Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 39 - S02E19 - Inferno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (172 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (32 głosów [20.65%])

Procent z głosów: 20.65%

2. 9.5 (38 głosów [24.52%])

Procent z głosów: 24.52%

3. 9 (50 głosów [32.26%])

Procent z głosów: 32.26%

4. 8.5 (14 głosów [9.03%])

Procent z głosów: 9.03%

5. 8 (11 głosów [7.10%])

Procent z głosów: 7.10%

6. 7.5 (3 głosów [1.94%])

Procent z głosów: 1.94%

7. 7 (5 głosów [3.23%])

Procent z głosów: 3.23%

8. 6.5 (1 głosów [0.65%])

Procent z głosów: 0.65%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [0.65%])

Procent z głosów: 0.65%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.01.2006 - |22:19|

Ja sięcały czas zastanawiam , jak oni , przeciągneli tego Oriona z tamtego układu do Atlantis .

A gdzie jest powiedziane ze go przeciagneli? Moim zdaniem on nadal krazy na orbicie tamtej planety, ew. przywiezli ZPM i uruchomili silniki Nadswietlne, Atlantis moze sie obejsc bez ZPM przez kilkanascie godzin a jak wiemy silniki nadswietlne Oriona dzialaja.
  • 0

#82 Popo

Popo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoSopot

Napisano 31.01.2006 - |00:03|

Długo czekałem na tak swietny odcinek.Ciekawe co wymysla aby sprowadzic Oriona. Znowu czekac nas bedzie nikonwencjonalne rozwiazanie.
  • 0

#83 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 31.01.2006 - |11:38|

Witam - po raz pierwszy
Odcinek ciekawy ! jak dla mnie9.5
Jedno pytanie - jak juz ktos zauwazyl - w the tower - uzupelnili zapasy dronow - a teraz mowia za juz sie koncza ? kiedy je wystrzelali ??

Losserdelos

PS. a blondyna cos z twarza miala nie tak :)
  • 0

#84 kris_k

kris_k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01.02.2006 - |18:28|

Odcinek bardzo dobry, jednak mam jedno zastrzezenie. mainowicie dlaczego dedal nie mogl przeniesc chwilowo ewakuowanych ludzi na jakas bliska planete, tylko za kazdym razem planowano leciec do atlantydy. Przeciez w poblizu napewno mozna bylo znalezc jakas planete i przetransporotwac tam ludzi na czas ewakuacji, a potem juz sobie latac na Atlantyde i spowrotem.
  • 0

#85 Cthulhu

Cthulhu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKórnik

Napisano 02.02.2006 - |08:28|

[...]Co do lawy i wulkanu, to zauwazyliscie ze zaraz po tym jak wuklan pochlonal Stargate ono sie wylaczylo? Czy energie geotermiczna w czystek postaci nie powinna zasilac Wrot w nieskonczonosc? Bo jesli Stargate w naszej galaktyce moze pobierac energie z czarnej dziury (co nie jest czytsa energia) to czemu nie moze z lawy? A moze pradawni wprowadzili dodatkowe systemy bezpieczenistwa w pegazie?

Owszem, ale grawitacja nie wpływa destrukcyjnie na Wrota (no bo niby jak? Zrobi się z nich elipsa? >:-> ), a temperatura kilku tysięcy *C mogła je po prostu roztopić... I tak dobrze, że nie eksplodowały.

A ja nie wiem, czym tu sie ekscytowac? Gdyby te statki Pradawnych byl takie cool to by poknali Wraith. A do wojen chyba sie one specjalnie nie nadawaly skoro Pradawni ewakuowali sie poplochu z tamtej galaktyki...

Statek został uszkodzony w walce i ukryty w doku celem naprawy, w międzyczasie podjęto decyzję o ewakuacji i cała obsługa odeszła przez Wrota do Atlantydy z założeniem, że kiedyś wrócą... A co do "coolowości" stat^H^H^H^Hokrętu (statki - to są handlowe) - w SGA01x01 wyraźnie jest powiedziane, że w pojedynkę okręty Pradawnych są lepsze, ale Wraith przewyższają ich liczebnością.
  • 0

#86 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 03.02.2006 - |12:34|

Odcinek ten potwierdza tylko moją tezę o przeciętności Sezonu 2 przetykanej świetnymi smaczkami. Ten odcinek to właśnie taki "rodzynek" - świetna akcja, humor i sporo nowinek - po prostu miodzio :]
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#87 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.02.2006 - |12:13|

Zasluzona 10 (po odcinku ze skoczkiem pod woda myslalem ze juz nigdy nie dam takiej noty) ;)
Plusy:
- nasze forum ma swoja statek pradawnych - Orion ;)
- efekty specjalne na wysokim poziomie (w przerwach w SGA i SG-1 uzupelniam trekowe braki i jak dzis ogladalem cos z 4 sezonu DS9 to sie tak zastanowilem ze to jednak przepasc technologiczna z efektami)
- Rodney i jego gadki (nie bawilo mnie to do momentu kiedy w jednym z odcinkow upuscil magazynek - od tamtej pory mam mase radochy z McKay'em)
- Ela wreszcie wyszla z miasta a spacerek dobrze jej zrobil w moich notowaniach (zauwazyliscie ze ona malo sie rusza poza Atlantis - musza popracowac nad scenariuszami bo ostatnio major Lorne ma wiecej roboty)
Minusy (dwa naciagane strasznie):
- lawa nie wplynela do Atlantis (Zelenka moglby sie tez wykazac)
- nie pokazali jak Orion wraca/nie wraca z ludzmi
Moje sugestie:
Oslona Dedala mogla byc podkrecona przez Hermioda i mogla objac Oriona i wtedy po otwarciu okna podprzestrzennego mogli sobie zrobic wspolny lot do Atlantis - zabawa z oslonami byla juz wykorzystywana kilkukrotnie, jej rozciaganie na kilka kilka statkow w hiperprzestrzeni tez bylo wykorzystywane i to nie tylko w swiecie SG. Rodney z Hermiodem mogli to zrobic tak sobie mysle.
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#88 Jay

Jay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.02.2006 - |16:58|

Tylko IMHO Orion nie wrocil wtedy z ludzmi, tylko po prostu albo przetransportowali ludzi na Dedala i zrobili kilka kursow albo to samo tylko, ze na najblizsza planete, nie Atlantyde. Nie zapominaj, ze silniki byly niesprawne.
  • 0
"I walk alone
I am alone
I think alone
I'll die alone
Don't think I can make it on my own
I think I need someone to save me..."
Staind - Break

#89 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2006 - |17:35|

Tylko IMHO Orion nie wrocil wtedy z ludzmi, tylko po prostu albo przetransportowali ludzi na Dedala i zrobili kilka kursow albo to samo tylko, ze na najblizsza planete, nie Atlantyde. Nie zapominaj, ze silniki byly niesprawne.

Tyj noooo włacha, czemu Dedal nie woził tej wiary na najbliższą planetę (żeby sobie przez wrota przeszli) tylko aż do Atlantydy lecieli :> :>

No wiem.....nie było by tej akcji całej :clap:
  • 0

#90 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2006 - |17:42|

Bo umowa była taka, że otrzymają schronienie na Atlantydzie.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#91 Jay

Jay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.02.2006 - |23:51|

Umowa, umowa ale bezpieczenstwo ludnosci chyba wazniejsze :D Przeciez kilka minut/godzin by ich nie zbawilo, a na Atlantyde by dolecieli tylko z przesiadkami:P
  • 0
"I walk alone
I am alone
I think alone
I'll die alone
Staind - Break

#92 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.02.2006 - |00:19|

Jay, dobre wychowanie (i chyba takze netykieta) nakazuje by przeczytac co inni wczensiej w watku pisali ;) (regulamin tez powinien nakazywac!)
  • 0

#93 Jay

Jay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.02.2006 - |02:41|

Moze cos wiecej? Bo nie widze, zebym powiedzial cos niestosownego, a wypociny wczesniejsze czytalem. Jezeli chodzi Ci o jakiekolwiek spoilerowanie to sorry, ale najpierw sie czyta odcinek a potem sie o nim dyskutuje. Jak nie to wyjasnij o co sie czepiasz. To, ze 2x byla mowa o tym transporcie ludnosci to juz nie moja wina ~~
  • 0
"I walk alone
I am alone
I think alone
I'll die alone
Staind - Break

#94 redo

redo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoToruń

Napisano 05.02.2006 - |10:53|

DUŻO AKCJI I POMYSŁÓW
Ten odcinek mi sie bardzo podobał, udało im się wyjść albo inaczej wylecieli w końcu z Atlantydy. Dziwne mi się wydaję to że oni nie zwiedzili ten świat wzceśniej a od razu odpowiedzili na wiadomość jego Ekscelencji(mdława postać).

Jak zawsze Mckey wymiata jego poczucie humoru :clap: jest rozbrajająca a jego wiedza jest nan najwyższym poziomie mogę powiedzieć że trochę przewyższa Daniela z SG-1. Nie ma takiej charyzmy jak Shepard (całe szczęszczie że poganiał Mckey'a) ale nieżle sobie radzi, a z paznokciem troche przesadził.

Teyla nie wykazała się za bardzo, widocznie tak miała grać. Ale była opiekuńcza i uczynna.

Ronan był ok, jak zawsze ma autorytet i przeważnie lubi gdy się go słucha, ale nie wcina się nie potrzebnie.

Thor był całkiem sympatyczny ze swoim odliczaniem i pewnością siebie.

Jak na razie tyle postaram sie wykrzesać cos wiecej trochę póżniej.

• 0

#95 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.02.2006 - |11:23|

Jay: O tranportowaniu ludzi tu polowa postow pewnie jest, a wniosek tej romowy byl takie ze tego nie zrobili bo by nie bylo dramatyzmu w odcinku, nie ma sensu znow wznawiac tej rozmowy.

redo:Thor? Thor? A w ktorym momencie tam byl Thor? :o
  • 0

#96 Jay

Jay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 05.02.2006 - |13:53|

McKay to moze przewyzszac wiedza, ale Samanthe a nie Daniela:) Archeologia i Przedmioty Scisle to jednak troshke roznica. A Thor'a istotnie dawno nie widzialem, moze chodzilo o Hermioda?

@Modes
Ja tylko odpowiadalem na post powyzej, ze autor postu nie czytal tego co jest przedtem to nie moja wina. Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu, wiec radze wyluzowac sie z czepianiem ^^ Pozdro.
  • 0
"I walk alone
I am alone
I think alone
I'll die alone
Staind - Break

#97 redo

redo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoToruń

Napisano 05.02.2006 - |20:24|

McKay to moze przewyzszac wiedza, ale Samanthe a nie Daniela:) Archeologia i Przedmioty Scisle to jednak troshke roznica. A Thor'a istotnie dawno nie widzialem, moze chodzilo o Hermioda?

@Modes
Ja tylko odpowiadalem na post powyzej, ze autor postu nie czytal tego co jest przedtem to nie moja wina. Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu, wiec radze wyluzowac sie z czepianiem ^^ Pozdro.

Ok zwracam honor, miałem na myśli Hermioda. Mi chodziło o pomysły Mckaya, ja widzę Samanthe na równi z Mckey'em.
  • 0

#98 lkj1987

lkj1987

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 27.02.2006 - |10:30|

Moja pierwsza ocena SGA chociaż jestem 97 to i tak wkońcu wypadało dać ocene na najlepszym forum o SG. Oceniam odc na 9 ponieważ pomysł mi sie spodobał ale dałbym 10 gdyby to było w pierwszym sezonie już nudzi mnie niewiem jak was ciągłe ratowanie ludności na innej planecie a kto nas uratuje Asgarci????
chociaż mamy statek ale itak pewnie go stracimy po wojnie z Wraith.
  • 0

#99 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.05.2006 - |17:01|

9.5/10 szczegolnie spodobal mi sie watek statku pradawnych xD
az mi oczy na wierzch powylazily :D no i oczywiscie ladna pani doktor ^^

Dołączona grafika

pufff... gdyby tylko byl w pelni sprawny
tak czy siak mamy czym nastraszyc wraith :D

uslyszalem tez cos co brzmialo jak magazyn pelen dron :D

Dołączona grafika

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 02.05.2006 - |17:03|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#100 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.06.2006 - |09:58|

Wspaniały odcinek, chyba najlepszy od czasu Oblężenia a na pewno jeden z najlepszych w serialu :D

Ocena: 10

PLUSY:

+ akcja, efekty, akcja, emocje to coś co rzadko widzimy w tym serialu. Tutaj wreszcie pokazali coś szybkiego, wciągającego, emocjonującego, dobrze zrobionego i dramatycznego
+ relacje w trójkącie Sheppard-McKay-pani naukowiec
+ fajna ta pani naukowiec, ale faktycznie skądś ją znałem i tak na 80% sądziłem, ze z SG-1. A jednak miałem rację, bo ktoś tutaj napisałe ze grała jakąś Tok'Ra
+ zabawny McKay (w zasadzie to on prawie zawsze taki jest, ale tutaj po jego nieobecności w poprzednim odcinku był w świetnej formie). Super teksty, fajnie się peszył Rodney w pobliżu pani doktor oraz inne śmieszne teksty z jego udziałem, np.
372][392]Wysadziłeś całą planetę Rodney.
[392][403]/To nie była moja wina.
[406][421]Sama się nie wysadziła.
+ mi tam się podobał nowy/stary statek kosmiczny klasy Aurora. Fajnie jest mieć takie cacko na orbicie Atlantis, napewno się przyda czy to do obrony czy to misji w galaktyce Pegaza gdy Dedal będzie niedostępny. Fajne były przekomarzania się Shepparda i McKay dotyczące nazwy statku, którą jednak wygrał ten pierwszy dając całkiem fajną nazwę Orion (aż mi się przypomniała stara gierka Master of Orion)
+ Hermiod znów w akcji :lol: Ten szraczek jest niesamowity, samo jego pojawienie się na ekranie i jakiś śmieszny gest już sa super, ale najlepsze to i tak jak coś powie, tym razem super tekścick "możemy odlecieć"
+ adrenalinka jest, wiedząc o zbliżaniu sie Wraith do Atlantydy
+ plus za o dziwo dobrze pod wzgledem logicznym skonstruowany bieg wydarzeń, wszystko się trzyma kupy, brak prawie zawsze widzianych w tym serialu jakiś fabularnych wpadek
+ pomysł wybicia Oriona spod ziemi na orbitę to był kolejny przejaw geniuszu McKay'a. Widać, że myśli szybciej i wpada na lepsze pomysły gdy w pobliżu kręci się jakaś ladna blondyneczka :D

MINUSY:

- jakoś nie umiałem znaleźć. Jest to pierwszy odcinek w którym nie umiałem znaleźć jakiś minusów. Moze jak już to odcinek mógł byc dłuższy (np. 1 godzinny)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych