Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 045 - S02E21 - ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#81 orob

orob

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 11.05.2006 - |21:21|

Nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale mam kilka swoich teorii:

Na pewno odkryli właściwe miejsce z '?', uważam, że napisane na ścianie za pomocą UV zostało to dlatego, żeby ktoś kto ewentualnie nie wcisnął buttona wiedział, gdzie udać się na ewentualną odprawę ;) A to z kolei mówi nam, że 'henry' buttona w ogóle nie wcisnął :P Perła wydaję się opuszczona w pośpiechu, może ktoś wytraszył z niej obserwatorów? Może to był nasz dymek? Efekt jednego z eksperymentów? A może łabędź jest późniejszą formą zabezpieczenia, na filmie z łabędzia słyszymy o wypadku... Może właśnie wypadek wygonił naukowców z perły, a przycisk robi coś czego nie umiem ustalić ;)

Zapewne wszystko co pisałem okaże się fikcją, ale przynajmniej może brzmi sensownie ;)
  • 0

#82 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 11.05.2006 - |21:30|

Dużo odpisywania. Mniej postów jak na tą godzinę niż zawsze chyba. Odcinek... hmm 9/10? Sam w sobie był super, ale brakowało mi tego szoku na końcu, który ostatnio był jedym plusem odcinków. Historia Eko ciekawa, kolejne powiązanie, tym razem z Claire, liczby w jego paszporcie, nowy bunkier, nowy film Dharmy, śmierć Libby... A teraz do rzeczy.

Przed czym Eko ma ocalić Locke'a?
Skoro jasnowidz kłamał to co z wizytą Claire u niego? Fałsz?
Dokąd są przesyłane informacje z Perły?
Gdzie jest kwatera główna Innych?
Skoro Perła jest niby od dawna opuszczona to skąd wiedzieli, że Locke jest dobry? Henry tez sie bal ze ktos go uslyszy/zobaczy w jednym odcinku wiec nic im nie mowil.

1. Różne rzeczy wyjaśniają się dużo później. W dzisiejszym odcinku poznaliśmy prawdziwy cel śmierci Boone'a - gdyby samolot nie spadł pewnie nigdy nie znaleźliby znaku zapytania. Może dowiemy się przed czym ma chronić w 3 sezonie ?
2. Skąd wiesz, że kłamał. Ktoś napisał bardzo mądrze, że mógł chcieć żeby Eko poleciał samolotem i dlatego nie mógł dopuścić, żeby zobaczył się z jego córką.
3. Do bazy głównej :D
4. I don't know.
5. Henry kłamał?

-świetny moment na początku tuż przed napisem LOST jak Libby na chwile wraca do życia ... aż mnie drgneło przed kompem :]

-Libby - co za dramatyzm -1 słowo przed śmiercią ... i dalej nikt nic nie wie :/

-Zauważyliście że Kate nie bardzo się przejeła śmiercią Any ... wogóle mało emocji, żalu rozpaczy (pamiętacie reanimacje Charliego-to dopiero były emocje - teraz jakoś mnie to nie ruszyło za bardzo...

- Libby na lotnisku - to już chyba nawyk scenarzystów :P

Dramatyzm jak dramatyzm, to było ciekawe po prostu :D Dwa... Kate nie lubiła Any. Ale na końcu płakała, myślę, że nie tylko po Libby, również po Anie. Po trzecie... nawyk scnearzystów? A jak mają opowiedzieć historię Libby, skoro ona umarła. Tylko ze wspomnień innych osób i myślę, że w ten sposób (z innych wspomnień) dowiemy się wszystkiego o Libby.

Ale wpadlem na pomysl odnosnie tego jasnowidza. Poprostu zbyl Eko. Gdyby Eko porozmawial z dziewczyna zorientowalby sie ze cos jest nie tak, pozostalby na miejscu i nie lecialby samolotem -> czyli nie znalazlby sie na wyspie.
Jaki wniosek -> cos tu smierdzi z tym jasnowidzem, cos koles kreci

Bardzo podoba mi się Twoja teoria na temat jasnowidza.

A skąd się wziął w Australii, przecież wcześniej był w Nigerii?
A jeśli chodzi o podobieństwo osób na filmach to może to być jeden człowiek, ale filmy nie mogły być nagrane w tym samym czasie. W 2x03 Orientation Dr Candle nie ma lewej ręki, a zamiast niej protezę, natomiast w filmie z 2x21 ? ma obie ręce, co widać gdy składa je w pozdrowieniu na końcu (w 2x03 pozdrawia tylko jedną ręką).

A skąd się wziął w Australii to pewnie dowiemy się w 3 sezonie ... w kolejnych wspomnieniach. Ja myślę, że fllm ze stacji Perła jest znacznie... albo po prostu trochę starszy. Może zdarzył się jeszcze przed tym wypadkiem?

Śmierć Libby faktycznie bezsensowna ale mam nadzieję, że nagrania z Perły wyjaśnią lostowiczom kto to zrobił.

Też tak myślałem... że będą chociaż próbować szukać jakichś nagrań. Ale nie... po co, prawda? :/
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#83 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 11.05.2006 - |21:38|

Ja myślę, że fllm ze stacji Perła jest znacznie... albo po prostu trochę starszy. Może zdarzył się jeszcze przed tym wypadkiem?
Też tak myślałem... że będą chociaż próbować szukać jakichś nagrań. Ale nie... po co, prawda? :/

Nie za bardzo może być starszy, bo jest nagrany na kasecie video, a w Łabędziu był nagrany na szpulę. technologię starszą i wypartą przed video. No chyba, że sobie go postanowili przegrać.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#84 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.05.2006 - |21:40|

Ja myślę, że fllm ze stacji Perła jest znacznie... albo po prostu trochę starszy. Może zdarzył się jeszcze przed tym wypadkiem?

nie bardzo... może poprostu nie było żadnego wypadku i ten Koreaniec tak tylko powiedział, żeby ci z Łabędzia mieli jakiś sensowny powód do wciskania buttone innego wyjasnienia narazie nie widzę...
  • 0

Dołączona grafika

#85 wwf

wwf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 11.05.2006 - |21:46|

A ta rozmowa Eko z tym kolesiem co mu się "spowiadał" przeciez on tam mówi że może załatwić Eko wyjazd do Los Angeles i tam będzie miał sie nim kto zaopiekować. No i Eko leci z Sydney do LA tylko że na swojej drodze spotyka tą dziewczyne.
Wcześniej mógł być księdzem ale takim tylko pod przykrywką. , niewieżącym. A po tym co go spotkało na lotnisku, wyspie stał się księdzem na prawde, dlatego budował kosciół
  • 0

#86 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.05.2006 - |21:51|

A ta rozmowa Eko z tym kolesiem co mu się "spowiadał" przeciez on tam mówi że może załatwić Eko wyjazd do Los Angeles i tam będzie miał sie nim kto zaopiekować. No i Eko leci z Sydney do LA tylko że na swojej drodze spotyka tą dziewczyne.
Wcześniej mógł być księdzem ale takim tylko pod przykrywką. , niewieżącym. A po tym co go spotkało na lotnisku, wyspie stał się księdzem na prawde, dlatego budował kosciół

sam księdzem nie jestem, ale o ile się oriętuję to żeby formalnie zostać księdzem trzeba miec na to papierek i święcenia kapłańskie Eko ma tylko to pierwsze - no chyba że uwarza sie za księdza, za co go nie winię, bo zna się na tej robocie...
  • 0

Dołączona grafika

#87 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 11.05.2006 - |21:53|

Ja mam inne pytanie. W Perle jest szyb do komunikacji pocztowej. Przesyłki mają coś koło 30 cm i idą pionowo, jak mocno może być wygięta taka rura, żeby mogła je kierować gdzieś indziej niż pionowo na powierzchnie?

Trochę może być. Jutro sprawdzę w banku. Mają takie tunele pneumatyczne.
  • 0

#88 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 11.05.2006 - |21:55|

Tak naprawdę może to byc nic innego jak projekt mający na celu " udawanie " opuszczonej wyspy , tak aby rozbitkowie pozostawali w świadomości przełomowego odkrywania bunkrów , etc. ^^ Tak naprawdę eksperymentem są właśnie nasi bohaterowie ............ nie było żadnych wypadków w bunkrze "Łabędź" , wszystlkie lokacje na wyspie TYLKO udają starych i opuszczonych ......
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#89 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.05.2006 - |21:55|

Odcinek Świetny.. Eko jest jedną z moich ulubionych bohaterów teraz

zastanawia mnie że prawie każdy znich ma zwidy.. Jack widział ojca 5 odcinki , Hurley tego wymyslinego przyjaciela ze szpitala, teaz Eko widział brata. coś jest nie tak ... to musi coś oznaczać bo jesli tworcy by chcieli zająć czyms odcinki to by tak często takiego motywu nie pokazywali :).... coś jest naprawde nie tak ... cięzko cokolwiek powiedzieć na ten temat.. także głosy które słyszałe inne postacie Sayid, Shannon itp.

chciałbym aby w niektorych odcinkach które kiedys powstaną pokazali jak funkcjonowała Dharma .. jak zylu ludzie i co sie tak naprawde stało .. jak powstał CERBER ( dym ) czym to jest eh jest tyle zagadek

dobra przewaznie kazdy uwaza ze jak nie wciśną klawisza to coś sie znimi stanie ? to tamci INNI ( Naukowcy ) wiedząc otym bo napewno wiedzą by nie bali się dać bunkier łabiedz do kontroli lostowiczom ? coś jest nie tak
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#90 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 11.05.2006 - |21:58|

Odcinek Świetny.. Eko jest jedną z moich ulubionych bohaterów teraz
zastanawia mnie że prawie każdy znich ma zwidy.. Jack widział ojca 5 odcinki , Hurley tego wymyslinego przyjaciela ze szpitala, teaz Eko widział brata. coś jest nie tak ... to musi coś oznaczać bo jesli tworcy by chcieli zająć czyms odcinki to by tak często takiego motywu nie pokazywali :).... coś jest naprawde nie tak ... cięzko cokolwiek powiedzieć na ten temat.. także głosy które słyszałe inne postacie Sayid, Shannon itp.

chciałbym aby w niektorych odcinkach które kiedys powstaną pokazali jak funkcjonowała Dharma .. jak zylu ludzie i co sie tak naprawde stało .. jak powstał CERBER ( dym ) czym to jest eh jest tyle zagadek
dobra przewaznie kazdy uwaza ze jak nie wciśną klawisza to coś sie znimi stanie ? to tamci INNI ( Naukowcy ) wiedząc otym bo napewno wiedzą by nie bali się dać bunkier łabiedz do kontroli lostowiczom ? coś jest nie tak

Wiesz , to wszystko jest bardziej przewrotne niż nam się wydaje , założę się ze scenarzysci wywrócą całą fabułę do góry nogami ^^
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#91 michau_be

michau_be

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11.05.2006 - |22:17|

Ja mam taki pomysł a propos tych nagrań.
Film z Łabędzia jest nagrany na szpulach, więc jest starszy od tego z Perły, jak ktoś to mądrze stwierdził.
Na filmie z Łabędzia ten żółtek miał protezę, na filmie z Perły nie miał. Wniosek: dowód na lecznicze właściwości wyspy, bądź czegoś co sie na niej znajduje. Leczenie raka, nóg czy jajników to coś innego niż przywrócenie całej ręki, więc sam do końca w to nie wierzę. Może ktoś rozwinie tą myśl.

Kiedy żóltek opowiada jaki jest cel eksperymentu, mówi, że obserwatorzy nie muszą go znać. Mówi też, że ludzie robią coś, nie wiedząc po co, ale wierząc, że jest to ważne. Do tego ta kamera w Perle. Nasuwa się wniosek, że ci z Perły to też króliki doświadczalne, które robią coś bo myślą, że jest to ważne. Czyli tak samo jak reszta ekip w innych bunkrach. Do tego oznaczenie bunkra : 5/6 . Nie wynika z niego w żaden sposób, że jest on najważniejszy, czy centralny albo coś. to narazie tyle.

I takie moje pytania:

Czemu żółtek (nie jestem rasistą, zaraz sprawdze jak on się nazywa) mów na koniec "namaste" ? Co to znaczy? Inaczej: czy w jakimś języku to cokolwiek oznacza? Mi to przypomina takie przywitania różnych sekt, ale to takie dość luźne skojarzenie.

Kim jest "Państwo Degroot" o których mówi żółtek?

Użytkownik michau_be edytował ten post 11.05.2006 - |22:21|

• 0

#92 leszeq

leszeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11.05.2006 - |22:18|

Coraz bardziej mi sie wydaje ze nasi rozbitkowie sa poprostu kolejna dostawa ludzi do eksperymentu a wszystkie zdazenia sa jakby rezyserowane (spotkanie Desmonda itp).

Oprocz tego ten facet na filmie Dharmy powiedzial, ze mieszkancy wszystkich bunkrow sa przekonani, ze to co robia jest wazne. Wiec moze Inni szczepia (?) dzieci w bunkrze medycznym tylko dlatego, ze ktos im powiedzial ze nalezy tak robic, tak samo jak rozbitkowie wciskaja przycisk. Co o tym sadzicie ?
  • 0

#93 szymon08

szymon08

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.05.2006 - |22:48|

Ja tak na marginesie chcialem wykluczyc ze stacja "?" czyli Perła dostawała obraz tylko z jednego bunkra.
Zobaczcie sobie jak ten tym filmie jak ten prof. mowi jest tam po lewej czynny jeden ekran.
I jest pokazane na nim jakiś bunkier tylko z tylu ma coś jak duże okna i jest w nim jasno czyli musi byc na zewnatrz a nie podziemia ??
  • 0

#94 michau_be

michau_be

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11.05.2006 - |22:59|

Zobaczcie sobie jak ten tym filmie jak ten prof. mowi jest tam po lewej czynny jeden ekran.
I jest pokazane na nim jakiś bunkier tylko z tylu ma coś jak duże okna i jest w nim jasno czyli musi byc na zewnatrz a nie podziemia ??

To nie duże okna tylko konstrukcja taka sama jak w Łabędziu, jeśli nie w samym Łabędziu. Zobacz, że siedzi tam jakiś królik doświadczalny i wpisuje coś do kompa. Czyżby były to znane nam liczby?
Ja bym się raczej zastanowił nad miejscem w którym grupa ludzi odbywa ćwiczenia. Jest to spory kawałek betonu, który napewno nie stoi w szczerym polu, tylko obok jakiegoś bydynku czy chociażby wejściu do bunkra. Chyba, że nie znajduje sie na wyspie.
  • 0

#95 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 11.05.2006 - |23:12|

w momencie 43:31 widać jak libby oddycha.. :D
jak ethana chowali to też podobnież oddychał (takie były słuchy na forum, ale nie chciało mi sie tego sprawdzić, a teraz nie mam tego odcinka na stanie).

druga kwestia jest taka, że Eko był zbyt wesoły jak na to, że chwilę wcześniej zgineła AL (którą przecież znał te kilka miesięcy, troche sie chyba polubili nawet) i libby została postrzelona, michael też...
zobaczcie choćby w momencie 27:10 - to chyba nie jest normalne zachowanie...

aha, przeczytałem wszystkie posty z tego topika (oprócz tych cholernie długich - ludzie, tych waszych wypocin na 10 000 wyrazów nikt nie czyta!) i chyba nikt nie wspomniał o miejscu w których sawyer schował broń :D :D

Użytkownik Japcok edytował ten post 11.05.2006 - |23:15|

• 0

#96 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 11.05.2006 - |23:20|

A Ja Powiem Tyle.. Musze Obejzec Jeszcze Raz Odcinek Bo Kompletnie Nic z Niego Nie Kapuje, Nic O Tej Dharmie Nic skad sie tam wzieli czy ktos nimi kieruje itp... Juz Mi sie Ten lost tak Plata że Szok... wszystko Pogmatwane z Popapranym..

Kiedys tego Nie Mowilem ale Potwierdz Racje Tych ktorzy Mowia ze juz Sztucznie naciagaja LOSTA.

Ostatnio obejzalem przed Ostatni odcinek PRISON BREAK i teraz to bym ten Serial ocenił Wyzej.. choc zawsze bylem zwolennikiem LOSTA. Ten odcinek Mnie W ogole Nie Zaciekawil po za opowiesciami Jasnowidza, gdzie juz ktos po raz kolejny powiedzial ze wyspa Jest Jakas... Dziwna :)

{are Spostrzezen co dowyspy, Zauwazylem z po raz kolejny tkos swierdzil ze wyspa jest gdzies indziej:

Henry: Bóg Nie Wie O Teh Wyspie.. W Slowach do locka, Wyspa i wszystko to Kpina..
Corka Jasnowidza: Cos tam Ze Miedzy Swiatami Spotkalsz Brata..
Gosc ktory Chcial leczyc Rose: tez cos Napomknął o Wyspie..

To Wsystko Mnie Bardziej Ciekawi niz ta Dharma....

Michael Juz Jest THE OTHERS!!! :) Tak uwazam!!

Czekam na Ostatnie Odcinki bo ten w Ogole Na Mnie nie Zadziałał!!

Aha i Wyzej ktos Wspmniał o promie Jakimś...

A Kabel ktory idzie do oceanu... :) Walt ociekajacy Z Wody Caly.... Tam Maja Chyba Baze Othersi :)

Noi te Wszystkie Sny, Zwidy itp... Co to Wszystko ma Znaczyc :)??

Masakrycznie Dziwny odcinek..

Użytkownik Warson edytował ten post 11.05.2006 - |23:23|

• 0

#97 sruuba

sruuba

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 12.05.2006 - |00:16|

sporo tu tych postow ale i ja dorzuce moją teorie ;]

Tez mi sie wydaje ze ci ktorzy byli w Pearl to tez sa jakies kroliki, a wydaje im sie ze tylko nadzoruja inne doswiadczenie. W filmiku z Swan doktorek mowi ze sa prowadzone rozne badania z dziedziny: "meteorologii, psychologii, parapsychologii, zoologii, elektromagnetyzmu" Mysle ze Pearl odpowiedzialny był wlasnie za psychologie, a Swan za elektormagnetyzm (a jesli sie nie wcisnie guzika to jakis wielki elektromagnez narobi szkod). I zapewne Arrow odpowiedzialne bylo za zoologie (stad te niedzwiedzie polarne na wyspie)

Mozliwe ze ktos juz taka teorie podal (sorki) ale ja nic takiego nie zauwazylem ;)

P.S. moze wlasnie dlatego doktorek nie ma reki, bliski kontakt z niedzwiedziem :hyhy:

Użytkownik sruuba edytował ten post 12.05.2006 - |00:16|

• 0

#98 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.05.2006 - |00:26|

odcinek dobry, mysle ze dobry wstep przed finalem...

jak dla mnie z odcinka ciekawa kwestia jest ta kwestia z promem, oznacza to ze jest jeszcze jedna wyspa na ktorej znajduje sie glowna siedziba Dharmy (w filmie jest mowa o kwaterach do ktorych udaja sie promem co 8 godzin pogladacze) :D

a i Micheal po jego koncowej minie mozna smialo powiedziec ze stal sie Othersem:D
reszta juz napisana wiec nie bede powtarzal....
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#99 Kanalia

Kanalia

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 12.05.2006 - |00:26|

Muszę przyznać, że ciekawe sloganoty piszecie. Ja również posiadam teorię, którą zamierzam poprzeć dowodami. Oto teoria:

mr eko= tested
sayid= grejb
henry= im saying true
maykel= they took my son
hurley= food
lock= reason
anna lusija= give me gun...
desmond= helow brother
jack- i will fix it

A oto dowód DowóD

Odsyłam do regulaminu w sprawie zdjęć i grafik w sygnaturkach.

Użytkownik Arwen edytował ten post 12.05.2006 - |09:18|

• 0

#100 szymon08

szymon08

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.05.2006 - |00:37|

a co ty mowisz ze to jest konstrukcja tamtego bunkra. Bylo kilka ujec i wcale to jest nie podobne do tego co jest na tym mamym telewizorku tam jest jasno i jest duzo miejsca a bunkrze ciemno a przecierz wszystkie swiatla zapalili. a co do michael mysle ze mogl to sobie tak wykminic ze jak zgoni na tamtego tola wszystko to oni sie wkurza i wtedy pojda na nich nawet jack jak operował libi nie zrezygnował z broni, moze michael jednak nadalk chce odzyskac syna a z tego wynikalo by ze bardzo. ale jaki byl scykany jak jeszcze libi zyla :)

a i kanalia co to ma byc ??

Odsyłam do regulaminu w sprawie zdjęć i grafik w sygnaturkach.

Użytkownik Arwen edytował ten post 12.05.2006 - |09:20|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych