Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 025 - S02E01 -Man of Science, Man of Faith

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#81 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:02|

No bez przesady, adapter nie jest taki najnowoczesniejszy :D

Macie jakies pomysly na to ile moglo uplynac realnych lat od spotkania z Desmondem do wyspy? Nie wiem czy bylo gdzies mowione kiedy zmarl ojciec Shanon (pewnie przegapilam, bo tez nie polapalam sie ze to jej ojciec :wacko: ) ?

Wyświetl post

Zakładając, że dzieje się to teraz i biorąc pod uwagą że SUV'y to dość nowy wynalazek - maksymalnie kilka lat.
  • 0
No one here is exactly what he appears

#82 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:06|

"stary" chodziło mi o aparaturę koputerową itd....

Wyświetl post

Mi chodzi o to, że mamy mieszankę - wystrój i główny sprzęt lata '70, ale kilka rzeczy wskazuje na kontakt z nowoczesnością. W sumie to dość ważne czy siedzi tam od '70tych, czy też przybył niedawno, oraz czy ma świeże dostawy.

Użytkownik lcj edytował ten post 27.09.2005 - |20:06|

• 0

#83 jaj

jaj

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:07|

`stara`, Bracie :D
Kilka? Moze tyle ile ma Walt np? (dalekosiezne dywagacje)
Niemniej ten sprzet jest starszy niz kilka lat.

czy ma świeże dostawy.

Owoce wygladaly troche jak z puszki.
  • 0

#84 lukskajwoker

lukskajwoker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:18|

a zobaczcie co on sobie wstrzykuje !!

Dołączona grafika

a za oknem jest jakies pomieszczenie...

Dołączona grafika

Owoce wygladaly troche jak z puszki.

Wyświetl post

to czerwone to nie wyglada jak owoc :) jak jakaś marmolada
  • 0

#85 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:42|

Zakładając, że dzieje się to teraz i biorąc pod uwagą że SUV'y to dość nowy wynalazek - maksymalnie kilka lat.

Wyświetl post

Chłopie, no sprawdź najpierw co piszesz, a nie wprowadzaj w błąd...

SUV (ang. sport utility vehicle) – samochód sportowo-użytkowy.

Za pierwszy samochód typu SUV uważa się jeepa wagoneera, który pojawił się na rynku w USA w 1962 roku. (ładne mi kilka lat... 43 :> )

Za pierwszy europejski samochód tego typu uchodzi range rover, debiutujący w 1970. (Tyż kilka - 35... :> )

:D

Raz że to wojskowa technologia (z drugiej strony Voyagery działają do dziś), dwa zauważ, że ma 'świeże dostawy' nowoczesnego sprzętu, choćby grającego.

Wyświetl post

Co zauważyłeś "świeżego" u Desmonda?

• 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#86 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:45|

,27.09.2005 |21:44|]Co zauważyłeś "świeżego" u Desmonda?

Wyświetl post

Płyn do mycia naczyń :)

,27.09.2005 |21:42|]Chłopie, no sprawdź najpierw co piszesz, a nie wprowadzaj w błąd...

SUV (ang. sport utility vehicle) – samochód sportowo-użytkowy.

Za pierwszy samochód typu SUV uważa się jeepa wagoneera, który pojawił się na rynku w USA w 1962 roku. (ładne mi kilka lat... 43  :> )

Za pierwszy europejski samochód tego typu uchodzi range rover, debiutujący w 1970. (Tyż kilka - 35... :> )

Wyświetl post

Eeee trolujesz ;), SUV w pojęciu dla nie-maniaka-samochowego ma kilka lat, tak też funkcjonuje w języku. Obstaje przy swoim, aczkolwiek fryzura Jacka hmmm... może wskazywać na 'odrobinę' dłuższy okres. Natomiast za kilkoma latami przemawia znowu wiek Walta.
  • 0

#87 Elep_Hant

Elep_Hant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2005 - |20:52|

Sorki!

Pisząc więźniem miałem na myśli, że jest tam jak Robinson Cruzoe. Może jako obiekt eksperymentu socjotechnicznego. Zresztą tak jak i zwabiona na wyspę ekipa tej Francuzki.

Tak sobie dywaguję.

A tak na boku nie sądzę, żeby nam sie coś wyjasniło w nastepnych odcinkach, nawet w tym, pomimo pozornego odkrycia jednej tajmemnicy dostarczył kilku nowych :)
  • 0

Elep Hant

Bóg stworzył kobietę, aby mężczyzna odchodził czasami od komputera.

#88 lukskajwoker

lukskajwoker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:55|

polecam temat o znakach na murze http://lost-forum.co...ead.php?t=14389 i swoją drogą 108 to suma wszystkich "LICZB"
  • 0

#89 lukskajwoker

lukskajwoker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.09.2005 - |20:58|

i lipa to z typu lusola to nie postać a prysznic :( http://img330.images...2636/sc14nm.gif
  • 0

#90 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 27.09.2005 - |21:34|

Może spróbujmy wspólnymi siłami "zlokalizować", przybliżoną datę wypadku, śmierci ojca Shannon i spotkania Jacka z Desmondem. Dużo nam to wyjaśni....

Jak wiadomo w chwili wypadku Boone miał lat 22, a Shannon 20, z I serii wiadomo, że ojciec Shannon ożenił się z matką Boone'a gdy Ci mieli odpowiednio 8 i 10 lat. (Czyli ok roku 1992-93) Więc gdyby śmierć ojca Shannon miała miejsce tuż po jego ślubie z matką Boone'a, to byłoby to najdawniej 12 - 13 lat temu temu. Ze strony Jack'a wiadomo, że pracę St Martins Hospital California rozpoczął w 1997 roku, więc spotkanie z Desmondem przesuwa się o 4 - 5 lat. Wiadomo również, że Sarah w odcinku 20, powiedziała te słowa :
"00:06:58:Trochę więcej, niż 2 lata temu|w moim samochodzie pękła opona.
00:07:02:Samochód przekoziołkował|na przeciwny pas ruchu
00:07:05:i zderzył się czołowo|z terenowym jeepem.
00:07:09:Miałam pęknięty kręgosłup.
00:07:11:Wszyscy mówili, że zmiany są|nieodwracalne.
00:07:18:I wtedy pojawił się Jack.
00:07:22:Obiecał, że mnie wyleczy.
00:07:26:Zrobił to, bo on właśnie|taki jest.
00:07:33:Nie znam człowieka bardziej|oddanego swojej pracy, niż ty.
00:07:39:Ponieważ...
00:07:41:wyleczyłeś mnie.
00:07:44:Zatańczę na naszym weselu.
00:07:51:Za zdrowie Jacka -
00:07:56:mojego bohatera."

Więc kiedy mniej - więcej spotkał się Jack z Desmondem? Macie jeszcze jakieś spostrzeżenia, pomysły?

Bo wg mnie gdzieś między 4 - 8 lat temu, a dokładniej? :(

Reaumując, Desmond na wyspie tak długo nie przebywa, może jest czyimś zmiennikiem, lub też ten w bunkrze to nie Desmond?

• 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#91 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 27.09.2005 - |21:37|

Reaumując, Desmond na wyspie tak długo nie przebywa, może jest czyimś zmiennikiem, lub też ten w bunkrze to nie Desmond?

Wyświetl post

Ilu wyspiarzy tyle Desmondów ?
  • 0

#92 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.09.2005 - |21:38|

OK ogłoszenie. lcj, jaj, Minsc PL. lukskajwoker i inni. Nauczcie się korzystać z opcji EDYTUJ i wielokrotnego cytowania (CYTUJ+). Nie będę za każdym razem łączył waszych postów.

Jeśli chcesz zacytować dwa posty klikasz na ikonki CYTUJ+ przy postach i klikasz odpowiedz. Wtedy wszystkie odznaczone posty automatycznie zostaną wstawione w tagi quote.
  • 0

->1019<-

#93 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 27.09.2005 - |22:47|

Może spróbujmy wspólnymi siłami "zlokalizować", przybliżoną datę wypadku, śmierci ojca Shannon i spotkania Jacka z Desmondem. Dużo nam to wyjaśni....

Więc kiedy mniej - więcej spotkał się Jack z Desmondem? Macie jeszcze jakieś spostrzeżenia, pomysły?

Bo wg mnie gdzieś między 4 - 8 lat temu, a dokładniej? :(

Wyświetl post

Jak wiadomo Jack poznał Desmonda po oprecji przyszłej żony,2 lata pózniej sie zenili. Ile mogło minac od niedoszłego małzenstwa?? według mnie maksymalnie rok.
So stawiam na 3 do 4 lat temu spotkał Jack Desmonda
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#94 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 27.09.2005 - |23:06|

Teraz już wiem, że napewno nie mieszkał sam uważam że Ethan mieszkał z Nim.. Zobaczcie Koksy, Sterydy te strzykawy Pełno Urzadzen do treningów siłowych a tak jak mówiłem Ethan był nadzwyczaj Silny i mądry.

Desmont zdecydowanie nie wygląda jak ktoś kto koksuje. Nie wymyślono jeszcze koksów które nie zwiększając masy mięśni, zwiększają siłe.
  • 0

#95 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 27.09.2005 - |23:22|

Jak wiadomo Jack poznał Desmonda po oprecji przyszłej żony,2 lata pózniej sie zenili. Ile mogło minac od niedoszłego małzenstwa?? według mnie maksymalnie rok.
So stawiam na 3 do 4 lat temu spotkał Jack Desmonda

Wyświetl post

Z jednej strony rozsądek podpowiada mi że zanim żona Jecka zaczełą chodzić poddała się około 2-3 letniej rechabilitacji - około 1-2 lata pozniej wzieli śllub - byli razem koło 2 lach = wchodzi jakies 5-7 lat

jednak zastanawia mnie inny fakt całkowicie odmienia on ten rachunek .....

....drugim wypadkowieczem w wypadku żony Jacka był Adam Rutherford, lat 57 - ojciec Shannon...
- Shannon jest po studiach czyli ma jakieś 24 lata . Statystyczny amerikanin decyduje się na dziecko w wieku 25-29 lat . Spekulując że facet pierwszego dzieciaka miał dokładnie w tym wieku ,wypadek miałmiejsce 4 - 8 . Sugerował bym jednak że ten okres zbliżony był bardziej do 8 lat (wszystko sie bardziej trzyma kupy) .

Bardzo fajnie toczy się też dyskusja na temat obrazu na scianie na http://lost-forum.co...89&page=1&pp=15

oto kilka skrinów malowidła :
http://img382.images...ge=mural1od.jpg
http://img270.images...wallmark8su.jpg
http://img355.images...lclearer9or.jpg

Faktycznei analizowałem wszystkei wypowiedzi na forum i też zastanawiają mnie te sylwetki dogórynogami w lewym dolnym rogu i faktycznie może tam być namalowany statek kosmiczny . Smieszną sa sytuacje kiedy to http://img395.images...bscap6796ad.jpg wnika się zagłeboko ;D:D

Użytkownik avkkk edytował ten post 27.09.2005 - |23:35|

• 0

#96 jaj

jaj

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 27.09.2005 - |23:26|

wypadek miałmiejsce 4 -  8 . Sugerował bym jednak że ten okres zbliżony był bardziej do 8 lat (wszystko sie bardziej trzyma kupy) .

Ja sie przychylam, tym bardziej, ze nie wiemy ile przetrwalo malzenstwo Jacka i kiedy sie skonczylo. Jak zwykle nie wiemy :>
  • 0

#97 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 28.09.2005 - |07:50|

....drugim wypadkowieczem  w wypadku żony Jacka był Adam Rutherford, lat 57 - ojciec Shannon... 
- Shannon jest po studiach czyli ma jakieś 24 lata . Statystyczny amerikanin decyduje się na dziecko w wieku  25-29 lat .  Spekulując że facet  pierwszego dzieciaka miał dokładnie w tym wieku ,wypadek miałmiejsce 4 -  8 . Sugerował bym jednak że ten okres zbliżony był bardziej do 8 lat (wszystko sie bardziej trzyma kupy) .

Wyświetl post

Niestety musze się poprawić w odcinku 1x10 gdy Hugo robi liste pyta sie Shannon o wiek - ta zaś odpowiada że ma 20 lat ! Zatem przeliczmy to znowu. Ojciec Shannon umiera w wypadku w wieku lat 57. Zatem najprostrze podliczenie ...
57-20 = 37 (powstaje nam wtedy różnica wieku - rocznikowo )
37-25=12 ( następnie od otrzymanej różnicy odejmujemy nasze statystyczne roczniki - najpierw minimalny )
37-29= 8 (potem maksymalny)
(wyniki 8-12 tworzą nam przedział )
Zatem wynik troszke się zmienia i teraz to stanowczo możemy przyjąć iż jest to okres koło 8-10 lat jak Jack spotkał sie z Desmondem

Użytkownik avkkk edytował ten post 28.09.2005 - |08:12|

• 0

#98 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 28.09.2005 - |08:03|

A dlaczego 57 - 20 ? hm...

• 0

#99 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 28.09.2005 - |14:20|

Te obliczenie odnosnie spotkania, Jacka z Desmondem sa troche dziwne, moze to dlatego, że nie kumam tego zabardzo :P

57 lat mial ojciec Shannon kiedy zmarl
20 lat ma shannon teraz ma wyspie
wiec wystarczy wiedziec ile miala/mial boone lat w chwili smierci ojca.

Jesli by tak znac wiek ludzi na wyspie i wiek w jakim byli powiajac sie we flashbackach, bylo by duzo latwiej :)

Użytkownik makron edytował ten post 28.09.2005 - |14:21|

• 0

#100 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 28.09.2005 - |18:44|

nie wiedzicie tego ??? CYFRY !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dołączona grafika

Wyświetl post

cyfry widzieliśmy wszyscy :) mnie zastanawia jednak "CR" przed cyferkami i przypuszczalna nazwa leku czyli RX-1

faktycznei istnieje firma RXmed :) " http://www.rxmed.com/ "
Jeden z ich leków posiada sygnature RX jest to lek o nazwie RAXAR™

"Grepafloxacin is a broad-spectrum fluoroquinolone antibiotic. It has in vitro activity against a wide range of gram-positive and gram-negative aerobic microorganisms, as well as some atypical microorganisms. Grepafloxacin exerts its antibacterial activity by inhibiting bacterial topoisomerase II (DNA gyrase) and topoisomerase IV, essential enzymes for duplication, transcription, and repair of bacterial DNA. Grepafloxacin is bactericidal at concentrations equal to or slightly greater than minimum inhibitory concentrations (MICs). Fluoroquinolones differ in chemical structure and mode of action from other classes of antimicrobial agents such as beta-lactam antibiotics, aminoglycosides, and macrolides. Beta-lactamase production and alterations in penicillin binding proteins have no effect on grepafloxacin activity. Therefore, microorganisms resistant to the latter classes of antimicrobial agents may be susceptible to fluoroquinolones including grepafloxacin. Conversely, microorganisms resistant to quinolones, including grepafloxacin may be susceptible to these other classes of antimicrobial agents. " - jedyna niezgodność to że lek podawany jest oralnie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych