymi jak w sezonie 3. Tak przynajmniej twierdził David Eick w jednym z ostatnich wywiadów. Mówił, że w reakcji na bardzo duże niezadowolenie fanów na forach związane z przesytem tzw czworokątem Lee-Starbuck-Anders-Dee w sezonie 4 będzie położony mniejszy nacisk na te sprawy. Zrezygnują także z odcinków jednowątkowych, które wprowadzili na wyraźne życzenie stacji, ale okazało się to błędem. Sezon 4 będzie także emitowany w starym systemie, czyli najpierw 10 odcinków potem przerwa (chyba 3 miesiące) i następne 10 odcinków.

No cóż ja to liczę na to, że 4 sezon będzie najlepszym sezonem ze wszystkich seriali SF w historii i mam nadzieję, że się nie przeliczę. Wydaje mi się, że skoro to już ostatni sezon to twórcy nie będą ograniczani przez stację w kwestii scenariusza, a i budżet podobno mają większy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 0

#82 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.06.2007 - |20:37|

Właśnie nic tak nie pobudza wyobraźni jak widok pożądnej kosmicznej ropierduchy.

Tylko, że tak tego serialu nie można zakończyć, napewno nie zwycięstwem ludzi. :buu: Jeżeli już to dodać fragment, że ludzka natura się nie zmienia (takie nawiązanie do przemowy Adamy w pilocie). A historia lubi się powtarzać. Tak i finałowa scena: walka naszych kolonistów z ziemianami o naszą małą planetkę :bag:
Ten serial jest tak ponury, że nie może się skończyć Happy Endem. (jeszcze nigdy się nie uśmiechnąłem podczas oglądania)
  • 0

#83 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 04.06.2007 - |21:03|

finałowa scena: walka naszych kolonistów z ziemianami o naszą małą planetkę

heh :) ;
jeszcze lepsze byłoby jak koloniści zajmują naszą planetę, a nas zapędzają do przymusowej pracy :D ;

można by inny topic zrobić "wymyśl najbardziej ponure zakończenie BSG" :P ;

a na poważnie zakończenie nie powinno być "i żyli...", ale elementy happy endu by mi tak bardzo nie przeszkadzały;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#84 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.06.2007 - |06:17|

oj, wydaje mi sie, ze watki milosne sa nie do unikniecia :)

- trojkat Lee- starbuck - Dualla do rozwiklania
- 6 - Di Anna - Baltar
- Helo i Athena (tu akurat licze na pokazanie ich watku bo bardzo lubie te pare)
- Stary i pani Prezydent :D

kto by tam jeszcze....

DiAnka została wyłączona :) myślisz, że nie radykalnie ????
a BTW
onetowscy działacze zmienili "kultowy" na "popularny" - teraz większość postów nie przystaje do treści co nie zmienia faktu, że i tak są głupawe
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#85 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.06.2007 - |19:48|

Chciałbym nakierować temat bardziej na poważne domysły na temat początku 4 sezonu i jego końca. Da ktoś coś dobrego i wiarygodnego?
  • 0

Dołączona grafika

#86 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 08.06.2007 - |20:01|

Chciałbym nakierować temat bardziej na poważne domysły na temat początku 4 sezonu i jego końca. Da ktoś coś dobrego i wiarygodnego?

Proszę bardzo:
Konferencja RDM i DE na temat końcówki BSG
Raport ze spotkania producentów i aktorów z faniami w 06.06.07

Na razie nie ma dużo konkretów ale poczytać zawsze można :)
  • 0

#87 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.06.2007 - |09:59|

Tjja, sztuka. Pomijamy fakt, że robienie seriali to robienie kasy, kasy i jeszcze raz kasy.
Przynajmniej teraz serial musi zarabiać, aby nie dostać kopa.
Jak oglądałem wielkie aktualne hity Lost, Prison Break, to uczucia iż mieli pomysł na jeden świetny sezon ",a potem się zobaczy" nie zwalczę.

Biorąc pod uwagę system emisji i produkcji seriali w USA to nikt o zdrowych zmysłach przy wymyślaniu serialu nie będzie go planował na np. 5 sezonów do przodu. Tak tam właśnie jest. Robimy pierwszy sezon a potem się zobaczy czy będzie oglądalność czy też serial dostanie cancel po 1 sezonie, a może i w jego trakcie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#88 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 17.06.2007 - |19:03|

Lepszym zakonczeniem by bylo gdyby 13kolonia byla Marsem!

A w ostanich minutach pod wplywem eksplozji czegokolwiek jakas probka genetyczna zostala by wystrzelona w strone Ziemi (naszej) i doleci za kilka tys lat (i nie spali sie w atmosferze).

Pozostanie nam wtedy w pamieci ze gdzies tam sa cyloni na 12 planetach i ze cos sie stalo z rasa mieszkajaca na Marsie i ze my od nich pochodzimy :huh: :)
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#89 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.06.2007 - |19:15|

Lepszym zakonczeniem by bylo gdyby 13kolonia byla Marsem!

stare.. pisałem o tym już gdzieś po pierwszym sezonie.. (ładnie się wówczas rozpisałem.. ciekawe czy ktoś pamięta)

#90 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.06.2007 - |19:18|

Biorąc pod uwagę system emisji i produkcji seriali w USA to nikt o zdrowych zmysłach przy wymyślaniu serialu nie będzie go planował na np. 5 sezonów do przodu. Tak tam właśnie jest. Robimy pierwszy sezon a potem się zobaczy czy będzie oglądalność czy też serial dostanie cancel po 1 sezonie, a może i w jego trakcie.

ale powinni przewidziec, ze nie bedzie, i tak zaplanowac ostatnie odcinki pierwszego sezonu, zeby jego zakonczenie mialo sens w razie ewentualnego zdjecia emisji...

"Dexter", "Rome" , "24 godziny" -- to sa seriale, ktorych sezony stanowia calosc.
niezupelnie zamknieta - ale jednak;
jesli nie obejrzysz nigdy drugiego sezonu, trudno, bedziesz miec uczucie niedosytu, ale nie bedziesz miec uczucia niezadowolenia z zostania w jakis sposob oszukanym, pozostawionym na lodzie...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#91 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.06.2007 - |17:41|

Tytuły dwóch pierwszych odcinków 4 sezonu:

4x03 "He that believath in me"
4x04 "Six of one"

Użytkownik leviathan edytował ten post 20.06.2007 - |17:42|

• 0

#92 [FiZoL]

[FiZoL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.06.2007 - |14:50|

No cóż moj pierwszy post, (pozdro dla wszystkich)
Dawno nie czytałem newsów nt. BSG, a tu nagle taka wiadomość, załamałem się (w końcu najlepszy serial sci-fi, który stał się dla mnie czymś więcej niż tylko serialem), ale po przeczytaniu waszych postów stwierdzam ze rzeczywiście może wyjdzie to na dobre serialowi (przynajmniej nie popeliną takiego błędu jakim wg mnie był cały 7 sezon SG1). pozostaje tylko czekać na 4 sezon i miec nadzieje ze będzie jeszcze lepszy niż poprzednie i zakończy sie w sposób jak najmniej jasny dla widza, taki mega clif-heanger
  • 0

#93 jfm

jfm

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 06.07.2007 - |23:22|

Ten serial jest tak ponury, że nie może się skończyć Happy Endem. (jeszcze nigdy się nie uśmiechnąłem podczas oglądania)

Kurcze mnie sie wielokrotnie zdarzylo, ostatnio to jak moj jednooki Pirat porzucznik Tigh slyszal ta muzyke na statku (moze to i chamski e z mojej strony, ale boki zrywalem, jak go lapaly te schizy.

Co do 4 sezonu, to mam nadzieje, ze bedzie jednak troche spektakularnych zwyciestw "naszych" :D
Proponuje tez mozliwe zakonczenie, BSG dolatuje i w wyniku pertraktacji podpisujemy umowe, ze oni zaprowadza porzadek w Iraku, a my sie zajmiemy cylonami. Podczas bitwy naziemnej Polscy piloci rozgramiaja swoimi F16(polowa nie startuje z powodu awarii) ostatniego cylonskiego raidera. The end :)
  • 0

#94 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 17.07.2007 - |13:12|

Temat rozkwita jak widac. Co do 4 sezonu ,, Burdelu Galaktycznego''- ( taka to nazwa posluguje sie brat mojej matki),to ciekawi mni ,czy rzeczywiscie ten sezon bedzie ostatnim? Mam cicha nadzieje,ze tak nie bedzie. Osobiscie chcialabym zobaczyc w 4 dlaczego Mary ,,Donald'' Roslin wrocil rak i kim sa tak naprawde pozostali cyloni. Bylabym tez zadowolona,gdyby ktos Baltarowi skopal mocno tylek. :unsure5:
  • 0

#95 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 31.07.2007 - |14:35|

Na ew.com opublikowano video z konwencji SF, a w nim krótkie wypowiedzi aktorów z kilku produkcji, między innymi BSG. Starbuck puściłą spoilera że
Spoiler

Ciekawe.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#96 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.08.2007 - |10:06|

Ludzie nie patrzcie, bo to jest bomba amtomowa w czarnem skrzynce :D

Odpowiedź do spoilera również zamaskowana:
Spoiler

• 0

Dołączona grafika

#97 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.09.2007 - |21:12|

Witam. Jest jakies oficjalne info kiedy będzie miał premiere seozon 4? Bo na każdej str. pisze co innego. Na jednej ze w styczniu na drugiej że 24 Listopoda a na 3 jeszcze co innego.
  • 0

#98 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2007 - |22:09|

24 listopada to chyba Razor poleci. A reszta minimum w styczniu. Taka jakaś ostatnio moda na opóźnianie sezonu :).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#99 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.09.2007 - |23:10|

Ale np na "stargatenews" podają że "The date of Battlestar Galactica Season 4 premiere is November 24, 2007." Tylko niewiem czy chodzi o film ten z Pegasusem czy o season 4? hmm
http://stargate-news.com/news/sci-fi_news/battlestar_galactica_season_4_premiere/
link do informacji i tam niżej podają
  • 0

#100 Febe

Febe

Redakcja GHN

• Email
  • 9 postów
  • MiastoSopot

Napisano 16.09.2007 - |09:21|

to jest premiera Razor'a
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1