Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial nie wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#81 sad

sad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16.09.2006 - |11:00|

Złota Malina wędruje do LOSTów !
Nie mam pojęcia, co ludzie widzą w tym straaasznie nudnym serialu. Na dobrą sprawę to ta ilośc akcji i problemów, która tam sie przewija zasługuje na 2-3 odcinki (a więc nawet 1 season by jeszcze trwał) :P

Srebrna Malina za Surface. Może jako kino rodzinne, bardzo infantylne, nadaje się do oglądania ...przy obiadku, gdzie bardziej trzeba się skupic nad talerzem...

Brązowa dla Inwasion za zbyt mało akcji i sporo nudy.
  • 0
Dołączona grafika

#82 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 23.09.2006 - |14:19|

A ja dolacze jeszcze serial z Ryanem Goslingiem-Young Hercules,nie wspominajac juz o kilku polskich. :P
  • 0

#83 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |18:10|

to JEST forum Stargate (w koncu, jak sie nazywa????) a ze przygarnelo tez inne seriale, no, to... mu sie chwali :)
ale prosze, bez takich herezji, ze SG to badziewie!! no jak mozna!!
nie twierdze, ze to najepszy serial wszechczasow - bo i nie jest bez wad - ale jednak, udalo sie jego tworcom wykreowac swiat, ktory podoba sie tysiacom, milionom widzow i fanow na swiecie. wiec
tytul Stargate nie powinien sie znalezc w tym topic'u :) jakis wichrzyciel tu byl :)

ja zgadzam sie z Seven of nine, mlody herkules to badziewie okropne. chyba nic gorszego nie widzialam. nawet nasz polski Wiedzmin o niebo lepszy :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#84 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 02.10.2006 - |14:02|

BSG 1978 (pilot) - świetna pozycja do oglądania po kilku piwach, komedia jakich mało a zwłaszcza design Cylonów wymiata.

The Unit - sam nie wiem. Pilot mnie zainteresował, następne odcinki wykazały totalny brak logiki i realiów, jedynie wątek żony był ciekawy. Ale odcinek 6 mnie znowu wciągnął. Zobaczę co będzie dalej.

Jestem zmuszony bronić Xeny. Mnie też okropnie drażnił do momentu gdy uświadomiłem sobie że serial jest zrobiony z przymróżeniem oka. A odcinek w którym Xena przeżywa swój własny Dzień Świstaka jest rewelacyjny. Ale to moje zdanie i wiem że mogę się wam wydać infantylny.
  • 0

#85 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.10.2006 - |14:28|

BSG 1978 (pilot) - świetna pozycja do oglądania po kilku piwach, komedia jakich mało a zwłaszcza design Cylonów wymiata.

W 1978 Cykloni wymiatali - zreszta nie tylko oni .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#86 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 08.10.2006 - |06:52|

a ja myślałam, że ktoś tu napisze o np:
- "Ptaki nocy" - dzieło o córce Batmana - lala miała fajne ciuszki ale całość woła o pomstę do nieba
albo
- Kronika nie z tej ziemi - dziennikarskie archiwum X - byłoby nawet znośne gdyby zmienić scenariusz, aktorów i ekipę realizującą
z dotychczas wymienionych przychylam się do opinii o:
- Carnivale - wyjątkowo obrzydliwa produkcja, fu
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#87 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 08.11.2006 - |09:54|

ja uwazam ze zakladanie takich topicow jak 'najlepszy serial' czy 'najgorszy serial' to szczyt glupoty. Kazdy wie, ze dobre wychowanie nakazuje nie dyskutowac o gustach innych. Z tego tylko sprzeczki i spiecia powstaja. A co najwyzej tak arcy inteligetne stwierdzenia jak 'no dla ciebie to moze serial X jest najlepszy, ale ja wole Y' :D Da sie takie wypowiedzi na tym forum znalezc :P A wszelki komenty typu "oceniam serial na 6/10" chyba wymaga tylko odpowiedzi typu "a co mnie to obchodzi" :D

No ale jako ze juz jakis inteligent zalozyl taki topic, a ja postanowilem zabrac glos i jako, iz nie lubie tworzenia rzeczy ze statusem swietych krów, musze powiedziec, ze z tych seriali co widzialem, SG-1 jest jednym z najgorszych. :P

Tylko co was to obchodzi?? :D
pozdro :P

P.S. Fani SG1 nie czujcie sie urazenie. Lost, ktory bije wszelkie rekordy, poza b. dobrym s1 skonczyl na tym, ze prawie polowa s3 to jack, sawyer i kate siedzacy w klatce. Nie ma jak to leciec z wysokiego krzesla :) Obecny sezon oceniam gorzej niz sg1 :)

podpisuję sie całkowicie.
i w kwestii topików tego typu i w kwestii oceny SG1 i Lost. Chociaż SG Atlantis chyba jest gorsze, niż SG1.
i to jest tylko wyrażenie własnego zdania, a nie próba przekonania, by ktoś czegoś nie oglądał, albo uważał to tak samo jak ja za słabe.
mi podoba się coś, komuś coś innego i ja to szanuję, tak jak mam nadzieję inni szanują to, że mi może się SG i Lost (oprócz pierwszego sezonu) nie podobać. :D nie ma w tym herezji, bo żaden serial nie jest religią. a ostatecznie gdyby nawet, to żadna religia nie jest doskonała.
  • 0
back from the dead :D

#88 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 10.11.2006 - |01:59|

Z ostatnich nowych seriali nie mogę "zmęczyć" EUREKI dotarłem z ledwością do 10 odcinka i mam już serdecznie dosyć. To raczej komedia dla 12-latków, niż serial SF. Zobaczyłem, że będzie 2 sezon i mam nadzieję, że będzie więcej intrygi, a mniej komedii.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 10.11.2006 - |02:12|

• 0

#89 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.11.2006 - |15:41|

Z ostatnich nowych seriali nie mogę "zmęczyć" EUREKI dotarłem z ledwością do 10 odcinka i mam już serdecznie dosyć. To raczej komedia dla 12-latków, niż serial SF. Zobaczyłem, że będzie 2 sezon i mam nadzieję, że będzie więcej intrygi, a mniej komedii.

Kiedy Eureka z założenia miała być właśnie takim dosyć luźnym serialem więc wszystko jest OK. Oby tak dalej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#90 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 15.11.2006 - |22:40|

Akurat Eureka tak jak i Surface są serialami dość "lajtowymi" i takie tez są potrzebne, na szczescie jesli chodzi o dyskusje najlepsze/najgorsze to oczywiscie kazdy ma swoje typy i o gustach sie nie dyskutuje. Ale bardzo dobrze, ze jest wybór i mozna w sumie ogladac co sie chce (no chyba ze jestes skazany na Polskie TV... ale od czego jest Internet ;)
  • 0
Dołączona grafika

#91 bandy

bandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.11.2006 - |01:54|

W pełni popieram swojego przedmówcę. A od siebie dodam jeszcze tylko, że według mnie jest sporo dennych seriali s.f. (a zwłaszcza fantasy) i każdy ma swoje ulubione. Nie zgadzam się jednak, że Lost to serial s.f. Bo jest w nim tyle sf co w 07 zgłoś się(zresztą i tak uważam ten serial za lepszy od Lost)
  • 0

#92 Drusek

Drusek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 25.11.2006 - |03:34|

Od razu powiem ze nawet nie staram sie ogladnac tych seriali ktorych ludzie nie polecaja wiec nie moge tu wymienic tych naprawde najgorszych.
Ale z tych co ogladalem:
Sezon 1 Stargate... przebrnalem tylko dlatego poniewaz pisaliscie ze z sezonu na sezon robi sie lepiej - dzieki wam zato - robilo sie :D
SAAB - nie udalo mi sie ogladnac wszystkich odcinkow... jakos nie wciagnal mnie wogole.
Invasion - sciagnale male nie ogladalem, za to kumpel probowal - nie udalo mu sie :P
  • 0

#93 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26.11.2006 - |21:12|

To i ja dorzucę swoje 2 grosze :D :D Moje najgorsze seriale to:

Sliders - chciałem to obejrzeć ciekawa tematyka podróże między wymiarowe ale skończyłem jakoś po 3 odcinku 4 sezonu po prostu już nie wyrobiłem :D

B5 Crusade - po genialnym zakończeniu Babylon 5 zdecydowałem nie rozstawać się jeszcze z światem Babylon 5 ale przy Crusade wymiękłem tragiczny serial jedyne co ma wspólnego z B5 to świat. Reszta to żenada :)

Supernatural - takie nijakie to, cały czas szukanie ojca bla bla potworki też takie sobie.
  • 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#94 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.11.2006 - |21:25|

jak kazdy moze to czemu i nie ja wiec wedlug mnie

1. Blade - jakos nie wciagnal mnie
2. Kyle XY - ogladalem odcinki ze skokami po 5 minut poprostu nuda jak ich malo.
3. Andromeda - jakos nie do przetrawienia .

ale oczywiscie wszystko zalezy od gustu. innym moze sie to podobac.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#95 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.11.2006 - |22:17|

elam
"ja zgadzam sie z Seven of nine, mlody herkules to badziewie okropne. chyba nic gorszego nie widzialam. nawet nasz polski Wiedzmin o niebo lepszy :)"

no tu to przegiąłeś :) nic gorszego od wiedźmina to chyba jeszcze nie nakręcono :D Zdecydowana najbardziej malinowa malina z malin.

a tak z inej beczki:
Lexx - za trzeźwy byłem jak oglądałem
Blade - odpadłem - nudy i łowca wampirów w wersji kurdupel
Threshold - moje prywatne rozczarowanie
Carnivale - nie lubię cyrku
B5 Crusade - totalna porażka uniwersum Babylon 5

Użytkownik slaweeek edytował ten post 26.11.2006 - |22:19|

• 0

#96 Wojo

Wojo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.11.2006 - |23:36|

A ja będę niekonwencjonalny i powiem że najgorsze dwa seriale jakie lecą ostatnio w TV moim zdaniem to

LOST - sezon 2 jest totalnie do niczego. Pierwszy sezon był naprawde genialny i oglądałem każdy odcinek, z niecierpliwością czekałem na następny. A drugiego nie moge przetrawić - jakoś mnie odrzucają te wszystkie pomysły. Mam wrażenie jakby ludzie od LOST udławili się własnym sukcesem...

a drugi serial już z rodzimej filmoteki to (zupełnie z innej beczki):

OFICEROWIE - totalna kicha ;] Załamać się można jak się ogląda problemy emocjonalne pani Alicji Szymczyszyn ;p
  • 0

#97 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 30.12.2006 - |21:53|

Carnivale - nie wiem tylko dla czego tego serialu nie trawię i na nim zasypiam. Klimat mi odpowiada , aktorzy też, ale sama fabuła a może kontekst filmu mnie nudzi, nie wiem.
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#98 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.12.2006 - |23:16|

No to witaj w klubie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#99 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.01.2007 - |16:30|

jest coś takiego w naszej TV i potwornie długo już leci jakieś dzieciaki w krainie dinozaurów - ktoś powinien nas od tego uwolnić!!!
i było jeszcze takie coś o starszym naukowcu, damulce, myśliwym i dzikiej dziewczynie w zaginionym świecie - dno i strata czasu
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#100 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |21:02|

najgorszy serial to Power Rangers - niby dla mlodziezy (jakiej????) ale zarowno scenariusz, charakteryzacja, rekwizyty, efekty specjalne i gra aktorow - na poziomie 5giej klasy szkoly podstawowej
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych