No tak obejrzałem sobie wczoraj ten ostatni odcinek

Trochę to wszystko było pomieszane, ale zamierzony efekt chyba uzyskano, co widać po ilości postów na tym forum. Pewnie teraz scenarzyści czytają wszystkie fora i sprawdzają, czy nie ma czegoś, co by mogli wykorzystać..

Hehe..
W zasadzie, jakby się uprzeć, to myśliwce wszelkiego rodzaju i bombowce mogły czekać, no ale aktywacja wrót zaskoczyła w zasadzie wszystkich. Tak zaufali zdolnością Sam i Asgardczyków, że dali se spokój i czekali, ąz ona ten kryształ wymieni.
Ciekawe jestem jak się potocza losy Vali i jej dziecka, któe wydaje mi się, zaczęło się rodzić pod koniec odcinka. Vala złapała się za brzuch i skrzywiła lekko, więc rozwiązanie zapewne już tuż tuż

Może będzie jakiś wszechmocny i to on zadecyduje o losach walki
Ja tam przeciwko mitom arturiańskim nie mam nic

Nie było to takie złe, ale zawsze jakieś odniesienie do naszej kultury
Chciałem jeszcze dodać, że walka w kosmosie nie należy na pewno do mocnych stron Tau'ri, bo i gdzie jej się mieli nauczyć. Jedyne doświadczenie większe może mieć dowódca Dedala i ludzie, którzy ucestniczyli w bitwie nad Antarktydą - gdzie nota bene myśliwce zostały użyte, ale w zasadzie tylko przeciwko gliderom, a nie olbrzymim statkom ORI.
Mogli się poza tym zacloackować coniektorzy, skoro Apophis mógł to i Jaffa powinni

no i takie jest moje zdanie. Na pewno połącza się jakoś losy bohaterów SG-1 i SGA, bo to brzmi już atrakcyjnie, tzn. fajne parki się porobią

-> Shepard i Mitchell, Sam i McKay (tu będzie jazda jak zwykle), a poza tym Dedalus i Orion moga być przydatne
Jeszcze słowo co do kradzenia przez Rosjan technologii. Nie przecze temu, ale jeśli chodzi o Burana, to jest o niebo leprzy od zwykłego wahadłowca. Dłaczego? On był całkowicie zdalniesterowany. Start i lądowanie odbywały się bez załogi. Rosjanie może wykradali, ale potrafili genialnie ulepszać
ciekawe komu się będzie chciało to przeczytć, się rozpisałem kurdem

hehe..
No nic.. pozostaje czekać na następne sezony, a teraz może obejrzymy wszystko od pozątku... Najpierw filmik pełnometrażówy, a potem całą reszte..? Hehe.. Sic!
BTW. Agdyby wprowadzili te Supergate w ruh wirowy, otworzyły by się, statek by przez nie przechodził i by wyrżnęły w bok statku ORI.. To by mogło zadziałać