Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E07 - The Other 48 Days

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#81 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 21.11.2005 - |21:50|

Nie ma błędu w rozmowie Bernarda z Boonem!

Exodus (1, 2) - tratwa wypływa (dzień 44 - bo tyle trwa pierwszy sezon)
Born to Run - Arzt ostrzega trwatwiarzy przed porą monsunową, a ci decydują wypłynąć następnego dnia (mamy więc dzień 43)
The Greater Good - Sayid każe Locke'owi zaprowadzić się do włazu, a skoro następnego dnia Sayid pokazuje właz Jackowi (i dzieje się to w odcinku Born to Run), to mamy dzień 42
Do No Harm - Boone umiera, a skoro zostaje pochowany następnego dnia (i dzieje się to w odcinku The Greater Good), to mamy dzień 41
Deus Ex Machina - dzień, w którym odbywa się radiowa rozmowa, to dzień wypadku i dzień śmierci Boone'a, a więc ten sam dzień, który mamy w następnym odcinku, czyli dzień 41
  • 0
Everything happens for a reason!

#82 Soban

Soban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 21.11.2005 - |23:21|

Mnie bardziej niz to wszystko ciekawi czym do diabła jest strażnik. Samoloty tak po prostu nie rozpadaja sie w powietrzu. Biorąć pod uwage to że mocno zboczyli z kursu, po tym jak wpadli w turbulencje znacząco obnizyli wysokosc lotu i jego "atak" na silnik samolotu

http://oak.cats.ohio...ineenhanced.gif

Dochodze do wniosku ze "on" lub ten kto nim steruje odpowiada za katastrofe ...
  • 0

#83 IzzY

IzzY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 22.11.2005 - |15:41|

Nadia
Apropos Nadii
!!Uwaga niech nie czytaja tego ludzie, którzy nie oglądali zapowidzi do nastepnego odcinka!!
Ana-Lucia mówi tam bodajze ze Sayid ja zabije, gdyz ona zabiła kogoś kogo on kochał. Od razu nasuwa sie Shannon, ale ja nadal twiedze ze to nie AL ja zabiła. Tak wiec o kim mówi AL? Własnie być moze o Nadii. Za pewne Sayid poznał kiedyś AL, tyle ze w jakichs głupich okolicznosciach Nadia zgineła.

To bardzo dobre spostrzeżenie.
Jak ktoś nei ma trailerów to prosze bardzo - tu JEDEN a tu DRUGI.
  • 0

Ten Sig miał tu być... Poczekamy sobie jeszcze...

#84 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 22.11.2005 - |21:33|

co do Eko zgadzam sie, ze jest bardzo wiezacy:
> 40 dni sie nie odzywal - nawiazanie do Biblii
> powiedzial ze bedzie sie modlil za ratownikow i ...
> scena w bunkrze kiedy Eko bierze do reki Pismo Swiete.

Co do kija, ktory sobie zrobil Eko to producent w wywiadze powiedzial, zeby widzowie uwaznie sie przygladali temu kijowi. /mysle ze to nie jest spoiler/

Moja teoria jest bardzo naciągana :P ale co tam
Jak nawiązanie do Bibli, to na całej długości. Mr Eko to taki Mojżesz Lostowy :] - tu było 40 dni milczenia, a tam 40 lat drogi przez pustynię. Poza tym obaj mają kije (laski), a laska Mojżesza wiele "potrafiła" (i woda ze skały, i rozstąpienie się wód). Kij Mr Eko też wiele potrafi - na razie nieźle przylać, ale mamy na niego zwrócić szczególną uwagę, może potrafi coś jeszcze :D
  • 0

#85 Soban

Soban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 22.11.2005 - |22:02|

Ech w Bilbli liczba 40 dni często sie powtarza jest nic innego jak idom który mówi ze trwało to tyle ile musiało, ale nikt naprawde nie wie ile...
BTW nie szukałbym tu zadnych powiazan relgijnych...
  • 0

#86 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 22.11.2005 - |22:26|

Przyzwoicie opowiedziane losy drugiej grupy rozbitków.
Ewidentne nawiązania do biblii.Coś w tym musi być.
Od chyba dobrych 3 odcinków nie widzieliśmy Jacka i KAte.hmm..
  • 0

#87 Soban

Soban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 23.11.2005 - |10:17|

A własnie kojarzy ktoś moze tytuł piosenki która leciała na początku pierwszego odcinka drugiej seri w bunkrze ?
  • 0

#88 lukaszkuch

lukaszkuch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23.11.2005 - |13:01|

A własnie kojarzy ktoś moze tytuł piosenki która leciała na początku pierwszego odcinka drugiej seri w bunkrze ?

the mamas and the papas - my own kind of music. Poszukaj na forum - ktos nawet wrzucil linka
  • 0

#89 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 24.11.2005 - |11:51|

albo forum podupada albo nie wiem co się dzieje, bo kto przegapił fakt otworzenia tematu 2x08 - Collision? może jakiś mod by się obudził w końcu i zauważył, że ten odcinek już został wyemitowany. :/
no i gdzie teraz napisać coś o tym odcinku????
żenada po prostu

Użytkownik radical edytował ten post 24.11.2005 - |11:52|

• 0
back from the dead :D

#90 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24.11.2005 - |11:59|

dokladnie. juz godzine czekam zeby cos napisac.
widzialem takze zwiastun do 2x09 - COS ZAJE..FAJNEGO SIE wydarzy.
prawie z krzesla spadlem. :-)
  • 0

#91 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.11.2005 - |15:57|

odcinek jednym słowem mega konkretny !!!
powrócił Lost na dobre i na złe, pomysł z ukazaniem historii drugiej grupy strzał w dziesiątke !!
wreszcie można pokumać ich bajkę, czyli podejrzenia co do wszystkich, chorą baję Any Lucii, no i motyw z Goodwinem czy jak mu tam, po prostu mnie wymiótl!!!!
nie mam słow aby opisac wrażenia, zresztą poprzednie posty w pełni ukazują moje uczucia !!

ps. nie wiem czy skumałam ale to oni połączyli się wtedy z Boonem przez radio ????

pozdro i czekamy na następny odcinek !!
  • 0

#92 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 25.11.2005 - |18:01|

powiem szczerze, że jestem zdziwiony opiniami o powrocie Lost do formy. dlaczego? dlatego, że według mnie w Lost 1-2 odcinki tego sezonu były słabsze, co nazwałbym zadyszką (każdemu może się zdarzyć). bo tak myślę gdzie widzicie ten spadek formy? jak dla mnie odcinki 2x01-03 byly bombowe, może 04-05 były trochę słabsze, ale już od 07 widać było, że Lost ma się dobrze i się będzie miał coraz lepiej. więc serio nie rozumiem jak można wrócić do formy skoro formy się nigdy nie straciło, i jak Lost może znowu być Lostem, skoro Lostem nigdy nie przestał być ani na chwilę?
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#93 Fazi_Fizol

Fazi_Fizol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.12.2005 - |13:57|

Hmm nie wiem czy bylo to tu pisane bo nie zdazylem przeczytac wszystkich postow...

Zauwazyliscie tatuaz ECKO ?? Na lewym ramieniu 40:31 troche wczesniej i pozniej widac go fragmentami nie przypomina to wam jednego z symboli Dharmy ??? Bo mi bardzo...
  • 0

#94 IKOOO

IKOOO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 18.12.2005 - |20:48|

Co do rozmowa przez Radio Boone z Bernardem, to zauważcie, że Bernard nie mówi dokładnie tego co w odcinku z Boonem.

W odcinku 1 serii było "... rozbitkami lotu 815", a w 2x07 "... rozbitkami lotu Oceanic 815". Ewidentny błąd...

No i kolejny błąd - ten samochód w tle :):) [jak nie wiecie gdzie, to wytężajcie wzrok ;)]

Jaki samochod ?? :> w ktorej minucie ??? i co ma niby z nim byc nie tak
  • 0

#95 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 04.01.2006 - |15:26|

Te Ojciec .... jak już piszesz coś o tym aucie to byś powiedział kiedy ono występuje i co z nim nie tak ... w piaskownicy jesteś czy na forum ??? !!! <_<
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#96 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.01.2006 - |15:30|

W odcinku 1 serii było "... rozbitkami lotu 815", a w 2x07 "... rozbitkami lotu Oceanic 815". Ewidentny błąd...

ja przepraszam że się wtrące, ale jaki błąd tu jest?

#97 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 04.01.2006 - |17:51|

"ja przepraszam że się wtrące, ale jaki błąd tu jest?"
Może to, że "lot 815" i "lot Oceanics 815" brzmią inaczej? Jeśli rzeczywiście dialogi są różne to bardzo ciekawe :)
  • 0

#98 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.01.2006 - |21:14|

Jest błąd czy go nie ma ? Czy to ważne ??
Ważne że wkońcu został zastrzelony ten nierób Janet !
Blondynka zaczynała grać już na nerwach i ciągle się obijała myśląc że każdy za nią wszystko zrobi.
I dzięki tym że postrzelili ją i umarła akcja się jeszcze mocniej zaciska :) i serial staje sie ciekawszy.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#99 Marl

Marl

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 6 postów

Napisano 08.02.2006 - |12:32|

to moze sie walneli w dniu....bo przeciez wiemy ze boone tez gadał z kims przez radio i padły tam ten sam tekst
co powiedzial Bernard :) . No a to jak wytłumaczysz ?

A moze ktoś to nagrał i puszczał. Tak jak w pilocie gdy grupa Saiyd i inni idą na górę sprawdzić radiostację i w pewnym momencie odbierają wołania o pomoc Danielle po francusku puszczane w kółko z jakiegoś automatu.
  • 0

#100 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.02.2006 - |15:41|

Ale czasowo te zdarzenia mniej więcej się zgadzają.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych