Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#81 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 11.10.2007 - |10:13|

b. dobry odcinek; dałbym 8/10, ale muzyka wpłynęła na moją ocenę i daje pełną 9;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#82 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.10.2007 - |21:52|

Czołówka tego sezonu wygląda tak:

1. House M.D. s4
2. Dexter s2
3. Californication s1
4. Supernatural s3
5. Weeds s3
6. The Unit s3

House jest po prostu genialny a jak już pisałem nie lubię medycznych, ale jaki z tego medyczny serial ;)

Nie dziwota że od 2 lat zdobywa on Złotego Globa za najlepszy serial.

P.S. Też House oglądam z napisami bo medycznego bełkotu za bardzo nie łapię, choć s4e1 oglądałem w orginale i bawiłem się przednie.

P.S.2 Motyw z nożem, kontaktem i śmiercią kliniczną BOMBA.

Użytkownik Quendi edytował ten post 13.10.2007 - |21:53|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#83 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 15.10.2007 - |20:48|

No House to serial-mistrz w każdym szczególe :)
Na ten następny great-to-be odcinek przyjdzie nam niestety jeszcze tydzień poczekać :)
Ale coś czuję pod skórą, że będzie warto :P
  • 0
Dołączona grafika

#84 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 24.10.2007 - |18:42|

Foreman wrócił!! :lol: moja ulubiona, zaraz po Housie i Wilsonie, postać; już nie mogę się doczekać następnego odcinka;

Użytkownik inwe edytował ten post 24.10.2007 - |18:44|

• 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#85 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 24.10.2007 - |20:30|

Kolejny świetny odcinek ;-)

Napisów można spodziewać się w pt/sob. Tak myślę ;)
  • 0
Dołączona grafika

#86 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.11.2007 - |13:25|

Foreman wrocil i pracuje (w pewnym sensie) z Housem. Kapitalny watek z Chasem przyjmujacym zaklady.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#87 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.11.2007 - |20:31|

Cóż więcej dodać
s4e5 świetne wątki Foremana, człowieka lustra, pigułek, no i końcówka która rządzi podobnie jak House w tym sezonie
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#88 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.11.2007 - |13:19|

Fenomenalny odcinek. House konsultuje ciezki przyapdek agenta CIA. Dokonuje przy tym cudow impertynencji, sarkazmu i zlosliwosci. W szpitaly zas dalszy ciag mega-rozmowy kwalifikacyjne prowadzi House bis - Foreman.
  • 0
Genesis

#89 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 07.11.2007 - |14:28|

absolutnie G E N I A L N Y odcinek; 10/10; no i mamy nowego członka zespołu; szczerze powiem, że ten pomysł jak najbardziej mi się podoba;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#90 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 07.11.2007 - |16:02|

House at his best;)
Momentamipo prostu szczyty geniuszu House'a, świetne sceny zespołu z Foremanem, zaskakująca (podwójnie) końcówka, zabawnt motyw z kliniką, jednym słowem 11/10 :)
  • 0
Dołączona grafika

#91 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.11.2007 - |17:25|

Totalna deklasacja konkurencji serialowej w tym sezonie.

I to wszystko bijąc rekordy oglądalności.

House zasługuje bezapelacyjnie na 3 Zlotego Globa z rzędu :D
  • 0

#92 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 14.11.2007 - |18:59|

odcinek dobry, jednak trochę brakuje do poprzednika; 8/10; duży plus to rzadkość jaką jest poczucie winy u House'a(co też skwapliwie wytknął mu Wilson); no i oczywiście końcówka, która bezapelacyjnie należała do Cuddy;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#93 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.11.2007 - |19:03|

Juz staje sie to nudne - "odcinek dobry, bardzo dobryt, fenomenalmy". Od niepamietnych czasow nie bylo slabego epizodu. Zadziwia mnie kreatywnosc scenarzystow. Kazdy epizod oparty na orginalnym pomysle. Tym razem to reality show.

Takze dobra wiadomosc: za tydzien kolejny nowy epizod. Na jak dlugo tych wystarczy wobec strajku?
  • 0
Genesis

#94 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 14.11.2007 - |19:07|

Juz staje sie to nudne - "odcinek dobry, bardzo dobryt, fenomenalmy". Od niepamietnych czasow nie bylo slabego epizodu.

właśnie, niech w końcu zrobią słaby odcinek :P ;

a na poważniej mam nadzieję, że to nigdy nie nastąpi, ale IMHO jeśli poziom zacznie w House'ie lecieć w dół to się już nie podniesie;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#95 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 14.11.2007 - |20:22|

Cztery sezony utrzymali, utrzymają jeszcze ;)
Sam chciałem napisać to co Jonasz, to już się staje nudne. Każdy odcinek fenomenalny, nie można powiedzieć złego słowa o tym serialu :)
Jak to, bodajże Quendi, ładnie ujął - totalna deklasacja innych seriali, House trzyma się równo i wysoko ponad wszystkimi :)
Co do samego odcinka - geniusz, geniusz, geniusz. Mnie rozwaliła już pierwsza scena, w której House spogląda w kamerę.
Great :)
  • 0
Dołączona grafika

#96 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.11.2007 - |14:23|

Jak bym umiał to bym zaklaskał uszami ;)
Zresztą moja mamusia też.

Jednym słowem Nirvana :)
  • 0

#97 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 21.11.2007 - |12:37|

UWAGA OPIS ZAWIERA SPOJLERY, CZYTASZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ

Jestem świeżo po obejrzeniu 8 odcinka czwartego sezonu Housa i muszę przyznać, że jest chyba słabszy niż poprzedni (może zmieni się to po dogłębszej analizie odcinka). Pomine moje negatywne odczucia co do odcinka i przejde do plusów:

+ Walka o imunitet - zaskakujące zadanie, niespodziewany zwycięzca i jeszcze lepsze zakończenie (nominacje).
+ Wreszcie przypadek słynnego tocznia, który przewijał się już tyle razy w serialu.
+ Rozwinięcie postaci "Trzynastki" - poznajemy jej pewne tajemnice i jesteśmy światkami ciekawej gry między nią, a Gregiem.

JESZCZE OBRZERNIEJSZY SPOJLER (KTO ZOSTANIE W NOWEJ DRUŻYNIE)

Już jakiś czas temu ogłoszono, kto został zatrudniony do końca sezonu. Poprzedni odcinek jak i obecny sporo wyjaśniają.

Chris Taub zostanie, ponieważ zaryzykował wyrzucieniem z pracy nie mając żadnej innej opcji. Uważał, że House się myli - czyżby przypadkowe podobieństwo do Foremana?

"Trzynastka" zostanie ze względu na swoją tajemnicę, która intryguje Housa. W 8 odcinku zorientowała się, że House dosypuje jej coś do kawy w rewanżu zrobiła to samo.

Lawrence Kutner - jedyna osoba, która uważa, że pomysły Grega są zbyt mało szalone. Nie jest lubiany przez Cuddy, która dobiła targu z Colem (mormom) mającego na celu wyrzucieniu go ze szpitala. Jak House stwierdził następną rzeczą jaką zrobi po porażeniu prądem przy reanimacji prawdopodobnie będzie spalenie budynku szpitalnego.
  • 0

#98 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.11.2007 - |16:11|

Być może nieco słabszy niż poprzedni, ale poprzedni był tak dobry, że trudno dorównać. Ciągle oglądanie tego serialu to uczta. Teraz juz chyba można z pewnościa można powiedzieć, że mega-rozmowa kwalifikacyjna będzie naczelnym motywem przynajmnie pierwszej połowy sezonu.
  • 0
Genesis

#99 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 21.11.2007 - |21:43|

Być może nieco słabszy niż poprzedni, ale poprzedni był tak dobry, że trudno dorównać. Ciągle oglądanie tego serialu to uczta. Teraz juz chyba można z pewnościa można powiedzieć, że mega-rozmowa kwalifikacyjna będzie naczelnym motywem przynajmnie pierwszej połowy sezonu.

W przyszłym odcinku podobno sprawa obsady zespołu ma się wyjaśnić. W każdym razie mogę już stwierdzić, że wyrzucenie starej kadry z serialu było dobrym krokiem ze strony scenarzystów. Były wobec tego pewne obawy, ale jak widać wniosło to spore odświeżenie do serialu i pozwoliło na stworzenie nowych ciekawych wątków.
  • 0

#100 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 22.11.2007 - |21:11|

A ja się nie zgodzę, moim zdaniem ten odcinek też świetny :) Cały czwarty sezon po prostu trzyma się na jakiejś magicznej poprzeczce i nie chce zejść ani o centymetr niżej :)
Good going:P
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych