Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: The Ark of Truth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena filmu (26 użytkowników oddało głos)

Ocena filmu

1. 10 (7 głosów [26.92%])

Procent z głosów: 26.92%

2. 9,5 (4 głosów [15.38%])

Procent z głosów: 15.38%

3. 9 (5 głosów [19.23%])

Procent z głosów: 19.23%

4. 8,5 (5 głosów [19.23%])

Procent z głosów: 19.23%

5. 8 (3 głosów [11.54%])

Procent z głosów: 11.54%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (1 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

9. 6 (1 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 06.12.2007 - |09:02|

W końcu pojawiła się magiczna data... 11 marca 2008 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#82 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.12.2007 - |02:39|

Oh to jeszcze dlugo... niepodoba mi sie to... ja chce juz
  • 0

#83 edwardszef

edwardszef

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.12.2007 - |21:29|

Kurde jeszcze nie widziałem nic, co by pokazało ten film!!! Wszystkie trailery pokazują to co juz było w serialu! Nie ma w opisach mowy o O'neilu, a podobno tez miał grac w tym filmie!!! A ten tani aktorzyna który byłna koniec serialu podobno nawet nie zgodził się by grac w tym filmie!!! Może się zatem to wszystko podobac tylko tym co nie oglądali tego serialu! Moim zdeniem zakończenie całej serii bez "MacGyvera":) bedzie największym niepowodzeniem całego filmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten człowiek poprostu musi byc w tym filmie!!! A pisze o tym tylko dla tego, że w jednym ze zdjęc niby promującym ten film, nie było jego nazwiska!!! Zakończenie SG1 musi byc z nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#84 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.12.2007 - |21:56|

I bardzo dobrze. Spoilery szkodzą przyjemności :).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#85 edwardszef

edwardszef

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.12.2007 - |22:17|

Spoilery wcale nie szkodząprzyjemności! Weżmy na przzykład film "cloverfield" (polecam sprawdzeni tego hasla w internecie)! Moim zdanie to najwiekszy hit przyszłego roku!!! Jezeli AG pojdą tą drogą, to mają dużą szansę!!! Życzyc im powodzeni!!
  • 0

#86 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 08.12.2007 - |20:29|

Kurde jeszcze nie widziałem nic, co by pokazało ten film!!! Wszystkie trailery pokazują to co juz było w serialu! Nie ma w opisach mowy o O'neilu, a podobno tez miał grac w tym filmie!!! A ten tani aktorzyna który byłna koniec serialu podobno nawet nie zgodził się by grac w tym filmie!!! Może się zatem to wszystko podobac tylko tym co nie oglądali tego serialu! Moim zdeniem zakończenie całej serii bez "MacGyvera":) bedzie największym niepowodzeniem całego filmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten człowiek poprostu musi byc w tym filmie!!! A pisze o tym tylko dla tego, że w jednym ze zdjęc niby promującym ten film, nie było jego nazwiska!!! Zakończenie SG1 musi byc z nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przepraszam bardzo, ale to, co piszesz to totalna bzdura i obrażanie fanów ostatnich dwóch sezonów. Nie znoszę Andersona, O'Neill jest totalnym głupkiem, sceny z nim w odcinkach 9-to i 10-go sezonu dla mnie są męczarnią i w tym momencie włączam przycisk szybkiego przewijania, żeby nie oglądać tego palanta.

Co do The Ark of Truth. Anderson nigdy nie był brany pod uwagę w obsadzie tego akurat filmu, gdyż wątek Ori akurat jego kompletnie nie dotyczy. Dla mnie jest to tylko powód do radości, ty jak przypuszczam olejesz ten film, bo nie ma w nim twojego idola, mam rację? Natomiast możesz się cieszyć jego udziałem i to chyba znacznym w drugim filmie, który wyjdzie latem - Continuum. Tam będziesz miał O'Neila pod dostatkiem. I jeszcze jedno, kto powiedział, że to już koniec SG-1??? Z tego, co wiem, Brad Wright przedstawił MGM koncepcję 3-go filmu... Mam nadzieję, że O'Neila szlag trafi w którymś filmie albo wezmą go do Atlantis i tam go Wraith pożrą i będzie spokój...
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#87 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 08.12.2007 - |21:58|

oczywiscie, ze nie byloby SG-1 bez O'Neilla. wole nie-wiem-jak-bardzo-zmeczonego RDA od BB z tym jego wyrazem twarzy pt. "IQ 80" ...
Ale RDA juz sie troche wypalil. nie sadze wiec, aby udzielal sie ostro w kolejnych projektach SG. Szkoda, bo postac O'Neilla byla wspaniala, powiem nawet - kultowa.

akurat dziwi mnie okreslenie "fani ostatnich dwoch sezonow". znaczy sie, kto? fani farscape'a nawroceni na SG? :D Dziewiaty sezon byl najgorszy ze wszystkich, dopiero dziesiaty lepszy, a i to - glownie dzieki postaci Ba'ala....
:D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#88 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 08.12.2007 - |22:02|

Przepraszam bardzo, ale to, co piszesz to totalna bzdura i obrażanie fanów ostatnich dwóch sezonów. Nie znoszę Andersona, O'Neill jest totalnym głupkiem, sceny z nim w odcinkach 9-to i 10-go sezonu dla mnie są męczarnią i w tym momencie włączam przycisk szybkiego przewijania, żeby nie oglądać tego palanta.

Co do The Ark of Truth. Anderson nigdy nie był brany pod uwagę w obsadzie tego akurat filmu, gdyż wątek Ori akurat jego kompletnie nie dotyczy. Dla mnie jest to tylko powód do radości, ty jak przypuszczam olejesz ten film, bo nie ma w nim twojego idola, mam rację? Natomiast możesz się cieszyć jego udziałem i to chyba znacznym w drugim filmie, który wyjdzie latem - Continuum. Tam będziesz miał O'Neila pod dostatkiem. I jeszcze jedno, kto powiedział, że to już koniec SG-1??? Z tego, co wiem, Brad Wright przedstawił MGM koncepcję 3-go filmu... Mam nadzieję, że O'Neila szlag trafi w którymś filmie albo wezmą go do Atlantis i tam go Wraith pożrą i będzie spokój...

Co Ty taka jesteś nerwowa na niego, rozumiem to że może go nie akceptujesz ale tutaj dałaś wyraz totalnej wrogości i jad aż kapie z Twych słów. Jest jaki jest i ma taką rolę do odegrania.Pozdrawiam

oczywiscie, ze nie byloby SG-1 bez O'Neilla. wole nie-wiem-jak-bardzo-zmeczonego RDA od BB z tym jego wyrazem twarzy pt. "IQ 80" ...
Ale RDA juz sie troche wypalil. nie sadze wiec, aby udzielal sie ostro w kolejnych projektach SG. Szkoda, bo postac O'Neilla byla wspaniala, powiem nawet - kultowa.

akurat dziwi mnie okreslenie "fani ostatnich dwoch sezonow". znaczy sie, kto? fani farscape'a nawroceni na SG? :D Dziewiaty sezon byl najgorszy ze wszystkich, dopiero dziesiaty lepszy, a i to - glownie dzieki postaci Ba'ala....
:D

ELAM , ja Ciebie faktycznie rozumiem, bo jak trafiam na Twoje posty to zawsze jest o jednym : BAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Kurde Dziewczyno - napisz do niego, może odpowie.

Użytkownik kwiatek edytował ten post 09.12.2007 - |15:40|

• 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#89 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.12.2007 - |16:00|

Człowieku naucz się pisać, twoje masy wykrzykników rozwaliły wygląd forum, klawisz Ci się blokuje, bo reszta jest ok, więc to raczej nie wina czułości klawiatury. Dobrze, że można było to skorygować ;)
Niektóre trailery przedstawiają fragmenty z The Ark of Truth, są też dostępne zdjęcia z planu.
Od początku było wiadomo, że RDA wystąpi tylko w drugim filmie.
Obsada pierwszego filmu jest już od bardzo dawna znana: http://imdb.com/title/tt0942903/
Serial się skończył i RDA w zakończeniu nie było. Teraz są filmy a to zupełnie coś innego. Poza tym wątek Ori toczył się praktycznie bez RDA więc i tak się skończy.

A teraz już tak bardziej ogólnie:
- elantra też mas problem z wykrzyknikami jak kolega powyżej?
- najgorszym sezonem to był 7, a nie 9 ;)
- Baal jest teraz na topie, ale dla mnie najpierw są jeszcze Apophis oraz Anubis, bo Baal to taki sfaniak jest po prostu ;)

Dalej uważam, że powinni byli zrobić tak jak planowali początkowo czyli nowy serial po sezonie 8, Stargate Command i po prostu polecieć wątek Ori od zera bez bagażu SG-1, oczywiscie reszta byłaby taka jak widzieliśmy...
  • 0
Master of possimpible ;)

#90 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 14.12.2007 - |18:24|

MGM i dystrybutor Stargate SG-1: The Ark of Truth Fox Home Entertainment ogłosiły, że dodatkiem specjalnym do wydania tego filmu na DVD będzie Stargate SG-1 - The Road Taken: Prelude to The Ark of Truth.
Dodatek ten będzie omawiał zakończenie 10-cio letniej historii serialu i opowie o decyzji, dzięki której właśnie wątek Ori stał się głównym tematem tego filmu stworzonego specjalnie dla wydania go bezpośrednio na DVD.

Ja czekam z niecierpliwością na główny film kończący wątek Ori, ale dodatki specjalne są zawsze miłe dla oka ;) i często ujawniają tzw. 'smaczki' dotyczące realizacji lub fabuły, których nigdzie indziej nie zobaczymy, więc chyba warto czekać także na ten dodatek specjalny :P .
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#91 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 14.12.2007 - |19:53|

Odcinki puszczają - jak to już gdzieś na forum było pisane - bodajże na HBO i zaczynają na AXN SciFi. Ale mniejsza o to, nie mówię, że od razu u nas mają puszczać (chociaż oczywiście nie miałabym za złe), ale zastanawia mnie, że właśnie u nich nie ma tej opcji. Przecież zawsze to jakiś dodatkowy zarobek...

Czy nie zarobiliby więcej rzucając film do kin, a potem wydając na dvd?

Czy więcej by zarobili to niewiem.
Film musiałby być droższy w produkcji a cała akcja promocyjna też musiałaby być sporo większa.
A co do zysków to i tak poszliby głównie fani SG. Bez znajomości fabuły ostatnich sezonów większość widzów nie wiedziałaby o co tak właściwie biega, skąd mamy te fajne stateczki i kim są ci Ori.\

W polsce dochodzi jeszcze słaba znajomość serii, a wg. oficjalnych danych my nie wykończyliśmy jeszcze nawet Goauldów.

A co do trailerów to wynikałoby że teraz bedzie walka tylko z wyznawcami, a sami ori jednak zostali zniszczeni (ale nic nie wiadomo)

Użytkownik LunatiK edytował ten post 14.12.2007 - |19:58|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#92 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.12.2007 - |20:23|

Decyzja? Chcec posiadania kasy przez SciFi Channel i przekonanie wszystkich ze lepiej kontynuowac SG-1 niz tworzyc nowy serial!
Log65: Happy camper

#93 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.12.2007 - |20:48|

W polsce dochodzi jeszcze słaba znajomość serii, a wg. oficjalnych danych my nie wykończyliśmy jeszcze nawet Goauldów.

Wg czego: słaba znajomość i nie wykończono Gauld ?
Skoro na HBO Polska po raz 3 leci sezon 9 = Ori.
A samo HBO nie jest już takie "elitarne"= trudno dostępne jak kiedyś.

Poza tym prawda jest taka ,że na film kończący-czy nawiązujący do jakiegokolwiek serialu pójdzie w przeważającej większości fan danego serialu niż "przypadkowa" osoba.

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.12.2007 - |20:49|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#94 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 15.12.2007 - |13:44|

Wg czego: słaba znajomość i nie wykończono Gauld ?
Skoro na HBO Polska po raz 3 leci sezon 9 = Ori.

A to niewiedziałem, TV nie mam, a wydawało mi sie że leci cos kolo 7-8 sezonu.
Słaba znajomość wynika z niewielkiej oglądalności, HBO ma jednak nadal niewielki zasięg.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#95 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.12.2007 - |10:27|

Na stronie GateWorld.net pojawiła się nowa porcja zdjęć z filmu :

http://gateworld.net...02_24.jpg.shtml

no cóż, apetyt rośnie... dobrze, że premiera już niedługo...
  • 0

#96 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 23.12.2007 - |09:23|

Wygląda na to że The Ark of Truth jest na sieci :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#97 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 23.12.2007 - |15:30|

You are correct, the release date is 11 March 2008. Someone leaked this. :P :P ;)

Choćby na mininovej i Piratebay są również wstawki z The Ark of Truth ale w wersji z kodekiem H.264.
Każdy znajdzie sobie sam :D tu tylko info techniczne.

Film jest super :) ciekawe, czy był to świadomy "wyciek", planowany przez studio, żeby zwiększyć apetyt na wersję finalną? Tu jest tak mniej więcej 75% efektów wizualnych, brakuje jeszcze napisów na początku filmu i końcowych, tzw. listy płac, ale ogólnie jest super. Wczoraj obejrzałam sobie dwukrotnie :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#98 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.12.2007 - |16:15|

Rozumiem że to wersja nie ostateczna, opłaca się więc oglądać skoro nie ma jakiejś częsci efektów? Jakie odczucia pod tym względem, warto? ;] Jakich efektów wizualnych brakuje ;]
Log65: Happy camper

#99 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.12.2007 - |16:20|

Nie mam zamiaru tego oglądać. Może film jest super, ale jego jakość jest wręcz tragiczna. Uruchomienie tego mutanta stwarza więcej problemów niż jest to warte przy takiej wersji. Ja poczekam jednak aż ktoś zrobi porządną wersję z porządnego źródła. Nie jestem tak zdesperowany żeby to oglądać. Dźwięk jest do bani, taki sam jak nagrywany kamerą w kinie, podobnie zresztą wygląda obraz. Nie wiem skąd to się wzięło, ale niektórzy są jakimiś desperatami skoro wyciągają od producenta ćwierćprodukt i to tak kiepskiej jakości. Na youtube.com to się nadaje, ale do niczego więcej. Ja sobie odpuszczam, nie będę się zarzynał w święta.

P.S. Osoba przygotowująca tę wersję filmu nawet nie zadała sobie trudu żeby usunąć przeplot z obrazu. Przez to przy szybszych ruchach tła czy postaci rozpadają się one na dwie pary linii przesuniętych względem siebie. Jak można tak schrzanić robotę. Jakaś amatorszczyzna.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 23.12.2007 - |16:24|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#100 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 23.12.2007 - |17:01|

Ludzie, oglądanie takiej wersji filmu to żadna przyjemność! Co z tego, że odrobinę zaspokoimy swoją ciekawość. Nie lepiej obejrzeć całość, tak jak powinna wyglądać?...
Fakt, do marca jeszcze kawał czasu. Można sobie serial od początku do końca jeszcze raz obejrzeć, to film będzie akurat tak na świeżo. ;)
  • 0
WACKO!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych