Skocz do zawartości

Zdjęcie

100 odcinków "Gwiezdnych wojen" czyli Serial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#81 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.08.2006 - |20:13|

Serial w kinie to najwyzej na podsumowanie sezonu jakiś maratonik. Ja szczerze wątpię byśmy mogli obejrzeć ten serial w Polsce a już na pewno nie będzie to stacja dostępna szerszemu gronu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#82 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.08.2006 - |20:39|

No niestety... będzie to raczej produkcja z typu "kup nasz dekoder, a obejrzysz najlepszy serial roku" :/ więc dla nas "szarych obywateli" pozostaje tylko internet i torrenty... i łaska Gruty Hatak... :)
  • 0

Dołączona grafika

#83 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.09.2006 - |09:18|

Czytałam o tym juz jakiś czas temu, a że jestem wielką fanką SW, mam nadzieję, że Lucas nie zmarnuje tego pomysłu i nie zrobi z tego jakiegoś M jak Miłość czy Mody na sukces w odległej galaktyce, że nie zabraknie mu pomysłów i że utrzyma mroczne klimaty Zemsty Sithów czy Imperium Kontratakuje.
  • 0

#84 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 10.09.2006 - |09:34|

No niestety... będzie to raczej produkcja z typu "kup nasz dekoder, a obejrzysz najlepszy serial roku" :/ więc dla nas "szarych obywateli" pozostaje tylko internet i torrenty... i łaska Gruty Hatak... :)

To raczej norma , prawda ? ;) IMO będą ten serial rozpowszechniać poprzez Hyperspace ( chyba nie muszę wyjaśniać nikomu czym jest ten serwis ) , coś w stylu internetowej emisji broadband w zamian za miesięczne $$$ , coś jak ABC kiedy uruchomili bezpśrednie oglądanie lostów przez neta ..... w odpowiedzi na torrentowców ;)

Użytkownik Surin edytował ten post 10.09.2006 - |09:34|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#85 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.09.2006 - |10:33|

Czytałam o tym juz jakiś czas temu, a że jestem wielką fanką SW, mam nadzieję, że Lucas nie zmarnuje tego pomysłu i nie zrobi z tego jakiegoś M jak Miłość czy Mody na sukces w odległej galaktyce, że nie zabraknie mu pomysłów i że utrzyma mroczne klimaty Zemsty Sithów czy Imperium Kontratakuje.

to będzie serial, 100 odcinków, więc na 100% będą odcinki a'la L like Love, czy tam innych mód. Ale pewno trafią się i perełki ;)
Ale jak lucas zrobi serial dla dzieci to własnoręcznie zbuduje bombę i podeśle mu DHLem :evil:
W każdym razie gdzieś jeszcze słyszałem, że ma powstać jeszcze jeden serial - 100% w 3D, na przyzwoitym poziomie, ale co do tego to mniejsze prawdopodobieństwo bo zalerzy, czy ktoś to kupi (Sci-Fi kupi wszystko :P).
  • 0

#86 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.09.2006 - |12:11|

3D to będzie kontynuacja "Clone Wars"
  • 0

#87 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.04.2007 - |19:17|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

A czas mija i nic nie wiadomo, co stanie się z tym świetnie się zapowiadającym serialem :( .

Jestem wielką fanką Star Wars, wyrosłam na tym ( :D ), były to moje pierwsze filmy science-fiction i wciąż obracam się w ich okolicy, rozszerzając Star Wars Universe o gry komputerowe, książki, komiksy itd.

Czy ktoś wie coś na temat serialu? Kiedy ma się zacząć? Czy W OGÓLE ma się zacząć?

Użytkownik Darth Paula edytował ten post 14.06.2007 - |11:15|

• 0

#88 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.04.2007 - |21:23|

Jeszcze w tej dekadzie. Na razie pierwszeństwo ma Clone Wars 3D.
  • 0

#89 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.04.2007 - |21:39|

hmmm pierwszy news

http://gwiezdne-wojn.../filmy.php#8342

Użytkownik Wodzu edytował ten post 26.04.2007 - |21:39|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#90 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:59|

Fajny byłby taki serial. Zresztą sama tęsknię za powrotem tej tematyki na ekran.

Ale zemstę sithów i tak nic nie prześcignie.
  • 0

#91 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.05.2007 - |14:30|

Nie byłby tylko będzie.Mało tego. George ostatnio zapowiedział, ze tonie jedyna, aktorska, telewizyjna produkcja Star Wars jaka nas czeka. Będą jeszcze dwa filmy kontynuujące wydarzenia z EVI (Thrawn?). I do tego filmy mają mieć równoczesną premierę na całym Świecie bez żadnych prawdo pierwszeństwa, kto chce ten kupuje (oby nas to nie ominęło znowu :/).
  • 0

#92 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 18.05.2007 - |14:37|

Thrawn byłby niezły
ale on chyba ma akcje troche już po OIDP
  • 0
You are what you believe yourself to be

#93 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 18.05.2007 - |15:21|

hehheheheheh wiem wiem ze Thrawn bylby najlepszy prawdziwy przeciwnik godny jedi.
jestem pewien ze lukas tego nie spartoli nie pozwoli raczej aby jego dziecjo jesli mozna tak nazwac gwiezdne wojny zostalo jakos popsute wiec pozostaje nam tylko i wylacznie czekanie i wygladanie pierwszych zajawek
:)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#94 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 22.06.2007 - |12:51|

No trylogie Timothego Zahna mogli by nakrecic....ale to marzenia, bo ciekawe czy Lucas zdecydował się na zrobienie czegoś co jest lepsze od pierwowzoru :P
  • 0
Dołączona grafika

#95 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.07.2007 - |10:27|

Są wieści z Celebration Europe. Rick obiecuje dużo, ma być mrocznie i bardzo telewizyjnie, to znaczy mniejszy budżet, wielka pompa. Ale co najważniejsze mówi on, ze przy odpowiedniej popularności serialu, będą w stanie nakręcić 400 odcinków :ph34r:
  • 0

#96 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.09.2007 - |20:03|

Są wieści z Celebration Europe. Rick obiecuje dużo, ma być mrocznie i bardzo telewizyjnie, to znaczy mniejszy budżet, wielka pompa. Ale co najważniejsze mówi on, ze przy odpowiedniej popularności serialu, będą w stanie nakręcić 400 odcinków :ph34r:

Uzupełnię twój post.

Okazuje się, iż Rick i George przepytali ponad 200 scenarzystów w USA, Francji, Czech, i Węgier. Docelowo, nad serialem będzie pracować 5-6 autorów z całego świata. Spotkania dotyczące kształtu scenariusza mają rozpocząć się jeszcze w tym roku. Na gotowe scenariusze przyjdzie poczekać ok. 6 miesięcy, zatem zdjęcia rozpoczną się prawdopodobnie na przełomie 2008 i 2009 roku.

Na chwilę obecną, serial kręcony ma być w Australii. Fabuła ma być mroczniejsza i bardziej dojrzała oraz wyraźnie oparta o perypetie głównych bohaterów. Brak jednak konkretów, co do ilości epizodów; najprawdopodobniej wyemitowanych zostanie 13-16 odcinków w ciągu roku lub dwóch lat. Po 2-3 latach postacie z pierwszej serii miałyby zyskać własne serie. W ten sposób, po 4 latach Rick ma nadzieję na utworzenie 4 lub 5 odrębnych serii, z których każda miałaby po 13 odcinków.

Rozmowa zeszła też na kwestie czysto techniczne, takie jak medium przekazu. Rick stwierdził, iż tradycyjne sieci telewizyjne odpadają, ponieważ nie chce, aby opowieść była przerywana w trakcie. Bohater wywiadu nie przywiązuje też większej wagi do konfliktu HD-DVD /
Blu-ray, gdyż przewiduje ich wyparcie przez usługi pobierania filmów za pośrednictwem łączy szerokopasmowych. Zyskaliśmy także potwierdzenie, iż na tę chwilę Lucasfilm nie planuje kręcenia filmów w technologii 3-D.

Trzeba będzie niedługo dodać do naszej sekcji "Seriale" Star Wars :D.
Czekam z niecierpliwością.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 19.09.2007 - |20:07|

• 0

#97 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 19.10.2007 - |20:59|

Cudowna wiadomość. Ciekawe też jaki przedział czasowy serial obejmie. Stara/Nowa Republika? Czy spotkamy jakieś postacie z filmów czy choćby książek. Liczę na to, że tak ;)
  • 0
...and Justice for All!

#98 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.10.2007 - |20:57|

Cudowna wiadomość. Ciekawe też jaki przedział czasowy serial obejmie. Stara/Nowa Republika? Czy spotkamy jakieś postacie z filmów czy choćby książek. Liczę na to, że tak ;)

Była o tym mowa wcześniej serial będzie łączył NT SW ROTS i ST SW ANH co daje 18 lat czasu SW. Myślę, że będzie to coś dobrego.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 21.10.2007 - |20:58|

• 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#99 anovia

anovia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoLubelskie

Napisano 04.11.2007 - |10:07|

Ciekawa jestem czy pojawią się postacie z książek SW.Marze o tym żeby dowiedzieć się co się stało dalej z Lukiem Skywalkerem,Leią i Hanem:)
Ale o tym powiini nakręcić nowy film a nie skalać ich serialem....Wogóle ni wyobrażam sobie SW w postaci seriali...no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma....
  • 0

#100 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.11.2007 - |14:29|

Ciekawa jestem czy pojawią się postacie z książek SW.Marze o tym żeby dowiedzieć się co się stało dalej z Lukiem Skywalkerem,Leią i Hanem:)
Ale o tym powiini nakręcić nowy film a nie skalać ich serialem....Wogóle ni wyobrażam sobie SW w postaci seriali...no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma....

Polcecam uważnie czytać posty. Serial łaczy SW ROTS i ANH nie bedzie serialu/ów i filmu/ów po SW RTOJ.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych