Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#81 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.09.2006 - |23:56|

Radical; potwierdzam, napisy w subedicie pasuja idealnie, jest extra. dzieki
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#82 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 01.10.2006 - |13:34|

odcinek całkiem niezły, co do tego policjanta-afroamerykanina to cos czuje ze moze on byc jakims agentem jakies super mega tajnej amerykanskiej agencji. Bo watpie ze przecietny amerykanin i/lub policjant zna alfabet morse'a, chociaz ogladajac amerykanskie kino mozna wnioskowac ze tam prawie kazdy zna ten alfabet;).
  • 0

#83 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.10.2006 - |14:32|

w odroznieniu od alfabetu angielskiego :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#84 Sawilos

Sawilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 01.10.2006 - |17:05|

Minusy (ale to tak na sile):
- wszedobylski, wszystkowiedzacy glowny bohater

Akurat główny bohater wydaje się ciekawą postacią - ma spory zasób wiedzy, aczkolwiek nie obnosi się z nią aż tak mocno - po prostu korzysta z niej, gdy jest potrzebna;P W takim serialu postać "złotej rączki" z nieodgadnioną przeszłoscią jest wręcz nieodzowna;P

Na plus zaliczyłbym też jego wygląd - lepszy on niż jakiś przystojniak który wszystko potrafi,a rączkami nawet raz w życiu łopatą nie machał - ten lekko spracowany wygląd i wcale (chyba, jestem facetem to nie dam za to głowy :D) nie taka wielka uroda to bardzo oryginalna sprawa :D
  • 0
[...]- Zapytuję, zapytuję was więc, Iscariote: czymże jesteście?
-[...] Myśmy są misjonarze, misjonarze śmierci! Którzy chyląc swe czoła nisko proszą Pana o przebaczenie. Którzy chyląc swe czoła nisko powalają wrogów Jego na kolana, którzy w mroku nocy wymachują sztyletami, którzy zatruwają wieczerzę, myśmy są zabójcy, myśmy są skrytobójczy Judasze![...]

#85 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.10.2006 - |18:30|

Zdecydowanie najlepsza pod względem klimatu nowość.

Odcinek 2 bardzo dobry a końcówka BOMBA.

No i mamy Fallout, niestety tylko jako tytuł 2 epizodu ^_^
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#86 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 01.10.2006 - |22:12|

bohater z nieodgadnioną przeszłoscią

Według mnie w pierdlu siedział.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#87 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.10.2006 - |08:36|

wedlog mnie oddzialy specjalne ;)
  • 0

#88 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 02.10.2006 - |13:30|

Jak już obstawiamy, stawiam na więzienie. ;)
  • 0

#89 Bonus

Bonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 02.10.2006 - |14:38|

hm to ja obstawiam ze najpierw sluzyl w wojsku potem poszedl do wiezienia :)
  • 0

#90 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.10.2006 - |14:57|

Ja obstawiam że był w WSI :D .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#91 darek71

darek71

Szeregowy

• Email
  • 21 postów
  • MiastoKraków/Wiśniowa

Napisano 03.10.2006 - |21:35|

Przecież był w US Navy: :)
"W tym miesiącu na kanale CBS rusza emisja nowego serialu "Jericho". Opisuje on historie miasteczka odciętego od reszty świata przez wybuch atomowy. Już dziś możecie przeczytać co wydarzy się w "Jericho" w najbliższych odcinkach. Uwaga spoilery!

Epizod 1 - Jake Green po długiej nieobecności powraca do miasteczka Jericho. Wcześniej służył w marynarce armii Stanów Zjednoczonych nad jakimś tajnym projektem. Po krótkim spotkaniu z rodziną i przyjaciółmi postanawia ponownie odejść. Jadąc samochodem w oddali zauważa grzyb atomowy. Jeszcze nie wie, że w tym dniu zostanie bohaterem.

Epizod 2 - Jake postanawia, by wszyscy mieszkańcy miasteczka zeszli do schronu pod ratuszem. Erik, jego brat słusznie zauważa, że wszyscy na pewno się nie zmieszczą i sugeruje by udać się do opuszczonej kopalni na peryferiach miasta......."
  • 0

#92 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.10.2006 - |12:24|

Nie ma to jak mega grill po wybuchu bomby atomowej, a dokładnie ośmiu. Dzięki przekazowi z Azji wiemy już, które miasta dostały (zrobiłem sobie małą pauzę i do pięciu z poprzedniego odcinka doszły ostatnie 3), oto one: Atlanta, Chicago, Dallas, Denver, Philadelphia, San Diego, San Francisco i Seattle.
Widać deszcz nie był radioaktywny, no i miasto jakoś daje na razie radę, zdobywają informacje, no i jest pociąg z jedzeniem na horyzoncie.
10.000 samolotów i 1.000.000 ludzi to rzeczywiście problem, ale część na pewno dała radę, mam nadzieję, że w odcinku S01E05 Federal Response dowiemy się co na temat, kto, jak i dlaczego zdetonował te bobmy, czy może to były pociski balistyczne i był to atak wojskowy, a nie terrorystyczny, bo nie dostały najważniejsze miasta. No chyba, że jak to były pociski balistyczne, to po porstu część udało się zestrzelić, jeśli tak to gdzie kontratak, poczekamy, zobaczymy.
  • 0
Master of possimpible ;)

#93 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.10.2006 - |12:27|

z czystej ciekawości, co murzyn władował do ciężarówki?

#94 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.10.2006 - |15:36|

No to ja zaczynam na 9 zajecia w czwartki wiec o 7 bede sie budzil sicgala Jericho i ogladal.
Bardzo dobry serial, wszytskie 3 odcinki trzymaja w napieciu. Dobrze wymyslony scenariusz i logiczne zachowanie ludzi (chodz ja bym troszke inaczej postepowal - np. zaciagniencie wiecej ludzi do policji, ustanownienie strazy sasiedzkiej).

Ja nadal uwazam iz byl to atak terrorystyczny. Jedyne inne wyjasnienie to atak Chinski (tylko oni maja srodki by zaatakowac USA) z tymze bomby nuklearne byly najpierw przeszmuglowane do miast a potem zdetonowane.
Atak rakietowy w ogole nie wchodzi w gre.

Toudi: W beczce zapewne te M-16 w torbie niewiem, moze granaty?
Pozatym wazniejsze jest nie to co on wywiozl ale skad do cholery wiedzial ze ta bron tam sie znajduje.

Ps. Muzyka w tym serialu jest nawet lepsza niz w BSG...

Użytkownik Modes edytował ten post 05.10.2006 - |15:42|

• 0

#95 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.10.2006 - |11:47|

Narazie Jericho trzyma poziom. Zarówno jeśli idzie o sam serial jak i wyniki oglądalności, które jak wiemy często są ważniejsze od samego serialu :lol: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#96 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 06.10.2006 - |14:15|

Toudi: W beczce zapewne te M-16 w torbie niewiem, moze granaty?
Pozatym wazniejsze jest nie to co on wywiozl ale skad do cholery wiedzial ze ta bron tam sie znajduje.

Nie sadze ze to byly m 16, bo te m16ki to byly w "szafir" a beczki nie otwieral
  • 0

#97 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.10.2006 - |14:35|

gregorysl: czyli wedlog ciebie on te m16 zostawil? Bo w tym samochodzie nie bylo zadnych "szafir" cokolwiek to jest :P
  • 0

#98 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.10.2006 - |23:06|

No i kwestię żarcia rozwiązali od razu. Zresztą wody też bo deszcz nie był radioaktywny.

Dzięki temu scenarzyści będą mogli skupić się na innych wątkach.

Jesień zdecydowanie lepsza od lata.
Latem mieliśmy bardzo dobrego Blade i dobry Brotherhood
Teraz mamy bardzo dobre Jericho, Heroes i o ile będzie tak jak w pilocie The Nine.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#99 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 07.10.2006 - |03:28|

Jestem po odcinku drugim, trzeci zobaczę wieczorem. A oto moje wrażenia:

1. fajna scena strzelaniny z więźniami (lekki balet kamery niczym u Jhona Woo)
2. interesujące ciężkie granie (mam na myśli muzę)
3. Murzyn oczywiście jst podejżany
4. mam nadzieję że film stopniowo będzie dryfował w kierunku klimatów Mad Max/Fallout
  • 0

#100 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.10.2006 - |04:48|

malpka: nie film ale serial ;)

I moim zdaniem nie bedzie dryfowal w kierunku Mad Maxa ;) Fallout to juz kompletnie mozna zapomniec.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych