Lost w TVP
Napisano 03.11.2005 - |21:14|
Napisano 03.11.2005 - |21:19|
Napisano 03.11.2005 - |21:51|
Napisano 03.11.2005 - |21:57|
I jeszcze pytanie - zawsze będą dwa odcinki czy tylko teraz zrobili wyjątek?
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Napisano 03.11.2005 - |22:00|
Ktoś napisał że lepiej niech leci taki jak leci niżby miał wcale LOST nie lecieć więc...
A ja będę oglądała i tyle.
Pozdrawiam wszystkich nie ważne czy juz wiedzą jak to się skończy czy nie wiedzą i tak jak ja będą czekać na wieczorny seans w TVP1
Napisano 03.11.2005 - |22:10|
bym zapomnial, ja tez losta nie lubie.
Napisano 03.11.2005 - |22:15|
teraz przybędzie nowych lostowiczów na forum już dziś nawet to widać
co tu dużo mówić Lost jest jak prawdziwek wśród muchomorów i o ile wcześniej nie wszystkim w pl było dane wejść do lasku, o tyle tvp wpuściła wszystkich do lasku, a czy ktoś wrzuci Lost do swojego koszyczka, to już kwestia gustu, czy ktoś woli prawdziwki czy muchomorki
pzdr
Napisano 03.11.2005 - |22:19|
No i dzięki takiemu podejściu mamy tele SF-a w TVP.Żenada ...... tylko z sieci i tylko z napisami a to w TVP 1 to tylko dla rodziców i ludzi co kompa i sieci nie mają hiiiiiiiiiiii współczuje
A swoją drogą widziałem już gożej "dubingowane " filmy w TVP . Niebyło tak żle . A swoją drogą , zapowiad się na tyle ciekawie że na przyszły czwartek mam już Duży telewizor zarezerwowany na LOST-a (oglądam z rodzinką ).
Napisano 03.11.2005 - |22:39|
Edit:
Żenada ...... tylko z sieci i tylko z napisami a to w TVP 1 to tylko dla rodziców i ludzi co kompa i sieci nie mają hiiiiiiiiiiii współczuje
Niema jak inteligentna wypowiedz. Dla mnie to żadna żenada, najgorzej jak ktoś chce pokazać ze jest lepszy bo ogłada "oryginalną" wersje, a właśnie ze nie prawda, bo moglbys sie pochwalic jakbyś widział to po angielsku i rozumiał byś wszystkie smaczki, żarty i gry słów które w języku polskim są nie do odwzorowania. Wiec trochę pokory
Użytkownik Widar edytował ten post 03.11.2005 - |22:44|
Napisano 03.11.2005 - |22:57|
Napisano 03.11.2005 - |23:47|
Napisano 04.11.2005 - |00:17|
Wersja na TVP1 była ok.
Oglądałem Lost-a z dwoma kolegami którzy go jeszcze nie oglądali..
Muszę powiedzieć że wrażnie było doskonałe.. krótko mówiąc serial im się
podobał. I wogóle nie zwracali uwagi na lektora.. tylko na akcję..
więc sądze że nie wyszło żle!!!.
Szkoda tylko że nie tłumaczą filmów tak normalnie.. jak Hurley przeliterował
B-O-D-Y.. to przetłumaczyli coś w stylu.. że trzeba się TEGO pozbyć..
a lepiej było by gdyby przetłumaczyli trzeba się pozbyć C-I-A-Ł[jeżeli dobrze pamiętam].
Choć prawdę mówiąc wolę oglądać na komputerze..
lepszy klimat.. i dobrze słychać głosy..
Ale wersja TVP nie wyszła żle!!
Niech żyje LOST : D
Napisano 04.11.2005 - |08:07|
Napisano 04.11.2005 - |09:28|
Po 1 nie Lucjan Szolajski a Janusz Szydlowski>profesjonalny lektor ktory jest z nami od ponad 10 lat jak nie wiecej.Fakt,ze np myslalem ze bedzie albo Piotr Borowiec,albo Zdzislaw Szczotkowski (ew.Jacek Brzostynski),ale Janusz jest dobry i podobalo mi sie tlumaczenie.
Kurde, pomyliłem się. Myślałem o czym innym, pisałem co innego . I to prawda, że ten lektor jest bardzo dobry. A co do tłumaczenia, to nie jego wina co ktoś wpisał w polskim sktypcie. On tylko czyta. Żeby nawet niektórzy tego nie wiedzieli . Żałosne. Przecież na końcu jest powiedziane kto tłumaczył. ;]
Napisano 04.11.2005 - |10:07|
Swoją drogą i AXN i TVP emitują ten serial w 4:3 ale jakoś w AXN jakość obrazu lepsza. Ja tam jestem wielkim zwolennikiem 16:9 więc 4:3 bardzo mnie wkurza, no ale rozumiem że nie każdy ma telewizor przystosowany do odbioru 16:9, a TVP to w końcu telewizja publiczna - czyli teoretycznie dla wszystkich.
Ja już nie musiałem na TVP oglądać LOSTa bo dwa razy 1 sezon oglądałem na AXN, ale mój kuzyn zaczął to dopiero oglądać na TVP więc musiałem obejrzeć po raz 3 żeby potem wymienić się z nim SMS-ami. I też doszukiwał się różnych ukrytych znaczeń, ale nic się ode mnie nie dowiedział. Niech ogląda.
Ciekawi mnie jaka była oglądalność wczorajszych odcinków.
Napisano 04.11.2005 - |10:07|
a) nie przewiduje tego w swojej ramówce
ma kłopoty ze zdobyciem licencji
c)ma słabą oglądalność .
Ale powiedzcie mi , jak tu mieć oglądalność , skoro serial emituje się wtedy , gdy większość ludzi jest już tak zmęczona o w pół do dwunastej w nocy, że nie ma już siły na wytrzymanie tych 45 min. przed telewizorem ?! Ten samo robią teraz z "Krymalnymi zagadkami Las Vegas" , choć serial jest interesujący i sądzę , że gdyby był emitowany wcześniej niż o północy , wielu ludzi by z chęcią oglądnęło. Niestety , jestem sceptycznie nastawiona do nasze polskiej TVP. Serial wydaje się być bardzo atrakcyjny i nie powininno być problemów typu "mamy niską oglądalność". No coż - pożyjemy , zobaczymy.
Użytkownik Maggie1 edytował ten post 04.11.2005 - |10:09|
Napisano 04.11.2005 - |11:28|
Na szczęście na AXN jest już 4 sezon CSI, a teraz dojdzie jeszcze 3 sezon CSI:Miami.
Ale to tak na marginesie .
Napisano 04.11.2005 - |11:34|
Napisano 04.11.2005 - |11:53|
Np dwoch moich kolesi do mnie dzwonilo jak sie nagrywa obraz na komputer z karty tv bo chca nagrac losta,choc dziwila mnie ta reakcja jak ja mam wszystkie odciny ale moze wolal z lektorem,tak jak ja bym wolal A co do tlumaczenia to tez wydaje mi sie,ze jakbyscie nie znali orginalnego to byscie nie narzekali na tlumaczenie czytane przez pana JanuszaA tak baj de łej, ciekawe czy ktoś robił z tego jakiegoś TV-ripa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych