Skocz do zawartości

Zdjęcie

No to zaczynamy dyskusje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#81 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 22.12.2006 - |20:32|

wiecie co.. a moze tak mocno zotanie rozbudowana ta stacja miedzy galaktykami, ze zrobi sie z tego jakies DS9 ;) hehe.. lol
  • 0

#82 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 22.12.2006 - |21:07|

wiecie co.. a moze tak mocno zotanie rozbudowana ta stacja miedzy galaktykami, ze zrobi sie z tego jakies DS9 ;) hehe.. lol

Odpada...
pomiędzy dwoma galaktykami NIC nie ma! Żadnej materii (no może jakaś zbłąkana Gwiazda lub czarna dziura :D )
Dlatego to sie nazywa pustka międzygalaktyczna...
Stacja tam jest kompletnym bezsensem :)
Co mieliby tam badać??
Neutrina?

Użytkownik kamkaw edytował ten post 22.12.2006 - |21:08|

• 0
████████████████████████
Rip SG-1

#83 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 22.12.2006 - |21:34|

Jeżeli serial miał by się dziać teraz to można by go umiejscowić po zakończeniu atlantis, które to kończy się wysadzeniem miasta w powietrze, przy okazji dziesiątkuję liczbę Wraith w Pegazie i nie mamy tam już nic do roboty.
Ostatni odcinek SG-1 statek Ori nadlatuje nad orbitę Ziemi powodując w niektórych krajach zaćmienia słońca. Na powierzchnie planety schodzą siły Ori i mamy całkiem niezła walkę. W tym czasie SG-1 odkrywa broń Merlina, przy pomocy Asgardu i kilku zbuntowanych pradawnych ( pamiętamy że nie wszyscy zgadzają się z nieingerencja w sprawy niższych form – można by tu wprowadzić motyw Skary który pojawia się z innymi poplecznikami ), broń jest dostarczona do galaktyki Ori i tam użyta, okazuje się ze tak naprawdę broń ta już została użyta dużo wcześniej przez Merlina. Jednak nie działała tak jak powinna, osłabiła jedynie formę Ori, jednak oni żeby przetrwać połączyli się to co widzieliśmy na początku w SG1 (można to określić jako coś podobnego do kolektywu Borga, wymieniają się myślami i doświadczeniami ) i zaczęli wykorzystywać ludzi jako bateryjki które dostarczają energie kolektywowi pozwalając im przeżyć. Jednak nie mogą ruszyć pojedynczo z planety gdyż ich forma by się rozpadła. Dlatego wykorzystują ludzi jako posłańców i żołnierzy. SG-1 jednak się nie poddaje i w jakiś sposób (tego jeszcze nie wymyśliłem :P) dokopują świetlikom i poważnie ich osłabiają – jednak nie niszczą. Dzięki temu mamy starego, nowego wroga.

Rząd USA nie mogąc dłużej ukrywać przed światem Gwiezdnych Wrót wysyła program na grunt międzynarodowy,( może jakaś wyspa na oceanie spokojnym ). Zostają stworzone specjalne siły międzynarodowe rekrutowane z przedstawicieli wszystkich państw Ziemi. Asgard przysyła do nas swoich przedstawicieli którzy maja „pomagać” nam w badaniach naukowych (żebyśmy się sami nie rozwalili) oraz reprezentują swoją rasę na Ziemi, tak samo robią Noxowie, Jaffa i kilka innych ras ( dzieki temu można by zrobić coś na kształt Babylon 5 – mamy kilka ras, poznajemy ich zwyczaje, historie, upodobania, wzajemne relacje ), można by w późniejszym okresie tak dokopać wężykom że te zaczynają się poddawać, przenoszą się do jakiegoś niezamieszkałego regionu kosmosu i tworzą własne państwo ( w którym jak wiadomo nikt nikomu nie ufa, jeden drugiemu by wbił nóż w plecy – panuje tyrania władców systemu ) i oni też przysyłają do nas swojego ambasadora :D . Do tego dochodzi nie załatwiona sprawa Ori którzy powoli wracają do sił i zaczynają nam znów zagrażać. Do tego trzeba dodać dalszą eksplorację galaktyki i na horyzoncie pojawiają sie tajemnicze Furlingi

Troche to chaotyczna wypowiedź, ale nigdy nie potrafiłem dobrze pisać :huh:
  • 0

#84 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 22.12.2006 - |21:45|

szczerze, to nawet to ciekawe.. motyw skaary fajny na przyklad..:) hihi.. ciekawe kiedy pojawia sie pierwsze przecieki o trecim serialu od producentow...

mi sie wydaje, ze trzeci serial bedzie rozwinieciem koncowych odcinkow sg-1.. tyle ze calosc bedzie sie dziala w galaktyce ORI.. Pokonujemy ORI u nas, lecimy do nich, zeby im dokopac i uwolnic miliony, czy tez miliardy ich wyznawcow spod kontroli ORI.. I mamy trzecia galaktykem, trzeci serial.. Nie wiem.. Moze to bedzie cos takiego.. Jesli ma byc glownie Vala i Daniel, to chyba oni sie nadaja do takiego watku.
  • 0

#85 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.12.2006 - |09:55|

Na stronie głównej Orion-Tokra jest cos napisane na temat STARGATE 3
ale ostrzegam są małe spoilery
  • 0

#86 Lik

Lik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.12.2006 - |21:51|

Witam tak czytam i czytam ten tamat i chciałbym dodać ze wrota maja 9 chewronów shewronów czy jak to się pisze, co też daje jakąś możliwość w końcu 7 symboli po własnej galaktyce 8 do innej a 9? I tu jest dużo możliwości.
  • 0

#87 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 24.12.2006 - |09:45|

Witam tak czytam i czytam ten tamat i chciałbym dodać ze wrota maja 9 chewronów shewronów czy jak to się pisze, co też daje jakąś możliwość w końcu 7 symboli po własnej galaktyce 8 do innej a 9? I tu jest dużo możliwości.

a skoro mamy ZPM ;) wszechswiat staje przed nami otworem..:)
  • 0

#88 sminic

sminic

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 24.12.2006 - |22:04|

A 9 szewron prowadzący do innego wymiaru :)

Użytkownik sminic edytował ten post 24.12.2006 - |22:05|

• 0

#89 daniel_dan

daniel_dan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24.12.2006 - |23:11|

fajnie by było znowu spotkać noxów i ich zdziwienie na naszą technologie i atakowanie przez ouri, a moze tak
za czasów 2 wojny światowej troche np. spotkać hitlera który się przeniósł na inną planete albo też mógłby być nowoczesnym guald, i mogli by dodać do sg-1 nową osobe tzn innego obcego np jakąś elfke z innej planety, i troche może czarów za pomocą umysłu. to narazie tyle z pomysłami.
  • 0

#90 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.12.2006 - |00:03|

fajnie by było znowu spotkać noxów i ich zdziwienie na naszą technologie i atakowanie przez ouri, a moze tak
za czasów 2 wojny światowej troche np. spotkać hitlera który się przeniósł na inną planete albo też mógłby być nowoczesnym guald, i mogli by dodać do sg-1 nową osobe tzn innego obcego np jakąś elfke z innej planety, i troche może czarów za pomocą umysłu. to narazie tyle z pomysłami.

Czasami odnoszę wrażenie, że niektórzy za dużo naoglądali się Władcy Pierścieni. Człowieku, ile Ty masz lat? 8?

A co do Stargate 3... Boję się, że wyjdzie z tego straszny chłam. Kiedy słyszę, że jeden z filmów ma być punktem wyjściowym dla nowego serialu, ogarnia mnie strach. Jeżeli scenarzyści faktycznie mają zamiar zabrać się za zabawy czasem, to chyba tylko osoby uczęszczające do podstawówki będą to w stanie oglądać z zapartym tchem. SG-1 i Atlantis już teraz nie trzymają się kupy, a co to dopiero działoby się w przypadku przenoszenia się w czasie... Dlatego też, wszelkim kombinacjom z czasem mówię stanowcze NIE!

Wielkie NIE mówię też osobom, które chciałyby oglądać początki tworzenia się przymierza 4 ras. Ludzie, czy Wy pomyśleliście o tym jak coś takiego nagrać? 60% ujęć to musiałyby być efekty specjalne a to raczej nie wchodzi w rachubę. Poza tym, obraz Pradawnych i tak został w Atlantis zniszczony. Nie rujnujmy naszych wyobrażeń o przymierzu.

Co do motywu akcji SG3 w przyszłości. Tak jak to wyjaśniane było wcześniej, ja również uważam że to byłoby bez sensu. Nie da się prowadzić akcji nie wspominając o wyprawie na Atlantydę. A jeżeli postacie nic by o tym nie mówiły, to oznaczałoby to że Wraith już nam nie zagrażają. W takim wypadku serial Atlantis nie miałby racji bytu.

Następna sprawa: Inny wymiar. Litości... Czy naprawdę chcemy oglądać wszystko od początku?

Niektórzy wspominali o wysłaniu grupki marines do innej galaktyki bez możliwości odrotu. Faktycznie, 5 osób działających na własną rękę, bez wsparcia logistycznego to byłoby coś. Oczami wyobraźni już widzę te spektakularne akcje na wielką skalę...

Szczerze mówiąc nie wiem co można jeszcze wymyślić w Stargate, aby było to oryginalne. Ciężko wykreować wroga potężniejszego niż Ori (z którymi najprawdopodobniej rozprawimy się w 2 lata), więc nowy serial może cierpieć na brak czarnych charakterów. A to nie sprzyja podnoszeniu emocji. Zobaczymy co wymyślą scenarzyści.

A teraz WESOŁYCH ŚWIĄT!
  • 0

#91 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 25.12.2006 - |10:30|

powiem wprost moze sie naraze wielu forumowiczom ale

nie widze przyszlosci SG

i tak trzeba przyznac ze serial wytrzymal az 10 sezonow co naprawde nie czesto sie zdaza max to 7 a tu niespodzianka ale z sezonu na sezon stawal sie slabszy /taka jest moja ocena sorki/ wiec moze zostawmy go w spokoju i dajmy odejsc w glrii wielkosci a nie doprowadzic do sromotnej kleski.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#92 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 25.12.2006 - |13:45|

Ale my tu rozmawiamy o nowym serialu GW. Więc jak planują następny serial, to chyba ma szanse bycia. SGA sobie oki radzi, SG-1 ma też przyszłość. Więc ma szansę
  • 0

#93 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 25.12.2006 - |14:33|

tulko zeby sie nie skonczylo jak ostatni serial Star Treka :) urwany z powodu zerowj ogladalnosci
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#94 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.12.2006 - |14:35|

Wielkie NIE mówię też osobom, które chciałyby oglądać początki tworzenia się przymierza 4 ras

To nawet nie kwestia technicznego problemu z tworzeniem komputerowych postaci. Mnie osobiście tematyka 4 ras sprzed 10 000 lat czy dalszych w ogóle nie interesuje. To poroniony pomysł. Gwiezdne Wrota są takie "fajne" bo dzieją się tu i teraz. Dlatego jako pomysł odpada też akcja serialu w przyszłości. Stargate to nie Star Trek. Nie chcę oglądać drużyny SG z trikoderami i bronią tempolarną :P

a moze tak za czasów 2 wojny światowej troche np. spotkać hitlera który się przeniósł na inną planete albo też mógłby być nowoczesnym guald

Cóż. Hitler jako Goa'uld to ciekawy pomysł, jednak też trochę naiwny. Goa'uld nie bawiłby się w taki sposób jak Hitler, tylko poradziłby sobie jednym potężnym atakiem statku matki. Ziemianie bez problemu by się ugięli. Śmierć Hitlera jako wynik działania "tempolarnego" oddziału SG, mogłaby być ciekawa, zważywszy na to, że jego śmierć owiewa gęsta mgła tajemnicy. Z drugiej jednak strony takie działania nowego SGC mogą przynieść więcej szkody niż pożytku i nigdy nie będziemy w stanie określić które rozwiązanie było lepsze a tym bardziej słuszne. Przy mieszaniu w czasie może się okazać, że ci sławni Pradawni, twórcy wrót, to nikt inny jak członkowie SGC, którzy cofnęli się w przeszłość i sami sobie wrota zbudowali, kradnąc je wcześniej z przyszłości, gdzie je wynaleziono. Przecież to jakaś paranoja. Zbyt duże pole do popisu dla Trust'u i ich pochodnych.

fajnie by było znowu spotkać noxów i ich zdziwienie na naszą technologie

Przecież z Noxami zawsze możemy sobie pogadać. Jeśli nie przez wrota to Dedalem czy Odyseją można dostać się na ich planetę. Problem w tym, że oni nie chcą z nami gadać, bo jesteśmy dla nich jak małpy. Małpy z fajnymi zabawkami, ale w zasadzie zabawkami sprezentowanymi nam przez innych. Ty gadasz z małpami w zoo?

Kiedy słyszę, że jeden z filmów ma być punktem wyjściowym dla nowego serialu, ogarnia mnie strach

Samym faktem filmu jako punktu wyjścia dla serialu bym się nie przejmował. To będzie zwykły pilot serialu. Problemem może być pomysł czasu jako wątku głównego serialu. Serię Stargate zawsze uważałem za taką "na poziomie" i teraz jestem przerażony tym, jak wiele z tego, co serial wypracował można popsuć poprzez grzebanie się w czasie.

Grupka marines samodzielnie działająca w odległej galaktyce, to już fajans fikszyn nawet w filmie S-F. Podczas misji w naszej galaktyce ludzie giną a jeden oddział i cały serial? Ile to by miało części zanim wszystkich by wybili? 5? Tylko Rambo potrafił sam rozwalić radziecką armię w Afganistanie :D

Osobiście najchętniej zrezygnowałbym w ogóle z wątku Pradawnych w nowym serialu bo z biegiem czasu Pradawni coraz bardziej się degradują.

A 9 szewron prowadzący do innego wymiaru

Pytanie zasadnicze. Po co 9 klamra miałaby prowadzić do innego wymiaru? Przecież to bez sensu. Mamy sobie ze wszystkich równoległych światów poznosić do domu ZPM żeby każdy był samowystarczalny? Mieliśmy przykład takiej akcji kiedy alternatywne SG-1 przeskoczyło do nas żeby nam gwizdnąć ZPM z Atlantydy. Nic ciekawego z tego nie wyszło.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 25.12.2006 - |14:42|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#95 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.12.2006 - |14:48|

Wróg groźniejszy od Ori? No to Ori którzy odascendowali się, nim Daniel użył urządzenia Merlina xF A tak mnie zastanawia czy wreście kapłani natrafią na Noxów.Pewnie poproszą nas o urządzenie przeciw kapałanom.
  • 0

#96 daniel_dan

daniel_dan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.12.2006 - |15:11|

to było by tak: Hitler znalazł gwiezdne wrota na antarktydzie, ale nie wiedział jak ich użyć ale pod koniec
wojny jak było już wiadomo o klęsce hitlera to uruchomił wrota i wylądował na jakiejś planecie spokojnie żyjącej z oficerami i żołnierzami ss czy tam wermachtu, i od czasów wojny rozwijał technologie na tej planecie i nie tylko tej np ze 15 planet opanował, i rozwinął swoje technologie tzn. podobno miał w zanadrzu
jakieś ufo za czasów drugiej wojny i plany znikły, i też w międzyczasie szukał artefaktów co mi wiadomo, np.
zaginiona komnata, np. mogła by służyć do przedłużania życia, i po 60 pare lat spotykamy go znowu z rozwiniętą swoją technologią, ja mówie że mogło być ciekawe, albo jako goauld to w jakimś czasie kiedy szukał jakiegoś artefaktu, był zachowany jeden ten robaszek i wlazł w niego ale nie mógł sie skontaktować z
innymi goauldami bo czegoś tam nie miał np. statku czy też wrót, i zachowany do dzis np. uśpiony powraca albo nie wiem tej drugiej koncepcji jeszcze nie przemyślałem.
  • 0

#97 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.12.2006 - |15:20|

jej no prosze nie mieszajcie do tego hitlera stalina nerona ani innych napoleonow,
science-fiction to mimo wszystko nie [beeep]y :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#98 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.12.2006 - |15:24|

Co ty z tym Hitlerem? Koleś popełnił samobójstwo w swoim bunkrze i tyle. Już bardziej Ori z innego wymiaru sie pojawią niż faszyści będą chcieli podbić Ziemie xF
  • 0

#99 daniel_dan

daniel_dan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.12.2006 - |15:43|

dobra to przestane, a moze 9 szewron do miasta ascendentów?
  • 0

#100 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.12.2006 - |16:31|

dobra to przestane, a moze 9 szewron do miasta ascendentów?

a może do galaktyki Furlingów :unsure:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych