Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ilu Polakow oglada SG1 i SGA?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#81 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 24.12.2005 - |15:38|

To typowa reakcja. Niedługo zacznie pewnie nawijać, że Daniel jest "boski".

Na to to nie pozwolę :blink:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#82 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 25.12.2005 - |13:35|

Dozuce sie ja do rozmowy . Posiadam siec LAN z okolo 80 - 90 userami . Sciagam prawie wszystkie seriale :
SG-1 , SG-A , BSG , Joey , Master of Horror , Invasion , Surface , Prision Break , Allo Allo , Smallville , LOST , Ghost Whispher , Over There , Alias , E-Ring , Numbers , Night Sticker , Supernatural , Veronica Mars i jeszcze wiele innych . Dociagnelem juz Wiele Pelnych np. Voyagera ... .

Na SG-1 , BSG , SG-A ludzie czekaja odrazu tego samego wieczora co wyjdzie albo ranek i pobieraja , srednio uploaduje 100GB - 150GB w tydzien do LAN-u . Rekord Pobil SG-1 9x01 i SG-A 2x01 oraz 2x11 Hive . Jednego dnia sciagnelo go okolo 35 osob ..... . Samo mowi za Siebie .

Aktualnie posiadam 1040GB (tak to nie pomylka , 2x200GB SATA + 2 Macierze po 320GB (4x80GB jedna) ) wiec juz powoli to zapchalem . Upload z Wczorajeszgo dnia to prawie 15GB i ktos sciagal SG-1 sezon 9 :) i jakies odcinki :)

Powiem Jedno SG-1 jest extra tylko szkoda ze niebylo go w TV od X lat . Pamietam jak sie czekalo na odcinki w TVN , gdzie dano niepelne 2 sezony ... ile to juz lat :) pozdro
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#83 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 26.12.2005 - |08:13|

Dlaczego Szanowne Dowództwo wycieło moją sondę z założonego przeze mnie wątku, hę? :>
  • 0
Dołączona grafika

#84 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 04.01.2006 - |13:45|

To typowa reakcja. Niedługo zacznie pewnie nawijać, że Daniel jest "boski".

Specjalnie dla Ciebie od mojej :wub: :D

Posted Image

Użytkownik Jedi edytował ten post 04.01.2006 - |13:45|

• 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#85 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.01.2006 - |01:03|

ja tez znam pare osob ktore ogladaja, a wlasciwie ogladaly SG-1 kiedy lecialo na tvnie. Ciezko powiedziec jaka byla ogladalnosc serialu. Jednak widocznie mala skoro puscili raptem 2 sezony (a moze bylo po prostu za drogo?). Inna sprawa ze serial najpierw lecial w sobote rano, a to fatalna pora, potem w poniedzialek, co moglo wrozyc poprawe. Inna sprawa ze serial zeby sie utrzymac na tvnie musialby miec ogladalnosc kolo 3 mln ludzi...

Swoja droga to moze jest jakas nadzieja, tvn czesto kupuje seriale od HBO, tak bylo np z kompania braci.

Użytkownik Bunio edytował ten post 09.01.2006 - |01:20|

• 0

#86 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.01.2006 - |10:25|

Ja bym na TVN nie liczył, to typowa "trendy TV ", która nie puszcza niczego dłużej niż 3 sezony, bo wg badań statystycznych po 3 sezonach prawie kazdy program drastycznie traci widzów, a że dla nich "prawie" robi niewielką różnicę :) , no to męczą tych biednych widzów Majewskim. Dla mnie TVN jest z tego powodu tylko "prawie" telewizją:).

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 09.01.2006 - |10:26|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#87 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.01.2006 - |17:11|

to po czesci prawda, ciezko uraczyc cos w Polsce przez dluzej niz 3 sezony- odwrotnie niz w ameryce.
  • 0

#88 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 09.01.2006 - |17:26|

to po czesci prawda, ciezko uraczyc cos w Polsce przez dluzej niz 3 sezony- odwrotnie niz w ameryce.

Ciekawe, który to już sezon naszych polskich telenoweli oglądamy, a raczej puszcza je TVP? Wydaje mi się, że problem leży trochę w czymś innym. Wg mnie sprawa dotyczy ankiet przy prowadzeniu badań (weźmy choćby sondaże przedwyborcze - totalna porażka organizacji badających opinię społeczną). No i jest jeszcze jedna rzecz. O wiele łatwiej sprzedać program rozrywkowy (czyt. nie wymagający myślenia) niż coś bardziej ambitnego, który wymaga, aby trochę pomyśleć :)

Użytkownik jack edytował ten post 09.01.2006 - |17:28|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#89 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.01.2006 - |18:38|

W sumie racja, ale ja pisałem wyłącznie o TVN, w którym to "3 sezonowa" zalezność jest bardzo zauważalna.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#90 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 09.01.2006 - |18:48|

Ale tez nie idzmy w druga strone-seriale s-f to tez nie sa jakies wybitnie ambitne produkcje. Bardzo lubie SG, ale to jest taki troche "komiks z superbohaterami" u3many w konwencji s-f . nie traktuje tego jako zarzut, bo mi to zupelnie nie przeszkadza szczegolnie ze po drugiej stronie mam produkvje typu BSG,B5 czy swietnie wywazony farscape, niemniej nie ludze sie,ze to co ja ogladam to "wysoki poziom" a w TV same gnioty.
i jeszcze jedno- ogladalnosc s-f jest niska, nie ma sie co oszukiwac.ludzi nie intereuja przygody "zielonych ludzikow i statkow kosmicznych" tylo te niby bardziej zyciowe problemy Youbitchow czy innych srebrnoruskich. i trudno, taka karma.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#91 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.01.2006 - |19:46|

Ciekawe, który to już sezon naszych polskich telenoweli oglądamy, a raczej puszcza je TVP? Wydaje mi się, że problem leży trochę w czymś innym.

Musisz rozroznic telenowele, czyli zapchaj dziure ktora telewizje dostaja prawie za darmo (albo w pakietach z innymi produkcjami), np moda na sukces czy inne wenezuelskie gnioty, a serial za ktory trzeba zaplacic kupe kasy, a co za tym idzie musi on byc przebojem, np Rodzina Soprano. Ogolnie rzecz biorac wszystko co leci w tygodniu przed 16-17 (w zaleznosci od stacji) to takie zapchaj dziury, zadna stacja nie puszcza wtedy drogich produkcji, lecz po prostu byle co zeby tylko bylo. Podejrzewam ze SG-1 jest drogie, wiec wymagali od niego wysokiej ogladalnosci.

P.S.
Nie wiem czy Sci-Fi to az tak ambitna rozrywka. Oczywiscie w obecnych czasach ciezko jest wskazac jakakolwiek ambitna pozycje w TV, ale jednak wiekszosc ludzi mysli tak: "trzeba byc niezlym imbecylem zeby ogladac jakies gwiezdne strzelaniny w tv i jeszcze sie tym pasjonowac". Stad moze niechec i niska ogladalnosc SajFaj w polsce :)

Użytkownik Bunio edytował ten post 09.01.2006 - |19:48|

• 0

#92 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 09.01.2006 - |22:53|

Nie wiem czy Sci-Fi to az tak ambitna rozrywka. Oczywiscie w obecnych czasach ciezko jest wskazac jakakolwiek ambitna pozycje w TV, ale jednak wiekszosc ludzi mysli tak: "trzeba byc niezlym imbecylem zeby ogladac jakies gwiezdne strzelaniny w tv i jeszcze sie tym pasjonowac". Stad moze niechec i niska ogladalnosc SajFaj w polsce :)

i o to mi chodzi. my mozemy byc pasjonatami, ale niestety jestesmy w mniejszosci wiec inwazji s-f na polskie tv bym sie nie spodziewal.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#93 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 10.01.2006 - |12:40|

i o to mi chodzi. my mozemy byc pasjonatami, ale niestety jestesmy w mniejszosci wiec inwazji s-f na polskie tv bym sie nie spodziewal.

Dobra, jak nie w TV, to chociaz moze na polkach w sklepach by sie zaczely pojawiac seriale. Bo niestety jestesmy zapomnianm krajem. Chyba wiecej filmow ma czeskie napisy niz polskie :P Chodzi mi oczywiscie o wydania na zachodzie.
  • 0

#94 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 10.01.2006 - |14:18|

Dobra, jak nie w TV, to chociaz moze na polkach w sklepach by sie zaczely pojawiac seriale. Bo niestety jestesmy zapomnianm krajem. Chyba wiecej filmow ma czeskie napisy niz polskie :P Chodzi mi oczywiscie o wydania na zachodzie.

tylko po co?
bo bedzie tak jak na rynku anime-wiekszosc "fanow" a nawet i tych prawdziwych fanow nie kupi,bo ma to juz na plytakch lub z powodu braku kasy.
a "zwykli NPCe" tez nie rzuca kilkoma stowami na sezon jakis glupot s-f,bo tak boagtym krajem nie jestesmy,zeby pozwolic sobie na takie extrawagancje.
niestety,ale jak dla mnie na poprawe sytuacji trzeba bedzie poczekac jeszcze kilka ladnych lat.
  • 0

#95 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.01.2006 - |16:25|

nom to niestety prawda. Bylem pare miesiecy w Kanadzie i musze przyznac ze tam na dvd jest wszystko :) kazdy serial, kazdy film do kupienia. W Polsce mina lata zanim cos takiego zacznie miec miejsce bo ludzie a) sa biedni B) i tak wola sciagnac.
  • 0

#96 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 23.01.2006 - |09:52|

Po pierwsze to szkoda że nie ma w polsce do kupienia SG-1 (ciekawe ile by kosztowało,pewnie majątek).Naszczęście jest internet i można sobie ściągnąć lub kogoś poprosić o to żeby mu zgrał. Tak było w moim przypadku.Jak by nie to że mi ktoś zgrał to czekał bym pewnie kolejne 7lat na obejrzenie kolejnych odcinków a tak teraz ze mną ogląda na kompie od2do3 osób i jeszcze się pożyczam innym bo też lubią ten serial ale nie mieli jak go załątwić lub nie mieli na to czasu.Jak by nie patrzeć na pytanie ile ludzi ogląda to sądze że dużo naprawdę tylko ja jestem na forum z tych 3 osób co oglądają ze mną i 2 co im pożyczyłem a ile dzięki nim jeszcze obejrzy nie wiadomo.Sądze że liczba osób która lubi ten serial jest ogromna i mam nadzieje że będzie stale się powiększać .
  • 0

#97 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.01.2006 - |10:22|

No bez przesady nie bedzie tak drogo, ajk juz wyjdzie, tylko kiedy to bedzie, to nie wiadomo.
Obecnie w przeliczeniu na zlotowki ceny ksztaltuja sie tak :

amazon.co.uk(czyli nasz region, tyle ze pl sub) : 23,97 GBP czyli okolo 135 PLN
amazon.com(USA) : 36,99 $ czyli okolo : 120 PLN

Jakby nawet kosztowalo u nas 150 PLN(chociaz nei weim dlaczego :P), to na bankj znalazlyby sie osoby, ktore by kupily SG. Taka cena nie jest az tak straszna. Argument ze u nas bieda i nikt nie kupi, jest dziecinna. W USA 25 $ to eni jest duzo, a i tak sa piraty. Chodzi, o to, ze wiekszosc fanow wolalaby miec wersje oryginalne niz pirackie. Niestety u nas zaden z dystrybutorow nei ma zamiaru(moze checi) aby sprobowac cos zminic. Zeby zabrac nam nasze oszczednosci. Jakos nie chca zwiekszyc swoich zyskow. A Piractwo bylo, jest i bedzie. Przyklad: moze nei fil, ale gra komputerowa. Painkiller kosztowal u nas 10 PLN - 20 PLN a i tak niektorzy kupowali piraty za 7 PLN.
  • 0

#98 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 23.01.2006 - |14:20|

Popelniasz podstawowy blad w rozumowaniu-wiekszosc fanow moze i by chciala miec oryginal,ale zeby SG DVDnie zabijalo cena musi miec w miare spory naklad.a spory naklad wymaga wiecej klientow,niz tylko garstki fanow.
  • 0

#99 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.01.2006 - |15:46|

Wiesz, tutaj nie rozchodzi sie o koszta produkcji( bo wytloczenie jednej plytki to koszt okolo 30 groszy) A wiec za caly 1 pierwszy sezon z plytkami i opakowaniem( napisy przeciez moga wziasc z netu :P) ksztaltuje sie w 10 zl. Restza to licencja. Teraz pytanie ile dytsrybutor musialby wybulic za takowa. I zobaczyc jaki trzeba dac naklad zeby sie oplacalo. Jak widac Tajemnice Smalwille jakos mozna u nas wydac w rozsadnej cenie. Podobnie do ER. Tutaj nic nie poradzimy my, tylko dobry negocjator ze strony dystrybutora. Moze vision po nabiciu sakiewki na QDVD Stargate wyda w koncu serial w tej samej serii.
  • 0

#100 F@ko

F@ko

Szeregowy

• Email
  • 1 postów
  • MiastoKonin

Napisano 25.01.2006 - |13:16|

Witam!!!

Jestem nowy na tym forum , ale temat tyczy sie ile ludzi oglada SG. Ja aktualnie ogladam juz po raz 3 z cala rodzinka ( mama , tata i moje kochanie ). Serial jest nie samowity pomimo tego ze O'niell nie gra juz w 9 sezonie to i tak nadal jest super.

Oto moj pierwszy post lol :)

Pozdrawiam!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych