Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fifa World Cup 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

#81 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 14.06.2006 - |22:13|

Mecz byl git. Niemcy wygrali pffff i co z tego nie sztuka wygrac jak sie ma przewage liczebna. I tak bylismy lepsi, a Boruc na prezydenta !!!!!
  • 0

Greed is eternal.

#82 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.06.2006 - |22:42|

Bosacki - (Lech Poznan :] ) :clap: :clap: :clap:
Jelen - :clap: :clap: :clap:
Boruc - :clap: :clap: :clap:

A Janas niech lepiej do kraju wogole nie wraca :[ 65-70 minuta meczu - powinien wprowadzic Brozka, Szymkowiaka... moze nawet i Rasiahldo :/ Ten mecz byl do wygrania :(

;(
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#83 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 14.06.2006 - |23:39|

A ja napiszę tak:
więcej niż oczekiwano ale mniej by zaspokoić nadzieję ;(

ps. chyba najwięcej emocji miałem kiedy bramkarz zaczął się kiwać :lol:
  • 0

#84 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 15.06.2006 - |07:05|

Dla mnie rewelacyjna gra polaków. Dziękuje wam!
  • 0

#85 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 15.06.2006 - |07:08|

W porownaniu z Ekwadorem, to zagralismy 10 razy lepiej :)
Szkoda ze przegralismy..ale BRAWO Polacy za walke !!
Jeszcze jakas szansa awansu jest :P

Pozdrawiam

#86 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 15.06.2006 - |08:26|

co za :censored: dzień najpierw Arabia w ostatnich min. remisuje a tak się cieszyłem że wygrają potem my przegrywamy a wszystko na sam koniec meczu ech znowu to samo co 4 lata temu.
  • 0

#87 Zoisyte

Zoisyte

Wielki Organizator

• VIP
  • 295 postów
  • MiastoJabłonna

Napisano 15.06.2006 - |09:11|

Niestety...Janas po raz kolejny udowodnił że jest niedouczonym imbecylem
Żadnej dobrej zmiany.
Dlaczego nie zmienił Sobolewskiego?? Powinien zaraz po przerwie.
Po co wprowadził Dudkę?? Liczył że ten koślawiec upilnuje szybkiego Odonkora??
Po raz kolejny zawodzi trener, a nie drużyna.

Gdyby w meczu z Ekwadorem też pomyślał chwilę to po przerwie byłyby 3 zmiany.
A tak to zaczęliśmy grać w 84 minucie.

Teraz w meczu z Niemcami na co czekał??
Ano chyba na to co się stało.

Ten człowiek nie jest dla mnie trenerem.
Nie wie nic o piłce i umie tylko eksperymentować.
  • 0

Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

#88 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 15.06.2006 - |09:34|

Dziwny brak reakcji Janasa na wprowadzanie szybkich i świeżych niemców - Żewłakow naprawde odwalał kawał dobrej roboty no ale nie ma się co dziwic - każdy by nie dotrwał do końca meczu przy takim tyraniu :). Janas powinien zaraz zareagowa na zmiany wprowadzanych napastników - tylko szczęscie, że wtedy nam nie wbili gola a dopiero [sic !] we doliczonym czasie :/

Brawa należa się Borucowi, Jeleniowi no i mojemu ulubieńcowi Ebiemu za jego walki głowkowe ze drągalami ze niemiec :).

Wkurza mnie jedynie wywiad na interi Janasa że głupie była ta czerwona kartka, mógł odpuścic - tylko, że wcześniej we wywiadzie Klosse mówi, że jakby go nie sfaulował to by wyszedł sam na sam ze bramkarzem .... to tylko dowodzi jakie głupoty gada trener :/

Dobrze, że odpowiednio została ustawiona formacja - odpowiedni zawodnicy ale cóz... we kuluarach mówi się, że to już nie Janas decydował tylko Piechniczek ze Streilałem....

Mam nadzieje, że nowy trener reprezentacji będzie to człowiek z poza układów a co najważniejsze nie ze "polskiej szkoły piłkarskiej".

Heniek na trenera :)

A dzis czas kibicowa Kostaryce :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#89 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.06.2006 - |10:46|

Janas znowu zawalił zmiany. Sobolewski miał żółtą kartkę to już po jednym z fauli w 2 połowie powinien zastąpić go np. Szymkowiak bo było widać że pracuje na drugie żółto. No ale OK, stało się i czerwona kartka. I ja się pytam co my wtedy broniliśmy? 0:0 które nic nam nie dawało? Wtedy powinni wejść Szymkowiak (na podmęczonego rywala by się nadał), Brożek i może nawet ten Rasiak i atakować. Jasne że wtedy moglibyśmy stracić bramkę ale co za różnica skoro i tak straciliśmy ją.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#90 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 15.06.2006 - |11:18|

To był najgorszy dzień w moim życiu :( Najpierw słaby występ na zawodach, potem Hiszpanie rozwalili
Ukrainę, której kibicowałem 4: 0 :censored: no i potem Polska :censored:
Brawa dla Boruca, Bosackiego i Smolarka głownie. Szkoda że za bardzo skupiliśmy się na obronie :/
ale wyłączyliśmy z gry Ballacka i Schwiensteigera i za to należą sie gratulacje
  • 0

#91 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 15.06.2006 - |16:43|

Od samego poczatku Janas i spolka twierdzili ze beda grali ofensywnie bo zalezy im tylko na zwyciestwie.
A tu bach - na dzien dobry formacja defensywna ktora - jak bylo widac w poprzednich meczach w ktorej ja stosowano - w ofensywie sie kompletnie nie sprawdzala i tak samo bylo w tym meczu.o ile obrona grala b.dobrze o tyle atak prawie nie istnial.
Zawodnicy juz po przerwie byli wykonczeni - bardzo mnie to dziwi zwazywszy na ten "glosny" trening kondycyjny ktorym usprawiedliwiali porazke z kolumbia bo byli tak "wykonczeni" szykujac doskonala kondycje na mundial.
Zmiany pod koniec meczu to jakas parodia.Jaki sens ma wprowadzenie rezerwowego na boisko w ostatnich 3-4minutach podczas gdy polowa druzyny czolga sie po murawie juz od polowy meczu - wie chyba tylko Janas.
Mam wrazenie ze ten clzowiek myslami zbieral juz laury za remis i zapomnial o wczesniejszych zmianach.
Brawa sie naleza za obrone w tym meczu ale nie powinno to przeslonic porazki z ekwadorem bo ewidentnie widac ze naszej reprezentacji musi sie CHCIEC aby powalczyc na poziomie wyzszym niz to co pokazali w poprzednich meczach.Ale czemu im sie nie chcialo na najwazniejszych imprezach pilkarskich - mundialu w Korei i teraz w niemczech?To jest dla mnie najwieksza zagadka

Użytkownik Blah edytował ten post 15.06.2006 - |16:43|

• 0

#92 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 15.06.2006 - |17:07|

No i po herbacie. Kostaryke przegrala 3:0 eh wracamy do domu, moze za 4 lata :P ....
  • 0

Greed is eternal.

#93 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.06.2006 - |17:24|

No i po herbacie. Kostaryke przegrala 3:0 eh wracamy do domu, moze za 4 lata :P ....

I bardzo dobrze że przegrała. Trzeba liczyć na siebie a nie na innych. Pewnie nasi reprezentaci by chcieli żeby nawet z 0 punktami po 3 meczach grupowych nadal mieć szanse na awans.
  • 0

#94 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.06.2006 - |18:34|

nowa wersja :

"Już za 4 lata, już za 4 lata - Polska będzie mistrzem świata !!!"

no chyba, że z tą sama reprezentacją, too.... widzieliście sami :angry:
  • 0

Dołączona grafika

#95 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.06.2006 - |21:00|

Trzeba sobie to powiedzieć szczerze - Janas zawalił na całej linni. Kontrowersyjne powołania, nieoczekiwana zmiana taktyki przed samym mundialem i fatalne zmiany, zero czytania gry na boisku..... szkoda gadać.
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#96 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 18.06.2006 - |09:42|

I tak Janas zostaje na stanowisku trenera - nie ma co lamentowac i wylewa na niego pomyje, koledzy ze PZPNu go ochronią :/
Zresztą 4 lata temu winna porażki na mundialu była Edyta Górniak a w tym dziennikarze a za 4 lata pewnie krzywizna ziemi czy zły wpływ księżyca.
Wkońcu na 50 meczy 26 wygrał i tylko 14 przegrał ..... lol ale z jakimi przeciwnikami wygrywał :/

Wczorajszy mecz USA - Włochy - widac, ze wreszcie jakis sedzia chciał by gwiazdą meczu... widziałem tylko 2 połowe bo w czasie pierwszej to była burza u mnie i kablówka, raz była, a raz nie :/

Z ciekawszych meczy.... Czechy - Ghana. Zwykle kibicuje naszym sąsiadom jak nie ma na kogo (czytaj brak Polaków) ale jak słyszałem, ze Czesi są juz myslami w nastepnej rundzie, że nawet prasa nie poświeca czasu temu meczowi - pomyślałem, że fajnie by było by przegrali za arogancję :). Nie ma co ukrywa - 2 drużyna świata na kolanach rzucona przez przedstawicieli czarnego lądu. Szkoda tego spalonego gdzie 3 Ghańczyków sam na sam ze bramkarzem podaje do siebie, szakoda tego karnego. Winik mógł by spokojnie 4:0 a równierz dzieki bramkarzowi Czech mógł by spokojnie 8:0 :)

Jedno mnie ostatnio rozsmieszyło (poza bzdurnymi tłumaczeniami Janasa), ze Ekwador liczy na mistrzostwo świata .... lol ograli naszą słabą reprezentacje, ograli słabą Kostarykę (głupio mówic ale ta słaba Kostaryka pownie i ogra orły Janasa :/) i maja manie wielkości. Nie lubie Niemieckiej, fuksiarskiej druzyny ale mam nadzieje, że zleją Ekwador tak że im się odechce gra we piłke :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#97 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 18.06.2006 - |09:59|

Skaczecie na tego Janasa, i na ekipę naszą. Ale prawda jest taka, co powiedział Janas. Kim ja mam grać, jak większość reprezentacji nie gra (grzeją ławy) Powinni rozj… PZPN
  • 0

#98 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.06.2006 - |12:41|

Powinni rozj… PZPN

Tu się zgadzam :D. A co do tego że Janas nie ma czym grać to cóż dobry trener powinien zrobić coś z niczego ;).
Sam uważam że na tę chwilę na więcej niż sam awans do MŚ nas nie stać ale mimo wszystko przegrać mecz bez walki (jak ten z Ekwadorem) to tak nie powinno być.

Użytkownik Pawel edytował ten post 18.06.2006 - |12:41|

• 0

#99 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 18.06.2006 - |12:43|

Myślę, że Janas chce dorównać Engelowi i chce przegrać 2 mecze i ostatni wygra :P co wydaje mi się bardzo prawdopodobne :]
  • 0

Dołączona grafika

#100 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 18.06.2006 - |13:21|

Krótkie komentarze do wszystkich dotychczasowych meczów:
Niemcy - Kostaryka, dobry mecz na otwarcie mundialu, dużo bramek, przyjemnie się oglądało
Polska - Ekwador, porażka Polski, która była zbyt pewna siebie
Anglia - Paragwaj, słaba gra Anglii
Trynidad i Tobago - Szwecja, zaskakujący remis, czyli sukces małego karaibskiego państewka
Argentyna - Wybrzeże Kości Słoniowej, niesamowita gra WKS, ale więcej szczęścia po stronie Argentyny
Serbia i Czarnogóra - Holandia, powiało nudą
Meksyk - Iran, tego akurat nie oglądałem :P
Angola - Portugalia, wygrana Portugalii, choć Angola się starała
Australia - Japonia, niesamowita gra Australii w ostatnich minutach spotkania
USA - Czechy, sromotna porażka USA
Włochy - Ghana, znów powiało nudą :P
Korea - Południowa - Togo, 3 raz nudy :P
Francja - Szwajcaria, bardzo słaba gra Francji - może wreszcie czas dokonać zmian w kadrze
Brazylia - Chorwacja, "Albo pierwsi tacy słabi, albo drudzy tacy mocni"
Hiszpania - Ukraina, niesamowita klęska Ukrainy
Tunezja - Arabia Saudyjska, dobra końcówka, przeciętnego meczu
Niemcy - Polska, najbardziej emocjonujący mecz, dobra gra Polaków
Ekwador - Kostaryka, pogrzeb szans Polski na wyjście z grupy
Anglia - Trynidad i Tobago, Karaiby się bronią, ale Anglia to Anglia :P
Szwecja - Paragwaj, cud Szwedów w ostatnich minutach
Argentyna - Serbia i Czarnogóra, porażka Serbii jakiej nikt sie nie spodziewal :P
Holandia - Wybrzeże Kości Słoniowej, WKS się starało, ale chęci to za mało
Meksyk - Angola, słabiutko
Portugalia - Iran, zasłużona wygrana

I to było 50% meczów w fazie grupowej... druga połowa dopiero 23.06 po meczu Szwajcarii i Korei Płd.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych