Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona broń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czym chcemy walczyć podczas misji :> (213 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.06.2004 - |21:59|

Kto moze mi powiedziec jak nazwzywa sie substancja ktorej uzywa SG-1 do otwierania roznych dziwnych rzeczy np. drzwi zamkow i temu podobnych.
Interesuje mnie nazwa, sklad chemiczny, lub jakies info, linki

A najlepiej to odrazu przepis :P

Pogrzebałem w domu i wycofuję się z magnezu :) W pewnej bardzo mądrej książce (nie będę pisał tytułu, bo terorrystów jest niemało) :P , przeczytałem, że magnez owszem daje wysoką temperaturę spalania, ale cała idzie w gwizdek. Stali nie przepali. Ale za to termit jest do tego celu idealny :D I po lekturze jestem prawie na 100% pewny, że do wypalania zamków używali takiej mieszanki.
Nie próbować w domu!!! :P
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#82 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 14.06.2004 - |22:20|

Tez juz przekopalem troche stron o tematyce pirotechnicznej i teraz poszukuje magnezu w opilkach i w paskach. Rdze nie bedzie problemu skoloawac tylko ten magnez. Do Liceum juz nie chodze wiec bedzie maly problem ze skolowaniem :/
Tak wiec magnez i rdza plus magnez do podpalki ogien temperatura 3000*C lub 4000 i nie ma zamka.
Przezera sie nawet przez stal wzbogacana weglem :P

PEACE :P
  • 0

#83 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.06.2004 - |10:02|

Ujemny, jeżeli masz jakieś znajomości w armii, najlepiej jakiegoś podoficera zawodowego, będzie w stanie załatwić Ci zapałki sztormowe z dodatkowym wyposażeniem - takimi niby obrączkami za srebrzystego materiału (coś z dodatkiem termitu) używane np. do łączenia dwóch kawałków drutu. Same zapałki sztormowe też mają dodatek tego termitu, więc można trochę poskrobać i wyknuć coś niegłupiego.
Jeżeli chodzi o magnez, postaraj się o znajomości w jakichś zakładach produkujących cześci lotnicze - używają stopu o nazwie elektron, króry pali sie jasno jak magnez i jest dostępny w wygodnych opiłkach spod tokarki:)
a jeżeli chodzi o broń, wybrałbym P90 - do akcji zwiadowczych, M16A2 do szturmu lub zadań seek&destroy i do obrony np. wrót plus oczywiście granaty i miny Claymore. Jestem zatwardziałym ziemianinem więc odpada wszelka broń obcych, może z wyjątkiem tej przeciwko dronom. No i jeszcze do obrony wrót - browning M2 kalibru 12.7 mm, skoro stoją w komorze wrót, można je przenieść na drugą stronę - robią piękne dziury:)

Użytkownik radzior edytował ten post 16.06.2004 - |09:52|

• 0
Peace through superior firepower

#84 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 17.06.2004 - |13:50|

A pamiętacie może odcinek z drugiej seriipt. "W legowisku węża" - ten w którym Apophis pierwszy raz atakował ziemię. Otóż w kontenerze transportowym z którego Teal'c wziął sobie zata i pokazał jackowi co to jest to były jeszce kilka innych intrygujących przedmiotów. Może wiadomo coto jest bo zawsze mnie to ciekawiło B)
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#85 Tinamou

Tinamou

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.06.2004 - |16:10|

Jak dla mnie to wybrał bym Zata. Obezwładnia, zabija, dezintegruje. Przydało by mi sie cos takiego. ;) SPAS dobry ale na bardzo niewielkie odległości, srutem to mozna traktować z kilku metrów. MP5 jest dość dobry. Kewestia tego jaką amunicje załaduje.
  • 0
i pomyślec że NFZ zapłaciło 15000 zł za to że wszczepili mi w kręgodsłup coś co może być Goau'ldem ;)

#86 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 17.06.2004 - |16:17|

Zagłosowałem na Zat'a z kilku powodów:
1. Jest mały i poreczny w przeciwieństwie do innych broni.
2. Pierwszy szczał obezwładnia, drugi zabija a trzeci dezintegruje.
3. Ma super wygląd.
Te wszystkie cech sprawiają że jest najlepszy :) moim zdaniem.
  • 0
Zawsze po grudzie

#87 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.06.2004 - |16:50|

Snajperka, snajperka, snajperka, snajperka :D Bo... snajperka :P Zawsze miałem słabość do tego rodzaju broni. Do tego stopnia, że grając w FPP i dostając w swoje ręce broń tego typu, potrafiłem biegać tylko z nią. Czasami strzelając z biodra :lol: Jest jeszcze aspekt psychologiczny używania takiej broni, ale to nie miejsce na ten temat.
Co do Dragunova, to nie zapominajcie, że broń powstała bardzo dawno temu. Została zatwierdzona do użytku w 1963 roku. To jest ponad 40 lat. Czas robi swoje. A gdybym miał używać czegoś na akcji to Barrett M82A1.
Trochę duża i nieporęczna, ale skuteczna. Zresztą już kiedyś o niej pisałem.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#88 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.06.2004 - |21:29|

Litości !!!

gulus

Czyżby coś Cię zalało gulus? :P
Ten temat się już ciągnie od jakiegoś czasu. Z ankietą zresztą. Ale....hmmm... nie wiem, czy warto zaczynać go na nowo. Zawsze można grzecznie poprosić: proszę, sprawdźcie swoje posty zanim je wyślecie. Zasiewacie ziarno zwątpienia u "wzrokowców". Oby nie wyrosło z tego babelowe drzewo :ph34r:
I coby nikt nie powedział, że nie na temat piszę: snajperka !!! :P
  • 0

#89 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 18.06.2004 - |23:25|

Ja także na temat MP5 - sprawdzony, poręczny, niemiecki, solidny pistolet maszynowy.
Niemcy znają się na broni i wiedzą jak ją projektować i produkować.

H&K G36 - miodzik - ciekawe czemu nikt o tej broni nie pomyślał.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#90 Mithrandir

Mithrandir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoToruń

Napisano 19.06.2004 - |14:27|

Zat jest qll ale na ziemi przydałby sie taki granacik co to go Goauld maja na wyposarzeniu, ile spraw by tym załatwił (...tu wpisz właściwe...) ;)

Ja także na temat MP5 - sprawdzony, poręczny, niemiecki, solidny pistolet maszynowy.
Niemcy znają się na broni i wiedzą jak ją projektować i produkować.

To chyba zapomniałeś o kbk AK 7,62 ulubinej broni terrorystów. Nie ma takiego klimatu którego ta bron by nie zniosła. Lufą o buta i dalej strzelasz. :P :P :P

Użytkownik Mithrandir edytował ten post 19.06.2004 - |14:31|

• 0

#91 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 19.06.2004 - |15:01|

To chyba zapomniałeś o kbk AK 7,62 ulubinej broni terrorystów. Nie ma takiego klimatu którego ta bron by nie zniosła. Lufą o buta i dalej strzelasz.

AK 47 w różnych mutacjach przeróbkach i wersjach występuje i nie wszystkie są tak wytrzymałe jak to opisujesz - z resztą to jest karabin a ja mówiłem o MP5, które karabinem nie jest (SUBMACHINEGUN).
AK 47 i MP5 to całkowicie inne typy broni a produkt H&K jest jedną z ulubionych wielu jednostek antyT na świecie.
Poniżej link dla zainteresowanych - wiadomości z pierwszej ręki.
http://www.heckler-k...2_03_index.html
  • 0

Dołączona grafika

#92 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 20.06.2004 - |19:26|

oddaje swoj glos na MP5, mala, lekka i cicha...

z pewnoscia gdy wkoncu doczekamy sie jakiejs gry FPP na podstawie SG1, (najlepiej oficjalnej, podobno w 2005) to bede gral tylko mp5..;P
  • 0

#93 Bodzio

Bodzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 23.06.2004 - |07:06|

Kochany Staffik jest najlepszy :) Zawsze mozesz sie nim podeprzec, ma wbudowane zrodlo swiatla i nigdy sie nie skonczy (chyba ze sie myle bo jestem dopiero na 4 serii) Zat tez moze byc ale co to za przyjemnosc nie zrobic komus dziurki. Bum bum i po kolesiu :D
  • 0
<span style='font-size:21pt;line-height:100%'>Trzeba robić tak, żeby się nie narobić </span>

#94 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 24.06.2004 - |10:38|

Kto jak kto ale mi się podobał Daniel jak rozwalał japha z dwóch m16. No jak dla mnie ekstra - to z jednego to z drugiego. Może i ktoś mi powie że to były stare odcinki ale i tak się fajnie je ogląda. a zaty to już z lekka mi się znudziły - tyle ile chodzi o mnie. a naprawdę nikt nie wie co było w tej skrzyni o której wcześniej wspomniałem?
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#95 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 24.06.2004 - |12:57|

A pamiętacie może odcinek z drugiej seriipt. "W legowisku węża" - ten w którym Apophis pierwszy raz atakował ziemię. Otóż w kontenerze transportowym z którego Teal'c wziął sobie zata i pokazał jackowi co to jest to były jeszce kilka innych intrygujących przedmiotów. Może wiadomo coto jest bo zawsze mnie to ciekawiło  B)

Nie zauważyłem tam nic intrygującego poza:
- dwoma Staff'ami,
- sześcioma Zat'ami.

Poza tym odcinek, w którym Tea'lc objaśnia Jack'owi działanie Zata to: 1x21"Within the Serpent's Grasp"
  • 0

Dołączona grafika

#96 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 28.06.2004 - |06:57|

Może być ale ja tak dla pewności to bym jeszcze w kieszonce sobie schował jakiś mały ziemski pistolecik ;)
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#97 cube

cube

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.07.2004 - |18:52|

uwielbiam zata za ten 3 magiczny strzal... :D
  • 0

#98 EsaSol

EsaSol

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 17.07.2004 - |20:57|

cube napisano 17.07.2004 |20:07|
  uwielbiam zata za ten 3 magiczny strzal... 

popieram :D
  • 0

#99 JaXa

JaXa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 18.07.2004 - |09:33|

P90.... Ładne miłe i skuteczne... Pozatym ma bardzo fajny dzwięk jak strzela :ph34r:
  • 0

#100 Thorn

Thorn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.07.2004 - |10:36|

dlamnie najlepsza bronia jest Beretta:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych