Skocz do zawartości

Zdjęcie

O trzecim sezonie ogólnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#81 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.06.2006 - |19:46|

flashbacki Vincenta.

to juz lekka przesada - ludzie to jest PIES!!! Ja nie mogę - LOST się skończył zalednie tydzień temu, a tu już takie głupoty!!! Bez przesady !!! proszę...
  • 0

Dołączona grafika

#82 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 02.06.2006 - |21:58|

Retrospekcje Vinnie'go byly juz poruszane kilka razy na forum. ;P Kto wie... Moze kiedys? Swoja droga czuje ze ta historia wyspy bedzie jakas przekombinowana. Ale to w koncu TYLKO moje odczucia. A ja bardzo lubie sie czesto mylic.
  • 0

#83 Theo

Theo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 02.06.2006 - |22:31|

I w ten oto sposob sezon skonczy sie w 4 miesiace a kolejne 8 bedziesz czekal za kolejnymi.

To trzeba szybciej nakręcić następny sezon i puścić go np. miesiąc po zakończeniu wcześniejszego :D
  • 0

#84 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.06.2006 - |10:41|

W ostatnim podcascie ze strony ABC twórcy serialu zdradzają kilka tajemnic z 3 sezonu. Oto zapis najważniejszych rzeczy.

"W sezonie trzecim zrozumiemy prawdziwe skutki tego co zrobił Desmond. Te skutki będą centralnym punktem sezonu. Desmond wróci i dowiemy się dlaczego był w więzieniu i co się stało po przekręceniu klucza, a co miało wpływ na całą wyspę. Okaże się to bardzo ważne. Wyspa stała się widzialna tylko na chwilę, podobnie jak stała się na chwilę widoczna 22 września 2004 roku, kiedy rozbił się samolot.

Statua stopy reprezentuje historię i archeologię wyspy: Sezon trzeci wyjaśni co się działo na wyspie zanim pojawiła się na niej Dharma w późnych latach 70-tych i kto tam wtedy mieszkał.

Sezon trzeci rozpocznie 6 odcinków pod rząd od końca września do listopada. Potem będzie 12 tygodniowa przerwa i w lutym zacznie się kolejne 17 odcinków bez przerw.

Powróci również dym (potwór). Jest duża szansa, że widzieliśmy wiele razy potwora w serii drugiej, ale nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy.

Podczas pierwszych sześciu odcinków dowiemy się gdzie zabrano Kate, Sawyera i Jacka i gdzie będą przebywać. Generalnie w przyszłym sezonie twórcy chcą bardziej rozwijać związki między głównymi bohaterami niż mitologię. Jak Locke stał się niepełnosprawny, co się stało z małżeństwem Kate i skąd Jack ma tatuaże.

Skopiowane z jednego z wielu blogów o LOST.

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 03.06.2006 - |10:45|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#85 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 03.06.2006 - |16:28|

Pytanie do Moderatorów : Czy moglibyście połączyć dział SPOILER ZONE z LOST - SEZON 3 ?? Byłoby łatwiej , w końcu poruszane są w obu działach tematy nieraz identyczne a niektórzy użytkownicy powielają posty raz tu raz tam . Co wy na to ? Chyba że to zbyt dużo zachodu ...... :)

Użytkownik Surin edytował ten post 03.06.2006 - |16:29|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#86 Kincaid

Kincaid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 06.06.2006 - |09:20|

Po spojlerach z chaotic.blogs mam przykre przypuszczenie, że sezonów będzie jednak ze 4 :( Jest szansa, że zobaczymy historię Czarnej Skały, i flashbacki Vincenta.

Hehehehehhh, podoba mi sie styl kolegi :)
Idealnie wyraza to o czym pomyslalem odnosnie LOST :)

Ale do rzeczy.

I seria LOST byla rewelacyjna. Zagadki w logiczny sposob mnozyly sie i jednoczesnie plywaly na akcje filmu. I chwala scenarzystom za ta serie.

Co do serii roboczo oznaczonej jako II, sprawa przedstawiala sie nieco gorzej. Nie wliczajmy I-go odcinka. Bo to byla logiczna kontynuacja I serii, ktora juz zawierala ten odcinek. Ale idzmy dalej. Byly porzadne odcinki, ktore rzeczywiscie staly na poziomie (typu Lockdown). Ostatni odcinek serii tez zdecydowanie stal na poziomie. Ale pozostale? Korygujcie mnie i nie pozwolcie sie rozpedzac w twierdzeniach, ale... przynajmniej w moim przypadku powodowaly zawod. Dolozmy do tego nieregularnosc odcinkow - 3 tygodniowe przerwy np. To powodowalo, ze powoli odechciewalo mi sie czekac na nastepne odcinki. A tak byc nie powinno.

Wiec jesli producenci maja zamiar zrobic 5 czy 10 serii, powodzenia, ja sie odcinam. Trzeba zalozyc sobie zawsze na poczatku, jaki serial robimy? Jesli nie wiazemy bezposrednio odcinkow z poprzednimi - jedzmy w "Przyjaciol" czy "X-FILES". Prosze bardzo, stanie sie to powoli odzwierciedleniem "Dempsey & Makepeace". Flaki z olejem po roku ogladania. A chyba nie o to chodzi...

Ale skoro jest juz 3-cia seria, powinna zakonczyc definitywnie serial. Wreszcie powinno wszystko zawiazac sie w miare logiczna calosc. Jesli producenci wykazaliby sie dodatkowym zmyslem wechowo-smakowym, mogliby zrobic ostatni odcinek jako film dlugometrazowy, cos jak zrobili w X-FILES (ze 3 chyba dlugometrazowki wyszly). I to bylaby klasa! LOST od poczatku mial zalozenie tajemniczego serialu, smaczku w obecnych produkcjach konkurencji. Niech wiec takim zostanie, nie ma sensu tego psuc. Tym bardziej, ze nowatorsko wybili 1/4 obsady :clap:

Tak wiec mam nadzieje, ze nie przejdzie to w plynne przejscia w "Moda na sukces", gdzie nagle okaze sie, ze Locke wraca z wyspy i zostaje ojcem Marii Antoniny Conchity de la Silva, a Jack zostaje ojcem Foxa Muldera. Bo wtedy logicznie Desmond musialby przezyc, wrocic do LA, zostac policjantem, przechrzcic sie na Franka Murphy i zostac Robocopem.

Wiec BEZSENS kompletny. To tak jak z wielotomia sagi Gwiezdnych Wojen. 98% chlamu, pomiedzy ktorym perelka w postaci "Cieni Impreium" Timothy'ego Zahna.

Niech producenci zaczna brac glosy fanow pod uwage, bo w szybki i klarowny sposob moga ich stracic...
  • 0
-------------------------------------------------------------------------------------
"Look, but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, but don't swallow..."

regards
Michael Kincaid

#87 Valorum

Valorum

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 06.06.2006 - |10:22|

Timothy Zahn nie napisał "Cieni Imperium".
  • 0

#88 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 09.06.2006 - |04:54|

Napisał trylogię "Dziedzic Imperium" i dualogię "Ręka Thrawna". Wszystkie 5 książek mistrzowskie. Od dziedzica zaczęło się książkowe SW. Ale nie zgodzę sie by był to syf. Chyba tylko przez "Dzieci Jedi" nie przebrnąłem. Ale mały byłem wiec wybaczcie.

Ta nowa seria z najeźdzcami spoza galaktyki jest ciekawa.

Aczkolwiek bywa lepsza literatura SF. Choćby cykl Fundacjii.

UPOMINAM! Wypowiedź nie ma nic wspólnego z tematem. Proszę o edycję. (marcin)

Użytkownik marcin edytował ten post 09.06.2006 - |18:33|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#89 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 15.06.2006 - |12:53|

tak napisze bo mi nic nie szkodzi kiedys na angielskiej wiki pojawily sie tyt odc 3 sezonU:

[03x01] The Road Less Traveled
4. October 2006:
Flashback: Jack Shephard
Autor: Damon Lindelof
Directed by: Jack Bender

[03x02] Somewhere Only We Know
11. October 2006:
Flashback: Kate Austen
Autor: Edward Kitsis and Carlton Cuse
Regie: Stephen Williams

[03x03] Scorched
18. October 2006:
Flashback: James "Sawyer" Ford
Autor: Carlton Cuse
Regie: Paul Edwards

[03x04] Was Blind, But Now I See
25. October 2006:
Flashback: Mr. Eko Tundi
Autor: Adam Horowitz
Regie: Jack Bender

[03x05] Buried Alive
1. November 2006
Flashback: John Locke
Autor: Damon Lindelof
Regie: Dan Attias

[03x06] The Way We Were
8. November 2006
Flashback: Tom "Zeke" Patterson
Autor: Carlton Cuse
Regie: Paul Edwards

:lol: dla mnie to jest smieszne :D (bo jak wiemy ze zdjecia do 3 sezonu jeszcze sie nie rozpoczely) ale moze w tym jest jakies zairenko prawdy :P

Użytkownik wojtek edytował ten post 15.06.2006 - |12:56|

• 0

#90 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 15.06.2006 - |15:19|

a dla mnie nic w tym dziwnego... no chyba, że sugerujesz, że dopiero w momencie kręcenia serialu pisany jest scenariusz ;)

BTW miało być więcej retrospekcji nowych bohaterów, a tu na razie taki układ: najpierw retrospekcje wszystkich porwanych po kolei, potem Eko, a wreszcie w szóstym Zeke czyli Tom, więc póki co, o ile to prawda, to na razie średnio 1/6

Użytkownik kleox edytował ten post 15.06.2006 - |15:24|

• 0

#91 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.06.2006 - |16:21|

ujmę to tak: liczy się jakość nie ilość :] więc dla mnie może być jedna powalająca retrospekcja niż pare ciut nudniejszych... no ale nie ma co się przejmować (nie jest powiedziane, że to są prawdziwe info...
  • 0

Dołączona grafika

#92 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 15.06.2006 - |18:15|

Ja bym powiedział, że kolejność retrospekcji nawet pasuje. Jack, Kate, Sawyer - przedostatnie, bądź ostatnie retrospekcje, potem Eko, no i nowe. :) Ale pewnieto fake.
  • 0
The memory remains.

#93 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 15.06.2006 - |18:22|

Tytuły to sobie każdy wymyślic może , podobnie jak to nieszczęsne " zakończenie " 2 sezonu , które przysniło się jakiemuś kolesiowi i zrobił z tego flasha ......... :/
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#94 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.06.2006 - |18:36|

podobnie jak to nieszczęsne " zakończenie " 2 sezonu , które przysniło się jakiemuś kolesiowi i zrobił z tego flasha ......... :/

masz na myśli to z MacGyver'em ? (to bylo fajne :P )
  • 0

Dołączona grafika

#95 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 15.06.2006 - |21:35|

a dla mnie nic w tym dziwnego... no chyba, że sugerujesz, że dopiero w momencie kręcenia serialu pisany jest scenariusz ;)

z tego co pamietamy tyt. odcinkow byly zmieniane nie raz 2 tygodnie przed premiera :blink:
  • 0

#96 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 25.06.2006 - |16:56|

No więc będą 4 sezony, a abc by chciało i z 5. Wypaz. Biorac pod uwagę, że połowa 2 sezony była już tylko wypełniaczami to marnie wróży na przyszłość. :(

Pewnie po 4 sezonie odejdzie scenarzysta (bo tak zapowiada) i albo zakończy, albo mu nie pozwolą i będą sami pchać dalej ten serial. Albo w piątym serialu, założą osrodek wypoczynkowy na wyspie, zrobią trójkkąt między Sayidem, Jackiem i Sawyerem, a Kate otworzy tam zakład pogrzebowy i będzie etatową płaczką i kopaczem grobów. Twórcy mają dużo możliwości.
  • 0

Thank you and Nestle!

#97 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 26.06.2006 - |09:00|

s03 e01 - tytuł: "Him". I myślę, że to będzie retrospekcja Henrego.
  • 0

#98 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.06.2006 - |10:42|

s03 e01 - tytuł: "Him". I myślę, że to będzie retrospekcja Henrego.

wcale nie jest powiedziane, że nie jest to fake... widziałem już kilka tytułów, ale myślę, że one wszystkie to fake'i ....
  • 0

Dołączona grafika

#99 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 29.06.2006 - |17:41|

wcale nie jest powiedziane, że nie jest to fake... widziałem już kilka tytułów, ale myślę, że one wszystkie to fake'i ....

Aktualnie fake fake'a pogania , moze sami zrobimy konkurs na nieistniejący spoiler ? Każdy przecież może .... ;) Na przykład napiszemy ze 3 sezon jest ostatnim a scenarzysci lostów nas przeczytają ( na pewno znają polski :bag: ) i wezmą sobie do serca .....
  • 0

#100 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 30.06.2006 - |06:25|

Lepiej napiszmy, że będzie 10 sezonów, a ostatni osiągnie miliard oglądalności. Po tym wydarzeniu Kate bedzie musiała zmienić płeć by odpedzić się chociaż od połowy fanów.
  • 0

Thank you and Nestle!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych