Skocz do zawartości

Zdjęcie

Egzamin gimnazjalny 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#81 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 22.06.2006 - |10:28|

(...) historii można się uczyć na 2 lekcjach (przez 3 lata spokojnie można przerobić cały program)(...)

Zastanawiam sie czy ty masz pojecie o tym, co napisales. Ja przez 4 lata Liceum, 2 godizny historii w tygoniu nie przerobilem calego programu, bo czasu braklo. Pozatym to nauka trwa 2.5 roku a nie 3.
  • 0

#82 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 22.06.2006 - |11:34|

Zastanawiam sie czy ty masz pojecie o tym, co napisales. Ja przez 4 lata Liceum, 2 godizny historii w tygoniu nie przerobilem calego programu, bo czasu braklo. Pozatym to nauka trwa 2.5 roku a nie 3.

miałem na myśli gimnazjum.... i my zdążyliśmy... chociaż mieliśmy niezłą charówkę, bo nasza wychowawczynią była historyczka i na historii czasami robiła lekcje wychowawczą.... ale tak to zdążyliśmy
  • 0

Dołączona grafika

#83 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.06.2006 - |12:00|

miałem na myśli gimnazjum.... i my zdążyliśmy... chociaż mieliśmy niezłą charówkę, bo nasza wychowawczynią była historyczka i na historii czasami robiła lekcje wychowawczą.... ale tak to zdążyliśmy

To już całkiem inny problem :) Ja miałem za wychowawczynię w liceum matematyczkę, wi.ęc Cię rozumiem. W każdym razie potwierdza się to co pisałem wcześniej - że potrzeba jest ujednolicenia caałościowego programu nauczania we wszystkich poziomach szkół.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#84 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 22.06.2006 - |15:44|

szczerze mówiąc ten pomysł nie jest trafiony (jak każdy pomysł Giertycha), ale nie powiem, że godzinkę wf-u mogliby gwizdnąć, bo już mam dość... jestem zaprawionym cyklistą i nie lubię piłki noznej (podobno jestem nienormalny :P ) a na tym całym wf-ie nie robi się nic więcej jak tylko gania za piłką... :/ a co do tego, żeby zastąpić to historią to jeszcze gorzej.... historii można się uczyć na 2 lekcjach (przez 3 lata spokojnie można przerobić cały program), ale nieeeee Giertych musi zrobić burd... :censored: więc pomysł jak zawsze trafiony, co do wf-u to niech tylko się coś zmieni na moich lekcjach to możemy pogadać o tym co już jest więcej nie potrzeba nam żadnych lekcji... prawie 2 dni w 7dniowym tygodniu spędzam w szkole (powyżej 30 godzin) i więcej już nie trzeba!!!! GIERTYCH - sam mógłbyś się wreszcie czegoś nauczyć :censored: :censored: :censored:

Nie , nie jesteś sam w swoim podejściu do piłki kopanej , też nie wiem co ludzie widzą w lataniu za jedną malutką piłeczką ;) Z innej beczki : jak słyszę Historia Polski i Historia Powszechna , jako dwa inne organizmy to przypomina mi się podejście do Historii w Rosji albo Niemczech ;) Czyli subiektywizm do kwadratu ........ ale mi osobiście wszystko jedno , byle się nie przy***** do uczelni wyższych :)

Swoją drogą dzieciarnia ma teraz straszną zabawę z tym nieszczęsnym Giertychem , wszędzie na niego " jadą " , może i dobrze ale na takim młotku jakim niewątpliwie jest Roman G. nie wywrze to żadnego efektu - dobrze wiemy jak to jest , jak sie zaprze to nic sie nie zmieni - on i jego pokroju są zawsze tacy pewni swoim racji .......

Użytkownik Surin edytował ten post 22.06.2006 - |15:46|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#85 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 22.06.2006 - |16:14|

(...) Z innej beczki : jak słyszę Historia Polski i Historia Powszechna , jako dwa inne organizmy to przypomina mi się podejście do Historii w Rosji albo Niemczech (...)

Do swojej listy zapomniales dodac USA, gdzie historia USA jest odrebnym przedmiotem. Bo jak ktos nie zna historii powiedzmy Francji to nie jest problem, ale jak ktos nie zna historii swojego kraju to jest to powazny problem. W wyniku takiego wlasnie dzialania mielismy w Polsce przez ostatnie 16 lat przeje****.
Teraz jak ktos obraza nas na arenie miedzy narodowej w sprawach historycznych statystyczny Polak nie wie czy to prawda czy falsz. Pamietam jak na ekrany wszedl U-571 i wielkie hurra wsrod zanjomych. Po obejrzeniu tego filmu czesc twierdzia ze to amerykanie rozpracowali enigme :| Jak sie nie zajmiemy edukacja historyczna to zginiemy, bo zaden narod nie moze istniec bez historii, a obecnie to uczymy sie wiecej hoistorii powszechnej niz wlasnej. Ale pewnym srodowiskom bardzo zalezy na wymazaniu historii, szczegolnie tej najnowszej.
  • 0

#86 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.06.2006 - |16:45|

jak temat o szkole to o szkole...

świadectwo (pierwsze z paskiem :D ) => dostarczone
zaświadczenie o 80 pkt => dostarczone
dyplom za wzorową pracę w bibliotece szkolnej => dostarczone

nie zmienia to faktu, że i tak rodzice sa nie zadowoleni :P

ciekawe tylko, czy moja motywacja zostanie wypłacona (założyłem się z połową rodziny, że na koniec gimnazjum bede miał pasek, jeśli mam to wygrywam łącznie 3 stówki, jeśli nie to przegrywam 150zł :P ) tylko nie wiem czy mi wypłacą :P :P :P
  • 0

Dołączona grafika

#87 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 23.06.2006 - |17:17|

jak temat o szkole to o szkole...

świadectwo (pierwsze z paskiem :D ) => dostarczone
zaświadczenie o 80 pkt => dostarczone
dyplom za wzorową pracę w bibliotece szkolnej => dostarczone

nie zmienia to faktu, że i tak rodzice sa nie zadowoleni :P

ciekawe tylko, czy moja motywacja zostanie wypłacona (założyłem się z połową rodziny, że na koniec gimnazjum bede miał pasek, jeśli mam to wygrywam łącznie 3 stówki, jeśli nie to przegrywam 150zł :P ) tylko nie wiem czy mi wypłacą :P :P :P

" Wzorowa praca w bibliotece szkolnej " ? A coś tym tam robił żeś dyplom dostał ? Romansowałeś z panią bibliotekarką ? ;) Moja rada - nigdy , o nic , się nie zakładaj , nawet jeśli jesteś pewnien swojego ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#88 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 23.06.2006 - |20:43|

" Wzorowa praca w bibliotece szkolnej " ? A coś tym tam robił żeś dyplom dostał ? Romansowałeś z panią bibliotekarką ? ;) Moja rada - nigdy , o nic , się nie zakładaj , nawet jeśli jesteś pewnien swojego ;)

poprostu stałem w okienku i wypożyczałem książki uczniom, nauczycielom itd. tak czy owak przyjemna robota i lekka a do liceum 2 dodatkowe punkty, więc się opłacało :P
  • 0

Dołączona grafika

#89 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.06.2006 - |11:20|

no więc stał się, oficjalnie stałem się licealistą w VI LO w Krakowie w klasie I E o profilu historia-wos (a chciałem matematyczno-informatyczną :/ ) no ale ważne, że przynajmniej ta szkoła co chiałem.... :/

ogólnie niezadowalony :/

no to chwalić mi się tutaj, ale już :P
  • 0

Dołączona grafika

#90 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 30.06.2006 - |13:00|

no więc stał się, oficjalnie stałem się licealistą w VI LO w Krakowie w klasie I E o profilu historia-wos (a chciałem matematyczno-informatyczną :/ ) no ale ważne, że przynajmniej ta szkoła co chiałem.... :/

Gratuluję :) A ja się pochwalę że z dniem dzisiejszym skończyło się moje odroczenie wojskowe - oficjalna odprawa do jednostki 27 lipca :bag: Ale ja mam to głęboko , mnie się nie śpieszy , może za pare lat ;) A do tej pory - learning , learning , learning .......

p.s: Vol7 , zdradzisz ile miales punktów z testu gimnazjalnego ? :D

Użytkownik Surin edytował ten post 30.06.2006 - |13:01|

• 0

#91 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.06.2006 - |18:35|

Gratuluję
p.s: Vol7 , zdradzisz ile miales punktów z testu gimnazjalnego ? :D

dzięki :)
czemu nie? miałęm 80/100pkt łącznie: 45/50 z humana i 35/50pkt z mat-przyr... i jestem z tego dumny :clap:

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 30.06.2006 - |18:36|

• 0

Dołączona grafika

#92 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 30.06.2006 - |20:23|

dzięki :)
czemu nie? miałęm 80/100pkt łącznie: 45/50 z humana i 35/50pkt z mat-przyr... i jestem z tego dumny :clap:

To ja mam teraz kompleksy :P Ja z tego co pamiętam gdy pisalem 3 latka temu dostałem 68/100 ...... ale pewnie teraz poziom jest niższy i dlatego tak dobrze ci poszło ( żart :D ) Kuzwa a ja ciągle musze czekać na te nieszczęsne wyniki egzaminu ..... gdyby nauczycielom płacono za sprawdzanie matur to by je nam sprawdzali na bieżąco po napisaniu chyba :P
  • 0

#93 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.07.2006 - |15:21|

właśnie się dowiedziałem, ze brakło mi tylko 2 pkt do mat-infu :censored: :censored: :censored:
mam w klasie 10 chłopaków i 26 dziewczyn to bedzie masakra, a nie szkoła!!! ja chce wrócić do gimnazjum :( :( :(
  • 0

Dołączona grafika

#94 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 01.07.2006 - |15:36|

właśnie się dowiedziałem, ze brakło mi tylko 2 pkt do mat-infu :censored: :censored: :censored:
mam w klasie 10 chłopaków i 26 dziewczyn to bedzie masakra, a nie szkoła!!! ja chce wrócić do gimnazjum :( :( :(

A u mnie było 6 gości i 24 babki i wyobraź sobie że to był raj :D Po latach stwierdzisz że gimanazjum w porównaniu do liceum to było ... ZOO

Użytkownik Surin edytował ten post 01.07.2006 - |15:45|

• 0

#95 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 01.07.2006 - |17:35|

Ta wypowiedz wydaje mi sie bardzo dziwna.
  • 0

#96 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.07.2006 - |17:40|

Ta wypowiedz wydaje mi sie bardzo dziwna.

Trzeba się zastanowić czy tu chodzi o to ,że nie lubi dziewczyn czy też chłopców :P ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.07.2006 - |17:41|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#97 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.07.2006 - |18:08|

Trzeba się zastanowić czy tu chodzi o to ,że nie lubi dziewczyn czy też chłopców :P ;)

miałem raczej na myśli proporcje, a nie o to kto co lubi :P
  • 0

Dołączona grafika

#98 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 01.07.2006 - |18:15|

No to chwalmy się :D
Dnia 28 czerwca 2006 r. o godzinie 13 moje imię i nazwisko znalazło się na drzwiach szkół do których składałam podania. Wymiatając ponad 100 osób, które składały podania na mój kierunek dostałam się!! :clap: Radość ogromna...hehe... :P Podsumowując jestem uczennicą klasy 1 ''f'' w LO w Tarnobrzegu. Program rozszerzony: j. polski, historia, WOS. Obowiązkowe dwa języki obce na dowolnym poziomie + j. łaciński. Dodatkowo do wyboru prawoznawstwo lub kółeczko dziennikarskie. Jestem z siebie taka dumna :] <lol>
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#99 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 01.07.2006 - |18:58|

a właśnie jeszcze się dowiedziałem, że będę miał dodatkowy przedmiot: filozofię
a jest też w VI LO świetne kółko turystyczne - co tydzień w góry - poprostu bomba :D
  • 0

Dołączona grafika

#100 Vala

Vala

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • Miastohellworld

Napisano 01.07.2006 - |23:34|

me too

tyle że ja chciałam do biol-chem, ale..hmmm..mat-inf też może być liceum jedne z lepszych we wrocku żyć nie umierać - gdyby to jeszcze było biol-chem... :angry: ehhh marudzę
najważniejsze że ktoś mnie chciał z moimi biednymi 32 punkcikami z części hum. :(
ale(!) za to miałam 43 z matmy:)

jakoś to będzie, nie?
  • 0
"ZASADY MOZNA ŁAMNAĆ TAK JAK .. . LUDZI" | PIŁA III

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych