Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 205 – S10E11 – The Quest (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 205 – S10E11 – The Quest (Part 2) (179 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (53 głosów [34.87%])

Procent z głosów: 34.87%

2. 9.5 (29 głosów [19.08%])

Procent z głosów: 19.08%

3. 9 (31 głosów [20.39%])

Procent z głosów: 20.39%

4. 8.5 (7 głosów [4.61%])

Procent z głosów: 4.61%

5. 8 (11 głosów [7.24%])

Procent z głosów: 7.24%

6. 7.5 (4 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

7. 7 (5 głosów [3.29%])

Procent z głosów: 3.29%

8. 6.5 (2 głosów [1.32%])

Procent z głosów: 1.32%

9. 6 (4 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.66%])

Procent z głosów: 0.66%

12. 4.5 (1 głosów [0.66%])

13. 4 (1 głosów [0.66%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.66%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.66%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [0.66%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 15.01.2007 - |08:47|

Witam.

Dlaczego Akcja SG1 nie jest bardziej prawdopodobna?
Normalnie teraz Ori powinni zmusić Daniela do przejścia na ich stronę a potem użyć go do zniszczenia pradawnych.
Jesli by się opierał to zawsze można wyciągnąć z niego tą wiedzę jak Anubis zrobił to z Thorem. I co reszta ziemian może zrobić? Zaatakować ich statki? Nie znając ich lokalizacji? Dlaczego nasi wrogowie są tacy nieporadni? Serial by na pewno zyskał gdyby nasi przeciwnicy mieli więcej sprytu i przedsiębiorczości niż przeciętny dziesięciolatek. Walka z zdziecinniałym przeciwnikiem to żadne wyzwanie. To jak zabrać dziecku lizaka.

No ale pico-czytaj spoilery może... Myślisz, że po co Daniel jest na tym statku? Miotłę i szmatę mu wręczą i każą czyscić pokład?
  • 0

#82 epona

epona

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.01.2007 - |11:00|

8,5/10 jak na tyle czekania to odcinek rewelacja:) Uśmiałam się jak osiołek z Daryla Vali i i prawie znokautowanego Ba'ala :D
Co do dalszych możliwości i niemożliwości teraźniejszych to ja poprostu nie wnikam, na upartego wszystko da się wyjaśnić. Ważne, że mimo wyeksploatowania już prawie wszelakich możliwości, nadal kręcą coś co da się oglądać. A o losach Jacksona u Orai faktycznie już gdzieś było, chociaż ja nie polecam czytać na zaś tylko oglądać:)
  • 0
There Are Some Days, You Take The Long Way Home...

#83 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.01.2007 - |11:40|

Odcinek bardzo ciekawy. Cały czas czekało się co będzie za chwilkę. Merlin wiedział że nie zdąży stworzyć broni wiec czemu od razu nie przerobił interface-u dla Daniela. Daniel na statku ORI. Będą musieli mieć duuuużo kapłanów aby go powstrzymać gdy posiada chodź część mocy Merlina.

Zapewne Adria będzie chciała go przekonać że jedyną prawdą jest wiara w ORI.
Wreszcie Baal się na coś przydał. Głupio rozwiązane wg mnie wybieranie adresów. Jeśli jest zdefiniowana lista adresów czemu nie zrobili rozwiązania typu 3błędne adresy i 30min przerwy żeby móc ponownie wybierać:)

Ale daję 10 bo naprawdę dobrze się bawiłem.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#84 Iran

Iran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWARSZAWA

Napisano 15.01.2007 - |19:54|

8,5/10 jak na tyle czekania to odcinek rewelacja:) Uśmiałam się jak osiołek z Daryla Vali i i prawie znokautowanego Ba'ala :D
Co do dalszych możliwości i niemożliwości teraźniejszych to ja poprostu nie wnikam, na upartego wszystko da się wyjaśnić. Ważne, że mimo wyeksploatowania już prawie wszelakich możliwości, nadal kręcą coś co da się oglądać. A o losach Jacksona u Orai faktycznie już gdzieś było, chociaż ja nie polecam czytać na zaś tylko oglądać:)

No własnie ja przeczytałem i jestem ........... zdenerwowany
  • 0

#85 ozzz

ozzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15.01.2007 - |22:45|

+SMOK!!
+Merlin! Ty żyjesz!
+Daniej zassany do zasysaczki pradawnych :D
+Walka na moce Daniel vs. Adria
+Daryl
+"Puff the dragon" teal'ca :lol:
+Sam *przekonujaca* Baala
+mina Teal'ca jak patrzy na Baala gdy sam go uderzyla :look:
+mian Teal'c jak Cam chce biec do smoka :D "Ok! You can go this time"

-smok... (co tu mowic duzo, jest paskudnie... wykonany...)
-jednak troche pozno puscili...
-jakos brak mi "Jaffa Kree!", ale to taki maly minus.

Poza smokiem nie mam nic do odcinka (procz jeszcze ze dosc trzeba bylo na niego czekac). Jest swietny, szkoda, ze bron anty-ori nie zostala dokonczona. Ale jest motyw dla nastepnego odcinka. (tak po cichu sie modle by daniel znow ascendowal, jakos go lubilem w scenie z Jackiem w wiezieniu baala).
  • 0

#86 jdk

jdk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 16.01.2007 - |13:48|

dałem tylko 8 bo mam dziwne odczucie, że wszystko potoczyło się zbyt szybko : śmierć Merlina, zbudowanie nowej broni i kolejne pojmanie Daniela. Wydaje mi się, że można było rozbudować ten wątek ale nic przyszłość pokaże czy mam rację.....
  • 0

#87 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 16.01.2007 - |23:04|

Minus za niedopracowane efekty ziania ogniem
ale reszta ok. 9,5 pkt. :clap:
  • 0

#88 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |14:04|

Generalnie odcinek niezly, ale jak na kontynuacje czesci 1 i tak dlugie czekanie z nadziejami na super zakończenie to kiepsko... Banalne wrecz potyczka ze smokiem oraz wyjatkowo idiotyczny pomysl rozwalenia systemu bezpieczenstwa ciaglych teleportacji. Tylko wyjatkowo nierozwazny ktos (zeby nie powiedziec debil), podczas ucieczki przed najwiekszym zagrozeniem galaktyki i podczas skladania unikatowej broni rezygnuje i deaktywuje system bezpieczenstwa, ktory automatycznie przenosil ich w coraz to nowe lokalizacje... Nie rozumiem czemu scenarzysci dopuszczaja takie glupoty...

Użytkownik Matek edytował ten post 17.01.2007 - |22:28|

• 0

#89 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |15:05|

Tylko wyjatkowo nierozwazny ktos (zeby nie powiedziec debil), podczas ucieczki przed najwiekszym zagrozeniem galaktyki i podczas skladania unikatowej broni rezygnuje i deaktywuje system bezpieczenstwa, ktory automatycznie przenosil ich w coraz to nowe lokalizacje... Nie rozumiem czeu scenarzysci dopuszczaja takie glupoty...

A chciałbyś się tak przenosić w nieskończoność aż ci się skończą zapasy żywności, wody? Czasem trzeba wybrać czy być na łasce kogoś, czy czegoś, czy też samemu wziąć się do roboty. Na miejscu Sam i Baal-a zrobiłbym to samo. Chciałbym mieć możliwość wyboru czy skakać w nieskończoność po planetach, czy wrócić na własna kanapę.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#90 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.01.2007 - |21:12|

9,5. Smok jak smok mogli zrobić lepiej. Merlin żyje+, Adria+ :D ,Baal+ ciekawe czy przeżył atak, Cartet -!
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#91 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |22:10|

A chciałbyś się tak przenosić w nieskończoność aż ci się skończą zapasy żywności, wody? Czasem trzeba wybrać czy być na łasce kogoś, czy czegoś, czy też samemu wziąć się do roboty. Na miejscu Sam i Baal-a zrobiłbym to samo. Chciałbym mieć możliwość wyboru czy skakać w nieskończoność po planetach, czy wrócić na własna kanapę.

Do nieskonczonosci bylo troche daleko!! Pewnie ze mozna rozpracowywac system, ale poczekalbym do czasu az Daniel zlozy Sangraala. To tak jakby policjanci wychodzi z posterunku z niedokonca zlozonym pistoletem. Ponadto przy ich standardowym wyposazeniu "misyjnym" (jakies suchary elfowe czy cos ;-) a ponadto cala jaskinia z urzadzeniami pradawnych oraz mocami Daniela smierc z glody raczej bylaby ostatnim rodzajem smierci jaki moglby ich czekac. Skoro Daniel byl w stanie zlozyc Sangraala to kanapka z szynka bylaby bulka z maslem :-)
  • 0

#92 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 17.01.2007 - |22:15|

z tym że Adria coraz szybciej odszyfrowywała adres, wiec mogłaby ich tak czy siak złapać, a oni chcieli lecieć na ziemie, gdzie byliby bezpieczni (przynajmniej względnie bezpieczni)
  • 0

#93 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.01.2007 - |22:30|

z tym że Adria coraz szybciej odszyfrowywała adres, wiec mogłaby ich tak czy siak złapać, a oni chcieli lecieć na ziemie, gdzie byliby bezpieczni (przynajmniej względnie bezpieczni)

No bezpiecznie to raczej by nie bylo a jeszcze na niebezpieczenstwo narazili by cala ziemie, Skoro Adria mogla wyszukac adres wrot i podazac za ekipa, to konsekwentnie rzecz biorac rowniez moglaby podazyc za nimi na Ziemie i wtedy powinien byc game over :]

Użytkownik Matek edytował ten post 17.01.2007 - |22:32|

• 0

#94 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.01.2007 - |11:24|

Pewnie ze mozna rozpracowywac system, ale poczekalbym do czasu az Daniel zlozy Sangraala.

Oczywiście, można czekać, ale nie wiadomo ile to zajmie. Może to być dzień, tydzień, albo miesiąc. Poza tym po skończonej robocie Daniela może się okazać, że nie jesteś w stanie rozpracować systemu na tyle szybko żeby uniknąć schwytania. Można pracować nad systemem od razu równolegle z Danielem. Jeśli w trakcie przeniesie cię na inną planetę to i tak jakąś wiedzę już się posiada i praca pójdzie szybciej.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#95 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 18.01.2007 - |19:34|

Coś nie tego-może coś przegpiłem, ale zdaje się, że Sam i Baalowi nie udało się zatrzymać programu i Adria po prostu ich znalazła.
  • 0

#96 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 18.01.2007 - |20:20|

- przegapiles :D dyskusja byla chyba o tym, po co w ogole probowali rozpracowac DHD, zamiast szukac broni przeciw Orii; wg mnie sprawa jasna i juz ktos to wytlumaczyl, bronia zajal sie Daniel, Sam i Baal i tak nie mieli nic lepszego do roboty, eot :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#97 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 18.01.2007 - |20:23|

No nie, w tym nie ma ani słowa, że im się udało unieruchomić program.
  • 0

#98 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 19.01.2007 - |18:49|

odcinek bardzo dobry - daje 9 a co tam:)
mimo kilku minusów plusy przeważają i jest naprawdę dobrze.
ale ja chcę mocniej, więcej, bardziej...
chce wreszcie dać wielkie 10!!!

ps. po miesiącach ściągania dobiłam do cywilizacji i jestem już na bieżąco :) co tam, tysiące godziń ściągania - opłacało się:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#99 Rybko

Rybko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21.01.2007 - |00:01|

Dałem 0.

Dlaczego ?

Bo mam już dość takiego SG1 !

Po 10 latach i 5 odcinków do końca te cieniasy z SG1 nadal dostają przy każdej okazji w dupę. Gdzie są 10 lat doświadczeń ? Gdzie są wszystkie nowe technologie i zabawki przywiezione z innych plante przez 10 lat ?
Dlaczego nadal strzelają takimi badziewiakami karabinami ?
.
Oczekiwałem znacznie więcej.
Czy przez ostatnich 5 odcinków serii bohaterowani nie mogliby wziąć się w garść i dać w dupę wszystkim ? Dlaczego nie pokazać zwycięstw człowieka i jego nowych technologii nad złymi obcymi ?
Dlaczego ziemię ma ZNOWU ratować jakiś Daniel J.?
Gdzie są nowe statki ?
Chcę zapamiętać na zawsze ten serial jako ZWYCIęSTWO ludzi nad złymi z kosmosu, a nie jako "kumple z SG1 znowu dostali w dupę, ale w ostatniej sekundzie im się udało".
Przykre.....
  • 0

#100 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 21.01.2007 - |00:45|

Przykra to jest głupota fanów twojego pokroju ;P
Nigdy czegoś takiego nie zrobią, bo było by to bez sensu, durne, kretyńskie i byłoby sprzeczne z instynktem ekonomicznym wtywórni, która ma jeszcze drugi serial i trzeci w planach, obok kilku filmów.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych