Skocz do zawartości

Zdjęcie

Blade Runner (1982)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#81 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2006 - |11:22|

Pisałem już o tym wcześniej...

Przyszły rok....

Na 25-lecie ma zostać wydana specjalna wersja BR :clap:
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#82 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 30.09.2006 - |12:29|

Swietny film i w dodatku z moim kochanym Fordzikiem :clap:
  • 0

#83 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 30.09.2006 - |16:51|

W zasadzie to nie wiem czy na tę nową wersje się skuszę. Na stronie Warnera nie piszą nic o dodatkach. Pozatym moja wersja jest z tłumaczeniem Beksińskiego. Nie wiem jak wy ale osobiście uważam że był najlepszym tłumaczem filmów (genialne tłumaczenia filmów z Bondem czy Cyrk Monthy Pythona).
  • 0

#84 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.10.2006 - |20:50|

Nie dla tłumaczenia kupuję film :D W zasadzie to bardziej znam oryginalną niż tą z naszym lektorem. A posiadanie wersji workprint to jak znalezienie Graala - to najbardziej kompletna wersja z pousuwanymi scenami.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#85 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 10.11.2006 - |16:00|

Dla mnie BR ma 20 na 10.
Film jest jednym z najlepszych jakie powstały i to nie tylko z dziedziny SF.

I kilka ciekawostek, H. Fordowi do dziś nie podoba się jego rola w BR.
R. Scot skomentował to następująco: "To stolarz (w chudych latach, jeszcze przed SW HF dorabiał jako stolarz, właśnie naprawiając drzwi w wytwórni załapał się na casting do SW), on do dziś nie wie, w jakim filmie występował. Ale czego spodziewać się po stolarzu".

Rudger Hauer jest Holendrem i zaczął występować w amerykańskich produkcjach jak wyrobił sobie pozycje w kinie europejskim (tak jak teraz Banderas, który jest rodowitym Hiszpanem, jeśli by ktoś nie wiedział, a mie Mexem).

Polecam Autostopowicza z RH, tak Autostopowicz jak i BR bez niego byłoby kiepskie.

Jeśli dla kogoś w BR jest za mało "szczelaniny" i "wybuchuf" to zalecam metodą Zagłoby jeść siemie lniane, żeby oleum z niego nieco wyżej dotarło.
Wrażenie ze zrozumienia o czym jest film będzie bezcenne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych