Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Deasmond jest cukrzykiem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#81 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 10.03.2006 - |09:09|

W tym serialu wszystko jest możliwe....
Myśle że maslot może mieć tutaj rację - to porównanie do leków na AIDS jest bardzo trafne... Jednak czemu Ethan podawał "TO" Claire kiedy była jeszcze w ciąży i nic niewskazywało że była chora lub jej dziecko...

Przecież nie wiadomo, czy to samo jej podał. Poza tym nie ma sensu podawać dziecku lek przez płyn owodniowy (bo chyba nie nakłuwali dzieciaka), bo równie dobrze mogli go podać Claire dożylnie - i tak przeszłoby do krwi dziecka. Jedyny zabieg, który mi przychodzi do głowy i mający coś wspólnego z płynem owodniowym, to testy genetyczne - pobiera się próbkę i sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych.
  • 0

#82 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.03.2006 - |14:27|

jedyne co przychodzi mi do glowy to to, ze mamy w ciazy musza duzo jesc a Claire nie jadla zbyt wiele, glownie tylko owoce bo dziki sie skonczyly albo uciekly i Ethan mogl podawac dziecku cos w rodzaju kroplowki, albo dziennej porcji jedzenia czy cos takiego.

No ale takie rzeczy podaje się dożylnie, a nie wiem czy Ethan byłby na tyle sprawny żeby trafić bez żadnego usg ani niczego prosto w żyłę płodu...

Jedyny zabieg, który mi przychodzi do głowy i mający coś wspólnego z płynem owodniowym, to testy genetyczne - pobiera się próbkę i sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych.

No ale Ethan nie pobierał żadnych próbek tylko coś wstrzykiwał więc na testy też mi to niewygląda...
  • 0

Dołączona grafika

#83 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 10.03.2006 - |14:54|

No ale Ethan nie pobierał żadnych próbek tylko coś wstrzykiwał więc na testy też mi to niewygląda...

No właśnie. Albo się pogodzimy z tym, że LOST to jest zwykły serial, albo znajdziemy położnika, który potwierdzi, że istnieją leki podawane do płynu owodniowego :)
  • 0

#84 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.03.2006 - |15:12|

No właśnie. Albo się pogodzimy z tym, że LOST to jest zwykły serial, albo znajdziemy położnika, który potwierdzi, że istnieją leki podawane do płynu owodniowego :)

mam ciocię, która pracuje w szpitalu na porodówce jako lekarz i jak będę mógł to się jej o to zapytam... Jest na dyżurze i lepiej jej nieprzeszkadzać, bo nieudzieli mi żadnych informacji.... :hyhy:
  • 0

Dołączona grafika

#85 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.03.2006 - |16:37|

Panie i Panowie Forumowicze!

Ze smutkiem stwierdzam, że załoga tzw. szpitala z oddziału "porodówka" nie potrafili określić co to może być za lek. Jednakże stwierdzili, iż sposób podawania leku jest "troszkę" dziwny... lecz niestety nieznają leków, które podaje się płodu oraz mężczyźnie w sile wieku i byli nawet zdziwieni, że płód otrzymuje jakieś leki w ten sposób (zazwyczaj podaje się matce dożylnie) i zaprzeczyli ażeby była to szczepionka ( szczepionki nie podaje się dożylnie [w przypadku Deasmonda] )
  • 0

Dołączona grafika

#86 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 10.03.2006 - |16:46|

Panie i Panowie Forumowicze!

Ze smutkiem stwierdzam, że załoga tzw. szpitala z oddziału "porodówka" nie potrafili określić co to może być za lek. Jednakże stwierdzili, iż sposób podawania leku jest "troszkę" dziwny... lecz niestety nieznają leków, które podaje się płodu oraz mężczyźnie w sile wieku i byli nawet zdziwieni, że płód otrzymuje jakieś leki w ten sposób (zazwyczaj podaje się matce dożylnie) i zaprzeczyli ażeby była to szczepionka ( szczepionki nie podaje się dożylnie [w przypadku Deasmonda] )

Ja doczytałem, że można w ten sposób "dolewać" płyn owodniowy, ale chyba by się nie opłacało na kilka tygodni przed porodem.
  • 0

#87 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.03.2006 - |16:52|

Ja doczytałem, że można w ten sposób "dolewać" płyn owodniowy, ale chyba by się nie opłacało na kilka tygodni przed porodem.

nietyle co by się nieopłacało ale zauważ że Deasmond sobie płynu owodniowego raczej do żył niewstrzykuje :D
bo i po co mu? :blink:
  • 0

Dołączona grafika

#88 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |19:00|

nietyle co by się nieopłacało ale zauważ że Deasmond sobie płynu owodniowego raczej do żył niewstrzykuje :D
bo i po co mu? :blink:

moze Deasmond tez byl w ciazy hehehehehe
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#89 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |19:36|

tak, w ciazy z dzikiem :P

a na serio - moze to co podawal Ethan to mialo na celu genetyczne zmodyfikowanie plodu dla jakiegos konkretnego celu? pamietajcie ze chcieli go wyciagnac zbyt wczesnie i bardzo im na tym dziecku zalezalo. a moze po prostu robili jakies testy medyczne i sprawdzali swoj jakis wymyslony lek aby sprawdzic czy mozna go testowac na ludziach?

PS w fajny sposob przeszlismy od cukrzycy desmonda do ciazy claire :P
  • 0

#90 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.03.2006 - |20:25|

PS w fajny sposob przeszlismy od cukrzycy desmonda do ciazy claire :P

racja, ale nie wiem jak zmienić nazwę tematu :P
  • 0

Dołączona grafika

#91 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |21:14|

nie trzeba go zmieniac bo w dalszym ciagu chodzi o ten specyfik ktory se kazdy podaje :)

jak sam napisales pare postow temu, nie ma takiego leku ktory podaje sie bezposrednio do plodu wiec nie przychodzi mi do glowy juz nic co by wyjasnialo to co robil Ethan nienarodzonemu jeszcze dziecku :(
chyba ze Oni sami wymyslili jakis lek - w koncu byla tam placowka medyczna wiec kto wie jakim celom ona sluzyla :)
  • 0

#92 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 10.03.2006 - |23:17|

chyba ze Oni sami wymyslili jakis lek - w koncu byla tam placowka medyczna wiec kto wie jakim celom ona sluzyla :)

Jeśli przyjmiemy takie rozwiązanie, to równie dobrze wszyscy mogą być androidami - przechodzimy do fikcji.
  • 0

#93 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 11.03.2006 - |15:00|

hehe, a może i Desmond i Aaron są cukrzykami :D
  • 0

#94 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.03.2006 - |18:14|

hehe, a może i Desmond i Aaron są cukrzykami :D

Wreszcie ktoś powrucił do tematu .... :D
  • 0

Dołączona grafika

#95 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 11.03.2006 - |22:59|

gdyby aaron był cukrzykiem to byłoby z nim krucho,skoro nie ma insuliny
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#96 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 11.03.2006 - |23:00|

pozatym Claire też musiałaby być bo dziecko samo z siebie chyba niemoże zachorować na cukrzyce zwłaszcza w tak wczesnym stadium życia...
  • 0

Dołączona grafika

#97 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 11.03.2006 - |23:06|

a cukrzyca bierze się od nadmiaru cukru(chyba :P)a na wyspie przed odkryciem bunkru niebyło zbytnio dużo atykułów spożywczych z cukrem
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#98 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |00:39|

zgadza sie poza tym jakim cudem Ethan mogl wiedziec ze dziecko jest cukrzykiem? Claire nie jest bo nie bierze insuliny i zyje nadal bez problemow wiec dziecko tez nie moze byc :)
moj dziadek jest cukrzykiem i on insuline wstrzykuje sobie w brzuch (tak jak Ethan robil to dziecku Claire) ale nie wiem czy to ma jakis zwiazek bo Desmond dawal sobie w zyle :P
  • 0

#99 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.03.2006 - |01:02|

zgadza sie poza tym jakim cudem Ethan mogl wiedziec ze dziecko jest cukrzykiem? Claire nie jest bo nie bierze insuliny i zyje nadal bez problemow wiec dziecko tez nie moze byc :)
moj dziadek jest cukrzykiem i on insuline wstrzykuje sobie w brzuch (tak jak Ethan robil to dziecku Claire) ale nie wiem czy to ma jakis zwiazek bo Desmond dawal sobie w zyle :P

bierze w żyłe (moja nauczycielka od polaka :D ) napewno nie ćpa...
  • 0

Dołączona grafika

#100 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 12.03.2006 - |01:09|

Często kobiety w ciąży zapadają na cukrzycę - dzieci, szczególnie chłopcy powodują podniesiony poziom cukru we krwi u matek.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych