jaki 3 odcinek sagi
Napisano 17.03.2005 - |18:47|
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 21.03.2005 - |18:06|
Ciort zabieri, kicz też obejrzę. Cały czas mnie tylko zastanawia, kiedy będzie akcja filmu, czy nie za mało czasu, by Anakin stał się potężnym Sith? A może przeobrażenie w Vadera, a uzyskanie potęgi, to nie jedno i to samo?
Nie jedno i to samo. Anakin jest juz potezny. Pamietaj, ze teraz Anakin bedzie "asystentem" Palpatine'a...i dopiero sie zacznie... Na Anakina nie wplynal czas, a wydarzenia jakie beda w filmie, a bedzie sie dzialo... [ciach] nie bede spojlerowal
W sumie mamy do oglądania już 3 rzeczy:
Teaser
Trailer fanowski (fani coś tam zmontowali)
Trailer (ten rzeczwisty)
W sumie daje nam to z 6 minut SW EP3, po obejrzeniu tego wszystkiego mam pozytywne nastawienie, coś z tego powinno być, na pewno będzie lepsze od tragicznego EP1, oby też od EP2, którym fajny był, ale to nie to...
Moge sie zalozyc, ze tak naprawde wszystkie ciekawe momenty sa juz w trailerach :hyhy:
Napisano 21.03.2005 - |23:03|
Czy to senator Palpatin (Darth Sidious) przeciagnol Anakina na Ciemna strone mocy .
lub
Jak inna teoria glosi ze Anakin spotkal na Yavin 4 ducha jakiegos mrocznego lorda i to ten go skusil ku ciemnej stornie Mocy
Napisano 22.03.2005 - |14:04|
Wątpię, aby w takim razie Rebelia ustanowiłaby bazę na Yavinie 4. Być na jednej planecie co esencja Lorda Sith - jak dla mnie zły deal.
....a no wlasnie i tu mamy problem
Napisano 23.03.2005 - |15:28|
Natomiast to syn Anakina, Luke, spotkal ducha Sith na Yavin 4, gdzie Luke zalozyl Akademie Jedi, w starozytnej swiatyni... Exara Kuna!
Jego duch uwieziony byl w tej swiatyni i necil on uczniow Luke'a. Szczegolnie jednego - Kypa Durrona, ktorego zdolal 'przejac' na jakis czas, lecz ostatecznie duch Kuna zostal zniszczony.
Choc kto wie, moze duch Kuna necil takze samego Anakina?
A sam Yavin 4 zamieszkiwal swego czasu rodowity Sith wygnaniec - Naga Sadow, alchemik oraz potezny mag, ktory przetransformowal massassich w to, czym byli za czasow Kuna.
Wszystko to opisane jest w komiksach Dark Lords of The Sith oraz The Sith War /o przymierzu Exara Kuna i Ulica Quel-Dromy/ oraz The Golden Age of the Sith i The Fall of The Sith Empire /o Naga Sadow'ie, dzieje sie 1000 lat przed Exarem Kunem i Ulicem/. Wszystko to dostepne na torrentach z Z-Cult Trackera ;-)
@Maciek: A ja zas czekam by zobaczyc jak Anakin zacznie sukcesywnie wyniszczac wszystkich Jedi, az Ben i Yoda zostana ostatnimi /a urywek tego momentu byl ukazany w tym najnowszym trailerze/ ;-)
Użytkownik Drow edytował ten post 23.03.2005 - |15:31|
Napisano 27.03.2005 - |10:30|
Napisano 27.03.2005 - |21:19|
gulus
Napisano 05.04.2005 - |12:55|
Moge sie zalozyc, ze tak naprawde wszystkie ciekawe momenty sa juz w trailerach
Ten nie był :] : <spojler> ŚWIĄTYNIA JEDI - podczas wykonywania "Rozkazu 66".
Gdy przybywa tam Anakin Skywalker, a za nim batalion klonów, ci szybko wkraczają do akcji. Klony starają się otaczać i rozstrzeliwać Rycerzy Jedi. Anakin w tym czasie udaje się do pokoju dowodzącej obroną świątyni Shaak Ti i pozbawia ją życia. Następnie wraca na miejsce bitwy i wkrótce odnajduje pokój pełen młodych uczniów. Oni zwracają się do niego z nadzieją na pomoc: „Mistrzu Skywalker, ich jest za dużo. Co mamy począć?” („Master Skywalker, there are too many of them. What are we going to do?”) Anakin spojrzy na nich z surową miną na twarzy i uruchomi swój świetlny miecz...<koniec spojlera>
Użytkownik holger edytował ten post 05.04.2005 - |15:33|
Napisano 03.05.2005 - |09:39|
[SPOILER]
W sali posiedzeń Rady kilku Rycerzy Jedi czyni plany co do przyszłości.
„Wyczuwam spisek mający na celu zniszczenie Jedi. Ciemna strona Mocy otacza Kanclerza.” („I sense a plot to destroy the Jedi. The dark side of the Force surrounds the Chancellor.”) mówi Mace Windu.
Ki-Adi-Mundi wypowiada następujące słowa: „Jeśli nie odda swoich nadzwyczajnych uprawnień po zabiciu Grievousa, to powinien zostać zdjęty z urzędu.” („If he does not give up his emergency powers after the destruction of Grievous, then he should be removed from office.”)
Mistrz Windu się jednak waha: „To mógłby być niebezpieczny ruch... Rada Jedi musiałaby przejąć kontrolę nad Senatem, by zapewnić bezpieczeństwo w okresie przejściowym...” („That could be a dangerous move... the Jedi Council would have to take control of the Senate in order to secure a peaceful transition...”)
Ki-Adi-Mundi dodaje: „... i zastąpić Kongres senatorami, których nie zepsuła chciwość i korupcja.” („...and replace the Congress with Senators who are not filled with greed and corruption.”)
”W ciemne miejsce ten sposób myślenia nas zaprowadzi. Hmmmmm... bardzo ostrożni musimy być.” („To a dark place this line of thought will carry us. Hmmmmm... great care we must take.”) ostrzega Mistrz Yoda.
[KONIEC SPOILERA]
Nie wiem jak wy, ale po takiej gadce to wcale nie ma się co dziwić Palpatine'owi, że chciał ich wytępić. A już Windu wkurza mnie niesamowicie, nie dość że buc, to jeszcze głupi.
Jeszcze co do śmierci Padme, to moim zdaniem nie będzie ona pokazana. Właśnie obejrzałem urywek z Palpatinem ogłaszającym powstanie Imperium, i Padme jest obecna w Senacie. Chyba ta scena powinna być jadną z ostatnich, jeśli nie ostatnią.
Użytkownik Castor Krieg edytował ten post 03.05.2005 - |10:06|
Napisano 03.05.2005 - |12:12|
Napisano 03.05.2005 - |19:47|
Popróbuj strony z torrentami. Albo idź do Empiku, gra tak stara powinna nie kosztować więcej niż 49zł, chyba nawet ostatnio wydano w jakieś taniej serii.Mam pytanie może troche nie w temacie ale musze się zapytać, a mianowicie wie ktoś jak zdobyć gre Star Wars the Phantom Menace? Bardzo mi na niej zależy.
A z innej beczki - obejrzałem sobie znowu trailer i Palpatine zasługuje na szacunek. Wszyscy ci Jedi, ich akademia, nauka, itp., itd. Palpatine od nikogo się nie uczył, Moc poznał sam, w sekrecie. A potem ją strannie ukrywał. Głupi Jedi się nie zorientowali. I ta scena z Windu i innymi: 4 gówniarzy wpada ci do pokoju jakby Republika należała do nich. "Grozisz mi, Mistrzu Jedi?" - normalnie jedna z najlepszych kwestii filmu IMO. Mam nadzieję, że Windu zginie jakąś straszliwą śmiercią, głupi buc z niego i tyle. Może tak błyskawicami dostanie?
Napisano 03.05.2005 - |21:52|
A z innej beczki - obejrzałem sobie znowu trailer i Palpatine zasługuje na szacunek.
Owszem! Palpi zasługuje na szacunek! :] Ale... Trailer KŁAMIE! Miałem okazję przeczytać komiksową adaptację RotS oraz obszerne fragmenty scenariusza. Otóż zwiastun jest zlepkiem pasujących do siebie scen. W większości nie odpowiada przebiegowi fabuły. Przykładowo: sławetne "- Lord Vader! - Yes master. - Rise!" - jest połączeniem dwóch odległych od siebie scen.
Mam nadzieję, że Windu zginie jakąś straszliwą śmiercią, głupi buc z niego i tyle. Może tak błyskawicami dostanie?
Windu... <spojler>... zginie jak wojownik. Twardziel do końca, zostanie (zd)Radziecko zaatakowany przez pewnego Jedi. Zginie wypchnięty Force pushem przez Dartha Sidiousa. A pewien Lord Sithów przekona się wcześniej, że VII Forma, stosowana przez Windu jest dość niebezpieczna... nawet dla niego. :] <koniec spojlera> I wcale nie jest bucem!
Użytkownik holger edytował ten post 03.05.2005 - |21:53|
Napisano 04.05.2005 - |15:34|
(...)Palpatine zasługuje na szacunek. Wszyscy ci Jedi, ich akademia, nauka, itp., itd. Palpatine od nikogo się nie uczył, Moc poznał sam, w sekrecie(...)
Palpatine mial Mentora, wiec uczyl sie Mocy od kogos, nie nauczyl sie jej sam.
Wiec imo twoje wynoszenie Palpatine'a na piedestal w tej kwestii jest bledne.
A Palpatine zasluguje na szacunek, ale dlatego, ze sam jeden wymyslil i wprowadzil w zycie Plan, ktory wstrzasnal Galaktyka, zmienil ja na dluuuuugie lata w to, co on sam chcial. Na szacunek zasluguje jego geniusz, przede wszystkim.
(...)A potem ją strannie ukrywał. Głupi Jedi się nie zorientowali(...)
Nie nazywalbym Jedi glupimi.. Raczej nalezaloby tutaj pochwalic Pulpecine za to, ze swa Moca przycmil im wzrok, niz jechac po Jedi za ich glupote, slepote i inne takie... Bo tak naprawde malo mogli na to wszystko poradzic.
Napisano 05.05.2005 - |13:58|
Palpatine mial Mentora, wiec uczyl sie Mocy od kogos, nie nauczyl sie jej sam.
Zgadzam się. Z posiadanych przeze mnie informacji wynika iż mistrz Palpatine`a nazywał się <spojler> Darth Plagueis. Został on zabity przez swojego ucznia podczas snu. <koniec spojlera>
"Zawsze dwóch ich jest. Mistrz i uczeń..." - Yoda, "Mroczne Widmo".
Tradycja tylko dwóch Sithów ciągnie się od czasów starożytnych w uniwersum SW. Rozpoczął ją niejaki Darth Bane.
Użytkownik holger edytował ten post 05.05.2005 - |14:01|
Napisano 05.05.2005 - |16:01|
Niemniej - to moze byc on i nie zdziwilbym, gdyby tak bylo.
Napisano 05.05.2005 - |20:58|
Palpi doskonale wiedział, co się przydarzyło wspomnianemu wyżej osobnikowi, którego podejrzewam o "bycie mistrzem" naszego przyszłego Imperatora
Napisano 17.05.2005 - |20:15|
masz racje ale przecież w Epizodzie I był taki jeden co sie zwał Darth Maul"Zawsze dwóch ich jest. Mistrz i uczeń..." - Yoda, "Mroczne Widmo".
Tradycja tylko dwóch Sithów ciągnie się od czasów starożytnych w uniwersum SW. Rozpoczął ją niejaki Darth Bane.
i on musiał miec swego mistrza którym musiał byc przyszły Imperator....
Palpi miał łeb na karku wszystko tak zaplanować i wykonać......
.....
Jedii to rycerze niczym jak Templariusze skazanii na zagłade.......ale przetrwali i dali Nową nadzieje dla Republiki
Napisano 18.05.2005 - |08:29|
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 19.05.2005 - |01:36|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »