Jak dla mnie na 8.Srednia kontynuacja watku z poprzedniego odcinka.NIerozumien po co im tyle wraith, trzeba bylo od razu ich zalatwic i klopot z glowy a tak znowu sa z nimi problemy.Jak zawsze w cudowny niemal sposob druzyna Shepparda wychodzi calo z kazdej opresji.
Odcinek 42 - S03E02 – Misbegotten
Rozpoczęty przez
SGTokar
, 10.04.2006 - |17:37|
86 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20.09.2006 - |10:18|
Napisano 12.10.2006 - |15:56|
Pfff...wypociny z poprzedniego odcinka. Przyznam, że zastosowali rozwiązanie akcji jakiego się NIE spodziewałem, ale nie wyszło to tak źle. Tyle, że ogólnie rzecz biorąc odcinek przynudza, zwłaszcza ten wątek z Woolsey'm. Nawet McKay tak jakoś cicho siedział.
7/10
7/10
You are not even human fucking beings.
Napisano 05.12.2006 - |07:42|
Rewelacji nie ma.Zresztą czego tu się spodziewać po niebanalnych pomysłach SGA ? Tych wraith trzeba uśpić,wytępić,a nie oni się bawią w ich niańczenie.Oni nigdy ludźmi nie będą,a już na pewno nie zmieni się ich mentalność do ludzi.
Słabiutkie 6,5 :/
Słabiutkie 6,5 :/
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "
Napisano 07.03.2007 - |10:29|
8/10
I to po znajomości.
Znowu wspaniałe zabezpieczenie się przed problemami.
Michael załapał po pierwszej kuracji pomroczność jasną i zapomniał kim był i co robił.
Więc przyjęto to za stały objaw kliniczny.
A amnezja bierze się raczej z szoku i urazu a nie z wymazania banku danych, więc wspomnienia, o ile nie ma uszkodzeń mózgu, z czasem wracają.
Założenie że spośród 200 Wraith wszyscy mają sklerozę trąci przesadnym optymizmem.
Zmiany fizyczne. Retrowirus ma ciekawą zdolność do zaklejania dziur na twarzy.
Wogóle to o retrowirusie nie chcę już gadać, bo mi się zwoje mózgowe prostują od tego bełkotu i jego działania.
Generalnie słabe rozwiazanie zbyt dużych rat leasingowych za HS.
Psuja wszystko, co znajdą, no jak dzieci...
A tak by the way...
Dedal jest sporo gorszy od statków Asgardu, a sporo HS zamienił we wspomnienia i wogóle namieszał Wraith.
Gdyby Asgard wypożyczył jeszcze 2 taksówki w okolice Atlantis, to Wraith byliby wspomnieniem już po 3 odcinkach
I to po znajomości.
Znowu wspaniałe zabezpieczenie się przed problemami.
Michael załapał po pierwszej kuracji pomroczność jasną i zapomniał kim był i co robił.
Więc przyjęto to za stały objaw kliniczny.
A amnezja bierze się raczej z szoku i urazu a nie z wymazania banku danych, więc wspomnienia, o ile nie ma uszkodzeń mózgu, z czasem wracają.
Założenie że spośród 200 Wraith wszyscy mają sklerozę trąci przesadnym optymizmem.
Zmiany fizyczne. Retrowirus ma ciekawą zdolność do zaklejania dziur na twarzy.
Wogóle to o retrowirusie nie chcę już gadać, bo mi się zwoje mózgowe prostują od tego bełkotu i jego działania.
Generalnie słabe rozwiazanie zbyt dużych rat leasingowych za HS.
Psuja wszystko, co znajdą, no jak dzieci...
A tak by the way...
Dedal jest sporo gorszy od statków Asgardu, a sporo HS zamienił we wspomnienia i wogóle namieszał Wraith.
Gdyby Asgard wypożyczył jeszcze 2 taksówki w okolice Atlantis, to Wraith byliby wspomnieniem już po 3 odcinkach
Napisano 12.06.2007 - |15:30|
Daje 7.
Niby fajny odcinek, ale tak glupi ze az mi wstyd.
Niby fajny odcinek, ale tak glupi ze az mi wstyd.
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 17.09.2007 - |23:32|
fajny odcinek, b. dobre sceny z Michhaelem i Beckettem, do tego retrovirus-same problemy z nim jak narazie, szkoda ze Atlantis zostało znów bez statku, jedyne co to motyw z Woolsey'm nudny...
Napisano 14.08.2008 - |13:56|
Dziwiło mnie to że Michael po odzyskaniu wspomnień znów chciał wrócić do Wraith. Być może jednak myślał jego informacje o Atlantis i Ziemii pozwolą na przeżycie ale raczej był było to naiwne. Z tego powodu wydaje mi się ten odcinek nieco naciągany, ot po prostu musieli się pozbyć tych Wraith więc coś na szybko wymyślili.
Ocena: 7/10.
Ocena: 7/10.
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych