Skocz do zawartości

Zdjęcie

The others - Inni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
103 odpowiedzi w tym temacie

#81 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 15.01.2007 - |14:30|

No tak...trzeba przyznac ze narazie wiele z ich zachowan wydaje sie conajmniej dziwnych. Obysmy dowiedzieli sie podczas serialu co kierowalo ich postepowaniem :P. A wracajac do tematu to Jacka mogli o wiele prosciej "zlapac". Gdyby nie byli od poczatku wrogo nastawieni do rozbitkow a nawet przyjaznie to Shephard pewnie bez problemu zgodzil by sie na leczenie Ben'a. No ale przeciez wtedy serial nie mialby sensu ;]

Masz racje, serial nie miał by sensu. Pozatym zapewne nie mogli by się z nimi zaprzyjaźnić od tak. Othersi mają zbyt wiele tajemnic, które nie mogą ujrzeć światła dziennego. Jak by przygarlęli do siebie naszych lostowiczów, pojawiło by się zbyt wiele pytań "po co, dlaczego, a jak to, a skąd to, a gdzie to, a co to ... " ^^, a tego raczej Inni nie chcięli. W końcu Brodacz przy pierwszym spotkaniu wypomniał Locke'owi o tym, że wsadza nos tam gdzie nie powinien (chodzi o wdarcie się do bunkru).

Zastanawia mnie jeszcze co oni tam budują. W końcu Sawyer i Kate pracowali w kamieniołomach ... chyba nie bez celu ? :)
  • 0

#82 M.a.x

M.a.x

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18.01.2007 - |20:11|

Na pewno jeszcze dłuuuugo poczekamy na rozwiązanie zagadki Innych. =O Rozwiązanie małżeństwa w "Modzie na Sukces" jest tak samo długie jak rozwiązanie jakiejkolwiek zagadki w Loście. Popatrzcie ile podobieństw. =D

Ogólnie Inni mają tam fajne życie. Mają klub książkowy, zamiast gramofonów mają płytki CD. :D Nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze mieli HD DVD i kino domowe (znowu podobieństwo z "Modą na Sukces" :/). A Othersville wygląda jak kurort, a nie jak miejsce badawcze. Co do tego, że są w Dharmie to nie wierzę, bo na pewno Dharma nie miała na celu robienia z pracy naukowej super raju, w którym Inni mieliby wszystko za free. :o

Użytkownik M.a.x edytował ten post 18.01.2007 - |20:12|

• 0

#83 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.01.2007 - |20:30|

Ja jako tutejszy lost moderator (to takze obowiązki - nie tylko przywileje :P) zapewniam Cię, że nie długo poczekamy na nowe rewelacje. Już odcinek ósmy ma podobno rzucić na Innych nowe światło. Pewnie wszystkiego nie powiedzą ale zapowiada się mała, lostowa rewolucyjka.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#84 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.01.2007 - |20:45|

A Othersville wygląda jak kurort, a nie jak miejsce badawcze.

Othersville wygląda jak typowe, raczej niezbyt bogate, przedmiescie amerykańskiego miasta w południowych stanach. Lekka zabudowa typu bungalow. Małe domy bez podpiwniczenia, na fundamentach z drewnianych palów. Jedyną rónicą jest brak ulic zastąpionych alejkami pomiędzy domkami.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#85 ash```

ash```

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 11.02.2007 - |19:55|

Właściwie nie tyle moja teoria, co chciałem zapytać Was jakie fakty tak naprawdę wskazują że ekipa Innych, to tak naprawdę naukowcy Dharmy ?!

Bo ja mam takie dziwne skojarzenia że Ben & Co nie do końca są ludźmi od Dharmy, a przynajmniej już nie.
Wraz z ostatnim na dzień dzisiejszy odcinkiem - 3x07 tak mnie znowu ruszyło.

Ale jeśli chodzi o fakty:
  • Rozmowa Jacka z Julliet (z pamięci pisze :) ): Gdy on pyta się Czy jesteście tym co pozostało po tej organizacji, Juliet dość ciekawie buduje odpowiedź: Nie ważne kim byliśmy, ważne kim jesteśmy.

• W odcinku 3x07, gdy Tom już chce powiedzieć coś Jackowi i pada z jego usta zdanie: "Odkąd niebo zrobiło się fioletowe ... "

Nieważne że zdanie nie dokończone. Ale tak się zastanawiam kto by tak zdanie formułował, gdyby wiedział z jakiej przyczyny tak naprawdę niebo zrobiło się fioletowe. Czy gdyby Tom wiedział że niebo zrobiło się fioletowe bo ktoś przestał wciskać liczby, wysadził bunkier. No nie wiem, ale ja jako prostu człowiek bym raczej zdanie formułował bardziej w stylu: Odkąd Twoi kumple wysadzili bunkier ... . Po prostu dla mnie to tak zabrzmiało jakby oni nie wiedzieli do końca całej akcji z liczbami i tym bunkrem.

• Kolejna ciekawa wypowiedź, tym razem Bena, jeszcze jak był więziony powiedział coś o tym miejscu, coś w stylu:
    - This place is a joke

Tak jakby może i wiedział czym DHARMA jest, ale tego nie akceptował. Był przeciwnikiem

• Kolejna wypowiedź Bena, tym razem z ostatniego odcinka 2 sezonu. Już to znane dosyć:
    - We are good one Micheal

Pomijając już fakt czy inni to dobrzy ludzie, czy źli. Ale to zdanie jest także ciekawie sformułowane. Może nie jestem specem od anglistyki, ale takich zwrotów to się chyba częściej używa wtedy gdy występują "w przyrodzie" też bad one . Mógł przecież powiedzieć: We are good ppl :) A to bardziej dla mnie brzmiało jak: Jesteśmy tymi dobrymi. A gdzieś są też Ci źli, których imho jeszcze widzowie nie poznali i imho to może być m.in. gość z jednym okiem.
To są takie moje fakty które dla mnie przemawiają za tym że Inni - Ci których znamy, nie do końca muszą być ludźmi DHARMY. Oni mogą być raczej właśnie przeciwko temu co robi DHARMA. Co więcej imho nie wszystkie wydarzenia musiały być zasługą tych Innych. Tj. zabicie zagubionych. Może rzeczywiście Ben, Ethan & Co chcieli np. uchronić Claire przed "Innymi 2" ?:)

Tak czy inaczej myślę że Ben to nie członek Dharmy, a na pewno już nie.

Użytkownik ash``` edytował ten post 11.02.2007 - |19:55|

• 0

#86 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 11.02.2007 - |21:11|

Well...

Nie mam pojecia kim są Inni. Tworzą własne społeczeństwo, mają swoje własne problemy, kłócą sie miedzy sobą no i nie wszyscy są zadowoleni z tego co robią. Np. Juliet jest tam więziona i zalezy jej nie na tym zeby zabic Bena, ale na tym zeby wrocic do domu.

Mysle ze jest to grupa ludzi podobna do naszych rozbitkow ktorzy znalezli sobie miasteczko w kraterze i sobie w nim żyją. Moze byli wspolpracownikami Dharmy, moze nadal nimi są. Dowiemy sie jeszcze w tym sezonie. W 4 poznamy pewnie tych drugich Innych ;P
  • 0

#87 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 11.02.2007 - |22:47|

[*] W odcinku 3x07, gdy Tom już chce powiedzieć coś Jackowi i pada z jego usta zdanie: "Odkąd niebo zrobiło się fioletowe ... "

Nieważne że zdanie nie dokończone. Ale tak się zastanawiam kto by tak zdanie formułował, gdyby wiedział z jakiej przyczyny tak naprawdę niebo zrobiło się fioletowe. Czy gdyby Tom wiedział że niebo zrobiło się fioletowe bo ktoś przestał wciskać liczby, wysadził bunkier. No nie wiem, ale ja jako prostu człowiek bym raczej zdanie formułował bardziej w stylu: Odkąd Twoi kumple wysadzili bunkier ... . Po prostu dla mnie to tak zabrzmiało jakby oni nie wiedzieli do końca całej akcji z liczbami i tym bunkrem.

Tom powiedział: "Po tym jak przez tego gościa niebo zrobiło się fioletowe..." mi się raczej wydaję, że wiedział o Swanie i wciskanie przycisku. może nawet mówiąc o tym "gościu" miał na myśli Desmonda. w 2 sezonie kiedy Inni złapali Kate jak Jack, Lock i Sawyer próbowali dogonić Michaela, Tom powiedział, że otworzyli drzwi które nie powinny były zostać otwarte. chodziło mu o właz więc musiał wiedzieć o Swanie (ale z drugiej strony nie koniecznie o przycisku :/ )
  • 0

#88 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 15.02.2007 - |23:20|

Tom powiedział: "Po tym jak przez tego gościa niebo zrobiło się fioletowe..."

W tym momencie autor polskiego tłumaczenia trochę sobie pofolgował, bo w oryginale Tom mówi "Because, ever since the sky turned purple..." - nie ma tu mowy o żadnym "gościu".
  • 0

#89 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 16.02.2007 - |02:37|

W tym momencie autor polskiego tłumaczenia trochę sobie pofolgował, bo w oryginale Tom mówi "Because, ever since the sky turned purple..." - nie ma tu mowy o żadnym "gościu".

mój błąd
  • 0

#90 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 11.03.2007 - |11:45|

Nie wiem czemu nikt sie jeszcze nie zastanawial, moze sie zastanawial ale ja tego nie dostrzegłem. Dlaczego Ben wyrusza w tak daleka podróz dlaczego dał się uwięzić(2 sezon), jest szefem musiał miec w tym jakis cel, wszyscy sa winni mu posłuszeństwo mogł wyslac kogo innego jak to robił wczesniej: Ethan,Goodwin co chciał osiągnąc specjalnie dał sie złapac? przypadkiem wpadł w pułapke? gdy szedł tam gdzie lostowicze jeszcze nie dotarli i nie dotrą przez kolejne 2 sezony dlaczego szedł sam? co o tym myslicie?
  • 0

#91 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.03.2007 - |15:34|

Nie wiem czemu nikt sie jeszcze nie zastanawial, moze sie zastanawial ale ja tego nie dostrzegłem. Dlaczego Ben wyrusza w tak daleka podróz dlaczego dał się uwięzić(2 sezon), jest szefem musiał miec w tym jakis cel, wszyscy sa winni mu posłuszeństwo mogł wyslac kogo innego jak to robił wczesniej: Ethan,Goodwin co chciał osiągnąc specjalnie dał sie złapac? przypadkiem wpadł w pułapke? gdy szedł tam gdzie lostowicze jeszcze nie dotarli i nie dotrą przez kolejne 2 sezony dlaczego szedł sam? co o tym myslicie?

przecież wyjaśnił to w rozmowie z Jackiem przed operacja
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#92 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 11.03.2007 - |19:54|

Mnie bardziej interesuje, dlaczego Ben skłamał że nie wpisał liczb do komputera.
  • 0

#93 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.03.2007 - |20:01|

Mnie bardziej interesuje, dlaczego Ben skłamał że nie wpisał liczb do komputera.

Chciał sasiać w Locku wątpliwości. nie wiadomo też co wpisał. Moze jakies inne liczby. Komputer w Płumieniu akceptował rózne kody. Może i ten teakże.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 12.03.2007 - |13:47|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#94 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.03.2007 - |21:07|

Jeśli dobrze zrozumiałem serial to Ben wpisał zwykłe liczby >: 4 8 15 16 23 42, ale tak jak Jonasz napisał - próbował zasiać w Locke'u niepewność i poczucie, ze wcale nie warto wpisywać tych liczb...
  • 0

Dołączona grafika

#95 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 11.03.2007 - |21:36|

Nie za bardzo pamietam ta rozmowe(?) nie mam dostepu do poprzednich odcinków moglby mi ktos powiedziec o czym rozmawiali i odpowiedziec na pytania zawarte w poprzednim poscie? A co do komputera to zgadzam sie z Jonaszem.
  • 0

#96 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.05.2007 - |06:42|

Po wczorajszych jajach w Polsce z immunoglobuliną zaczyna mi świtać, o co chodzi ze zgonami kobiet w ciąży.
Czynnik RH [a może i grupy krwi]
Niezgodność czynnika RH matki i dziecka [RH dziedziczy się po ojcu] powoduje konflikt serologiczny - matka odrzuca ciążę jako "obcego"! Przy pierwszej ciąży jest zazwyczaj OK, przy drugiej - zaczynaja się jaja, włącznie do zagrożenia życia kobiety!
Czynnik RH mają tylko ludzie i niektóre małpy [Rhezusy - stąd nazwa RH], więc wychodzi, że ktoś tu ostro kombinował z ulepszaniem ludzkiego gatunku - część brygady Malowanego Chłopca nie jest zatem do końca... ludźmi! Tylko hybrydami człowieka z... nie wiadomo do końca czym - dlatego jest taki problem.
Czym była słynna szczepionka?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#97 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 17.05.2007 - |07:00|

naciągane, bo nie potrzebowali by najlepszej pani doktor gdyby chodziło o konflikt serologiczny.
  • 0

#98 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 17.05.2007 - |07:07|

Po wczorajszych jajach w Polsce z immunoglobuliną zaczyna mi świtać, o co chodzi ze zgonami kobiet w ciąży.
Czynnik RH [a może i grupy krwi]
Niezgodność czynnika RH matki i dziecka [RH dziedziczy się po ojcu] powoduje konflikt serologiczny - matka odrzuca ciążę jako "obcego"! Przy pierwszej ciąży jest zazwyczaj OK, przy drugiej - zaczynaja się jaja, włącznie do zagrożenia życia kobiety!
Czynnik RH mają tylko ludzie i niektóre małpy [Rhezusy - stąd nazwa RH], więc wychodzi, że ktoś tu ostro kombinował z ulepszaniem ludzkiego gatunku - część brygady Malowanego Chłopca nie jest zatem do końca... ludźmi! Tylko hybrydami człowieka z... nie wiadomo do końca czym - dlatego jest taki problem.
Czym była słynna szczepionka?

A jak wyjasnisz wtedy ten implant wszczepiony Claire? Co to bylo? Hmmm... no wlasnie. Czy gdyby Inni bawili sie w takie experymenty potrzebowaliby kogos z zewnatrz? Musieli juz miec swoich fachowcow i Juliett nie bylaby im potrzebna... chyba.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#99 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.05.2007 - |07:36|

Od konfliktów serologicznych jest immunolog, a pani doktor Juliet zajmuje się płodnością - to dwie zupełnie różne bajki. Zresztą - Othersi wcale nie muszą wiedzieć, o co tu lotto i szukają "w ciemno".

Po obejrzeniu odcinka 03x21:
- zastanawiające logo nowej stacji - biały królik - czyżby ewidentna podpowiedź, że jednak jesteśmy w innym wymiarze [albo, że wyspa to brama w inny wymiar? - teoria Kentaro Washio??????]
- jeśli tak, to bajki o Dharmie są jedną wielką ściemą - 99% pracowników Dharmy nie wiedziało, po co siedzi na wyspie!

[Temat wyczyszczony] martha

Użytkownik martha edytował ten post 02.06.2007 - |07:50|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#100 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.06.2007 - |13:48|

Mega ciekawostka z Lostpedii
Note that Benjamin Linus is a rough anagram for Benito Mussolini, a fascist dictator.

Czy Othersi to kolejna grupka "wyznawców Ummo", takich, jak opisują artykuły pod linkami?
W każdym razie, w "kulcie Ummo" należy szukać pierwowzoru dla The Others :afro:
http://www.teksty.gi...n/ummotajemnica
http://www.teksty.gi...k/fortean/ummo1
http://www.teksty.gi...k/fortean/ummo2
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych