Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Shield

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#81 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 03.11.2008 - |00:25|

Cóż można powiedzieć chyba tylko tyle że póki co to 7x08 to najlepszy odcinek sezonu, w końcu napięcie trzymało niemal cały odcinek.
Z kolei 7x09 trzyma poziom ocena 9,5/10 jak najbardziej się należy. Jak już @działacz zauważył gdyby sezon zaczął się od 8. odcinka, możliwe że byłby to najlepszy sezon. A tak spore zamieszanie zrobili na początku sezonu z tymi gangami, sam już nie pamietałem o co szło w 6. sezonie, po za tym za mało napięcia było, teraz wrócił stary dobry The Shield niczym w 5 i 6 sezonie :-)
Nie wiem co poczne jak The shield sie skoczy co prawda jest SoA ale Shield i tak jest o wiele lepszy. Mam tylko nadzieje że ostatni odcinek wciśnie w fotel i zapamiętam go do końca życia, nie chciałbym happy endu i nawrócenia wszystkich, jakiejś dziwnej skruchy. Oby Vic zachował zimną krew i pomścił Lema :-)

Z niecierpliwością czekam na 10-ty odcinek i napisy do niego.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#82 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.11.2008 - |19:08|

7x08

Armagedon zbliża się :lol:

Mocny, mroczny finał w klimacie totalnej anihilacji naszych bohaterów.

Od bycia na świeczniku do upadku.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#83 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.11.2008 - |15:14|

7x10

Porządny odcinek utrzymujący dalej wysoki poziom. Koniec zbliża się nieuchronnie i widać to coraz wyraźniej.

Nie chcę się rozpisywać więc powiem tylko tyle: wszyscy z wszystkimi przeciw wszystkim. Już nikomu nie można ufać. To się nie może dobrze skończyć...poor Vic

Ocena 5/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#84 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.11.2008 - |17:04|

7x10

Coby tylko dodać do poprzedniej wypowiedzi: najlepsze jest to, że zupełnie nie mam pojęcia jak to rozwiążą/zakończą. Chociaż z pewnością nie będzie to happy end ;p
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#85 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.11.2008 - |22:55|

7x11 trzyma w napieciu od poczatku do konca. Coraz wieksze [beeep] sie toczy wokol Vica i Ronniego. Jedyny dla nich ratunek to ze federalni uratuja im dupe, zona sie skruszy i powie Vicowi, a Clodett zostanie odsunieta od sprawy z powodu choroby (cos w stylu co bylo w odcinku o tym murzynie co mordowal kobiety, z powodu choroby jej sie "troche" wywinal, moze to bylo nakierowanie jak Vic sie z tego wyplata?

Nie moge sie doczekac konca, a serial super :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#86 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.11.2008 - |17:31|

Jako, że w minioną sobotę był koniec 5 sezonu w nadchodzącą sobotę czyli 22 listopada rozpocznie się sezon 6 Shield na AXN.
Emisja będzie tak jak dotąd o godzinie 22.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#87 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.11.2008 - |14:11|

7x12

O MÓJ BOŻE! Słowa nie są w stanie wyrazić tego, co zobaczyłem w tym odcinku. Oficjalnie mianuję go na najlepszy epizod w CAŁYM serialu! Brak mi słów i po prostu nie wiem co by wam tu napisać... każdy musi to zobaczyć na własne oczy. Może powiem tyle: Victor Samuel Mackey stoczył się na samo dno, upadł i potem...zapadł się jeszcze głębiej. Teraz on i Shane, dwóch antybohaterów stojących po przeciwnych stronach barykady muszą ją przekroczyć i ostatecznie stawić sobie czoła. Teraz już wiem, że to się dobrze nie skończy. Ten odcinek był jak pierwsza nanosekunda po zdetonowaniu bomby atomowej, wszystko się kumuluje, aby za chwilę eksplodować z potężną siłą. Zobaczymy kto przeżyje ten wybuch...
Chciałbym jeszcze wspomnieć o GENIALNEJ scenie "spowiedzi" Vicka. Dawno takie emocje nie towarzyszyły mi przy oglądaniu serialu, to trzeba zobaczyć!

Jestem strasznie smutny i jednocześnie zadowolony, bo koniec kiedyś musiał nastać i dziękuję twórcom, że jest taki genialny.
Ocena 7/6 - innej być nie może :]
  • 0

#88 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.11.2008 - |16:27|

podpisuje się wszystkimi kończynami :P pod tym co napisał działacz i scena zeznania wryła mnie w ziemię, kiedy pada dialog w którym Olivia mówi Vic'owi, że jest pokręconym świrem, a ten zakłada kurtkę i pyta się jej czy chce coś jeszcze bo ma spotkanie - POEZJA :o

noo ostatni odcinek to będzie armagedon, cholernie mnie ciekawi jak to zakończą twórcy i co będzie z Ronniem, może jakoś Vic mu pomoże.

6/6
  • 0

#89 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.11.2008 - |00:22|

A ja uwazam ze Vic nie jest swirem i wszystko co zrobil to dobrze robil :):):) Wlasnie nie czaje tej mentalnosci ludzi w tym serialu, czemu uwazaja Vica za kogos zlego. Tyle pozbyl sie szumowin, ze powinni go po recach calowac.

Co do 12 odcinka trzymal w napieciu do ostaniej sekundy. Jednak boje sie ze w ostatnim odcinku moze sie zakonczyc tym, ze wielki bohater Vic, pogromca szumowin moze zginac :( Oby sie tak nie zakonczylo.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#90 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.11.2008 - |15:01|

7x12

Totalna anihilacja. Osobiście myślę ze Vic zginie walcząc z kartelem.
Jeśli nie zginie będzie to tylko jeszcze większym świadectwem geniuszu scenarzystów, choć śmierć będzie bardziej symboliczna i wymowna.

Mroczny tragiczny bohater walczący każdymi dostępnymi środkami ze złem.

Spowiedź Vica = mistrzostwo.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#91 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.11.2008 - |15:08|

7x13

Armagedon nastąpił...Genialne zakończenie genialnego sezonu genialnego serialu. Kolejny raz i już niestety ostatni nie mam pojęcia co by tu napisać, a nie mam zamiaru opisywać odcinka, bo każdy musi zobaczyć i przeżyć to samemu.

To już koniec...wspaniała, niezwykle realistyczna, brudna, krwawa, pełna emocji i akcji przygoda z Victorem Mackey i ekipą dobiegła końca. Mistrzowskie ukoronowanie serialu, niezwykle emocjonalne i mroczne, ale tak to się musiało skończyć.

R.I.P. The Shield 2002 - 2008 [*]

Ocena odcinka 6+/6
Ocena sezonu 6/6
Ocena serialu 6/6
  • 0

#92 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 26.11.2008 - |17:13|

Wlasnie nie czaje tej mentalnosci ludzi w tym serialu, czemu uwazaja Vica za kogos zlego. Tyle pozbyl sie szumowin, ze powinni go po recach calowac.

Bo jest przestepca. Nie chce sie wpasowac w "system". Mysli samodzielnie. Wybija sie. A demokracja (a co za tym idzie socializm) to taki system ze sprzyja przecietnosci a jak ktos sie wybija to go niszczy. Nie ma miejsca na indywiduazlim, na wolnosc, kierowanie sie rozsadkiem. A że przytlacajaca wiekszosc spoleczenstwa to debile wiec tak do tego podchodza jak w serialu. Jedynie inne wybitne jednostki potrafia docenic Vica. Dla motlochu to wysoki pulap wiec go niszcza. I własnie o tym jest ten serial. O niszczeniu wybitnych jendostek przez demokracjie/socializm(zakladam ze endodynamicy sie do nich nie zaliczaja).

Użytkownik makor edytował ten post 26.11.2008 - |17:15|

• 0

#93 dr. loo-bitch

dr. loo-bitch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 26.11.2008 - |17:57|

jak na mój gust to z tą beatyfikacją ;) vica z lekka przesadzacie

nie przeczę - świetna postać, bardzo ludzka, niejednowymiarowa, można by powiedzieć iście szekspirowska (jak dla mnie obok al'a swearengena najlepsza rola w historii telewizyjnych seriali) - ale zaraz robić z niego jakiegoś półboga i herosa walczącego ze złem całego świata, nierozumianego przez maluczkich (czytaj - cloudette, dutch i inni) rzucających mu kłody pod nogi - takiego świata jak z komiksu w the shield nie ma

vic w swoim mniemaniu ze złem walczył (i z pewnością jakieś sukcesy w tej walce osiągał), ale walcząc z nim pełno zła również wokół siebie rozsiewał; dla vica rodzina, przyjaciele i praca była wszystkim - i wszystko to niestety rozpierniczył - i tylko do siebie może mieć o to pretensje

i paradoksalnie jakby się tak bliżej przyjrzeć wyklętemu przez wszystkich shane'owi to w sumie jest on lustrzanym odbiciem vic'a; jego najlepszym i najbystrzejszym uczniem
  • 0
Hall of Fame

1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights

#94 GARBI

GARBI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 26.11.2008 - |22:11|

piękne, wzruszające pożegnanie. Wędrówka z Vikiem i strike team przez mroczne zakamarki Farmington zakończona. Miejmy nadzieję, iż Sons of Anarchy spróbuje chociaz dosięgnąc poziomu swojego genialnego poprzednika
  • 0

#95 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 27.11.2008 - |09:40|

no i koniec jednego z najlepszych o ile nie najlepszego serialu w historii TV :(
ostatni odcinek niesamowity, brakowalo mi tylko jakis podkladow muzycznych, nie chodzi mi o piosenki tylko samej melodii, dobry podklad sprawilbym ze serce byloby bliskie zawalu w niektorych scenach ;)

co do zakonczenia to ja jestem zaskoczony, nie spodziewalem sie ze grupa ST skonczy az tak tragicznie ...

ogolnie podsumowujac to ten sezon stawiam chyba na rowni z sezonem 5 (wojna z Kavanagh) - na napisach koncowych wbity w fotel czulem sie jakbym byl w zalobie ;)

pozostaje chyba znalezc czas i zaczac ogladac serial od 1 sezonu :) bo ja nie znam zadnego innego serialu w ktorym wszystkie sezony byly bardzo dobre lub rewelacyjne a 5 i 7 genialne :)

uwaga spojlery:
......
......
......
......
......
Spoiler

Użytkownik vcarter edytował ten post 27.11.2008 - |09:45|

• 0

#96 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 27.11.2008 - |16:29|

co tu dużo mówić - mistrzostwo

ostatnia scena kiedy Vic patrzy jak radiowozy sobie jadą, siada wyciąga gnata - pięknie.

Ocena za cały serial to 6/6. Nie wiem czy coś będzie w stanie pobić The Shield, w SoA pełna nadzieja ;) ale i tak piękne ukoronowanie całego serialu. Gdzieś widziałem na innych forach, że ludzie narzekają na brak hd w serialu lub tego częstego trzęsienia się kamery, a dla mnie jakoś ten serial się tym wyróżniał i nawet może lepiej, że był tak puszczany - nie miałem z tym problemu.
  • 0

#97 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.11.2008 - |18:19|

7x13

Tak jak pisałem, Vic żyje i wyszedł "cało" z tego gówna co świadczy tylko o geniuszu scenarzystów.

Nic tu nie jest czarno białe, a występek często uchodzi na sucho.

Finał to istny ARMAGEDON, dodajmy bardzo realistyczny.

Vic to bohater brudnej ulicy i oczywiście działa niezgodnie z paragrafami.

Czym mamy prawo stosować każdą metodę zwalczając zło, które nie bawi się w paragrafy.

Według mnie tak, bo papier wszystko przyjmie a każde prawo można zmienić lub obejść.
  • 0

#98 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 29.11.2008 - |22:34|

7x13

Czysta perfekcja. Vic trafił do swojego własnego piekła, choć w porównaniu do Ronniego ma znacznie lepiej. Naprawdę nie spodziewałem się takiej dawki tragizmu i miałem szczerą nadzieję, że 'najczystszy' z żyjących jeszcze członków Grupy Uderzeniowej wyjdzie obronną ręką.

Oceny nie da się opisać liczbą ;)

Użytkownik garus edytował ten post 29.11.2008 - |22:35|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#99 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.11.2008 - |23:57|

Podziekowal za najlepszy serial ever...
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#100 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 01.12.2008 - |18:00|

Wszystko juz zostało napisane. Wspaniały serial , wspaniały ostatni odcinek. Mina Vicka w pokoju zwierzeń kiedy niszczy kamerę bezcenna.
W moim prywatnym rankingu Shield ex aequo z Wire na pierwszym miejscu , ostatni sezon Shielda zostawił w tyle Soprano.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych