Wiesz dlaczego?Bo kościół to czysta komercha jakby tu się wypromować i jakby tu najwięcej ludzi w swoje ręce zwabić :|Papież wbrew niektórym osobą ma taką wartość jak tolerancję. Gdy jedni by wszystkich zabijali Papież udowadnia że należy akceptować i tolerować kultury ktrych między innymi ja i inni nie rozumieją....
.... Love rules....
Muzyka
Napisano 13.02.2004 - |18:03|
Napisano 13.02.2004 - |18:13|
Witam,Jest to przede wszystkim cudowne elektroniczne brzmienie, ale broń Boże żadne techno czy inne [beeep], ...
Jeżeli chodzi o "prawdziwe elektroniczne brzmienie", to jeszcze kilka lat temu strasznie by mnie zdziwiło, to co Napisałeś ale obecnie Przyznam, że jestem
miłośnikiem muzyki elektronicznej ale chyba innej. Polecam zapuścić ucha w stary,
dobry rock elektroniczny lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych gdzie królowali w tym nurcie muzycznym tacy giganci jak: Tangerine Dream, Klaus Schulze, Manuel Gottsching, Neuronium/Michel Huygen, poczciwy Vangelis i JMJ. Mogę polecić też
sporo "młodych" twórców, którzy starają się dorównać "wielkim" : Rainbow Serpent, Redshift, Wolfram DER Spyra, ARC, Keller & Schonwalder, Patrik O'Hearn
, Paul Haslinger,Radio Massacre Internacional oraz wielu innych. Grzechem będzie jak nie wymienię naszych rodzimych twórców : Marek Biliński, Artur Lasoń, Bookovski, Polaris, Tomek Zawadziński, 3N, Daniel Bloom, Remote Spaces, mRqS.
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam zapoznać się z twórczością wyżej wymienionych i usłyszeć/stwierdzić jak brzmi i co to była/jest muzyka elektroniczna oraz brzmienia elektroniczne
Pozdrawiam
Napisano 13.02.2004 - |18:39|
Kiedys tu dyskutowalismy na temat wiary i kosciola. Wiele rzeczy mozna zazucic kosciolawi, Ale sorry powiedziec ze Papiez leci na komerche to ty chyba walnoles najglupsza rzecz jaka mozna powiedziec. Gdyby tak bylo to w kosciele nie bylo by juz celibaty, aborcja i eutanazja by byly dozwolone, a kobiety byly by ksiezmi. Ale tak nie jest, a dlaczego bo ten komercyjny Papiez powiedzial ze tego nie zmieni. Wiec MacG zastamow co piszesz.Wiesz dlaczego?Bo kościół to czysta komercha jakby tu się wypromować i jakby tu najwięcej ludzi w swoje ręce zwabić :|Papież wbrew niektórym osobą ma taką wartość jak tolerancję. Gdy jedni by wszystkich zabijali Papież udowadnia że należy akceptować i tolerować kultury ktrych między innymi ja i inni nie rozumieją....
.... Love rules....
Na tym temacie mielismy gadac o muzie a nie o kosciele:)
Ja wole takie zespoly jal Linkin Park czy POD. Co do hh to i tam mozna znalesc ciekawe kawalki
Napisano 13.02.2004 - |18:44|
na pewno nie omieszkam sprawdzić, a kto wie może mi sie spdoba, uwielbiam odrywać nowych wykonawcówPolecam zapuścić ucha w stary,
dobry rock elektroniczny lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych gdzie królowali w tym nurcie muzycznym tacy giganci jak: Tangerine Dream, Klaus Schulze, Manuel Gottsching, Neuronium/Michel Huygen, poczciwy Vangelis i JMJ. Mogę polecić też
sporo "młodych" twórców, którzy starają się dorównać "wielkim" : Rainbow Serpent, Redshift, Wolfram DER Spyra, ARC, Keller & Schonwalder, Patrik O'Hearn
, Paul Haslinger,Radio Massacre Internacional oraz wielu innych. Grzechem będzie jak nie wymienię naszych rodzimych twórców : Marek Biliński, Artur Lasoń, Bookovski, Polaris, Tomek Zawadziński, 3N, Daniel Bloom, Remote Spaces, mRqS.
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam zapoznać się z twórczością wyżej wymienionych i usłyszeć/stwierdzić jak brzmi i co to była/jest muzyka elektroniczna oraz brzmienia elektroniczne
Pozdrawiam
Napisano 13.02.2004 - |22:58|
Ja polecam natomiast Kitaro i album z ubiegłego roku "Sacred journey of ku-kai" - poprostu rewelacja.
Pozdrawiam.
Th truth is out there...
Napisano 15.02.2004 - |21:05|
Kulfon co z ciebie wyrosnie czy ciotka klotka.Jedno wam polecam!!!Jest to hit pełen komerchy!!!Nazywa się "do buzi" Nie ma w nim nic zbereźnego dla dzieci???
Hahaha posłuchacie to sami ocenicie
Napisano 16.02.2004 - |09:43|
Napisano 18.02.2004 - |22:32|
na pewno nie omieszkam sprawdzić, a kto wie może mi sie spdoba, uwielbiam odrywać nowych wykonawców [/quote]
Dla zapoznania się z najnowszymi dokonaniami Tangerine Dream (szkoda, że już nie graja jak kilkanaście/dziesiąt lat temu), polecam posłuchać audycję Radio Eins - ElektroBeats (niezbędny Real Player) , która zacznie się za 30 min (23:00). Poniżej bezpośredni adres do materiału : Radio Eins
Pozdrawiam
Napisano 19.02.2004 - |15:53|
Server has reached its capacity and can serve no more streams. Please try again later.
Może ktoś zna jakies inne fajne radio?
Th truth is out there...
Napisano 15.03.2004 - |22:02|
P.S. Dobry song, z którego nie rozumiem ani słowa: Giorgia - Goccie di Memoria z trailera filmu "Okna" (La Finestra di Fronte). Daje radę - wokalistka ma dobry głos. Co jeszcze? Ostatnio na "Między Słowami" przypomniałem sobie co Charlotte śpiewa - OCZYWIŚCIE Pretenders - Brass In Pocket (świetny song). Minusem jest to, że Murray śpiewa "More Than This" lepiej niż Brian Ferry, ale nie można mieć wszystkiego... Ostatni song z tej potańcówy u Charliego Brown'a to Elvis Costello - Peace, Love and Understanding. Polecam wszystkie utwory, tak zresztą jak cały OST z "Między Słowami" - Kevin Shields w szczytowej formie, bardzo dobry Air, piekne utwory instrumentalne, etc.
Napisano 15.03.2004 - |22:30|
A masz to może nagrane (oczywiście chodzi mi o waszą aranżacje ) ? Bo byłbym zainteresowany.Tjaaa... piosenki zarąbiste. My kiedyś próbowaliśmy zrobić cover "Hej Poziomka! To ja!!!" w wersji heavy metalowej. Było to nawet dość ciekawe co udowadnia tezę, że nie ma złych piosenek. Są tylko złe aranżacje .
Gulus , ależ ty czepialski .
Użytkownik obi edytował ten post 15.03.2004 - |22:53|
Napisano 15.03.2004 - |22:50|
Jakie ? Czerwone, czarne, żółte??A masz to morze nagrane
gólóś z mórz kolorowych
Napisano 16.03.2004 - |11:06|
Niestety nie bo była to tylko wersja live . Jak już napisałem "próbowaliśmy" a to nie oznacza, że skończyliśmy. Była to tylko taka zabawa dźwiękiem bez rejestrowania go.A masz to może nagrane (oczywiście chodzi mi o waszą aranżacje ) ? Bo byłbym zainteresowany.
Napisano 21.03.2004 - |20:18|
We Francji istnieje fundacja "Restos du coeur". Wydaje ona posiłki biednym. Każdego roku w styczniu urządza koncert "Les Enfoires". I TERAZ NAJLEPSZE...
Na koncercie występują: piosenkarze, aktorzy, komedianci, sportowcy. Im ktoś bardziej nie umie śpiewać, tym jest zabawniej. Pełna spontaniczność, głupawka i szaleństwo. Wykonawcy łączą zupełnie nie pasujące do siebie piosenki, śpiewają a capella, inni dołączają się kiedy chcą - po prostu mega zabawa!!! Tradycyjnie na koncert składają się duety, tria, kwartety itp., zasada prosta - "nie śpiewasz swojej piosenki". Piekne zbiorówki, które potem wychodzą na singlu promocyjnym, oraz bijące rekordy wszelkiego szaleństwa Medley'e, kombinacje piosenek absolutnie do siebie nie pasujących, im bardziej bezsensowne kombinacje tym lepiej, zawsze z lekkim "przymrużeniem oka". Dużo śmiechu, a dla kilkudziesięciorga artystów na scenie, jedyna okazja do spotkania się i wspólnych wygłupów.
Mamy też skecze: Garou (kojarzycie?) biega po scenie w piżamie; coroczne sprawozdanie z mrożącego krew w żyłach romansu Garou z Mimi Mathy, aktorką - karłem, "dobrym duszkiem" Restos;
Ja już zamawiam sobie DVD z tegorocznego koncertu...
Żeby coś takiego w Polsce zrobili
Napisano 02.04.2004 - |13:55|
Obejrzałem sobie dzisiaj trailer pewnego filmu, który zwie się "Sky Captain and the World of Tomorrow" (mi to nic nie mówi, ale brzmi to trochę idiotycznie). Oglądam sobie, już widze, ze jakiś kicz wyjdzie, ale ogladam, bo w końcu chcę wiedzieć o co biega. Jaka muzyczka leci w tle ku mojemu zdziwieniu? Nie zgadniecie, ale leci ta sama jaką słyszymy, gdy zaczyną sie nasz ukochany serial STARGATE SG-1. Jestem jakoś dziwnie zniesmaczony po tym co zobaczyłem i usłyszałem. W ogóle film wyglada jakoś tako jak połączenie animowanego z fabularnym.
Oto krótka recenzja:
Jesli ktoś zdecyduje sie jednak zobaczyć zwiastun, to moze obejrzeć go TU lub ściągnać STĄD.Nowy York, około 1939 roku. Film opowiada historię reporterki, która odkrywa, że światowej sławy naukowcy zaczynają znikać. Wraz z pilotem i kolegą wyrusza pokrzyżować plany szalonemu naukowcowi, który za wszelką cenę pragnie zawładnąć światem.
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 01.05.2004 - |20:56|
Napisano 02.05.2004 - |12:28|
Napisano 02.05.2004 - |12:42|
Napisano 02.05.2004 - |13:32|
Co do SlipKnoTa zaś to widziałem ich koncert na dvd. To był niesamowity show i dlatego wiem, że w Chorzowie będzie gorąco. Gdyby im dano szansę to mogliby zakasować samą gwiazdę wieczoru, no ale supportom nie daje się tyle mocy. Doadatkowo SlipKnoT kilka dni przed chorzowskim koncertem wydaje nową płytę, więc myślę, że kilka numerów z niej usłyszymy.
A Vader wiadomo... klasa sama w sobie. Najbardziej znany na świecie polski zespół. Szczególnie uwielbiany w Japonii gdzie łatwiej ich zobaczyć niż w Polsce. Co poradzić... państwo kościelne gdzie cieżka muza ma z góry przechlapane. Wprawdzie fanem Vadera nie jestem, ale chętnie zobaczę jak prezentują się na żywo. Odliczam godziny .
PS. Czy ktoś z forum jeszcze się wybiera na ten koncert, czy też tylko ja i MacGyver jesteśmy takimi świrami?
Napisano 02.05.2004 - |14:41|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych