Kilka rzeczy na sam początek. Nie wiem czemu, odcinek mi się podobał. Końcówka mnie rozłożyła, ja nie mam wątpliwości. Henry jest jednym z nich, i nie wiem co musi zrobić żebym pomyślał inaczej. Akurat tak nagle przypominałby sobie przy płatkach historię z wprowadzeniem w pułapkę Any Lucii, Charliego i Sayida. Odcinek 9/10
bardzo mi sie podobał odcinek , ciekawe i zaskakujace flashbacki na temat Jin I Sun . Nie bylo jakis dramatycznych akcji w odcinku ale tak trzymal w napieciu od konca do poaczatku.
Co do dziecka Sun i Jina(?) jak mu mowila o tym i sie do niego przytulila miala bardz dziwny wyraz twarzy(jak by klamala) moze to nie jest jego dziecko ? (tylko tego kolesia od hoteli? albo jeszcze kogos innego ?
)
No i akcja z Henrym tak zrobiona ze nadal nic sie nie dowiedzielismy 
Tak, mam to samo że mi się podobał. Flashbacki dalo się przewidzieć, chociaż tak, w sumie zaskakujące. I rzeczywiście trzymał mnie w napięcie, a co do tego dziecka? Ok, krzyczcie. Sun miała naprawdę bardzo dziwny wyraz twarzy kiedy przytuliła Jina. Według mnie to nie jest jego dziecko. Ale z drugiej strony... Nie pytajcie nawet czyje może być.
Motyw z ciążą oceniam jako jeden z najbardziej niepotrzebnych elementów jakie wpraowadzili reżyserzy(typowa zapchajdziura).Chyba ta sytuacja miała jeszcze bardziej potwierdzić o niezwykłości tej wyspy.
Sceny w bunkrze super.Dużo ciekawych smaczków.
No i kolejna wyprawa w nieznane plus pare śmiesnych tekstów(by Sawyer i Hurley)
Wspominki mało ciekawe(morał tylko z tego,że Jin jest bezpłodny)
Element ciąży Sun może być potrzebny, inni mogą przyjść żeby ją porwać itd. Jin może być bezpłodny, ale wyspa mogła go zmienić tak jak Locke'a i to że teraz chodzi.
P.S. Czy nikt nie zauważył że Sayid i Charlie budują... stół kuchenny ? 
Właśnie. Coś nie tak. Bo trochę dziwny ten "stół" kuchenny.
Odcinek nudny! Bardzo nudny! Połowę czasu zmarnowali na głupoty i nic ciekawego się nie wydarzyło.
Serial mi sięnudzi i zaczyna mnie denerwować przedłużanie go na siłę przez producentów. Tylko o kasę chodzi. Druga seria powinna być ostatnią i już powinno następować rozwiązanie wszystkich zagadek. Nie wyobrażam sobie oglądania przez kolejna 2 lub 3 lata codwutygodniowych odcinków
Chyba, że znalazł by się ktoś kto wykradnie ABC nagrane już odcinki i wrzuci je w sieć 
Sayid to nie arab. To jakiś zurbanizowany prochrześcijański pozer!!! Od kiedy potgrafimy wybaczyć śmierć? He?! To jest jakaś kpina z arabów.
1) Jeżeli tak ci się nudzi - nie oglądaj.
2) Tych odcinków raczej nie da się wykraść.
jest w tym odcinku bardzo ważna scena, której nikt dotąd nie zauważył
pod koniec 31 minuty Sawyer przychodzi do Bernarda i Jin'a i mówi do Jin'a - witaj tatuśku - a Bernard się dziwi
i wtedy jest pokazane w jaki sposób Jin słyszy Bernarda i Sawyer'a
Jin słyszy to co mówią OD TYŁU - czyżby Jin był pierwszym, który jest chory na tajemniczą chorobę, która wybiła znajomych francuzki
póżniej gdy Jin rozmawia z Sun to mówi jej:
"Nie moge z nimi porozmawiać. Nie rozumiem ich"
mam nadzieję, że to prawda i wtedy sytuacja zacznie się kombinować a choroba się rozniesie po Lostowiczach
Tak, nawet jeżeli rzeczywiście to odwrócenie nic nie znaczy, to jest to coś nad czym pewna grupa ludzi będzie się zastanawiać, w dodatku to całkiem ciekawe przypomnienie do tego, że szepty mogą być różnie i dziwnie postrzegane. Mówienie wspak? A może mówienie w jakimś innym dziwnym języku itd.
oDcinek słabyyyYYY i nidnYYY ....
niektórzy twierdzą że powaliła ich końcówka .... nic rewelacyjnego....
ciekawsze jest 30 sekund trailera do lockdown niż cały ten odcinek .
teoretycznie mało istotny odcinek.. w praktyce pewnie będzie inaczej i jakies powiązania z tego wynikną...
_____
co do Henrego .... teoria chyba 'Jonasza' brzmi dobrze i przynajmniej na pierwszy rzut oka nie ma sie do czrgo przyczepić... z drugiej strony skoro Henry miałby dać się złapać to cała historyjka mogła być przygotowana... i balon też może być tam gdzie poszli AL , Sayid i Ch , tylko pytanie czy to was przekona ? i czy przekona rozbitków ? ... [naturalnie trailer i fotki promo do 2x17 nam wyjaśniają conieco]
OPinia: Henry - niekoniecznie z 'innych' ale moim zdaniem robi to dla nich kimkolwiek jest ...
Sun w ciaży - powtórka z rozrywki o Claire ? ciekawe w którym sezonie miałoby to nastapić w obecnym tempie ...
ojej proszę. Znowu. Prawdziwy fan tego serialu nie narzeka na nudę tak... Zawsze można znaleźć coś ciekawego.
co do Jina
to wypadl on z tratwy i dlugo byl we wodzie a jak wiemy...
tam tez znajduje sie jakas stacja badawcza
to moze...ludzie stamatad mu cos zrobili 
Tak, zgwałcili go i stał się płodny.
A teraz co innego jako ciekawostka. To co Ana Lucia powiedziała o tym, że ludzie jej nie lubią. I że ona nie wie czemu. Przeprosiła i w ogóle. Widziicie... Nie musiała się tak bardzo starać żebym jej wybaczył. Po tym odcinku wybaczyłem smierc Shannon Anie Lucii... w gruncie rzeczy tak jak Sayid
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.