Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rome

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
199 odpowiedzi w tym temacie

#81 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.12.2006 - |21:42|

No to wspaniała informacja :clap: Wreszcie 2 sezon tego wspaniałego serialu :D
Mam nadzieję, że będziemy kontynuować wszystkie wątki z 1 sezonu, i nie będzie jakiegoś większego skoku w czasie.
Jeśli tak, to zapowiada się extra moment w serialu - bitwa pod Akcjum :D
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#82 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.12.2006 - |22:18|

Rome to serial historyczny z głównym wątkiem politycznym i obyczajowym a nie akcją czy militariami.

O bitwach możemy zapomnieć, bo realizacja jest droga a to serial a nie kino, więc się po prostu nie zwrócą.

Zresztą nie tego oczekujemy po Rome, bliżej mu z pewnością do Deadwood.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#83 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.12.2006 - |22:33|

Rome to serial historyczny z głównym wątkiem politycznym i obyczajowym a nie akcją czy militariami.

O bitwach możemy zapomnieć, bo realizacja jest droga a to serial a nie kino, więc się po prostu nie zwrócą.

Zresztą nie tego oczekujemy po Rome, bliżej mu z pewnością do Deadwood.

Ja dobrze wiem o czym jest ten serial, i jeślibyś poczytał moją recenzję na poprzedniej stronie, to byś wiedział, że nie wielkich bitw oczekuję od tego serialu :] Dla mnie kwestie społeczno-polityczne i wierne odwzorowanie realiow historycznych są najważniejsze.

A o bitwie pod Akcjum wspomniałem, bo ładnie by się komponowała z możliwą fabułą 2 sezonu (czyli słynny konflikt między Markiem Antoniuszem a Oktawianem zakończony w 31 roku p.n.e. bitwą pod Akcjum). Taka ogólna fabuła 2 sezonu, czyli scheda po Cezarze i walka o wpływy między dwoma silnymi charakterami, w otoczce rodzącego się Cesarstwa była by bardzo interesująca :D

Użytkownik Halavar edytował ten post 28.12.2006 - |22:34|

• 0

#84 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 28.12.2006 - |23:27|

Z tego co widać po krótkim bo krótkim zwiastunie, i opisach właśnie tak będzie. Wątek będzie kontynuowany bezpośrednio po smierci Cezara. I gitara! Tego oczekiwałem, bo tutaj to dopiero będzie bałagan (w sensie politycznym). A znając cały pierwszy sezon, wierzę, że będzie świetnie to odwzorowane w drugim.
  • 0
Dołączona grafika

#85 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.12.2006 - |15:14|

pierwszy sezon bardzo mi sie sopdobal, okazalo sie, ze moja znajomosc historii wcale nie jest az taka dobra :) sklonilo mnie to do siegniecia po rozne ksiazki, co jest duzym plusem :)

a pomijajac cala te edukacje, oglada sie dobrze - wciaga nastroj, akcja, ciekawe postaci, swietnie przedstawione przez scenarzystow i zagrane bardzo dobrze. tez juz sie ciesze nadejsciem drugiego sezonu :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#86 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 30.12.2006 - |22:45|

pierwszy sezon bardzo mi sie sopdobal, okazalo sie, ze moja znajomosc historii wcale nie jest az taka dobra smile.gif sklonilo mnie to do siegniecia po rozne ksiazki, co jest duzym plusem

W serialu znalazło się kilka przekłamań :/ Ale były bardzo zręcznie zamaskowane i wplecione w wir wydarzeń, że można to wybaczyć. Zwłaszcza że jest to najlepszy serial o Rzymie jaki powstał.
  • 0
Dołączona grafika

#87 Tecza

Tecza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 31.12.2006 - |01:49|

Najlepszy to był "Ja, Kladiusz" z Derekiem Jacobim :).
  • 0

#88 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 07.01.2007 - |10:42|

pojawił się juz w necie odcinek 1 sezonu 2 DVDSCR.XivD-442
  • 0

#89 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 07.01.2007 - |15:00|

Na ile jesteś pewien że to jest premierowy odcinek 2 sezonu?
W końcu premiera ma się odbyć za tydzień.
  • 0

#90 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 07.01.2007 - |15:18|

na 100 % pomimo że sam nie ściągałem jeszcze ;)

niestety podczas całego odcinka widoczny napis HBO
http://i71.photobuck...nap-8969476.jpg

chyba lepiej poczekać do przyszłego tygodnia na "normalną" wersję
  • 0

#91 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 07.01.2007 - |23:28|

Jak znam zycie, to znowu bedzie walka z torrentami, bedzie je HBO zatruwac syfem, i bez azerusa+safepeera lub peer guardiana sie nie obejdzie. Chyba ze sciagajac z innego zrodla. To chyba jedyny przypadek, gdzie stacja tak bardzo walczyla, z nieropowszechnianiem tego w sieci.
  • 0
Dołączona grafika

#92 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.01.2007 - |20:15|

442_romes2e1scr.avi - czy ktos juz moze mi powiedziec cos o jakosci?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#93 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 13.01.2007 - |00:40|

Jakość super, tylko w tle wielkie paskudne logo HBO :D .... Ja się stęskniłem i obejrzałem - ROME powraca w glorii i chwale... :clap: Zaraz będzie normalna wersja, bo emisja tuż tuż ....

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 13.01.2007 - |00:40|

• 0

#94 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.01.2007 - |19:37|

2x01
Brawo ! Brawo ! Brawo !

To się nazywa polityczno obyczajowy historyczny dramat.
Scena pogrzebu świetna, narracja, symbolika.

Jeszcze raz Brawo !

P.S. Scena przed pogrzebem Cezara z Markiem "Jebaką" Antoniuszem rozwaliła mnie kompletnie :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 16.01.2007 - |21:52|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#95 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 16.01.2007 - |21:58|

2x01

Wielki powrót w blasku chwały :clap:

PLUSY:

+ bałem się, że zrobią coś w stylu BSG i przejścia od sezonu 2 do 3, czyli jakieś rok później. Na szczeęscie dostaliśmy dokladnie ciąg dalszy wątków z 1 sezonu Rzymu. I tutaj od razu bardzo pozytywne wrażenie zrobila scena początkowa, czyli symboliczny koniec ery Republiki w postaci leżącego na schodach, zalanego krwią Juliusza Cezara
+ świetny plan Marka Antoniusza na rozwiązanie kłopotliwej sytuacji po śmierci Cezara.
+ Testament i jego konsekwencje w tym widok Antoniusza w momencie gdy się dowiedział, że nic nie dostanie :P
+ piękna scena minięcia się w korytarzu Kalpurnii i Serwilli. Jak na wredna suka Serwilia miała czelność tam wchodzić! :sam5: Tak naprawdę to ona odpowiada za śmierć Gaiusza Juliusza i za całe zamieszanie jakie zaraz ogarnie Rzym. To własnie ona i jej obsesje były przyczynkiem do całego wielkiego spisku jaki miał miejsce w 1 sezonie, potem manipulacja facetami i koniec z zamordowaniem dyktatora.
+ Pullo i Verons znów w braterskim, groźnym i wojowniczym duecie :clap: Rewelacyjna scena końcowa, czyli krwawa zemsta Lucjusza

MINUSY:

- młodzi aktorzy, szcezgolnie Oktawian za bardzo się zmienili od czasu 1 sezonu. Tutaj minus dla HBO za tak długi okres oczekiwania na 2 sezon
- hmm inaczej sobie wyobrażałem ten pogrzeb ukochanego obywatela Rzymu :/
  • 0

#96 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.01.2007 - |11:21|

Nie lubię powtarzać za poprzednikami, ale w tym razem przyznajęrację. Kontynuacja zaczyna sięciekawie i mam nadzieję na dalsze rewelacje. Choć trochę naciąganie historii jest może nie najlepsze, choć na potrzeby serialu jest wybaczalna.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#97 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.01.2007 - |17:43|

No ja też jestem pozytywnie nastawiony do drugiego sezonu, oby dalsze odcinki były tak ciekawe jak ten pierwszy odcinek :)
  • 0

#98 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 17.01.2007 - |18:46|

I Rome wraca! Niezły odcinek, i mocna końcówka!
  • 0
Dołączona grafika

#99 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 18.01.2007 - |14:08|

Podpisuję się pod porzednikami wszystkimi kończynami . Nowy sezon , nowy odcinek i ciągle bardzo dobry poziom :] Osobiscie uważam że jego dzieci przeżyły , to był tylko taki dramatyczny zabieg żeby pokazać że gość naprawdę nie ma nic do stracenia ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#100 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.01.2007 - |14:48|

Bardzo dobry powrót Rome i oby tak dalej. W końcu to produkcja HBO, a ta stacja podobnie jak Showtime zazwyczaj ma świetne seriale.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych