Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S02E17 - Lockdown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
606 odpowiedzi w tym temacie

#81 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:10|

jeszcze jedno

... zauwazyliscie ze ten caly 'zrzut' (w ktory nie wierze) byl otwarty ?? cos na ksztalt folii ochronnej ... byla rozdarta - przez otwor Kate wyciagnela pudelko ...

Bo te jedzonko już dawno leży a Hurley znalazł i sobie podjada.
Nie wiem skąd teoria, że po opuszczeniu się włazów następuje zrzut jedzenia a nie np. piłek i rakiet do tenisa ziemnego????!!!

No chyba, że się mylę.
  • 0

#82 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:16|

Nie ma na to ostatecznych dowodów, jedynie przesłanki. Równie dobrze może to świadczyć, że nie wpisał numerów. Może tak własnie system reaguje na ich niewpisanie. Rusza na chwile jakas maszyneria, cos tam sapie, zegar pokazuje hieroglify, a potem automatycznie wraca do 108. Widzielismy to przecież juz wczesniej.

Przecież to bezsens! W takim razie po co wpisywać numery, skoro ich niewpisanie powoduje sapanie czegoś tam i restart zegara, czyli tak naprawdę niewpisanie numerów/wpisanie to to samo, tyle że jakaś maszyna nie sapie.

Jeśli chodzi o Henry'ego, dziwna jest ta cała sprawa z prawem jazdy. Po co podawał się za Henry'ego, skoro zakopał tam prawdziwego Henry'ego, w dodatku z prawem jazdy? Po co mówił że leciał z żoną, a nie skłamał że z przyjacielem? NIiby nie wiedział (?) że go złapią, ale to i tak dziwne.

Znalazlem fantastyczna strone o LOST!! Dużo zdjęć!! Z tego odcinka i innych Wogole duzo rzeczy tam znajdziecie!!!

http://x.ir.pl/

Debil...

Kolega dostał za to ostrzeżenie :] Tzn. ten który podał adres, a nie autor komentarza ;)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 30.03.2006 - |19:39|

• 0

#83 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.03.2006 - |19:20|

Jeśli chodzi o Henry'ego, dziwna jest ta cała sprawa z prawem jazdy. Po co podawał się za Henry'ego, skoro zakopał tam prawdziwego Henry'ego, w dodatku z prawem jazdy? Po co mówił że leciał z żoną, a nie skłamał że z przyjacielem? NIiby nie wiedział (?) że go złapią, ale to i tak dziwne.

Moze faktycznie jest tak ze zostal zlapany przez Othersow i musial sie do nich przylaczyc i za zadanie mial szpiegowac grupe rozbitkow, nie wiedzial kto jest zakopany tylko uslyszal o wszystkim z ich opowiesci :> chociaz taka teoria ma za duzo ALE i sie nie trzyma kupy :hyhy:
  • 0

#84 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |19:27|

Przecież to bezsens! W takim razie po co wpisywać numery, skoro ich niewpisanie powoduje sapanie czegoś tam i restart zegara, czyli tak naprawdę niewpisanie numerów/wpisanie to to samo, tyle że jakaś maszyna nie sapie.

Debil...

Dlaczego bezsens. Może niewpisanie numerów potrzebne jest dla wykonania innego procesu. Te sapanie jest jednym, ale niekoniecznie jedynym skutkiem niewpisanie. Wcześniej, w tym samy wątku postawiłem teze, że niewpisanie kodu na jakis czas odbezpiecza wyspę. Moze na następujące po nim 108 minut. Może było to konieczne by uczynic zrzut możliwym.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#85 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.03.2006 - |19:31|

Dlaczego bezsens. Może niewpisanie numerów potrzebne jest dla wykonania innego procesu. Te sapanie jest jednym, ale niekoniecznie jedynym skutkiem niewpisanie. Wcześniej, w tym samy wątku postawiłem teze, że niewpisanie kodu na jakis czas odbezpiecza wyspę. Moze na następujące po nim 108 minut. Może było to konieczne by uczynic zrzut możliwym.

To by pasowalo do teorii o tym ze wyspa jest otoczona wokol szklana kula, ze ma wlasny klimat itp. Otwiera sie ona i mozliwy jest ten zrzut, ale nadal trudno wytlumaczyc ze nikt nie uslyszal upadku ani nawet nie widzial zeby cokolwiek przelecialo nad wyspa.
  • 0

#86 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:33|

Nie wiem jaki i czy zrut ma związek z tą całą akcją, ale wydaje się byc absurdalnym pomysł, że to co się stało umożliwiło zrzut jedzenia. No jasne, w powietrzu od kilku miesięcy krąży sobie samolot i czeka aż ktos odbezpieczy wyspę :clap:

ZA DUŻO ZAGADEK, ZA DUŻO WĄTPLIWOŚCI. Uwielbiam LOSTa, ale już mnie to wszystko zaczyna męczyć. Nie w sensie negatywnym, ale najlepiej byłoby obejrzeć reszte serialu, powiedzmy kilka odcinków dziennie i mieć to z głowy.

Użytkownik Eko edytował ten post 30.03.2006 - |19:35|

• 0

#87 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 30.03.2006 - |19:37|

Arcydzielo, ten odcinek normalnie mnie zabil - cos czuje ze zapowiada sie swietna zabawa w kolejnych odcinkach. Jednak "Herry-ktory.nie.jest.henrrym" klamal tak jak wiele osob przypuszalo..

Eh a kolejny odcinek dopiero za tydzien :/
  • 0

Greed is eternal.

#88 Sforek

Sforek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:43|

A moja teoria jest prosta, juz zreszta podobna ktos tu podał...

Otoz generator getermiczny oraz inne generatory pola ktore zwabialy samoloty w pułapke sie wyłączały aby nie sciagnely na wyspe samolotu z żarciem. Włączylo sie awaryjne zasilanie (ultafiolet). Bunkier sie zamknął moze ze wzgledow bezpieczensta? Mozliwe ze to całe wyłączanie tych generatorow/pol elektromagnetycznych jest niebezpieczne (grozi wybuchem). Samolot zrzucił paczke, wszystko sie włączyło.

Kto zrobil rysunek? Moim zdaniem ta cała procedura zamkniecia bunkra zostanie uruchomiona jak sie nie wpisze kodu. Moze ktos juz sie zatrzasnął (pamietacie jak koreańczyk mówił o "wypadku") i narysował to wszystko w ulrafiolecie jakims flamastrem. W każdym bądz razie napewno podczas jednego zrzutu by tego zrobic nie zdąrzył.
  • 0

#89 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |19:43|

Nie wiem jaki i czy zrut ma związek z tą całą akcją, ale wydaje się byc absurdalnym pomysł, że to co się stało umożliwiło zrzut jedzenia. No jasne, w powietrzu od kilku miesięcy krąży sobie samolot i czeka aż ktos odbezpieczy wyspę :clap:

Być może jest to bardziej skomplikowane ale korelacja faktów pozwala na taką interpretację. Być może istnieje jakis harmonogram lub wysyłana jest jakas wiadomośc by tego nie robic, a zamkniecie się scian jest skutkiem tego.

Scenariusz może być taki. Samolot ma nadleciec ze zrzutem okerślonego dnia, o określonej godzinie. Załoga bunkra ma na ta okazje nie wpisac kodu. Nie wpisanie kodu odbezpiecza wyspę. Zrzut jest wtedy możliwy. Odbezpieczenie wyspy wiąże się z jakims niebezpieczeństwem dla jej meiszkańców. Byc może uaktywnie się jakies pole, dla tego powininni pozostac w ekranowanym pomieszczeniu. Głośniki byc moze podawały ostrzenie.
  • 0
Genesis

#90 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.03.2006 - |19:48|

Być może jest to bardziej skomplikowane ale korelacja faktów pozwala na taką interpretację. Być może istnieje jakis harmonogram lub wysyłana jest jakas wiadomośc by tego nie robic, a zamkniecie się scian jest skutkiem tego.

Scenariusz może być taki. Samolot ma nadleciec ze zrzutem okerślonego dnia, o określonej godzinie. Załoga bunkra ma na ta okazje nie wpisac kodu. Nie wpisanie kodu odbezpiecza wyspę. Zrzut jest wtedy możliwy. Odbezpieczenie wyspy wiąże się z jakims niebezpieczeństwem dla jej meiszkańców. Byc może uaktywnie się jakies pole, dla tego powininni pozostac w ekranowanym pomieszczeniu. Głośniki byc moze podawały ostrzenie.

To moze nawet jest prawdopodobne tylko jak przekonc ludzi w bunkrze ktorzy sa przekonani ze wciskaniem przycisku ratuja swiat zeby tego raz nie zrobili...??
Przydaloby sie dokladnie zrozumiec wszystkie komunikaty podane przez glosnik, slychac jest zbyt duzo szumow w tym czasie
  • 0

#91 Sforek

Sforek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:52|

To moze nawet jest prawdopodobne tylko jak przekonc ludzi w bunkrze ktorzy sa przekonani ze wciskaniem przycisku ratuja swiat zeby tego raz nie zrobili...??
Przydaloby sie dokladnie zrozumiec wszystkie komunikaty podane przez glosnik, slychac jest zbyt duzo szumow w tym czasie

Mysle ze wpisywanie kodu to inna historia... niewpisujac tez moze mozna bunkier wyłączyc. Ale to co było w tym odcinku to moim zdaniem było sterowanie zdalnie i niezalezne od wpisywania kodu. Głos był zaszumiony bo być może ostrzezenia były nadawane przez radio z samolotu a pamietacie przeciez ze była burza i padało. Wiec moze stad te trzaski.

Zreszta przeciez jak drzwi je zatrzasnely to bylo jeszcze duzo czasu do wyzerowania licznika wiec napewno nie zainicjowało tego wszystkiego niespisanie kodu.

Użytkownik Sforek edytował ten post 30.03.2006 - |19:55|

• 0

#92 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |19:54|

Locke nie rozumie komunikatów przychodzacych przez głośnik. Po pierwsze dla tego, że słabo słuchac. Sprzęt jest stary i nikt nie robi jego okresowego dozoru (jest to zagadkowe ale i na to mam teorię). Po drugie nigdy nei pzreszdł szkolenia pzred objeciem placówki. Desmond tez takiego nie przeszdł, ale jemu Kevin napewno wszytsko wyjasnił. gdyby Locke był normalnie zwerbowany przez Dharme przeszdł by formalny trenning i wiedział by jak sie zachowac w takiej sytuacji.

Komunikat pewnie nawołuje operatorów by udali się do czesci mieszkalnej i spokojnie oczekiwali na zamkniecie się scian.
  • 0
Genesis

#93 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30.03.2006 - |19:56|

No nie wiem!!!!!!
Wiesz ile samolotów by spadło przez min. 16lat?????
A co z ludźmi na plaży??? Ich nie ima się promieniowanie????

No chyba, że się mylę
  • 0

#94 Turbo Ptysie

Turbo Ptysie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.03.2006 - |20:00|

a wg mnie nie mozna sadzic, ze zrzut jest mozliwy tylko wtedy, gdy nie wpisze sie kodu. to bezsensu troche. przeciez Desmond nic o czyms takim nie wspominal, a w koncu spodziewal sie, ze byc moze lostowiczom uda sie komputer naprawic i ze odtad beda sie bawic w jego zmiennikow. czyli powinni wiedziec wszystko to, co on. a on zyl tam od dluzszego czasu, 3 lata zdaje sie, czyli jakies dostawy przezyc musial. powinien wiec im powiedziec: "Ale sluchajcie, co jakis-tam-czas macie kodu nie wpisac, zeby moglo przyleciec do was zarcie".
no chyba ze stwierdzil, ze nie beda tych dostaw potrzebowali. ale ogolnie wydaje mi sie to troche bez sensu.

wg mnie to jest tak, jak juz ktos chyba wspominal - co jakis czas, kiedy ma przyleciec dostawa, z glosnikow odzywa sie glos ktory o tym mowi, teraz byly jakies zaklocenia, wiec Locke nie rozumial co sie dzieje - zrodlo zaklocen jest poki co nieznane. bunkier sie zamyka - nie wiem po co, moze dlatego ze stwarzalby jakies niebezpieczenstwo dla samolotu, moze dlatego ze oni byliby w niebezpieczenstwie wiec maja nie wychodzic. nastepuje zrzut, wszystko sie otwiera.

nie wpisanie kodu nie mialo wg mnie nic z tym wspolnego - po prostu, nie wpisali kodu, bo Locke nie wiedzial o co chodzi, wiec nie mogl pomyslec o zadnym zamknieciu i o odcietym dostepie do kompa.
  • 0

#95 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |20:00|

No nie wiem!!!!!!
Wiesz ile samolotów by spadło przez min. 16lat?????
A co z ludźmi na plaży??? Ich nie ima się promieniowanie????

No chyba, że się mylę

Nie twierdzę, że to promieniowanie natychmiast zabija. Być moze jego wpływ się komuluje. Zresztą zobaczymy w następnym odcinku.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

W czasie katastrofy lotu 815 wyspa musiała byc odbezpieczona. Spowodowało to uleczenie Johna i Jina oraz serie halucynacji. teoria byc może głupia ale jak narazie nikt nie przytoczył faktów jej przeczacych, czyli ciagle musi być uznawana za prawdziwą.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 30.03.2006 - |20:03|

• 0
Genesis

#96 leszeq

leszeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 30.03.2006 - |20:01|

'every 6 - 8 months' - Pierwszą i drugą datę dzieli około 16 miesięcy, natomiast drugą i trzecią prawie 5 lat, więc, zakładając, że to daty, nie zgadzam się z teorią, że są to terminy zrzutów zaopatrzenia, no chyba, że coś w Dharmie poszło nie tak i mieli 'mały' poślizg. :)

Kurcze, moja domniemania sa troche niespojne ale jednoczesnie odkryles kolejny zabieg tworcow ;] Daty dziela znajome liczby :D
  • 0

#97 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.03.2006 - |20:07|

Nie twierdzę, że to promieniowanie natychmiast zabija. Być moze jego wpływ się komuluje. Zresztą zobaczymy w następnym odcinku.

W czasie katastrofy lotu 815 wyspa musiała byc odbezpieczona. Spowodowało to uleczenie Johna i Jina oraz serie halucynacji. teoria byc może głupia ale jak narazie nikt nie przytoczył faktów jej przeczacych, czyli ciagle musi być uznawana za prawdziwą.

Moze to jest czynnik wplywajacy na ta tajemnicza chorobe na wyspie, to 'zabojcze' promieniowanie ktore pojawia sie raz na jakis czas, moze dlatego wsrod rozbitkow nikt nie cierpial na objawy jakie podawala Russoe
  • 0

#98 roki

roki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.03.2006 - |20:09|

wg mnie to jest tak, jak juz ktos chyba wspominal - co jakis czas, kiedy ma przyleciec dostawa, z glosnikow odzywa sie glos ktory o tym mowi, teraz byly jakies zaklocenia, wiec Locke nie rozumial co sie dzieje - zrodlo zaklocen jest poki co nieznane. bunkier sie zamyka - nie wiem po co, moze dlatego ze stwarzalby jakies niebezpieczenstwo dla samolotu, moze dlatego ze oni byliby w niebezpieczenstwie wiec maja nie wychodzic. nastepuje zrzut, wszystko sie otwiera.

Dla mnie to ma sens.

A co do dostaw to to 'every 6 - 8 months' faktycznie nie pasuje do ostaniej daty (jesli to daty to na pewno w formacie mies/dzien/rok), ale zwroccie uwage na te "5 fatalities" - piec razy sie nie udal zrzut? Co prawda nie daje to 5ciu lat ale zawsze co nieco blizej :)

Ciekawi mnie tez motyw z badaniami genetycznymi na niedzwiedziach (zaznaczone na mapie) moze w koncu kiedys do tego wroca, bo na razie wylgada jakby zapomnieli...

Ogolnie odcinek wypasik

PS. Staff to rowniez personel - i raczej to tu pasuje a nie laska ;)
  • 0

#99 stain.Ms

stain.Ms

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30.03.2006 - |20:14|

znajac scenarzystow LOSTa pewnie ten caly watek zostanie olany przez najblizsze kilka odcinkow ... tak jak 'czarny dym', 'Michael i Walt', 'drugi schron' ... troche sie tego zbiera ..

czyzby tworcy szykowali mega - kumulacje ? ... predzej nas zanudza, od czasu do czasu posmyraja jakims dobrym odcinkiem jak ten :D

BTW - co sie dzieje z p. Eko :blink:
  • 0

#100 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 30.03.2006 - |20:15|

Staff (sluzba, personel, zaloga, laska, kij, pala)
Zeczywiscie pasuja jedynie te okreslenia o ludziach, moze to byl bunkier w ktorym spedzala czas wiekszosc zalogi projektu. Stad wlasnie wzialy sie tam te wszystkie szafki z ubraniami.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych