Serial wart polecenia
Napisano 17.03.2006 - |10:30|
Prison Break, The 4400, Invasion, Supernatural - które coraz bardziej mi się podoba, Rome - jak ktoś lubi klimaty starożytnego Rzymu, The Unit - najnowsza produkcja CBS, całkiem ciekawe, Criminal Minds - nowy serial kryminalny można go oglądać na AXN, Sleeper Cell - również aktualnie leci na AXN. In Justice też chyba od kwietnia ma być emitowany w Polsce na tej stacji.
Byłbym zapomniał o Charlie Jade. Całkiem ciekawy serial który jesienią był emitowany na AXN. Aczkolwiek wiem że nie wszystkim przypadł on do gustu, ja go jednak polecam bo ma fajny klimat i nieźle pokręconą fabułę.
Napisano 17.03.2006 - |11:24|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 17.03.2006 - |14:29|
Farscape
Supernatural-środnio mi przypadł do gustu
EFC
BSG
SG1 SGA SGI
ROME, Soprano itp
Star Treki wszystkie
Medium ,The 4400, Invasion, Surface i Threshold
Chodzi mi o nowości SF które dopiero wyszły. Ogólnie widze że nie ma jakiegoś nowego serialu. Zastanawiam sie nad Firefly i za na mową jacka Numb3rs.
Napisano 17.03.2006 - |23:07|
jednak kazdy ma inne gusta
ale powinno ci sie spodobac
PS ogladnij rowniez film Firefly - Serenity
Napisano 18.03.2006 - |00:02|
Napisano 20.03.2006 - |22:38|
Mi osobiscie podoba sie wiele seriali, ostatnio zrezygnowalem ze medium (nie wiem dla czego), i surface (to akurat wiem dla czego).
Z ostatnicj scifi to moze Invasion (choc niekiedy czlowiek zasypia i musisz miec zdrowe nerwy i pic sporo kofeiny by nie zasnac). Z nie scifi, Sleeper Ceel, Prison Break (polecam !) ze horrorow to moze MAster of horror ?
Ogolnie sporo tego jest, nalezy sie zdecydowac co kto lubi, nie da sie teraz wejsc we swiat seriali i probowac wszystko ogladac co polecą inni.
Napisano 20.03.2006 - |22:59|
Większość tych najlepszych to mini serie lub seriale po 12 odcinków na sezon.
Wystarczy zobaczyć 12 odcinków by wiedzieć czy się nam spodoba, czy serial nas wciągnie.
Niemniej przy tych długich mających po 4 sezony x 24-26 należy poczytać.
Np. Farscape świetne sezony to s3 i s4 bardzo dobry s2 a s1 jest na 4+
I najważniejsze Babylon 5 mój nr 4 w kosmiczny-SciFi (nr 3 jeśli nie liczymy uciętego Firefly), jego s1 jest tragiczny a serial zobaczyć trzeba, bo w odróżnieniu od Treków ma fabułe i to dobrą. Bardzo dobre s3/4 dobre s2/5.
Tak więc najpierw oglądamy te krótkie polecane a klasyczne tasiemce czyli Treki idą na koniec.
Z dłuższych najpierw Farscape potem Babylon 5.
Zamiast DS9, Voya czy TNG które mają po +/- 174 odcinki można zobaczyć wszystkie krótkie
No i wyłączamy prócz wiadomości polską TV.
Użytkownik Quendi edytował ten post 20.03.2006 - |23:00|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 20.03.2006 - |23:26|
Napisano 20.03.2006 - |23:40|
Zaś z starszych bardzo polecam V : były 2 miniseriale V - The Orginal Miniseries i V - The Final Battle oraz 19 odc V - The Series, serial może jest stary i efekty słabiutkie ale w mojej opini jeden z lepszych w tym temacie jakie były - klimat tego serialu wymita rzadko kiedy emocjonalnie serial do nas przemawia jeśli idzie o scifi a tu naprawdę przejmujemy się losami Ziemi i bohaterów.
Polecam też Lexx - jeśli lubisz seriale na wesoło, ten jest na wesoło nawet bardzo czasami jest absurdalny ale jak dla mnie idealnie połączyli scifi z czarną komedią.
Poza tym z animowanych Futurama - ten serial jak dla mnie wymiata a zwłaszcza robot Bender jest boski
#90 Gość_jooboo_*
Napisano 22.03.2006 - |16:50|
Seriale SciFi które polecam, to (niekoniecznie w tej kolejności):
- Firefly, (skrzyżowanie SF i westernu, rzecz jest cudownie potłuczona)
- Babylon 5, (klasyka, pozycja obowiązkowa - nie zrażaj się I sezonem)
- Lexx, (baaaardzo specyficzny serial, coś z Kafki, coś z Orwella, coś z Monty Pythona i coś z Farscape)
Horrory:
- Masters of Horror, (12 odcinków różnych reżyserów, każdy jest osobną całością)
- Point Pleasant, (młodzieżowe klimaty - "Antychrystka" przybywa do miasteczka)
- Ghost Whisperer, (coś w stylu MEDIUM. Dla fanów Jennifer Love Hewitt - początkowo było słabo, ale im dalej, tym jest ciekawiej)
Inne:
- Lost, (polecam cały dział na naszym forum - tam dowiesz się wszystkiego)
- Prison Break, (rewelacyjny serial sensacyjny - ucieczka z więzienia)
- Sleeper Cell, (terroryści atakują! - historia agenta FBI, który "od środka" rozpracowuje oddział Al Kaidy)
- Commander in Chief, (political-fiction, kobieta prezydentem USA z Geeną Davies w roli głównej)
- My Name is Earl, (genialna komedia - pewien amerykański menel postanawia zmienić swoje życie i "zadość czyni" za całe zło, którego narobił wcześniej)
Dużo dobrego słyszałem także o Numb3rs, Desperate Housewifes i Over There, ale ich nie widziałem, więc nie mogę się wypowiadać (żaden z nich to nie jest SF).
Napisano 22.03.2006 - |17:46|
- Lexx, (baaaardzo specyficzny serial, coś z Kafki, coś z Orwella, coś z Monty Pythona i coś z Farscape)
a ja mam pytanie czy Lexx i Lexx 2 to różne seriale?
bo na wizji 1 kiedyś leciał lexx 2 i jest ciekaw jaka jest róznica...
Napisano 23.03.2006 - |10:41|
Być może na Wizji 1 puszczali wtedy 2 sezon i nazwali to Lexx 2. Tak jak teraz na AXN lecą Zagubieni II.a ja mam pytanie czy Lexx i Lexx 2 to różne seriale?
bo na wizji 1 kiedyś leciał lexx 2 i jest ciekaw jaka jest róznica...
Napisano 30.03.2006 - |11:00|
serialu, zaś nie mam zdania co do Medium. Może się przekonam po następnych odcinkach.
Naprawdę kozacki jest dopiero w drugim sezonie, ja polecam :-)
Napisano 30.03.2006 - |19:40|
Ja już skończyłem pierwszy sezon. I przyznaję, że się rozkręcił.Naprawdę kozacki jest dopiero w drugim sezonie, ja polecam :-)
A co do obejrzenia seriali. To jak do tej pory sądzę, że łatwiej jest powiedzieć czego unikać. Ja osobiście jakoś podchodzę z rezerwą do SAAB i do 6 odcinkowego filmiku religijnego - nie pamiętam, ale to chyba było revelations. A reszta całkiem nieżle się prezentuje.
Napisano 03.04.2006 - |16:47|
24
Numb3rs
Bones
Nie są to seriale scifi, ale kto wie co to 24, to tego nie trzeba reklamować, a numb3rs uważam że jest rewelacyjny.
Napisano 03.04.2006 - |18:04|
Napisano 03.04.2006 - |19:11|
Bones - to on jesczze leci? myslalem ze dostal kasacje po 6 odcinku, jak dla mnie to najslabszy serial jesieni 2005.
Obejrzałem pierwszy odcinek - czyli pilot, chyba tak się nazywał. Jakoś nie przekonał mnie do dalszych odcinków, ale skoro jest kilka, to może go obejrzę.
Napisano 04.04.2006 - |12:45|
Oceny od 1 do 10
A wiec, Panie i Panowie:
SG1/SGA - tak, od poczatku do konca, wszystkie sezony.
Ocena - 8.0
Startrek - trzeba troche samozaparcia bo to jest kolos. Najciekawsze są wątki z Borg i Zmiennymi.
Ocena łączna wszystkiego (poza mutacjami animowanymi bo tego nie ogladam) - 7
BSG -
Ocena łączna - 5,5
Babylon 5 -
Ocena łączna - 8.5
Rome -
Ocena łączna - 3.5
The 4400 -
Ocena łączna - 6.5
Dead like me -
Ocena łączna - 9.0
Threshold -
Ocena łączna - 6
jak widzicie .... najlepiej wypadl 'Babylon 5' i cos zupelnie _nie_ sci-fi czyli 'Dead like me'. Ale co poradzic? Tak widze te seriale w kwietniu 2006.
Napisano 05.04.2006 - |14:31|
Mnie tam się podoba :clap: :clap: :clap:
Użytkownik waski edytował ten post 05.04.2006 - |14:32|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych