Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ben (Henry Gale)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

#81 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 25.02.2006 - |10:16|

Hmm a może to tylko sprawdzanie rozbitków jak zachowują się wobec The Others?

Moja teoria jest taka ze pan "Baloniarz" jest zmiennikiem Desmonda. Mowil ze przylecial 2 miesiace temu bo chcial przeleciec nad Pacyfikiem, akurat w tym czasie gdy potrzebny byl zmiennik, Jego Żona - Wkręt żeby nieujawnić tajemnic Dharma. Dlatego Syid wie że kłamie. Czego szukal na wyspie : Włazu! Wkońcu zmuszą go do gadania i się ujawni i powie im wszystko co wie o Dharma. Co o tym myslicie ??

To jest kopia mojego tematu.
  • 0

#82 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 25.02.2006 - |10:38|

Skoro Others tyle wiedzą o rozbitkach to nie byli by też na tyle naiwni żeby ryzykować życie jednego z nich dla sprawdzenia tylko tego jak się wobec nich zachowują.
  • 0

#83 mr.Eko

mr.Eko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 25.02.2006 - |11:51|

Ciekawa teoria i realna, szczerze mówiąc nie pomyślałem o tym, ale wydaje się sensowna. Złapał się w sidły Francuzki, możliwe, że szedł do bunkra. A wchodząc do bunkra nie wydawał się być zdziwionym, że takie coś istnieje na wyspie(chociaż inni też najprawdopodobniej mają bunkier). Mysle, że w najbliższych odcinkach dowiemy się czegoś o nim. Tylko czemu musimy jeszcze tyle czekać ;( nie wytrzymam...
  • 0

#84 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 25.02.2006 - |12:04|

Wtedy albo ci dzicy inni ich zamordowali (tak jak powoli zajmowali się ludźmi z tylniej części samolotu - oni po części byli na ich terytorium) a grupa Zakea pewnie by "kazała im się wynieść" - tak jak później kazali Jackowi i reszcie zostać na tamtej części wyspy.

Othersi celowo ich zostawili bo wiedzieli ze Rozbitkowie im nieuwieza... Cos w stylu the long con :D
  • 0

#85 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 25.02.2006 - |13:49|

jakkolwiek .. cokolwiek....

Wielkie brawa dla aktora który zagrał w tym odcinku Henry'ego(?)

Chciałem podkreśliuć świetną gre wzrokiem .. jego spojrzenie odpowiedziało zarówno widzą jak i Sayidowi jaka jest prawda, pozostaje tylko spekulacja...

po co ?
przypadek ?
nawet jesli są 'inni' to chyba zauważą brak jednego ze swoich(?)
racja... był w butach .... ale to niewiele zmienia ...

____
Teoria jakich wiele: Mysle ze francuzeczka maczała w tym palce... skoro to jest historia z krainy Oz ... to przynajmniej wiemy jakie ksiązki są u 'innych' w bunkrze i ze potrafią czytać ....

[tak właśnie tam między wierszami jest moja teoria ... skoro jest 6 bunkrów to niemozliwe jest zeby Inni nie korzystali chociaz z jednego z nich - albo mało prawdopodobne]

źle sie czuje zaczynam majaczyć ... za dużo lost ...
  • 0

#86 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 25.02.2006 - |14:23|

A może Henry to rzekomo zmarly partner Desmonta. Gdyby zmarl, Desmont nie mogl by go pochować ponieważ panicznie sie bał "choroby" na wyspie.
  • 0

#87 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 25.02.2006 - |16:01|

O ile dobrze pamietam tamten był Calvin... gdzies był moment gdzie Desmond mówi o jego chorobie i smierci ... podaje jakąś konkretną informacje żę bankowo zmarł etc. ? ja niespecjalnie to pamiętam.

A jaki sens miałoby przez Calvina udawanie kogoś innego (henry'ego) ? ? ?
Ja nie widze , moze ktoś mnie uświadomi ;]

EDIT: Chyba że Calvin stracił pamięć ....
Ale nie oszukujmy się .. spojrzenie Henry'ego powiedziało nam chyba wszystko.
Moim zdaniem to InnY i tyle.
Pospekulowac zawsze mozna ;P

Użytkownik martinczesiek edytował ten post 25.02.2006 - |16:03|

• 0

#88 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 25.02.2006 - |16:06|

Też nie widze ale Desmont i Henry są podobnie ubrani. No nic wszystko okaże się w kolejnych odcinkach.
  • 0

#89 mr.Eko

mr.Eko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 25.02.2006 - |18:06|

A może Henry to rzekomo zmarly partner Desmonta. Gdyby zmarl, Desmont nie mogl by go pochować ponieważ panicznie sie bał "choroby" na wyspie.

No ale jak widać bardziej bał się konsekwencji nie wpisania liczb. I gdy wybiegł wydawało się, że zna wyspe bo wiedział gdzie biec :hyhy:
I po co Desmond by kłamał? :rolleyes:
  • 0

#90 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 25.02.2006 - |18:58|

I po co Desmond by kłamał? :rolleyes:

A masz jakąś pewność że Desmont jest wporządku?
  • 0

#91 nikanna

nikanna

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 26.02.2006 - |00:50|

W tym samym odcinku Francuzka przebija strzałą Henrego i
w tym samym odcinku jest sporo o trującej żabie co to się jej jadem strzały smaruje i
jest halucynoganna czy wręcz trująca.
Daniel mówi coś takiego,że on będzie kłamał.....bardzo długo.....zastanawiające?
  • 0

#92 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 26.02.2006 - |08:24|

Te jego spojrzenie w ostatniej scenie na Sayida mówiło coś w stylu: "Ha fagasie, widzisz kto wygrał? Jeszcze tego porzałujesz!". Pozatym wierze w słowa sayida wypowiedziane do Charilego. Nie ma wyrzutów sumienia po pobiciu go. Nie moge się doczekać 2x15.
  • 0

#93 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 26.02.2006 - |15:10|

Mnie zaczeło zastanawiać dlaczego Daniel pokazała go Sayidowi, jaki dokładnie miała w tym cel
  • 0

#94 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 26.02.2006 - |16:03|

Daniel jest chora... psychicznie...
  • 0

#95 radeksz

radeksz

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoJarocin | Mechatronik

Napisano 26.02.2006 - |16:32|

bo ona jako tako ma kontakt z saidem inni z nia boja sie gadac a said jako tako jej ufa
  • 0

#96 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 26.02.2006 - |17:44|

Jako tako może jeszcze przypomnisz sobie kto zdobył od niej akumulator. hugo. Ona sie boi poprostu rozbitków.
  • 0

#97 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 26.02.2006 - |19:28|

Mnie zaczeło zastanawiać dlaczego Daniel pokazała go Sayidowi, jaki dokładnie miała w tym cel

przecież wyraźnie powiedziała, że pokazuje go właśnie jemu, gdyż on wie co z takimi się robi.. Daniel wie, że był w gwardii republikanskiej ;]
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#98 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 26.02.2006 - |20:12|

Tak ale moze miała inny powód. Akurat potrafie słuchac i wiem co mówiła
  • 0

#99 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.02.2006 - |20:14|

Bo go zna najdłużej. W czasie jego pobytu u niej nawiązała się pomiędzy jakaś nic porozumienia. Pza tym Sayid okazuje jej trochę sympatii.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#100 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 27.02.2006 - |13:23|

Właśnie. Jak przyzła ostrzec rozbitków przed innymi Walt odrazu zamiast szczać dalej pod drzewem pobiegl do Michaela wydzierając się "DaaaaaaaaaD Daaaaaaaad". Sayid zna ją troche lepiej i wie że nie ma się jej czego bać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych