Skocz do zawartości

Zdjęcie

Daniel vs. Jonas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#81 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.12.2004 - |22:37|

Co tam Jonas. :/ Jestem w 100% za Danielem !!!

Tak jak ja i kilku innych userów forum,ale może byś poparł jakimś argumentem swoją wypowiedź :) No wiesz ja ciebie nie krytykuje,ale moderatorzy na tego typu wypowiedzi zwracają szczególną uwagę :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#82 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 11.12.2004 - |03:57|

Daniel z tego wzgledu jest the Best, bo to przez niego wszystko sie stalo,
gdyby nie on nie otwarliby wrot, niebyloby Stargate( :( ),
wiec Jonas wypada w porownaniu blado,
a jezeli chodzi o same postacie to nie jestem do konca pewny,
jeden i drugi jest ok.
  • 0

#83 Ma'chello

Ma'chello

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 12.12.2004 - |17:25|

Nie mogę się zgodzić , że Jonas wypada blado. Sam fakt żywej swego czasu dyskusji na temat jego postaci świadczy o tym , że nie pozostał obojętny dla widzów . Uważam , że obie postacie wniosły do serialu coś wartościowego i wielka szkoda , że postać Jonasa zniknęła z serialu (było to złe posunięcie producentów). Byłby on dobrym uzupełnieniem drużyny SG1 a relacje Daniel - Jonas mogłyby dodać dynamiki serialowi .
  • 0

#84 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 13.12.2004 - |11:50|

mowie Jonas wypada blado jezeli chodzi o zaslugi,
a nie ze to beznadziejna postac.
ale teraz to moglby wrocic (tzn. w 8 seri)

Użytkownik Indeed edytował ten post 13.12.2004 - |11:51|

• 0

#85 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 31.01.2005 - |21:39|

Ja też nie mogę się zgodzić, że Jonas wypadł blado w serialu.
Zdolność szybkiego kojarzenia, zapamiętywania faktów, wręcz "łaknienie" wiedzy powodowało, że był postacią bardzo wartościową.
Nie ulega wątpliwości, że w porównanie do Daniela na równych warunkach jest trochę niewporządku bo pamiętajcie: Jackson obecny był w 5 sezonach, a Jonas NIESTETY tylko w jednym...wielka szkoda.
  • 0
Dołączona grafika

#86 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.02.2005 - |01:32|

jestem za Danielem - nauczyl sie o wiele wiecej niz Jonas. poza tym nie bojcie sie - Daniel znow pojdzie wkrotce z Oma Desala na piwko i Jonas znowu wroci :P
  • 0

#87 Renfri

Renfri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16.02.2005 - |18:26|

U mnie to bylo tak: jak Daniel umieral przez caly dlugi odcinek , to siedzialam z husteczkami i ryczalam... potem przyszedl Jonas i ..... dalej mi brakowalo Daniela ale okazalo sie ze Jonas jest nawet spoko i przypadl mi do gustu. W odcinkach gdy Daniel "objawial sie" Teal'cowi i Jackowi denerwowal mnie ( no bo biednego Jacka ba'al kwasem martretuje a on nic)... no a potem nagle go znaleźli takiego nagutkiego, biednego, bez pamieci to... milo byla ze wrocil... tylko szkoda tego jonasa bo on w sumie tez pasowal do sg1 ... jaki z tego wniosek..... obydwaj sa na rowni.... :D
  • 0

#88 Arcusman

Arcusman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoChechło

Napisano 13.03.2005 - |00:14|

http://www.xmk61.dia...S... - Trib.avi

Coś na cześć daniela z sg1
  • 0
スターゲイト

#89 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 15.03.2005 - |21:13|

Jeszcze nie doszedłem do powrotu Daniela oglądając serial (jestem 6x17) więc nie będę sie wypowiadał o relacjach Daniel --> Jonas, ale jak dla mnie Jonas jest spoko gość i myślę, że gdyby dać mu tyle czasu na naukę co miał Daniel na pewno byłby od niego lepszy zwarzywszy na fakt, że uczy się dwa razy szybciej niż normalni ludzie(wg Nirrti posiada także inne jeszcze nie do końca rozwinięte zdolności), a i tak jak do tej pory nie sprawował się gorzej od Daniela.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#90 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.03.2005 - |21:39|

Osobiście dla mnie Daniel jest dużo "lepszy" - po prostu jako postać serialu miał szansę rozwijać się znacznie dłużej niż Jonas. Scenarzyści nie zmarnowali tego czasu. Pomysł na postać Daniela był niezły, ale Daniel jest też rewelacyjnie grany przez Shanksa.
Jonas również mi się podobał, ale tej postaci brakuje tego swoistego... "majestatu" archeologa. W tym wchłanianiu wiedzy na wyścigi Jonas był dla mnie trochę irytujący, podczas gdy gruntowna wiedza Daniela robiła po prostu wrażenie.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#91 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.03.2005 - |17:56|

Ja tam wolę Jonasa. Daniel jest taki jakiś nie tego... Ciapciakowaty, żeby nie powiedzieć pedałkowaty. I zawsze ma o wszystko wonty.
  • 0

#92 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 18.03.2005 - |19:29|

bo taka jest natura naukowca ;op
ja wole Daniela stary dobry kompan Jedynki , a nie jakis tam Jonas ktory musi sie wkupowac w laski druzyny przez kradziez
  • 0

#93 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 10.04.2005 - |20:30|

Ogulnie daniel ma przewage nad jonasem bo znamy go dluzej... Ale jakby jonas byl od poczatku rownolegle z danielem to chyba wnosil by wiecej pozytywow niz daniel...
  • 0
STARGATE SG-1

#94 Ellie

Ellie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoNowy Dwór Maz.

Napisano 20.04.2005 - |10:04|

Zdecydowanie wolę Daniela, zacznijmy od tego że jest moją ulubioną postacią z serialu. Sprawiedliwy, zawsze chętny do pomocy. Był gotowy sprzeciwić się Jackowi, aby pomóc innym. No i zmarł, ratując ludzi, któzy byli mu zupełnie obcy. A do tego lubiłam jego humor i te wieczne sprzeczki z Jackiem.
Jonas- na początku mi się wydawał lekko kretyński z tym swoim nieodłącznym uśmiechem, z tą ciągłą chęcią dorównania Danielowi. Ale w końcu polubiłam go, pokazał że jest kimś kto zasługuje na bycie w SG1.
Najlepiej by było, gdyby w siódmej serii pozostawić ich obu. Widać było w dwóch pierwszych odcinkach siódemki, że dobrze się dogadują i razem stanowią dobrany zespół. No ale cóż scenarzyści wymyślili inaczej.
  • 0

#95 Naamah

Naamah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 21.04.2005 - |18:12|

Mimo oglądania SG od początku, jakoś bardziej przypadł mi do gustu Jonas... Nie wiem, może dlatego, że powiało jakimś wiatrem odnowy :P . Wydawał mi się bardziej naturalny i swobodny od Daniela, mocniej zaanagażowany w to, co robił w jedynce - może właśnie przez to, że doszedł do niej w dość nieciekawych okolicznościach.

Faktem jednak jest, że gdyby w SG-1 zostawić i Jonasa, i Daniela, mogłoby być ciekawie :).
  • 0
Jeżeli zapalimy świecę, pojawi się cień. Im bardziej przybliżamy się do światła, tym większy staje się cień za nami.

#96 Hiramatsu

Hiramatsu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKoszalin

Napisano 05.05.2005 - |22:11|

Co do Daniela, to myślę, że jest bardziej lubiany przez widzów, gdyż gra w filmie od samego początku. Każda zmiana aktora źle sie odbija na oglądalności. Co do Jonasa, który chwilowo zasępował Daniela - był doby, ale nie aż tak dobry, jak Daniel!!!
  • 0

#97 Popo

Popo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoSopot

Napisano 09.05.2005 - |22:32|

Szkoda, że Jonasa nie ma na stałe w SG1. Dla mnie był taki moment gdzie Daniela a raczej jego role odbierałem tak jakoś bezpłciowo i ucieszyłem się na zmianę osób w serialu. W chwili obecnej Daniel jest tak samo dobry jak w pierwszych odcinkach SG1, co nie zmienia tego, co napisałem na początku.
  • 0

#98 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.06.2005 - |22:00|

Ja tez po pewnym czasie polubiłem Daniela potem go sprzątneli i pojawił sie Jonas, którego od razu zaakceptowałem.
Niemniej jednak cieszę sie ze daniel wrócił to w końcu jedna z ikon serialu ale szkoda ze np w 8 serii Jonas nie wrócił i nie ukrywam ze barkuje mi go.
  • 0

#99 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 07.06.2005 - |21:10|

No dobra, to teraz moja kolej:) Kiedyś lubiłam Daniela, co prawda nigdy nie był moją ulubioną postacią, ale go lubiłam. Jak napisała "121277" był on najbardziej humanitarnym i wrażliwym członkiem SG1, zawsze miał swoje zdanie i pogląd na świat. Poza tym uwielbiałam jego "sprzeczki" z Jackiem. Ale mimo to muszę powiedzieć, że całkowicie zgadzam się z SGTokar'em we wszystkim co napisał. Po powrocie w 7 serii Daniel zmienił się, zrobił się z niego taki muskularny żołnieżyk. Nie wiem sama, poprostu mnie denerwuje samym swoim stylem bycia, jakby starał się na siłę być fajny. Ale coś mu to nie bardzo wyszło :/ .
A Jonas? Jak odchodził Daniel byłam w szoku i nie wyobrażałam sobie SG1 bez niego. Ale dość szybko polubiłam Jonasa. Jednak z niecierpliwością czekałam na powrót Daniela. W końcu od 5 lat był on częścią SG1. A gdy ta chwila nadeszła strasznie się zawiodłam....
Podsumowując:byłabym za Danielem gdyby był taki jak kiedyś.
  • 0

#100 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 10.06.2005 - |22:09|

Zarówno Daniel jak i Jonas są swego rodzaju indywidualnościami. Daniel nie do końca dał się "użołnierzyć". Nie jeden raz sprzeciwiał się rozkazom a nawet działał im wbrew. Miał swój pogląd na wszystko i według niego działał. Jak dla mnie można porównać odejście Daniela z odejściem RDA. Wiem, wiem - to nie to samo. Ale w pewnym stopniu tak to odczuwam... Oczywiście jestem za Danielem i podobnie jak Ty Grace uważam, że Daniel "TAK" ale ten dawny...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych