House M.D.
Napisano 11.10.2007 - |10:13|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 13.10.2007 - |21:52|
1. House M.D. s4
2. Dexter s2
3. Californication s1
4. Supernatural s3
5. Weeds s3
6. The Unit s3
House jest po prostu genialny a jak już pisałem nie lubię medycznych, ale jaki z tego medyczny serial
Nie dziwota że od 2 lat zdobywa on Złotego Globa za najlepszy serial.
P.S. Też House oglądam z napisami bo medycznego bełkotu za bardzo nie łapię, choć s4e1 oglądałem w orginale i bawiłem się przednie.
P.S.2 Motyw z nożem, kontaktem i śmiercią kliniczną BOMBA.
Użytkownik Quendi edytował ten post 13.10.2007 - |21:53|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 15.10.2007 - |20:48|
Na ten następny great-to-be odcinek przyjdzie nam niestety jeszcze tydzień poczekać
Ale coś czuję pod skórą, że będzie warto
Napisano 24.10.2007 - |18:42|
Użytkownik inwe edytował ten post 24.10.2007 - |18:44|
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 24.10.2007 - |20:30|
Napisów można spodziewać się w pt/sob. Tak myślę
Napisano 01.11.2007 - |13:25|
Genesis
Napisano 02.11.2007 - |20:31|
s4e5 świetne wątki Foremana, człowieka lustra, pigułek, no i końcówka która rządzi podobnie jak House w tym sezonie
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 07.11.2007 - |13:19|
Genesis
Napisano 07.11.2007 - |14:28|
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 07.11.2007 - |16:02|
Momentamipo prostu szczyty geniuszu House'a, świetne sceny zespołu z Foremanem, zaskakująca (podwójnie) końcówka, zabawnt motyw z kliniką, jednym słowem 11/10
Napisano 11.11.2007 - |17:25|
I to wszystko bijąc rekordy oglądalności.
House zasługuje bezapelacyjnie na 3 Zlotego Globa z rzędu
Napisano 14.11.2007 - |18:59|
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 14.11.2007 - |19:03|
Takze dobra wiadomosc: za tydzien kolejny nowy epizod. Na jak dlugo tych wystarczy wobec strajku?
Genesis
Napisano 14.11.2007 - |19:07|
Juz staje sie to nudne - "odcinek dobry, bardzo dobryt, fenomenalmy". Od niepamietnych czasow nie bylo slabego epizodu.
właśnie, niech w końcu zrobią słaby odcinek ;
a na poważniej mam nadzieję, że to nigdy nie nastąpi, ale IMHO jeśli poziom zacznie w House'ie lecieć w dół to się już nie podniesie;
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 14.11.2007 - |20:22|
Sam chciałem napisać to co Jonasz, to już się staje nudne. Każdy odcinek fenomenalny, nie można powiedzieć złego słowa o tym serialu
Jak to, bodajże Quendi, ładnie ujął - totalna deklasacja innych seriali, House trzyma się równo i wysoko ponad wszystkimi
Co do samego odcinka - geniusz, geniusz, geniusz. Mnie rozwaliła już pierwsza scena, w której House spogląda w kamerę.
Great
Napisano 18.11.2007 - |14:23|
Zresztą moja mamusia też.
Jednym słowem Nirvana
Napisano 21.11.2007 - |12:37|
Jestem świeżo po obejrzeniu 8 odcinka czwartego sezonu Housa i muszę przyznać, że jest chyba słabszy niż poprzedni (może zmieni się to po dogłębszej analizie odcinka). Pomine moje negatywne odczucia co do odcinka i przejde do plusów:
+ Walka o imunitet - zaskakujące zadanie, niespodziewany zwycięzca i jeszcze lepsze zakończenie (nominacje).
+ Wreszcie przypadek słynnego tocznia, który przewijał się już tyle razy w serialu.
+ Rozwinięcie postaci "Trzynastki" - poznajemy jej pewne tajemnice i jesteśmy światkami ciekawej gry między nią, a Gregiem.
JESZCZE OBRZERNIEJSZY SPOJLER (KTO ZOSTANIE W NOWEJ DRUŻYNIE)
Już jakiś czas temu ogłoszono, kto został zatrudniony do końca sezonu. Poprzedni odcinek jak i obecny sporo wyjaśniają.
Chris Taub zostanie, ponieważ zaryzykował wyrzucieniem z pracy nie mając żadnej innej opcji. Uważał, że House się myli - czyżby przypadkowe podobieństwo do Foremana?
"Trzynastka" zostanie ze względu na swoją tajemnicę, która intryguje Housa. W 8 odcinku zorientowała się, że House dosypuje jej coś do kawy w rewanżu zrobiła to samo.
Lawrence Kutner - jedyna osoba, która uważa, że pomysły Grega są zbyt mało szalone. Nie jest lubiany przez Cuddy, która dobiła targu z Colem (mormom) mającego na celu wyrzucieniu go ze szpitala. Jak House stwierdził następną rzeczą jaką zrobi po porażeniu prądem przy reanimacji prawdopodobnie będzie spalenie budynku szpitalnego.
Napisano 21.11.2007 - |16:11|
Genesis
Napisano 21.11.2007 - |21:43|
Być może nieco słabszy niż poprzedni, ale poprzedni był tak dobry, że trudno dorównać. Ciągle oglądanie tego serialu to uczta. Teraz juz chyba można z pewnościa można powiedzieć, że mega-rozmowa kwalifikacyjna będzie naczelnym motywem przynajmnie pierwszej połowy sezonu.
W przyszłym odcinku podobno sprawa obsady zespołu ma się wyjaśnić. W każdym razie mogę już stwierdzić, że wyrzucenie starej kadry z serialu było dobrym krokiem ze strony scenarzystów. Były wobec tego pewne obawy, ale jak widać wniosło to spore odświeżenie do serialu i pozwoliło na stworzenie nowych ciekawych wątków.
Napisano 22.11.2007 - |21:11|
Good going:P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych