Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#81 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.07.2006 - |07:58|

DOCTOR WHO CHILDREN IN NEED MINI-EPISODE (odcinek króciutki chyba 6 minutowy)

CHRISTMAS INVASION (odcinek nieco dłuższy niż standardowy odcinek - cos koło godziny)

Obejrzałem. Pierwszy jest sympatyczny - bo trochę spraw wyjaśnia, a przede wszystkim przemianę Doctora. Zaś druhi - to widziałem jako 2x01. Ale to już kwestia numerowania :)
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#82 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.07.2006 - |19:50|

Właśnie zaczołem oglądać Doctor Who i powiem jedno : DZIWACZNY.
Ani mnie to nie powaliło.
No nie wiem.
Oglądne jednak cały s1 i wydam werdykt.

Na razie DZIWACZNY.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#83 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.07.2006 - |21:37|

Ja nie ogladalem s1, tylko s2 i moim zdaniem doktorek z s2 jest wrecz idealny do tej roli, nie wyobrazam sobie tego doktorka z s1 ;)
  • 0

#84 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.08.2006 - |20:07|

Kurcze smutna wiadomość dla fanów doktora, Billie Piper odchodzi z serialu, zastąpi ją jakaś laseczka, która grała 13 odcinku 1 sezonu. Szkoda wielka szkoda że nie zobaczymy już Rose, świetnie grała, już zdąązyłem się do niej przyzwyczaić, no i niezła du...ia z niej była :slina: , miło się ją oglądało.

Co za ogromna strata dla serialu

Użytkownik waski edytował ten post 08.08.2006 - |20:08|

• 0

#85 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 08.08.2006 - |21:48|

waski: Ogladales 2 serie? Bo po tym co sie stalo w ostatnim odcinku 2 serii raczej nie mozliwe by bylo zeby Piper zagrala dales w 3 ;)
  • 0

#86 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 08.08.2006 - |23:55|

Ja nie ogladalem s1, tylko s2 i moim zdaniem doktorek z s2 jest wrecz idealny do tej roli, nie wyobrazam sobie tego doktorka z s1 ;)

Nie wyobrażasz, boś s1 nie widział :P Doktorek z s1 zdecydowanie bardziej mi się podobał. Poza tym s1 też było całkiem ciekawe fabularnie i zdecydowanie warto obejrzeć, nawet jak się zaczęło od s2. Tym bardziej, jeżeli planuje się oglądać Torchwood. :)

Kurcze smutna wiadomość dla fanów doktora, Billie Piper odchodzi z serialu, zastąpi ją jakaś laseczka, która grała 13 odcinku 1 sezonu. Szkoda wielka szkoda że nie zobaczymy już Rose, świetnie grała, już zdąązyłem się do niej przyzwyczaić, no i niezła du...ia z niej była :slina: , miło się ją oglądało.
Co za ogromna strata dla serialu

Bo są gusta i guściki... B) Ja tam z miłą chęcią obejrzę nową aktorkę :D

waski: Ogladales 2 serie? Bo po tym co sie stalo w ostatnim odcinku 2 serii raczej nie mozliwe by bylo zeby Piper zagrala dales w 3 ;)

Poza tym, jeśli ktoś oglądał 'confidential' z ostatniego odcinka, to mógł się dowiedzieć, że od początku drugiego sezonu było wiadomo, że Piper zakończy swój udział w serialu. Stąd też scenarzyści mogli sobie pozwolić na małe wskazówki podczas trwania serialu.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#87 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.08.2006 - |00:45|

Nie wyobrażasz, boś s1 nie widział Doktorek z s1 zdecydowanie bardziej mi się podobał. Poza tym s1 też było całkiem ciekawe fabularnie i zdecydowanie warto obejrzeć, nawet jak się zaczęło od s2. Tym bardziej, jeżeli planuje się oglądać Torchwood.

Jak tylko wruce na stancje, bo w domu to mi 7GB limitu zajmuja biezace seriale ;)

A co do 213 to koncowe "what" jest najsmieszniejszym momentem calej 2 serii :) A ci co ogladaja wiedza ze tych momentow jest duzo :)
  • 0

#88 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.08.2006 - |16:05|

Jeszcze nie obejżałem do końca nie było czasu, ale co mnie to co się na ońcu stanie. Ja chcę Rose dalej oglądać :D
  • 0

#89 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 21.08.2006 - |01:43|

No, wlasnie skonczylem ogladac 2 serie Doctor Who. Troche mnie wkurzalo ze pod koniec 1 serii zmienili aktora, ale sie szybko przyzwyczailem. Co wiecej, polubilem Rose, ktora mnie wpierw irytowala.
2 sezon nie do konca byl 'rowny', ale co jak co, final mial po prostu ZNAKOMITY.
I tylko smutno i szkoda ze nie bedzie juz Rose. A moze bedzie? Kto tam ich wie.... :P
  • 0
Dołączona grafika

#90 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 21.08.2006 - |17:29|

Ja z Doctorem Who "spotkalam sie" na kanale BBC Prime jakies 10 lat temu.Nie wiem,ktory to byl sezon,w kazdym badz razie owego doktora gral wtedy John Pertwee..Wiem natomiast,iz serial ten wrzuca sie teraz do dzialu CLASSIC SERIE,bo jak dobrze pamietam ,to byl on z lat 70.Jesli chodzi o moje odczucia wzgledem serialu,to musze przyznac ,ze geniealny!!!.Bardzo mi sie podobal. :)
  • 0

#91 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.08.2006 - |17:11|

Ja z Doctorem Who "spotkalam sie" na kanale BBC Prime jakies 10 lat temu.Nie wiem,ktory to byl sezon,w kazdym badz razie owego doktora gral wtedy John Pertwee..Wiem natomiast,iz serial ten wrzuca sie teraz do dzialu CLASSIC SERIE,bo jak dobrze pamietam ,to byl on z lat 70.Jesli chodzi o moje odczucia wzgledem serialu,to musze przyznac ,ze geniealny!!!.Bardzo mi sie podobal. :)

Jon Pertwee - trzeci Doktor w latach 1970-1974.
Nic dziwnego, że kojarzył ci się serial z latami 70-tymi. :)
Obecnie jest dziesiąty (!!) Doktor.
Serial miał "krótką" przerwę w latach 1989-2005.
W tym okresie pojawił sie jedyny film fabularny ze świata Doktora Who,
który miał być początkiem nowej serii i oczywiście nowego ósmego Doktora
ale jakoś to nie zaskoczyło byc może dlatego, że rzecz dzieje się w Los Angeles
a nie jak dotąd standardowo w Anglii.
Zesztą podobnie było z próbą spin-offa o przygodach cybernetycznego psa K-9.
Serial upadła teraz są plany wypuszczenia jego wersji rysunkowej.
Ogólnie rzecz birąc serial trwał nieprzerwanie od 1963 r. do 1989 r.
I jest najdłuższym w historii świata serialem SF.

W najnowszym sezonie pojawi się nowa towarzyszka podróży doktora, grana przez
bardzo specyficznej i zadziwiającej urody młodą aktorke Freema Agyeman.
Ale wszystko przed nami, zobaczymy jak to bedzie w Boże Narodzenie gdy wyemitowany
zostanie kolejny odcinek...

Użytkownik psjodko edytował ten post 24.08.2006 - |17:15|

::. GRUPA TARDIS .::

#92 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.08.2006 - |18:15|

Pamiętam jak się zaczął nowy Doktor wszyscy narzekali że serial jakiś dziwny, a teraz każdy jakoś się do niego przekonuje, ja osobiście uważam że serial jest rewelacyjny, dobra gra aktorska, niezłe efekty, no i specyficzny angielski humor, który akurat lubię.
Nie pozostaje nic innego jak czekać na 3 sezon :clap: :clap: :clap:
  • 0

#93 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.09.2006 - |17:47|

Szykuje nam się mała sensacja !!!

Jak podaje Swiat seriali:

,,Od października odcinki pierwszej serii D W na TVP 1.
Spotkanie z tajemniczym doktorem Who (Christopher Eccleston) stanie sie punktem zwrotnym
w dotychczasowym bardzo nudnym życiu Rose Tyler (Billie Piper).Dziewczyna otrzyma szansę
podróżowania w czasie z misją ratowania świata."

A więc pierwszy sezon nowego Doctora zawita do polskiej telewizji.
Czyżby grono science-fiksantów uzyskało jakiegoś poplecznika w TVP?
Po serialu Lost drugi "na czasie" serial uzyskał dostep do szerokiej publiczności.

PS
Dzięki biku1 za info :clap:

Użytkownik psjodko edytował ten post 04.09.2006 - |17:59|

#94 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 04.09.2006 - |17:52|

Kilka dni temu informacja ta była podana też na jednym z serwisów zajmującym się mediami.
Ciekawe o której godzinie zapodadzą ten serial. A dokładniej przed czy po północy ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#95 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.09.2006 - |18:01|

Kilka dni temu informacja ta była podana też na jednym z serwisów zajmującym się mediami.
Ciekawe o której godzinie zapodadzą ten serial. A dokładniej przed czy po północy ;) .

notka w gazecie jest cokolwiek enigmatyczna.
Nie jest znany ani dokładny termin rozpoczęcia emisji ani godzina.
Miejmy nadzieję, że będzie to jakas rozsądna pora dnia.

Jednak juz sam fakt pokazywania się w polskiej TV aktualnych seriali cieszy.

#96 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.09.2006 - |16:52|

psjodko: no jak stawka wieksz niz zycie czy 4 pancerni to juz seriale zaklamujace hisotire i nowa wladza zakazala ich emisji w telewizji publicznej to musza cos znalezc za te seriale :P
  • 0

#97 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2006 - |17:29|

psjodko: no jak stawka wieksz niz zycie czy 4 pancerni to juz seriale zaklamujace hisotire i nowa wladza zakazala ich emisji w telewizji publicznej to musza cos znalezc za te seriale :P

No wiesz, ale zawsze mogli kupić (pewnie bajecznie tanie) odcinki Doctora z lat 80 lub nie daj Boże 70.
A kupili aktualne!
Coś jednak drgnęło w naszej telewizji dzieki nowym władzom :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.09.2006 - |17:30|

#98 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.09.2006 - |08:46|

No wiesz, ale zawsze mogli kupić (pewnie bajecznie tanie) odcinki Doctora z lat 80 lub nie daj Boże 70.
A kupili aktualne!
Coś jednak drgnęło w naszej telewizji dzieki nowym władzom :)

Bo ja wiem czy aż tak bardzo drgneło. Już wcześniej TVP kupowało m.in. CSI czy kilka innych ciekawych seriali.
Poza tym TVP lubi produkcje BBC. Od przyszłego tygodnia pojawi się w TVP1 o jakże wspaniałej porze 23:45 serial kryminalny BBC "Budząc zmarłych", który można też oglądać na BBC Prime.

Dodam że jestem po 1 sezonie Doktora i muszę powiedzieć że jestem zaskoczony in plus. Naprawdę bardzo fajny serial z dużą dawką humoru. To mi się podoba.
Co do aktora grającego Dokotora to trudno mi się przyzwyczaić do tego nowego. Oglądając ten świąteczny odcinek cały czas się zastanawiałem jak daną scenę zagrałby ten pierwszy. Cóż będzie trudno się przyzwyczaić no ale jak się chce obejrzeć 2 sezon to jednak trzeba będzie :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#99 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 12.09.2006 - |19:00|

Wlasnie na jednej ze stron internetowych przeczytalam,ze serial ten grany bedzie u nas od pazdziernika.Jak fajnie!!!! :sma1:
  • 0

#100 The Doctor

The Doctor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 16.09.2006 - |12:12|

Wlasnie na jednej ze stron internetowych przeczytalam,ze serial ten grany bedzie u nas od pazdziernika.Jak fajnie!!!!

Super! A wiesz może Seven, na którym kanale ma być emitowany? I czy moglabys dać linka do tego artykułu?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych