Użytkownik durszlak edytował ten post 18.02.2006 - |17:17|
Teoria Ostateczna
Napisano 18.02.2006 - |17:16|
Napisano 18.02.2006 - |17:29|
okey ale moglby mnie ktos oswiecic i powiedziec skad wiadomo ze walt ma wtedy 3 lat?? .Pzeciez micheal mnial wypadek i bardzo długo był na wozku.Nie widział sie z Waltem kilkanascie miesiecy
Susan chce zabrać Walta od Michaela, i fakt, nie widzieli się, no ale potem na koniec odcinka Michael żegna się z Waltem i Walt wygląda na te 2-3-4 lata, wydaje mi się, że to ma miejsce dopiero po wizycie u adwokata . A jeszcze Michael mówił, że pracował 8 lat na budowie, ale kiedy miał to robić? Myślę, że dopiero po wypadku, ju jak mu noga wyzdrowiała.
Napisano 18.02.2006 - |17:35|
pozdrawiam
Napisano 18.02.2006 - |17:45|
mhm, tzw. "brzytwa Ockhama". Z tym, że -jak ktoś już wcześniej wspomniał - nie znamy wszystkich faktów - mam nadzieję, że z tajemnicą wyspy będzie podobnie jak ze "zwierzakiem" czającym się w dżungli - czarny dym był chyba dla wszystkich komplenym zaskoczeniem"zasada brzytwy " - znacie to?? prawidłową odpowiedzią jest najprostsza odpowiedz wyspa była obiektem badan inni to ześwirowani naukowcy, zwierzęta uciekły z klatek(polarny niedzwiedz) oni po prostu się rozbili i mysle że jak to czytacie wam sie wydaje nieprawdopodobne.
Co do związku serialu z religiami - wierzenia tkwią jedynie w umysłach naszych bohaterów - twórcy wplatają w serial wiele aluzji, lecz na tym wszystko się kończy - żadnych stricte religijnych cudów jeszcze nie było i mam nadzieję, że nie będzie
Napisano 18.02.2006 - |18:03|
I to prawda. Do tego są ludzie w wieku pozarozrodowym - Rose, locke, Barnard. To czyste marnotrastwo. Gdyby miano odradzać ludzkośc wybrano by materiał genetyczny pierwszej kalsy. Hurley zapewne do takiej nei należy.
Dlaczego uważasz że Hurley do takiej nie należy? To że wygląda jak mały wieloryb, to nie znaczy ze ma w gaciach mało, albo że nie umie sie tym poslugiwac. Z racji tego że bardzo lubie tą postać, wypraszam sobie odsuwanie go od podtrzymywania ludzkości :> :afro:
Oczywiście nie mam nic złośliwego na myśli.
Napisano 18.02.2006 - |19:35|
Nie rozumiem na jakiej podstawie założyłeś, że Michael był u prawnika akurat w 2001 roku. Przecież mógł być wcześniej. Jeżeli był np. w 1996-1997 to wszystko by się zgadzało.W odcinku 2 tego sezonu - "Adrift" we wspomnieniu Michaela było widać przez okno u prawnika wieże WTC, czyli było przed 2001. Powiedzmy, że nawet 2001. Ale Walt ma wtedy koło 3 lat. No to w chwili klatastrofy (2004 rok) miałby koło 5-6 lat. Akcja musi więc dziać się w przyszłości, bo Michael powiedział kiedyś, że Walt ma 10 lat, jest więc koło 2008-2009 roku...
Napisano 19.02.2006 - |12:02|
Bo nie moge ich zobaczyć.
Napisano 19.02.2006 - |16:28|
Czyli samolot nie przypadkowo rozbił się na tej wyspie(pewnie sprowadzili go za pomocą jakichś magnetycznych urządzzeń),no i z góry zakładali,że ktoś na pewno przeżyje tą katastrofę(być może umieścili na pokładzie jakieś urządzenie ,które rozdzieliły samolot na 2 części,by zwiększyć szanse na przeżycie)
Napisano 19.02.2006 - |17:23|
...jaki dowód ?? Możesz bliżej opisać skąd masz podejrzenie, że samolot należał do Dharmy ??NA 99% samolot,którym sie rozbili lostowicze należał do Dharmy,na co dowód widać w jednym z pierwszych odcinków.
Czyli samolot nie przypadkowo rozbił się na tej wyspie(pewnie sprowadzili go za pomocą jakichś magnetycznych urządzzeń),no i z góry zakładali,że ktoś na pewno przeżyje tą katastrofę(być może umieścili na pokładzie jakieś urządzenie ,które rozdzieliły samolot na 2 części,by zwiększyć szanse na przeżycie)
Napisano 19.02.2006 - |17:50|
Dla leniwych link do zdjęcia skopiowałem: http://i34.photobuck...DharmaLogo2.jpg
Napisano 20.02.2006 - |14:41|
A waszych mądrych teorii już wiele zostało obalonych,więc się tak nie wymądrzajcie
Użytkownik L o c k e edytował ten post 20.02.2006 - |15:02|
Napisano 22.07.2006 - |00:58|
Wszystkie teorie oparte na Science Fiction takie jak zagłada ludzkosci itp są dosc naciągane, ludzkosc nie ma takiej technologii aby zamrażać ludzi czy bezpiecznie rozbijac samoloty po to aby wybrana grupka pasazerow mogla przezyc. Akcja filmu toczy sie pomiędzy rokiem 2003 a 2005 ponieważ Hummer H2 ktorym jechal Hugo właśnie w tym czasie jest produkowany. Tak więc nalezy sie opierac na to co ludzie potrafią a czego nie.
Zastanawia mnie to czy scenarzysci siegają choc w malym stopniu do naszych wymyslów czy mają juz wszystko rozpisane. Jezeli niewiadomą jet czy pojawi sie nastepny sezom, czy spodoba sie widzom i czy bedzie mial ogladalnosc. Dosc latwo jest to sprognozowac na podstawie wyemitowanych odcinkow. Po czym jezeli nie ma sie pomyslow na nastepne odcinki a jest takie zapotrzebowanie to mozna siegnac do pomyslow telewidzów ktorzy sie udzielają na stronach serialu.
Banalne acz genialne.
tia...
to ze dany samochód był produkowany w tych latach - nieznaczy ze w tych samych latach miala miejsce "owa" katastrofa-mistyfikacja czy jak to jeszcze mozna nazwac wg. teorii...
BMW z92r takze dziś tj 2006 mozna jezdzic... i to znaczy ze w 2006 byl ten samochod wyprodukowany bo go widzisz w filmie?...
to samo bron... hibernacja itp... oj wiele niewiesz jeszcze o tajnych broniach poteznych panstw ani o ich umiejętnościach/naukowacach i ich zdolnościach... a moze jakas tam firma "nazwijmy to hibernacyjna" ma dac ogloszenie w TV?... "to twój dzień, zahibernuj się na 2 lata - przeczekaj zły kurs dolara i spadek akcji TP, gdy sie obudzisz bedzie jak w bajce.." ??? nie nie moj drogi takie technologie jeszcze dlugo nieujrza swiatla dziennego i beda trzymane w tajemnicy dopoki swiat niebedzie gotowy by taka technologię otrzymać...
teoria dobra... tylko niepodoba mi sie watek z bronią 5 szt broni dla szeryfa? totalny bezsens+bron na wyspie w bunkrze ciekawe po co...ba arsenał broni... małej armi by to spokojnie starczylo... skoro mają przeżyć i te pe po choloere im broń? juz praktycznie 20 osob zgineło z jej powodu... zaraz sie okaze ze do konca serialu prezyja tylko 4 osoby no bo jakze... wielkie ratowanie swiata w 4 osoby? tia...
i ten wybor ludzi do przetrwania... tylko szkoda ze polowa ma problemy z psychiką mr. mackdonald hurley?libby?narkoman charlie? niedowartosciowana shannon? a moze niespelniony sawyer? kate ktora nielubila tatusia i go zabila? jin ktory zabijal ludzi na zlecenia ojca swojej zonki? a sayid mily gosc od tortur?
eh dlugo by wymieniac...
obadamy co bedzie dalej...
teoria dobra... bardzo szczegolowo opisana, zwl. pod wzgledem realiow i faktow... ale wg. mnie malo prawdopodobna... mysle ze zaskoczenie na koncu serialu bedzie naprawde zaskakujace byc moze z powodu "banału" i prostoty... a moze autorzy czekaja na "nasze" teorie by potem zrobic cos by ZADNA sie niesprawdzila? mysle ze bedzie ciekawie...
Użytkownik Genocide edytował ten post 22.07.2006 - |01:01|
Napisano 23.07.2006 - |23:05|
Nie popsułeś, bo autorzy powiedzieli że to nie jest żaden sen/iluzja/koniec świata/czyściec i inne takie wymyślone przez ludzi. A zresztą z tą światomością zbiorową to mi się głupie wydaje. Z elektromagnetyzmem jest duże prawdopodobieństwo.... Ja tam i tak uważam, że to jest powiązane z X-men i mutantamiTeraz, kiedy to przeczytalem, zaluje tego. Czytalem wiele teorii na tamat Lost, ale ta... faktycznie, wydaje sie byc z duzym prawdopodobienstwem rozwiazaniem zagadki. Pierwszy raz jest to teoria niezwykle spojna i znajdujaca poparcie w wielu wydarzeniach na wyspie, tlumaczaca wiele z nich...
No coz, mimo wszystko mam nadzieje, ze nie popsulem sobie wlasnie niespodzianki, ktora autorzy serialu mieli zamiar pewnie nas uraczyc za pare lat
Ten topic pewnie powinien miec w nazwie ostrzezenie o potencjalnym spoilerze ;D
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych