Odcinek 044 - S03E11 - The Eye of Jupiter
Napisano 12.03.2008 - |09:09|
+ Widac wsrod Cylonow niepewnosc i chyba niecierpliwosc.. Trojka chce szybko znalezc owych Pięciu. Tylko Braciszkowi sie nie spieszy,a dziwne, bo narzekał na kolejne rezurekcje swoje..
+ Baltar jest jak kurek na wietrze - najpierw szostka, ktora go wspomagala w najtrudniejszych chwilach.. Teraz chce sie dowiedziec, czy jest Cylonem, to sie skumał z Trojka
+ Cała akcja z atomowkami... Swietne napiecie.. Ehh te dymki w BSG (w próżni..) No i taki fajny klimat tych rakiet - a la bomby z II WŚ - w tym momencie widać, jak stary moze byc ten Battlestar.
+ Świątynia bardzo ladna - pomyslowosc grafikow i scenarzystow musi zostac doceniona. Naprawde mile widoki.
Jakos nie widze minusów..Same plusy.. Hehe Jak u Laskowika. Zaraz fazy nie bedzie
Napisano 06.05.2008 - |07:57|
http://www.uniformin...ndex.php?p=main
A Starbuck coraz bardziej działa mi na nerw
Napisano 22.01.2009 - |00:10|
Tylko jakoś nie wiem co się nagle z tą mgławicą stało że Cyloni tak się pojawili ni z tego ni z owego.
Baltar pewnie chciałby być Cylonem. Przestałby się martwić o swoje życie.
Napisano 22.05.2010 - |11:17|
Fajny motyw z negocjacją zszokował mnie to już się spodziewałem walki wybuchów i ftl zostawiając ludzi na planecie a tu no proszę niespodzianka...Atena oko w oko z Boomer świetna scena, oddanie Baltara szkoda ze nie oddali go fajnie by było gdyby dostał tą kulkę w łeb
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 29.10.2010 - |23:23|
Co do spotkania BSG - Cyloni to Cavil wymiata, a już tekst że dorzucą Baltara w gratisie rozbroił mnie totalnie. No i jeszcze to oczko na odchodne. Gość jest naprawdę dobry.
Baltar w scenie kiedy idzie po statku w szlafroku, a do tego ta broda i długie włosy wyglądał jak Jezus w białej szacie
Następny odcinek zapowiada się bardziej niż obiecująco.
Gdyby oceniać ostatnie kilka minut to byłoby 10, ale za całokształt odcinka 8,5/10.
Napisano 13.03.2012 - |18:51|
Wynotuję, co istotne w falowym dochodzeniu.
Przypomniano na wstępie, że falowa Szóstka, na NC, w chwili odnalezienia przez Baltara Hery, określiła ją mianem: pierwsze dziecko boże nowego pokolenia.
Przy ostatnim odcinku zapomniałem dopisać do koincydencji związanych z Boomer, że to ona znalazła tę planetę alg = planecie ze Świątynią Pięciu, a kiedyś z planetą z wodą to była chyba jednak Boomer Valerii. Teraz Tyrol znajduję Świątynię Pięciu, znaną z Pism, pod takąż nazwą, bo ma przeczucie. Czyli sprawdza się hipoteza Trójki o jakimś historycznym powiązaniu Bogów i Boga. Wniosek - Hybryda dużo wie.
Falowa Szóstka pojawia się przy wchodzeniu delegacji cylońskiej i Baltara na Galactikę. Falowa Szóstka ponownie szafuje alternatywą. Określa pozycję Baltara: jeżeli jest nieodkrytym cylonem, to jego przywiązanie do ludzi to tylko program a jeżeli jest człowiekiem: wywód kończy Baltar - to może być to dla niego ostatnia szansa być u swoich. Czyli ponownie falowa Szóstka igra z Baltarem i jest to niestety ta z rozmów, która nic nie wnosi.
Podczas wstępu do negocjacji cyloni są przeświadczeni, że ludzie odnaleźli bliżej nieokreślony artefakt zwany Okiem Jupitera. Cavil dorzuca Baltara do puli przetargowej jako przystawkę, he he fajne to było
Boomer Valeri podaje Boomer Atenie info o Herze, jej chorobie i fakt, że na NC ukrywano ją w szkole Roslin. Boomer już drugi raz otrzymuje informację o tym, że Hera żyje (wcześniej na NC od Trójki (która jeszcze w tamtym momencie miała to tylko w wizji)).
Gaeta zwraca uwagę na absolutne naukowe nieprawdopodobieństwo jednoczesnego pojawienia się ludzi i cylonów przy tej planecie i to w momencie potencjalnego wybuchu supernowej. Wniosek Adamy fantastyczny: to poczucie humoru Bogów.
Hybryda majaczy o wybrańcu, który zobaczy pięć świateł apokalipsy. Roslin studiuje Pisma. Są wzmianki.
Adama jednak nie wiedział o ukryciu Hery - to wyłączna decyzja Roslin.
I najfajniejsza część odcinka - gry wojenne z atomówkami i cięcie -reszta w następnym odcinku. Wszystko pamiętałem a i tak nadal świetnie trzymało w napięciu. Całkowicie z pamięci wyleciał słaby wątek, nazwijmy to, mężczyzn Kary.
Napisano 25.03.2012 - |22:48|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 23.05.2012 - |21:30|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych