Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bones

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#81 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 13.04.2008 - |17:33|

A mi tam pasi ze leci na polsacie, chociaz jeden serial mniej dozciagania z netu, a pozatym nie jest tak dobry bym chcial go targac przez osiolka :P
Niedorównuje on CSI pod względem jako-takiego realizmu ale jako lekki , zabawny serial sensacyjny może byc

Wedlug mnie jest bardziej realistyczny niz CSI (zwlaszcza Miami), moze oprocz wspanialego gadzetu Angeli.Moze dlatego, ze filmy o gliniarzach, cudownych bazach danych i ich wielkiej wiedzy - oni tylko spojrza i juz wiedza, potrafia znalezc wlosa w kosmatym dywanie czy odpowiedni kamyk na plazy - je st mnostwo, a o antropologii ? Z reszta wszystkie te seriale sa takie same ;)
  • 0

#82 Basia.sk8

Basia.sk8

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 16.04.2008 - |20:43|

Pewnie część z was wie a jeśli nie to się właśnie dowie że 14 kwietnia został wyemitowany 10 odcinek 3 sezonu.
Mam pytanie czy ktoś wie gdzie będzie można znaleźć do niego napisy albo kto zazwyczaj robił napisy do tego serialu ?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje.
  • 0

#83 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.04.2008 - |23:00|

Pewnie część z was wie a jeśli nie to się właśnie dowie że 14 kwietnia został wyemitowany 10 odcinek 3 sezonu.
Mam pytanie czy ktoś wie gdzie będzie można znaleźć do niego napisy albo kto zazwyczaj robił napisy do tego serialu ?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje.

Serial był tłumaczony przez wiele osób, toteż nie można jednoznacznie stwierdzić, kto będzie teraz robił napisy.
Mało osób zabiera się za ten TV show, ponieważ język naukowy nie każdemu pasuje, co ewidentnie zniechęca tłumaczy.
Jak to mówią, cierpliwość jest cnotą.
  • 0

#84 Basia.sk8

Basia.sk8

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17.04.2008 - |09:58|

Serial był tłumaczony przez wiele osób, toteż nie można jednoznacznie stwierdzić, kto będzie teraz robił napisy.
Mało osób zabiera się za ten TV show, ponieważ język naukowy nie każdemu pasuje, co ewidentnie zniechęca tłumaczy.
Jak to mówią, cierpliwość jest cnotą.

Dzięki za odpowiedz, w takim razie nie pozostaje nic innego tylko czekać
  • 0

#85 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2008 - |11:28|

310

Ciekawy odcinek ale glownie z powodu rozwoju zwiazku Booth z Bones. Sama sprawa byla taka nijaka, zastanawiam sie kiedy w koncu na pierwszy plan wyjdzie sprawa z tajnym stowarzyszeniem ludojadow (kurcze nie moge sobie przypomniec ich nazwy...) bo o ile pamietam jeszcze jej nie zamkneli.

Ocena:6,5/10

Użytkownik Modes edytował ten post 17.04.2008 - |11:29|

• 0

#86 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 17.04.2008 - |12:50|

z tajnym stowarzyszeniem ludojadow (kurcze nie moge sobie przypomniec ich nazwy...)

Gormogoni?
  • 0

#87 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.05.2008 - |23:22|

314

Bardzo dobry odcinek. Watek glowny jest dosc ciekawy ale najwiekszym smaczkiem jest watek Pam, szkoda tylko ze nie przeciagneli go na kolejny odcinek czy dwa (moze mieli taki zamiar ale strajk popsul plany). Koncowa serialu rewelacyjna, brawa za nia:)

Ocena: 8,5/10
  • 0

#88 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.05.2008 - |17:22|

315

Rewelacyjny odcinek. Zaskakujacy poczatek, totalnie dalem sie nabrac i juz zastanawialem sie kogo wrzuca zamiast Bootha i jakie zaskaczenie jak okazalo sie ze to byla podpucha.
Dalsza czesc odcinka takze na wysokim poziomie, jedyne osoby ktorych nie podjerzewalem o bycie Gormogonem (lub jego uczniem) byly Booth i Bones. Podejrzewalem:
- Sweetsa - za to ze byl mowy w serialu i mogli go dodac tylko po to by jakas glowna postac uwiklac bezposrednio w sprawe.
- Hodginsa - dlatego ze znal sie na tajnych stowarzyszeniach
- Cam - po tym jak zaproponowala ze to Sweets moze byc Gormogonem, zupelnie jakby chciala by tamci ganiali za S lub H nie majac czasu na kogos innego
- Angele - jest zareczona z Hodginsem a to wszystko mogla by byc gra
- Zack - po specnie jak Hodgins przyszedl do niego do szpitala, mogl zainscenizowac wybuch po to tylko by "uniknac" glownego nurtu polowania
No i mialem racje, chodz do samego konca uwazalem ze to Sweets.

Ocena: 10/10

Ocena sezonu: 7/10

Użytkownik Modes edytował ten post 20.05.2008 - |17:29|

• 0

#89 Gayta

Gayta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.05.2008 - |08:05|

Witajcie.

Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, kto w końcu gwizdnął szkielet, skoro (czy można spojlerować?) ta osoba nie mogła tego zrobić?

Czuję ogromny niedosyt co do początku. Podpucha fajna, ale jak logicznie pomyśleć, nie byłaby możliwa. Kurczę, nie mogę nic napisać, żeby nie spojlerować, a nie wiem, czy tu można.
  • 0

#90 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.05.2008 - |13:31|

Gayta: Omawianie odcinku juz wyemitowanego nie jest spoilowaniem.

Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, kto w końcu gwizdnął szkielet, skoro (czy można spojlerować?) ta osoba nie mogła tego zrobić?

Zack stowrzyl dywersje, podczas gdy wszycy zajmowali sie nim Gormogon wszedl do instytutu i ukradl szkielet.

Podpucha fajna, ale jak logicznie pomyśleć, nie byłaby możliwa.

Twoja logika jest bledna ;)
1. Booth zostaje postrzelony
2. Booth jest w szpitalu na operacji
3. W miedzyczasie szefowie wpadaja na genialny pomysl by zastawic pulapke
4. Lekarze mowia jego znajomym ze pomimo iz wczesniej zapewniali ze Booth powinien wyjsc calo to wdaly sie komplikacje i on zginal na stole (cos bardzo prawdopodobnego zeby Bones i spolka dala sie nabrac).
5. Jest pogrzeb i zasadzka konczy sie sukcesem.
6. Bones policzkuje Bootha :P

Jak najbardziej PRAWDOPODOBNE.
  • 0

#91 Gayta

Gayta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.05.2008 - |14:45|

Co do pierwszego, to nie będę się upierać, bo nie do końca zrozumiałam naukowy żrgon i wszystko, co dotyczyło tego wątku.

Co do drugiego, to IMO Twoja logika jest błędna. Bajka o śmierci Bootha przeszłaby u ludzi mniej inteligentnych i obytych w tych sprawach, niż Bones, Zack i reszta. Dla mnie to akurat kupy się nie trzyma, chociaż rozumiem, że scenarzyści coś musieli wymyśleć.
  • 0

#92 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.05.2008 - |15:38|

Co do drugiego, to IMO Twoja logika jest błędna. Bajka o śmierci Bootha przeszłaby u ludzi mniej inteligentnych i obytych w tych sprawach, niż Bones, Zack i reszta. Dla mnie to akurat kupy się nie trzyma, chociaż rozumiem, że scenarzyści coś musieli wymyśleć.

A jak chociazby najinteligentiejszy czlowiek na swiecie moglby byc pewien ze go oszukali jakby klamstwo bylo prawdopodobne, np. ze Booth mial jakas tam rzadka chorobe genetyczna, albo w skutek extremalnie zadkiej i nieuleczalnej infekcji zginal (ostatnio ogladalem jeden z odcinkow BBC Horizon w ktorym byla mowa o chorobie na ktora w czasie krecenia chorowa tylko kilka osob - mniej niz 10, czyli jakby nie patrzec to szansa na zarezenie sie ta chora jest jak 1:700 000 000 czyli jakby Booth sie nia zarazil to Bones ani nikt inny nie byliby wstanie chociaz przypuszczac ze sa oklamywani - szczegolnie ze nikt dokladnie nie wie jaki wirus/bakteria powoduje ta chorobe, wiadomo tylko ze ludzie zarazeni nia zacieli sie przy pracy, kazdy z nich mial inna prace a jeden z nich zacial sie nawet kartka papieru).
Sa setki zadkich chorob ktore w takim wypadku mogly by byc smiertlene.

A dowodem jak mozna oszukac tak madrych ludzi jest ... Zack. I teraz mi nie powiesz ze NIE mozna ich oszukac :P

Użytkownik Modes edytował ten post 21.05.2008 - |15:39|

• 0

#93 Gayta

Gayta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22.05.2008 - |09:42|

Powiem. Bo Zack jest geniuszem, to raz. Dwa, ze jednak ich nie oszukał, doszli do prawdy.

Masz bujną wyobraźnię, to Ci trzeba przyznać, ale powtarzam, nie przekonuje mnie to, bo Bones ma umysł, jak brzytwa i takie rzeczy nie przeszłyby u niej (nawet ja bym była podejrzliwa, gdybym nie zobaczyła ciała Bootha, gdybym go nie mogła odwiedzać w szpitalu, a inteligencją nie sięgam zapewne Bones do pięt i o medycynie, biologii, bakteriologii i innych pokrewnych dziedzinach mam dużo mniejsze pojęcie).

Zapewne pozostaniemy przy swoich zdaniach.

Co do pierwszej kwestii, czy Zack przyznał się, ze zaplanował ten wybuch tak, żeby Gormogon mógł się wślizgnąć do instytutu? I dlaczego wybuch wymknął się spod kontroli? Tych fragmentów nie zrozumiałam, czy mógłbyś mi pomóc nieco i rozjaśnić?

Generalnie radzę sobie z angielskim, ale baaardzo mi brakuje lektora przy kawałkach naukowych.

Użytkownik Gayta edytował ten post 22.05.2008 - |09:43|

• 0

#94 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.05.2008 - |10:22|

Co do pierwszej kwestii, czy Zack przyznał się, ze zaplanował ten wybuch tak, żeby Gormogon mógł się wślizgnąć do instytutu?

Zack przyznal sie do zaplanowania wybuchu.
Nie powiedzial ze zrobil to zeby Gormogon mogl ukrasc szkielet ale to wlasnie zasugerowali Bones i Booth (ze wybuch byl dywersja).

I dlaczego wybuch wymknął się spod kontroli?

Zack nie przewidzial ze Hodgins bedzie sie spieral z nim i bedzie stal za blisko 'bomby", ten dodatkowy czas pozwolil "materialowi wybuchowemu" osiagnac punkt wrzenia przez co wybuch byl 3x silniejszy niz Zack zaplanowal.
Zack wiedzial ze wybuch bedzie potezniejszy niz zaplanowal a mimo to kontynuowal "eksperyment" zeby dac czas Gormogonowi na kradziez szkieletu.

Bo Zack jest geniuszem, to raz.

Ale sie MYLI tak jak widzielismy w dzisiejszym odcinku w scenie w ktorej Bones i Booth przepytuja Zacka.

Dwa, ze jednak ich nie oszukał, doszli do prawdy.

Tak, tylko ze gdyby wszystko poszlo zgodnie z Zacka planem go juz nie byloby w szpitalu.

gdybym nie zobaczyła ciała Bootha

Cialo musi byc poddane kwarantannie ponizewaz wirus/bakteria jest zarazliwa.

gdybym go nie mogła odwiedzać w szpitalu

Umarl na stole operacyjnym, nie ma kogo i gdzie odwiedzac ;)

bo Bones ma umysł, jak brzytwa i takie rzeczy nie przeszłyby u niej

Ale umysl Bones ma jedna wade ... logike, wystarczy logicznie cos wytlumaczyc Bones i ta to zaakceptuje.

Użytkownik Modes edytował ten post 23.05.2008 - |13:25|

• 0

#95 Gayta

Gayta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23.05.2008 - |12:58|

No to umarł na stole operacyjnym czy od bakterii? :lol: Bo jak na stole operacyjnym od bakterii, to ja Cię bardzo przepraszam, ale tego nie kupiłby nawet naiwniak. A już na pewno nie Bones, która procedury przy skażeniach bakteryjnych ma w małym palcu. Żeby ją oszukać, trzebaby naprawdę dobrze obmyślanego planu, a nie naprędce wymyślonej historyjki (bo na stół Booth musiał trafić natychmiast po postrzale, za mało czasu na wymyślenie czegoś sensownego). Poza tym odnoszę wrażenie, ze plan nie mógłby być wcielony w życie bez Bootha przytomnego i wiedzącego, o co chodzi, myślę nawet, że taki plan musiałby być jego pomysłem, a trudno jasno myśleć zaraz po odzyskaniu przytomności po operacji, musi upłynąć jednak trochę czasu.
OK, na ten temat nie będę już się spierać, dla mnie to jest bardzo akademicka dyskusja i raczej mnie nie przekonasz, ale miło było i chętnie sobie jeszcze pogadam przy dalszych odcinkach. :)
I dzięki za pomoc w zrozumieniu tego zamieszania z wybuchem. Tam jest jeszcze coś, co mi nie styka, odniosłam wrażenie, ze Zack zaryzykował coś po to, żeby uchronić Hodginsa. Bones o tym rozmawia z Zackiem w szpitalu, kiedy wykazuje mu, że wszystkie zasady konspiracji poświęcił dla ratowania przyjaciela.
  • 0

#96 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.05.2008 - |13:33|

I dzięki za pomoc w zrozumieniu tego zamieszania z wybuchem. Tam jest jeszcze coś, co mi nie styka, odniosłam wrażenie, ze Zack zaryzykował coś po to, żeby uchronić Hodginsa. Bones o tym rozmawia z Zackiem w szpitalu, kiedy wykazuje mu, że wszystkie zasady konspiracji poświęcił dla ratowania przyjaciela.

To prawda, Zack nie "odpalil" bomby wczesniej poniewaz Hodgins byl za blisko.

No to umarł na stole operacyjnym czy od bakterii?

NIe placa mnie za obmyslanie scenariuszy ;).
No ale zawsze moglo byc tak ze bakteria/wirus/pasozyt zaatakowal Bootha zaraz po odniesieniu ran, zanim trafil na stol operacyjny napewno minelo conajmniej z 15 minut a sama operacja to napewno ni bylo cos szybkiego. W tym czasie bakteria/wirus/pasozyt mogl dostac sie do krwioobiegu, pomnozyc swoja liczbe i spowodowac zatrzymanie akcji serca (na skotek zniszczen jaki wirus/bakteria/pasozyt spowodowal w ktanke serca).
Wystarczy teraz znalezc bakterie/pasozyta/wirusa ktory by pod ta historyjke pasowal i voila mamy teorie spiskowa ;).

Poza tym odnoszę wrażenie, ze plan nie mógłby być wcielony w życie bez Bootha przytomnego i wiedzącego, o co chodzi, myślę nawet, że taki plan musiałby być jego pomysłem

Jak ci szef w pracy mowi zebys wprowadzil jakies dane do komputera (a tym sie zajmujesz) to sie z nim klucisz? :huh: Rozkaz to ROZKAZ I BEZ GADANIA MI TU!! :P

Użytkownik Modes edytował ten post 23.05.2008 - |13:34|

• 0

#97 Gayta

Gayta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23.05.2008 - |13:47|

O, trafiłam na stronę Bones (tylko dlaczego dopiero teraz?) i sobie dokładnie poczytałam http://www.fox.com/bones/episodes/

Do kosza z teoriami spiskowymi, na pohybel im <lol> A i bakterie/wirusy/pasożyty tak szybko nie działają ;)

A z szefostwem kłócę się, a jakże, jak mi ciemnoty wciskają, to nie ma, ze boli.
  • 0

#98 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 02.06.2008 - |15:39|

Booth nie musial umierac od bakterii czy wirusow, po prostu kula mogla trafic w serce czy tetnice i sie wykrwawil, bylo by to o wiele bardziej realne niz bakterie.

Jestem okropnie ciekawa nastepnego odcinka, bo szkoda mi Zacka, chcialabym zeby to byl jakis wkret i sie okazalo, ze wcale to nie Zack jest winny.
  • 0

#99 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 26.06.2008 - |16:20|

Kiedy 4 sezon sie rozpoczyna ? ?
  • 0

#100 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 26.06.2008 - |16:59|

Season four will premiere September 3, 2008 in the United States on Fox with a two-hour episode that was filmed on location in London

Z tego co znalazłem na angielskiej wikipedii to nowy sezon zaczyna się 3 września. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie :) .

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 26.06.2008 - |17:00|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych