Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#81 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.08.2006 - |13:09|

zabrala mu dowody (przeciez taki dom napewno ma monitoring i szlo zobaczyc czy ktos otwieral drzwi

Powiedział kilka scen później, że kamera nie zdążyła uchwycić tak szybko przemieszczającego się obiektu.

#82 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 30.08.2006 - |13:48|

znakomity odcinek; teksty Cartera do chłopaka córki podczas pierwszego spotkania nie do pobicia;
szkoda tylko, że na razie odłożono wątek artefaktu;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#83 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.08.2006 - |17:01|

Powiedział kilka scen później, że kamera nie zdążyła uchwycić tak szybko przemieszczającego się obiektu.

Dlatego napisalem o drzwiach. Drzwi sa otwierane automatycznie i widzimy ze jest to robione powoli.
Wiec jesli by sie drzwi nie otworzyly to znaczy ze zlodziej jest w mieszkaniu.
  • 0

#84 carisma_girl

carisma_girl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoSopot

Napisano 30.08.2006 - |21:31|

Ogladajac I-wszy odcinek kompletnie nie wiedzilam czego sie spodziewac .. jak nigdy dotad nie czytalam zadnych opisow itp itd.. wiec naprawde milo sie ogladalo !! I MILO SIE ZASKOCZYLAM BARDZOOO MI SIE SPODOBALO .. moze nie z niecierpliwoscia ale napewno z mila checia obejze kolejne odcinki ;)
  • 0

#85 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.09.2006 - |19:10|

DR NOBEL zwalił mnie z fotela :) bomba. Serialik coraz bardziej mnie się podoba. Normalnie "Przystanek Alaska" w galotach sci-fi.
scena wręczania nagrody i zespół naprawczy do maszyny był suuuper. :)

dla tych co jeszcze nie oglądali - polecam :clap:
  • 0

#86 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 06.09.2006 - |11:24|

kolejny odcinek zasługujący na 9/10; scena przy płocie jedną z najzabawniejszych w serialu :clap: ;
ale Stark jako ojciec? :/ Carter i Stark dobrze się rozumiejący? :/ ; dlatego 9/10;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#87 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 06.09.2006 - |14:48|

szczerze mowiac, to po obejrzeniu pilota nie mam wiekszej ochoty na ogladanie kolejnych odcinkow. Nie wiem czy to sluszne odczucie, ale mnie serial po poczatkowych pietnastu minutach zaczal meczyc. Humor i ciekawa akcja szybko ustapila miejsca naukowym "glupotom", a glowny bohater jeszcze szybciej z interesujacej postaci przerodzil sie w bohatera banalnie nudnego. Chyba nie dla mnie klimaty Eureki ;)
  • 0

#88 deathnoise

deathnoise

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 07.09.2006 - |13:33|

o ile poprzednie odcinki byly przecietne lub wrecz fatalnie denne, o tyle 6 odcinek to byla REWELACJA.

Najbardziej rozbilo mnie ujecie calej druzyny w komplecie, nacierajacej w misje na wozkach inwalidzkich i o kulach :D :clap:

Użytkownik deathnoise edytował ten post 07.09.2006 - |13:38|

• 0

#89 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.09.2006 - |19:56|

A mnie ten serial rozczarował, może dlatego, że spodziewałem się czegoś ambitnego, a nie bajeczki pokroju SG. Nie mniej musze przyznać, że serial ma bardzo fajne akcenty humorystyczne i ogląda się go tak lekko i przyjemnie (jak już człowiek przestawi "mózg mode" w "stand by").
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#90 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.09.2006 - |20:07|

mormanos: od poczatku zapowiadano ze to bedzie humorystyczny serial scifi :) Dlatego czasem warto czytac opisy seriali (nie odcinkow, opis serialu) by potem uniknac takich rozczarowan :) (podobnie jak ide na jakis wielki hit holllywoodu to przygotowuje sie na sredniej jakosci scenariusz z mnostwem efektow specjalnych i znanych nazwisk, wtedy mozna naprawde byc zaskoczonym - lucky number slevin).
  • 0

#91 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.09.2006 - |20:14|

Tak, wiem, to mój błąd. Ot ktos mi to zreferował nieco inaczej i napaliłem się na coś ambitnego.
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#92 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 07.09.2006 - |22:09|

A mnie ten serial rozczarował, może dlatego, że spodziewałem się czegoś ambitnego, a nie bajeczki pokroju SG. Nie mniej musze przyznać, że serial ma bardzo fajne akcenty humorystyczne i ogląda się go tak lekko i przyjemnie (jak już człowiek przestawi "mózg mode" w "stand by").

A od kiedy seriale SF to nie bajeczki. Zawsze tak było i tak będzie. Jak chcesz oglądać ambitne kino to oglądaj LEMA albo Komornika. Właśnie cału urok SF polega na tym że można się oderwać od rzeczywistości i póścić wodze fantazji. A jeszcze jak SF jest zrobione jak SG czy Eureka to jest to uczta dla oczu i uszu.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#93 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.09.2006 - |22:36|

bazyl009: tyle, że jest różnica pomiędzy bajkowym (harry-potterowym?), a ambitnym SF :) Z jednej strony Eureka, a z drugiej przykładowo BSG :) jeżeli wiesz co mam na myśli. Podoba mi się gra odtwórcy głównej roli: ma odpowiednią facjatę do tej roli :) i jest momentami zabawny :) W pani psycholog rozpoznałem główną bohaterkę z cudownego serialu Earth 2 (jaka szkoda, że nie było drugiego sezonu). btw: A ten murzyn? Nie byl moze w Negocjatorze z Spacey'm? Cos mi sie tak kojarzy...

Użytkownik normanos edytował ten post 07.09.2006 - |22:59|

• 0

#94 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 07.09.2006 - |22:55|

Eureka mimo wielu zgrzytow jest jednym z moich ulubionych seriali.Dla mnie to taki Kyle XY jesli chodzi o seriale bardziej "ambitne" :afro:
O BSG lepiej nie wspominac bo ten serial od innych dziela lata swietlne(in plus dla BSG oczywiscie) :)
Kolejny odcinek Eureki swietny....dopiero teraz go dopadlem bo mialem problemy z laczem.Juz dzisiaj modle sie o i sezon :aniolek:
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#95 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 08.09.2006 - |13:46|

Serial, naprawdę z pomysłem i kolejne odcinki, są naprawdę dobre i trzymają poziom. I wygląda na to IMHO ze pilot był chyba najsłabszym odcinkiem.
  • 0
Dołączona grafika

#96 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.09.2006 - |14:31|

Serial, naprawdę z pomysłem i kolejne odcinki, są naprawdę dobre i trzymają poziom. I wygląda na to IMHO ze pilot był chyba najsłabszym odcinkiem.

Po obejrzeniu 6 odcinków też uważam że pilot był najsłabszym. Ale to dobrze że kolejne odcinki są coraz lepsze niż gdyby miało być odwrotnie :D .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#97 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.09.2006 - |15:15|

mnie sie serial bardzo podoba. taki lekki SF z jajcem. jest troche humoru, troche akcji, sympatyczne postaci, do ktorych mozna bardzo latwo sie przyzwyczaic. do Eureki nalezy podejsc z wiekszym "luzem", bez wygorowanych oczekiwan. obejrzalem 6 odcinkow i serial jest z kolejnym coraz lepszy.
ogolna ocena serii jak dotychczas: 8.5/10

i oczywiscie jestem za utorzeniem oddzielnego dzialu dla Eureki ;)

Użytkownik Scofi edytował ten post 08.09.2006 - |15:15|

• 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#98 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 08.09.2006 - |15:29|

racja.
Eureka to nie kino akcji, ktore wciąga tak że zastanawiasz się co będzie dalej, nie ma tez tego napięcia czekania na kolejny odcinek, a jednak
miło się ogląda ten serial. Taki niezobowiązujący. Każy odcinek to oddzielna bajeczka i mimo że nie jest to komedia, humor sytuacyjny jest zauważalny. Mi osobiście seria się podoba własnie ze względu na ten "luz" i familijna strone, czasem takie coś też jest potrzebne :P
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#99 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.09.2006 - |12:08|

btw: A ten murzyn? Nie byl moze w Negocjatorze z Spacey'm? Cos mi sie tak kojarzy...

W Negocjatorze grał Samuel L. Jackson. Jeśli oglądasz Samllville grał tam Dr Stevena Hamiltona.

Jestesm po 8 odcinku. Oglądalo się go tak jak poprzednie czyli całkiem przyjemnie. Wciąz brakuje mi watka przewodniego.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#100 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.09.2006 - |12:50|

[...]
Wciąz brakuje mi watka przewodniego.

To tak jak mi, mialem nadzieje, ze moze sama sekcja 5 ewentualnie ten artefakt beda takim watkiem ale niestety tak sie nie stalo. Moze jak powstanie kolejny sezon to zostanie wprowadzony jakis glowny watek.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych