Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#81 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.03.2006 - |10:30|

Ja mogę polecić (nie tylko sci fi):
Prison Break, The 4400, Invasion, Supernatural - które coraz bardziej mi się podoba, Rome - jak ktoś lubi klimaty starożytnego Rzymu, The Unit - najnowsza produkcja CBS, całkiem ciekawe, Criminal Minds - nowy serial kryminalny można go oglądać na AXN, Sleeper Cell - również aktualnie leci na AXN. In Justice też chyba od kwietnia ma być emitowany w Polsce na tej stacji.
Byłbym zapomniał o Charlie Jade. Całkiem ciekawy serial który jesienią był emitowany na AXN. Aczkolwiek wiem że nie wszystkim przypadł on do gustu, ja go jednak polecam bo ma fajny klimat i nieźle pokręconą fabułę.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#82 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.03.2006 - |11:24|

Dużo tych seriali by się zebrało. Polecam oczywiście pewniaki (wspominane powyżej): Babylon 5, Farscape, BGS. A z innych: Prison Break, Numb3rs (dla mnie to odkrycie roku), Supernatural (ciekawe połączenie horroru z SF), no i parę innych. Osobiście nie polecam SAAB - strasznie się zawiodłem na tym serialu, zaś nie mam zdania co do Medium. Może się przekonam po następnych odcinkach.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#83 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.03.2006 - |14:29|

No więc obejrszałem już :
Farscape
Supernatural-środnio mi przypadł do gustu
EFC
BSG
SG1 SGA SGI
ROME, Soprano itp
Star Treki wszystkie
Medium ,The 4400, Invasion, Surface i Threshold
Chodzi mi o nowości SF które dopiero wyszły. Ogólnie widze że nie ma jakiegoś nowego serialu. Zastanawiam sie nad Firefly i za na mową jacka Numb3rs.
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#84 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2006 - |23:07|

uwazam ze Firefly jest ciekawa pozycja wiec moge ci polecic :)
jednak kazdy ma inne gusta :)
ale powinno ci sie spodobac :)

PS ogladnij rowniez film Firefly - Serenity :)
  • 0

#85 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 18.03.2006 - |00:02|

Prison break, Invasion i FireFly. I masz na jakiś czas co robić. Będzie dobrze bo to dobre produkcje.
  • 0

#86 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.03.2006 - |22:38|

Kazdy ma swoje gusty - kazdy doradzi inaczej :/.

Mi osobiscie podoba sie wiele seriali, ostatnio zrezygnowalem ze medium (nie wiem dla czego), i surface (to akurat wiem dla czego).
Z ostatnicj scifi to moze Invasion (choc niekiedy czlowiek zasypia i musisz miec zdrowe nerwy i pic sporo kofeiny by nie zasnac). Z nie scifi, Sleeper Ceel, Prison Break (polecam !) ze horrorow to moze MAster of horror ? :)

Ogolnie sporo tego jest, nalezy sie zdecydowac co kto lubi, nie da sie teraz wejsc we swiat seriali i probowac wszystko ogladac co polecą inni.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#87 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.03.2006 - |22:59|

Oj da się :D
Większość tych najlepszych to mini serie lub seriale po 12 odcinków na sezon.
Wystarczy zobaczyć 12 odcinków by wiedzieć czy się nam spodoba, czy serial nas wciągnie.
Niemniej przy tych długich mających po 4 sezony x 24-26 należy poczytać.

Np. Farscape świetne sezony to s3 i s4 bardzo dobry s2 a s1 jest na 4+

I najważniejsze Babylon 5 mój nr 4 w kosmiczny-SciFi (nr 3 jeśli nie liczymy uciętego Firefly), jego s1 jest tragiczny a serial zobaczyć trzeba, bo w odróżnieniu od Treków ma fabułe i to dobrą. Bardzo dobre s3/4 dobre s2/5.

Tak więc najpierw oglądamy te krótkie polecane a klasyczne tasiemce czyli Treki idą na koniec.
Z dłuższych najpierw Farscape potem Babylon 5.

Zamiast DS9, Voya czy TNG które mają po +/- 174 odcinki można zobaczyć wszystkie krótkie

No i wyłączamy prócz wiadomości polską TV.

Użytkownik Quendi edytował ten post 20.03.2006 - |23:00|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#88 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 20.03.2006 - |23:26|

Przyznam się że zdecydowałem sie na The Unit, ale nadal nie mam faworyta na SF bo taka pozycja u mnie jest obowiązkowa, Treka zacząłem ogladać ST TNG, Firefly jakoś mi nie przypadł do gustu mimoże Serenity mi sie podobało (nie miałem zbytnio problemów z połapaniem sie), czekam z niecierpliwością na nowe odcinki 4400, Farka też już widziałem jestem zresztą jego zagożałym fanem i oglądałem go 3 razy :). Medium też odfpada :((, EFc też widziałem 3 serie i straciłem cierpliwość i obejrzałem pierwszy i ostatni z odcinków 5 seriii, Sliders widziąłem do chyba 3 serii ale chyba nie ma napisów do dalszych :(
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#89 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.03.2006 - |23:40|

Z bieżących seriali na pewno warte polecenia jest Invasion i Supernatural (horrorowy), Dr Who (jeśli jeszcze 1 sezonu nie widziałeś).

Zaś z starszych bardzo polecam V : były 2 miniseriale V - The Orginal Miniseries i V - The Final Battle oraz 19 odc V - The Series, serial może jest stary i efekty słabiutkie ale w mojej opini jeden z lepszych w tym temacie jakie były - klimat tego serialu wymita rzadko kiedy emocjonalnie serial do nas przemawia jeśli idzie o scifi a tu naprawdę przejmujemy się losami Ziemi i bohaterów.

Polecam też Lexx - jeśli lubisz seriale na wesoło, ten jest na wesoło nawet bardzo czasami jest absurdalny ale jak dla mnie idealnie połączyli scifi z czarną komedią.

Poza tym z animowanych Futurama - ten serial jak dla mnie wymiata a zwłaszcza robot Bender jest boski :D
  • 0

#90 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 22.03.2006 - |16:50|

Sporo już obejrzałeś, ale jeszcze parę dobrych rzeczy zostało ;) .
Seriale SciFi które polecam, to (niekoniecznie w tej kolejności):
- Firefly, (skrzyżowanie SF i westernu, rzecz jest cudownie potłuczona)
- Babylon 5, (klasyka, pozycja obowiązkowa - nie zrażaj się I sezonem)
- Lexx, (baaaardzo specyficzny serial, coś z Kafki, coś z Orwella, coś z Monty Pythona i coś z Farscape)
Horrory:
- Masters of Horror, (12 odcinków różnych reżyserów, każdy jest osobną całością)
- Point Pleasant, (młodzieżowe klimaty - "Antychrystka" przybywa do miasteczka)
- Ghost Whisperer, (coś w stylu MEDIUM. Dla fanów Jennifer Love Hewitt - początkowo było słabo, ale im dalej, tym jest ciekawiej)
Inne:
- Lost, (polecam cały dział na naszym forum - tam dowiesz się wszystkiego)
- Prison Break, (rewelacyjny serial sensacyjny - ucieczka z więzienia)
- Sleeper Cell, (terroryści atakują! - historia agenta FBI, który "od środka" rozpracowuje oddział Al Kaidy)
- Commander in Chief, (political-fiction, kobieta prezydentem USA z Geeną Davies w roli głównej)
- My Name is Earl, (genialna komedia - pewien amerykański menel postanawia zmienić swoje życie i "zadość czyni" za całe zło, którego narobił wcześniej)

Dużo dobrego słyszałem także o Numb3rs, Desperate Housewifes i Over There, ale ich nie widziałem, więc nie mogę się wypowiadać (żaden z nich to nie jest SF).
  • 0

#91 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.03.2006 - |17:46|

- Lexx, (baaaardzo specyficzny serial, coś z Kafki, coś z Orwella, coś z Monty Pythona i coś z Farscape)

a ja mam pytanie czy Lexx i Lexx 2 to różne seriale?
bo na wizji 1 kiedyś leciał lexx 2 i jest ciekaw jaka jest róznica...

#92 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.03.2006 - |10:41|

a ja mam pytanie czy Lexx i Lexx 2 to różne seriale?
bo na wizji 1 kiedyś leciał lexx 2 i jest ciekaw jaka jest róznica...

Być może na Wizji 1 puszczali wtedy 2 sezon i nazwali to Lexx 2. Tak jak teraz na AXN lecą Zagubieni II.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#93 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.03.2006 - |16:19|

Być może na Wizji 1 puszczali wtedy 2 sezon i nazwali to Lexx 2.

Tak ,to byłdrugi sezon Lexx-a , tak samo jak był tam puszczony 3 sezon - tylko chyba już mu nazwy nie zmieniali na Lexx-3 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#94 WILU

WILU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoMałą Planeta Zwana Ziem

Napisano 30.03.2006 - |11:00|

serialu, zaś nie mam zdania co do Medium. Może się przekonam po następnych odcinkach.

Naprawdę kozacki jest dopiero w drugim sezonie, ja polecam :-)
  • 0

#95 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.03.2006 - |19:40|

Naprawdę kozacki jest dopiero w drugim sezonie, ja polecam :-)

Ja już skończyłem pierwszy sezon. I przyznaję, że się rozkręcił.
A co do obejrzenia seriali. To jak do tej pory sądzę, że łatwiej jest powiedzieć czego unikać. Ja osobiście jakoś podchodzę z rezerwą do SAAB i do 6 odcinkowego filmiku religijnego - nie pamiętam, ale to chyba było revelations. A reszta całkiem nieżle się prezentuje.
  • 0

#96 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.04.2006 - |16:47|

A ja polecam na danie główne:

24
Numb3rs
Bones

Nie są to seriale scifi, ale kto wie co to 24, to tego nie trzeba reklamować, a numb3rs uważam że jest rewelacyjny.
  • 0

#97 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.04.2006 - |18:04|

Bones - to on jesczze leci? myslalem ze dostal kasacje po 6 odcinku, jak dla mnie to najslabszy serial jesieni 2005.
  • 0

#98 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 03.04.2006 - |19:11|

Bones - to on jesczze leci? myslalem ze dostal kasacje po 6 odcinku, jak dla mnie to najslabszy serial jesieni 2005.

Obejrzałem pierwszy odcinek - czyli pilot, chyba tak się nazywał. Jakoś nie przekonał mnie do dalszych odcinków, ale skoro jest kilka, to może go obejrzę.
  • 0

#99 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 04.04.2006 - |12:45|

Nadszedl chyba dzien ze i ja moge nareszcie cos polecic albo i odradzic bo ostatni troche poszerzylem repertuar seriali, ktore mam juz 'zaliczone'.

Oceny od 1 do 10

A wiec, Panie i Panowie:

SG1/SGA - tak, od poczatku do konca, wszystkie sezony.
Ocena - 8.0

Startrek - trzeba troche samozaparcia bo to jest kolos. Najciekawsze są wątki z Borg i Zmiennymi.
Ocena łączna wszystkiego (poza mutacjami animowanymi bo tego nie ogladam) - 7

BSG -
Ocena łączna - 5,5

Babylon 5 -
Ocena łączna - 8.5

Rome -
Ocena łączna - 3.5

The 4400 -
Ocena łączna - 6.5

Dead like me -
Ocena łączna - 9.0

Threshold -
Ocena łączna - 6

jak widzicie .... najlepiej wypadl 'Babylon 5' i cos zupelnie _nie_ sci-fi czyli 'Dead like me'. Ale co poradzic? Tak widze te seriale w kwietniu 2006.
  • 0
Dołączona grafika

#100 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.04.2006 - |14:31|

Bones żyje i ma się dobrze, doczekał się już 18 odcinków i rozkręca się dalej, a te pogłoski o jego przedwczesnej śmierci chyba były nieprawdziwe, skoro dalej żyje :D . A tak ogólnie to serial się rozwija po mału, może faktycznie pierwsze odcinki nie były jakąś rewelacją, ale zaczyna być coraz lepiej i oglądalnośc jest nienajgorsza.

Mnie tam się podoba :clap: :clap: :clap:

Użytkownik waski edytował ten post 05.04.2006 - |14:32|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych