Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile osób nawróciliście na SG-1?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
181 odpowiedzi w tym temacie

#81 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 19.07.2005 - |17:45|

Mnie sie udalo do ogladania namowic 3 kolegow. :) Rezultat moze i na razie kiepski ale nie ustaje w pracy misyjnej nad kolejnymi obiektami  B)  B)  B)  B)  B)

P.S. Bylbym zapomnial o najwazniejszym obiekcie perswazji - Agnieszce - mojej dziewczynie - ale mam trudny orzech do zgryzienia - ona nie lubi S-F, coz - trzymajcie kciuki :)

Wyświetl post

Stary ten mój post... oj stary... Jednak :) jak niektórzy zauważyli jest powód aby go odświeżyć :D

Otóż... ów obiekt moich westchnień, w myśl chińskiego przysłowia - kropla wody ma siłę większą od uderzenia pięści - poddał się mojej nieustającej zachęcie...

Pewnego dnia (a stało się to we Wrocławiu jakiś czas temu :)) na moje pytanie "i jak się podobało?" zadane po wspólnym obejrzeniu 1x01 Rising, odpowiedziała "podobało się bardzo...".

No więc - niniejszym chciałem publicznie zakrzyknąć HURRRRAAAAA!!!!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Misja zakończona powodzeniem!!!!!
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#82 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 19.07.2005 - |17:49|

Hmm ja sam się nawróciłem, poza mną nie znalazłem żadnego naiwniaka :P
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#83 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 19.07.2005 - |18:09|

U mnie to jak narazie ja z mamą kontra moja siostra. Mimo, iż ciągle się z nas naśmiewa wierzę, że może kiedyś nawróci się na Stargate :] Chociaż jest bardzo uparta :/
  • 0

#84 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 19.07.2005 - |18:42|

MI udalo sie namowic na ogladanie SG mame, tate i 5 kumpli :D
  • 0

#85 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 20.07.2005 - |00:37|

Z kobietami jest ciesko z fantastyką.
Babeczki są jakieś takie praktyczne strasznie. A fantastyka jest niepraktyczna, niezdrowa, nie radzi jak wyszczupleć.
No ja tego nie rozumiem. Od małego mnie pociągała fantastyka i myślę, ż jak chodzi o SG-1 to większość fanów mniej lub bardziej zna serial. A niewierni są głównie wśród ludzi traktujących SciFi jako bajeczki czy też bzdet. No i tu jest ciesko.
Ja mam kilka nawróceń, ale przez to nie mam parę miechów swoich wypalanych sezonów i tu moja misyjność chyba się skończy.
  • 0

#86 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.07.2005 - |08:26|

... nawrocilem 2 osoby. Troche mało, ale zawsze coś .... :look:
  • 0
Dołączona grafika

#87 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 20.07.2005 - |09:40|

Katharan, a skąd wiesz, że to nie było z bladego strachu? Może skojarzyła z tobą postać Wraitha :]
Cóż, mnie chyba nikogo nie udało się nawrócić (prócz mojego taty, ale on od zawsze był miłośnikiem SF, więc o nawróceniu tu nie ma nawet co mówić), ale to za niedługo może się bardzo zmienić :)
Najbardziej beznadziejny przypadek to moja siostra. Jak leciało na TVNie (nawet druga powtórka), to uwielbiała ten serial (i SFy). Oglądała każdy odcinek. Jak zacząłem ściągać, to coś się jej mocno odmieniło i teraz raczej się SF nie akceptuje (nie pomnę, że w środku wojny nad Arktyką w 7x22 - akurat była w pokoju wtedy - wybuchnęła śmiechem :/)
Cóż, kobiety definitywnie nie lubią SF. No, nie wszystkie :]
  • 0
Dołączona grafika

#88 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.07.2005 - |09:54|

Cóż, kobiety definitywnie nie lubią SF. No, nie wszystkie :]

Wyświetl post

A moze tu raczej nie plec chodzi a o cos, czego sie nie poznalo? Chociaz zapewne nie w przypadku Twojej siostry..
Wiele osob probowalem namowic do ogladania i SG1/Atlantis i South Park (bo tez ten serial lubie) i zazwyczaj slysze tak: "Stargate? a tak....byl taki film, kinowy. South Park? A owszem....byl taki film, (pelnometrazowy)" Ale jak ich zachecic do ogladania serialu to wzruszaja ramionami.

Moze wola "M jak milosc"? :hyhy: Tam to dopiero jest dramaturgia! :rolleyes:
A moze... po prostu moje otoczenie nie przepada za Sci-Fi? To tez mozliwe...
  • 0
Dołączona grafika

#89 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 20.07.2005 - |09:57|

Na pocieszenie dodam, że Wojnę Światów, czy LOSTa oglądała z zapartym tchem...
Kieydś stwierdziła, że rozwala ją ta powaga bohaterów przy wypowiadaniu kretyńskich kwestii (typu "demolakularizator góldów działa na pełnym spektróum wunkcjonalności" - błędy zamierzone). Cóż, za to "M jak miłość" czy "Na wspólnej" - pełen realizm *...

A tak do nawracania wracając - jeden z kolegów oglądał SG-1 jak jeszcze na TVNie było. Tydzień temu wpadł w odwiedzinach, i zobaczył na ekranie spauzowany odcinek. Akurat była scena z otwierającym się wormhole. Reakcji możecie się domyślać. Jakieś dwadzieścia DVD (sezony 3-8 SG-1, 1 SGA, dodatki i BSG) poszło się stukać na najbliższe trzy miesiące :)
*) środek stylistyczny zwany ironią

Użytkownik Promethe edytował ten post 20.07.2005 - |10:00|

• 0
Dołączona grafika

#90 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.07.2005 - |13:30|

A tak do nawracania wracając - jeden z kolegów oglądał SG-1 jak jeszcze na TVNie było. Tydzień temu wpadł w odwiedzinach, i zobaczył na ekranie spauzowany odcinek. Akurat była scena z otwierającym się wormhole. Reakcji możecie się domyślać. Jakieś dwadzieścia DVD (sezony 3-8 SG-1, 1 SGA, dodatki i BSG) poszło się stukać na najbliższe trzy miesiące :)
*) środek stylistyczny zwany ironią

Wyświetl post

Coz...ze mna bylo podobnie. Wpierw ogladalem "duzy film" Stargate. Potem widywalem w wypozyczalniach video sezony SG1, ale nie moglem pojac co u diabla robi w tym filmie i na okładce MacGyver ? :hyhy:

Potem sie wszystko wyjasnilo poprzez krotki epizod z emisja ktoregos sezonu w TVN a w koncu sasiadka zapytala mnie czy lubie Sci-Fi bo ma 6 sezonow SG1? No i jak zaczalem ogladac tak juz zostalo. Amen B)
  • 0
Dołączona grafika

#91 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 20.07.2005 - |22:19|

Wiele osób po prostu publicznie nie przyznaje się, że ogląda tego "typu" filmy, a w domu jak koledzy nie widzą to z zapartym tchem ogląda. Bo publicznie nie raz słyszę głosy, że to mało ambitne kino, cieńka obsada i takie tam więc czasami nie ma co nawet próbować przeciągnąć na "naszą stronę". Tak w ogóle to gatunek s.f. to dla nich małoambitny. No cóż. Nie dla mnie i chyba nie dla większości z nas. Tak więc mi nie udało się nikogo zwerbować - w odróżnieniu od mojego kolegi, który zwerbował mnie :)
  • 0

#92 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.07.2005 - |23:06|

Tak w ogóle to gatunek s.f. to dla nich małoambitny.

Wyświetl post

SciFi malo ambitny? Ze Stargate jest malo ambityny to przyznam racje. Ale czy musi byc ambitny? A sam gatunek.... no coz, trudno by sie doszukiwac aby Lem byl osoba piszaca malo ambitnie i nie na wysokim poziomie i zeby taki sp Tarkowski robil jego ksiazki w kinie na odwal. Ale serial jest z zasady kinem malo wymagajacym. I ja tam sie nie wstydze ze niektore seriale lubie ogladac - bo to jest po prostu rozrywka - >>entertejment<< :afro:

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 20.07.2005 - |23:08|

• 0
Dołączona grafika

#93 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 24.07.2005 - |09:45|

Katharan, a skąd wiesz, że to nie było z bladego strachu? Może skojarzyła z tobą postać Wraitha :]

Wyświetl post

Wiem... Bo non stop pyta - "Kiedy oglądamy dalej???", "Kiedy będziesz miał czas???"

:P
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#94 Smokun

Smokun

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.07.2005 - |10:36|

Mogę się pochwalić 5 osobami :D
Najpierw dwóch kolegów z pracy, zaraz potem żona jednego z nich.
Następnie kolejny kolega z pracy i jego żona.

Ci dwaj pierwsi to już dawno mnie wyprzedzili w oglądaniu :>
Oni są już na etapie Atlantisa (po 8 sezonach SG-1) a ja dopiero w połowie 7.
I teraz to ja mogę się czegoś dowiedzieć od nich.

Dodać do tego jeszcze mogę moją żonę, która czasami ogląda ze mną jakiś odcinek a ostatnio śmiała się, że nadrabiam zaległości (urlop). Faktycznie, oglądam 3-4 odcinki dziennie. Ale tu nie o ilość chodzi...

Marzy mi się serwerek z 350 MB odcinkami 8 sezonu i Atlantisem, np. takie jak robił AMC :P
  • 0
Dołączona grafika

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."
- Woody Allen

#95 Tinamou

Tinamou

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 24.07.2005 - |13:10|

Ja zaraziłem kilka osób i z tego co wiem to oni pozarażali innych wiec nie jestem wstanie podać dokladnie ile ale bedzie powyżej 10 osób napewno
  • 0
i pomyślec że NFZ zapłaciło 15000 zł za to że wszczepili mi w kręgodsłup coś co może być Goau'ldem ;)

#96 Unkessan

Unkessan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 24.07.2005 - |17:03|

W moim przypadku przekonałem do oglądania żonę i brata no a teraz przysposabiam do tego wspanialego serialu moją córeczkę (która ma 2 latka ;)).
  • 0
"Wszystko jest trudne, nim stanie sie proste."

#97 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.07.2005 - |19:11|

moją córeczkę (która ma 2 latka ;)).

Wyświetl post

I bardzo dobrze, chwalebna działalność :D Indoktrynację należy przeprowadzać od małego :D ;)

A co do mnie ;) To będą aż 3 osoby ;) Znajomy ze stódiów i z liceum oraz mój ojciec. Trochę mało, ale na razie jakoś spotykam tylko osoby jakoś nie pasjonujące się SF ;) Ale nie ustaję w wysiłkach, żeby przekonać nieprzekonanych :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 24.07.2005 - |19:12|

• 0

->1019<-

#98 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 25.07.2005 - |11:19|

Ja nawróciłem 4, z czego jedna jak narazie nie oogląda 9 sezonu (nawrócony ale nie praktykujący :) ) 2 oglądają dopiero od niedawna i są gdzieś w połowie a o ostatniej nic nie wiem, jak daleko jest.
  • 0
Zawsze po grudzie

#99 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 27.07.2005 - |23:13|

Praktycznie każdy serial niezależnie od gatunku można nazwać mało ambitny. Zawsze pierwszy odcinek wygląda jak film, a odcinki są zrobione jako uboższa wersja tego pierwszego. Ale nie oszukujmy się - nikt nie będzie wydawał tyle samo kasy na cały film co na każdy odcinek. A co do fabuły - na film wydaje mi się że była dosyć ambitna a na serial - to tak jak już wspomniałem - każdy serial z czasem wtedy wydaje się małoambitny. A ja itak uważam że jeżeli chodzi o serial to SG-1 jest dla mnie numerem JEDEN.
  • 0

#100 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 28.07.2005 - |02:29|

SF to ja oglądam od początku wspólnie z Matulą (he,he, określenie Ferengi, jak zapewne pamiętacie ze ST DS9.). Ona jest fanką B5 oraz BSG, Star Trek i SGA. SG-1 mniej lubi, podobnie jak ja. A w pracy daję odcinki, które zdobędę 2-3 osobom to sobie ogladają i to z zainteresowaniem.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych