Heroes
Napisano 03.10.2006 - |11:58|
Napisano 03.10.2006 - |15:26|
102
DObry odcinek, na poczatku moze wydawac sie troche zagmatwana historia ale im blizej konca tym jasniejsze sie staje ze nie dostaniemy odpowiedzi "na talerzu" tak jak w pozostalych serialach ale bedziemy musieli sie nad nia zastanowic.
Moze Siler to jest ojciec Claire? Nikki widac ze nie pierwszy raz kogos zamordowala.
Ciekawy byl tez moment braci na dachu No i koncowka z Hiro znow wbila mnie w fotel ... maja 5 tygodni na uratowanie NY
Że tak powiem zgodzę sięz Tobą. Mimo początkowych obaw co do pierwszego odcinka i jego rozwiązań po ostatnim wreszcie zaczynam widzieć jakiśsens w tym serialu. Być może będzie to kolejny ciekawy serial. Ale póki co jeszcze chyba za wcześnie na większe rokowania. Osobiście poczekam na następne odcinki, by coś móc powiedzieć z pewnością.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 04.10.2006 - |11:14|
Napisano 04.10.2006 - |11:43|
Nie no po pierwszym odcinku drugi po prostu wymaita . Historia się rozwija w prawidłowy sposób . Podobało mi się jak połączyli losy japończyka ( chyba Hakito - dla mnie wszystkie japońskie imiona sa takie same ) i Isaaca . Dużo pytań i dużo odpowiedzi - to napewno zaleta serialu . No i końcówka niezła 5 tygodni na uratowanie świata . Heroes już na stałe dołączył do mojego reperturau
Na początek cieszy fakt, że napisy pojawiły się tak szybko. Wczoraj oglądnąłem drugi odcinek. Był ciekawy nie powiem. Może jeszcze się w tym wszystkim gubię ale zaczyna się robić całkiem ciekawie. Kilka motywów mnie powaliło. Zastanawiam się jednak co ci lidzie maja zrobić przed 8 listopada, że nie doszło do tragedii. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na fakt, że daty dość mocno pokrywają się z rzeczywistością. Jak dla mnie 8,5/10. Polecam wszystkim. Nawiązując do poprzedniego postu to pytan zrobiło się więcej niż odpowiedzi :clap: :clap:
Napisano 04.10.2006 - |21:48|
102 - mamy główny wątek, na dodatek zamknięty w czasie i to dość krótkim 5 tygodni. Dochodzi kilku nowych bohaterów.
Oby tylko z sensem pociągneli scenariusz przez te 5 tygodni a także później, bo jak na razie oglądalność jest i to bardzo duża.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.10.2006 - |18:39|
Napisano 06.10.2006 - |01:28|
2. sąsiadka Hindusa oczywiście jest podejżana (zjawiłą się w odpowiedniej chwili, gość od podsłuchu to partacz, co taka ładna dziewczyna robi w takiej spelunie?)
3. Japończyk wymiata
4. kiedy się wyjaśnią moce blondynki? Jej wątek przyprawia mnie o dreszcze
5. co to za ludzie ścigają Hindusa?
6. no i jak oni się spotkają?
Serial rozwija się kapitalnie. Jest tylko jeden minus i to spory. Na początku odcinka serialu narrator mówi: Ludzie na całym świecie odkrywają w sobie tajemnicze moce które ...
Cały świat ogranicza się do kilku stanów USA i jednego obywatela Japonii.
Napisano 06.10.2006 - |10:45|
Napisano 06.10.2006 - |17:52|
Jeśli tak szybko to ma się to dziać, to kolejne sezony też wydają się pewne.
Napisano 06.10.2006 - |20:23|
6. no i jak oni się spotkają?
tez sie sam dziwię ale Japonczyk pewnie uda sie do tego narkomana aby wyjasnic wizje później pewnie pójdą przez tą murzynke do braci i tak zacznie sie kompletowć TEAM
Napisano 07.10.2006 - |02:00|
To było szybkie, wczoraj NBC zdecydowało się do 13 standardowych odcinków (tyle dostają na ogół premierowe seriale, potem albo koniec, albo cały sezon) dołożyć jeszcze 9, tym samym Heroes jest pierwszym nowym serialem, który już ma pewny cały sezon z finałem w maju.
Jeśli tak szybko to ma się to dziać, to kolejne sezony też wydają się pewne.
Dziwisz się? Przecież to serial NBC z największą oglądalnością. Większą niż CSI i Gotowe na Wszystko. Nam tylko pozostaje się cieszyć że Amerykania chcą go oglądać.
Napisano 07.10.2006 - |04:54|
Jak na razie to 3 nowosć jaka ląduje w moim kalendarzu, po Vanished i Dexter.
Napisano 07.10.2006 - |04:56|
Kolejna sprawa to bohaterowie, czy to już wszyscy, czy z każdym odcinkiem będą się pojawiali nowi jak w 1x02 policjant-telepata, jest to bardzo prawdopodobne, zwracajac uwagę na "Ludzie na całym świecie odkrywają w sobie tajemnicze moce które..." jak odkrywają, to wiadomo, że nie wszyscy na raz.
Poznalismy juz wszytskich glownych bohaterow.
Napisano 07.10.2006 - |11:55|
Napisano 07.10.2006 - |14:15|
Razem z Devere (dziewczyna Isaacka) i Mohinderem jest ich 9 (I taka tez "dziewiatka" jest ukazana na oficjalnej stronie serialu)Sądząc po komiksie który czytał Japończyk w przysłości to bohaterów jest dziewięciu. Policzyłbym czy znamy już wszystkich ale właśnie wstałem i potwornie boli mnie głowa (wahania ciśnienia za oknem). Dopadła mnie rzeczywistość.
Użytkownik pablocoo edytował ten post 07.10.2006 - |14:15|
Napisano 07.10.2006 - |15:04|
Napisano 07.10.2006 - |15:29|
Heroes daleko jeśli idzie o oglądalność do CSI czy Desperate Housewives. Jednak ma największą oglądalność ze wszystkich nowych seriali w tym sezonie.Dziwisz się? Przecież to serial NBC z największą oglądalnością. Większą niż CSI i Gotowe na Wszystko. Nam tylko pozostaje się cieszyć że Amerykania chcą go oglądać.
Użytkownik Pawel edytował ten post 07.10.2006 - |15:30|
Napisano 10.10.2006 - |17:13|
Napisano 10.10.2006 - |17:32|
Już wcześniej pisałem, że serial zdecydowanie ma szanse znaleźć się wysoko u mnie w rankingu i muszę przyznać, że jak na razie, zdecydowanie daje radę
Trzeci odcinek chyba troszeczkę słabszy od poprzednich, ale wciąż trzyma poziom i w dalszym ciągu kompletnie mnie absorbuje
Tak naprawdę na chwilę obecną wszystkie postaci mają interesujące historie.
Isaac - czy on ćpa dla dobra ludzkości? :hehe:
Niki - chyba powoli zacznie się zastanawiać, czy jej mąż aby nie jest niewinny
Bracia Petrelli - świetna scena 'nauki latania' - i ten płaszczyk u tego chłopca...
Matt (policjant) - pierwsza konfrontacja z Sylerem naszych bohaterów. Całkiem efektowna. Chyba nie będzie łatwo... Podoba mi się łatwość, z jaką podchodzi do swoich 'mocy'. Zupełnie inaczej niż Nathan.
Hiro - ta postać nie musiałaby mieć żadnych mocy, żeby dalej ją oglądać z przyjemnością Strasznie ekspresyjna i sympatyczna postać, taka zupełnie nieamerykańska.
Claire - hmmm... Moja ulubiona postać... I nie chodzi tylko o figurę... ;P To chyba postać z najlepszymi dialogami w serialu. Dużo podtekstów, czasem wydaje się, że rozmowa jakby dotyczyła czegoś innego, w szczególności dialogi z ojcem z drugiego odcinka są genialne Do tej pory nie do końca umiała sobie poradzić ze swoją unikatowością i najlepiej by ją przemilczała. Po trzecim odcinku możemy się spodziewać, że będzie miała pewne problemy z wmieszaniem się w tłum. Do całości jeszcze dochodzi problem z jej ojcem... Syler to czy nie Syler? Oto jest pytanie
Myślę że jej ostatnie słowa z tego odcinka oddają jej sytuację... Tak sobie też myślę, że chyba całkiem opanowana była na tym stole
No i dostajemy w tym odcinku ostatnią postać W sumie to tylko sobie siedział i nic nie zrobił... Taka cicha wodana stronce jest także pokazany jakis młody murzyn (łysy) kto to jest? Bo w serialu jakos go nie widizałem ;/
Daję odcinkowi 8,5.
Cieszy to, że serial dostał od razu cały sezon. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że efekt nie będzie taki, jak w Prison Break.
PS. Byłbym zapomniał. Świetna muzyka
Użytkownik eXPrezes edytował ten post 10.10.2006 - |17:33|
Napisano 10.10.2006 - |17:49|
No i dostajemy w tym odcinku ostatnią postać W sumie to tylko sobie siedział i nic nie zrobił... Taka cicha woda
Jaka cicha woda!! Ten kolo zapewne potrafi niwelować zdolności Herosów, więc jest dla nich niezłym killerem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych